Policija u Hrvatskoj prvi put zbog prekršaja oduze

poruka: 53
|
čitano: 10.558
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Policija u Hrvatskoj prvi put zbog prekršaja oduze".
11 godina

Kad si mlad, onda si nepobojediv. Čelnđ je ulaziti u što veći rizik za zdravlje i pod život.

Sistem ne funkcionira i ništa to neće popraviti, nego će samo biti gore. Kacigu nosite radi sebe. U prometu prvo paziti na sebe. Kasno je poslije i nepotrebno tražiti krivce.

Mada je ovo sistem, gdje trebaš dokazivati da nisi ti naletio na vozilo.

dzg
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Policija u Hrvatskoj prvi put zbog prekršaja o
filip_medo kaže...
Cansee kaže...

Mene zanima tko je smislio rješenje da svaka šuša, bez ikakve dozvole, može voziti to govno od romobila? Zapravo nemam ništa protiv romobila, oni su ok, nego koji kurac je s ljudima? Svakog dana gledam malu dječicu kako ga voze po 30-40 ili više na sat, doslovno osnovnoškolci. Prije nekoliko mjeseci mi je izletilo malo dijete na romobilu, ma mali ne može imati preko 12 godina, mrtav ladan iz sporedne ulice, kao kamikaza, a ja vozim 40 iako je dopušteno 50, jer znam da tamo ima degenerika. Bez obzira na to što sam ja vozio sporije, čista je sreća što malog nisam zdrobio. 

Potpuna podrška, nema tu puno pametovanja, oduzeti vozilo i odmah ga uništiti, to je jedina mjera. 

Neodređen zakon, roditelj dođe u dućan/uzme ili naruči online očito ih polovica niti nemaju pojma koliko ide jer su klasični tupavci modernog vremena. Klinci standardno naseru laži i eto ga. U svojoj sredini gledam dječurliju 10-12 +- godina na onim divljacima kukurin, romobilčeki od 2+k eura koji postižu brzine od 70-80km/h i sad na 10 maloljetnih tupavaca koji naravno prevoze jedan drugoga, imaš možda dva tri sa kacigom na glavi. Što znači zakonski imaš 50ccm skuter koji se može voziti sa vozačkom i isto tak ide 55km/h, a s druge strane imaš klince koji su još gotovo 10 godina od polaganja vozačkog, propisa, znakova, itd... I ganjanju "igračke" koje deru do 80km/h, živjela lijepa naša HDZ flaša.

Zaista mi fali ono doba škrtosti roditelja, iako je ispravnije reći doba zdravog razuma. Kada sam ja bio balavac, "štednja" je bio glavni moto, i tako kod svih. Mi smo morali moliti starce da nam daju 10 kn, a rođendanska slavlja su bila kod kuće uz bobi flips, sokić i tortu. Ovo danas kupovanje darova po 1000-2000 eura je potpuno poremećeno. Nema šta čovjek davati djetetu ispod 18 godina takve novce ili darove, takvi se iznosi davaju kad dijete ima pravih životnih troškova, kad se kući, ženi i slično.

Iako ja isto to malo licemjerno od mene, evo nema nekoliko tjedana da sam malom na rođendansku proslavu spizdio 500-600 eura, dijete od 6 godina, a to me sve žena "ajmo još ovo, treba i ono" ajd u pizdu mater. To smo i mi muški kirivi što popustimo

10 mjeseci
protjeran

Moja mala je htjela romobil, pa sam joj ga naručio u obliku privjeska s Alija. Tražila je jednom neke Air maxice od 200€ moš mislit kak ću ih kupit klinki koja razjebe obuću u manje od 2 mjeseca, pa je dobila sliku na papiru. Ali moji u razredu, znaš Stela ima ovo, Marija ima ovo. Pa super nek imaju, njihovi roditelji nek odgajaju debile na romobilima, meni drago. :)

14 godina
Bitanga kaže...
sosta kaže...

Moj sinko od 13g mi je objašnjavao da je to neka sw blokada na 25km/h i da se to da maknuti bez problema, nisam sad proučavao, on je isto zapeo za romobil jer ga njegovi iz ekipe imaju, već nekih 2-3 mjeseca slušam svaki dan pitanje "Jel mogu dobiti romobil"?

Da, lako makne to svatko tu blokadu. A ne bi smjelo biti tako.

Da, po Tomosu si morao barem nešto šerafiti da bi bio bar malo brži :-)

16 godina

Naučit će na ovaj ili onaj način

Dirty dosen
2 mjeseca
protjeran
Cansee kaže...

Zaista mi fali ono doba škrtosti roditelja..

U dobra stara vremena, pitaš 100 kuna - špurtilon i ostima dobiješ po kostima. 

filip_medo kaže...

Moja mala je htjela romobil, pa sam joj ga naručio u obliku privjeska s Alija. Tražila je jednom neke Air maxice od 200€ moš mislit kak ću ih kupit klinki koja razjebe obuću u manje od 2 mjeseca, pa je dobila sliku na papiru. Ali moji u razredu, znaš Stela ima ovo, Marija ima ovo. Pa super nek imaju, njihovi roditelji nek odgajaju debile na romobilima, meni drago. :)

Pa, nije rekla kakav romobil. Ali isto možda treba malo pripazit da se ne pretjera; da ne dobije ništa, pa da je sva okolina maltretira. Treba to oprezno uravnotežit. 

Pislje kaže...

Naučit će na ovaj ili onaj način

A oni koje romobilisti skrate za glavu - hoće li oni naučit? Meni se je toliko puta već dogodilo, kad šetan - osvrćen se okolo ka da me neko uhodi. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 14:16 (Impuls).

0 0 hvala 0
10 mjeseci
protjeran
filip_medo kaže...

Pa, nije rekla kakav romobil. Ali isto možda treba malo pripazit da se ne pretjera; da ne dobije ništa, pa da je sva okolina maltretira. Treba to oprezno uravnotežit. 

Nije ni bitno, jer zna tri prometne osnove, crveno/zeleno i znak stop kad i ako ga uopce i vidi. 

13 godina
Znaci citam jutros ovaj topic i naletim par sat poslije u Opuzenu glavna Jadranska magistrala D8 i dva klinca(max 10-11 god) na jednom romobilu prelaze preko duple pune trake bez pardona..auta more sa obe strane oni manevriraju uzduz pa preko i odu na sporednu…Boze sacuvaj!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Santana kaže...

Nije mi jasno zakaj se to kupuje klincima kao da su invalidi i zakaj im onda daju kacige za motor koje smanjuju vidljivost. 

Te kacige su zamisljene da se koriste na vozilu koje ima zrcala da vidis iza sebe 

Da, ponekad već i klincima koji tek što prohodaju roditelji kupuju električne igračke-imitacije automobila i motocikala. A nekad je bila najveća sreća kad si dobio nekakvu čelično-plastičnu pedalinu koju se s naporom tjeralo. Barem danas su bicikli san-snova, eh da je takvih bilo u doba mojeg djetinjstva/mladosti. Treba djecu navući na gibanje na vlastiti pogon, da osjete koji je to užitak - ovako se zbilja rade invalidi od njih, i još ovisni o adrenalinu od opasnih aktivnosti.
Po meni - možeš vozit neko (elektro)motorno vozilo tek nakon što si postao zreo i za vozačku školu & dozvolu.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
9 godina
Al Crane kaže...
Santana kaže...

Nije mi jasno zakaj se to kupuje klincima kao da su invalidi i zakaj im onda daju kacige za motor koje smanjuju vidljivost. 

Te kacige su zamisljene da se koriste na vozilu koje ima zrcala da vidis iza sebe 

Da, ponekad već i klincima koji tek što prohodaju roditelji kupuju električne igračke-imitacije automobila i motocikala. A nekad je bila najveća sreća kad si dobio nekakvu čelično-plastičnu pedalinu koju se s naporom tjeralo. Barem danas su bicikli san-snova, eh da je takvih bilo u doba mojeg djetinjstva/mladosti. Treba djecu navući na gibanje na vlastiti pogon, da osjete koji je to užitak - ovako se zbilja rade invalidi od njih, i još ovisni o adrenalinu od opasnih aktivnosti.
Po meni - možeš vozit neko (elektro)motorno vozilo tek nakon što si postao zreo i za vozačku školu & dozvolu.

Upravo to, gledam debile od roditelja po kvartu kako furaju djecu u tim autima na struju, ono klinac 2,3 godine sjedi u autu i vozi se a stari iza njega hoda sa daljinskim u rukama i upravlja tim autom. Stari misli da je faca a mali unutra sa glupavim izrazom lica postaje gluplji sa svakim metrom koji prijeđe u tom sranju od vozila. Ali bitno je da je to replika nekog mercedes ili bmw modela i da je stari pun sebe. Ja svom malom od 1.5 godinu kupio guralicu u lidlu, sjedne na nju i piči po ulici odgurujući se nogama. Sreća 100x od onog malog koji glupavo sjedi dok stari vozi.

16 godina
just_dont kaže...

Upravo to, gledam debile od roditelja po kvartu kako furaju djecu u tim autima na struju, ono klinac 2,3 godine sjedi u autu i vozi se a stari iza njega hoda sa daljinskim u rukama i upravlja tim autom. Stari misli da je faca a mali unutra sa glupavim izrazom lica postaje gluplji sa svakim metrom koji prijeđe u tom sranju od vozila. Ali bitno je da je to replika nekog mercedes ili bmw modela i da je stari pun sebe. Ja svom malom od 1.5 godinu kupio guralicu u lidlu, sjedne na nju i piči po ulici odgurujući se nogama. Sreća 100x od onog malog koji glupavo sjedi dok stari vozi.

A tvoj mali si misli "koja smo mi jadna sirotinja, stari mi je kupio jadnu guralicu, a gle ovog u električnom Audiu, koji kralj". Još godinama će se sjećati te sramote.

A ovaj u električnom Audiju bude mislio, "ovo je fora, al ja bih rađe guralicu, gle ovog cara kako se odguruje".

Tako da, što god kao debil roditelj napraviš, uvijek je nešto drugo bolje :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
11 godina
Citam komentare i mislimo ispravno.
Ali ne mozes svima pomoc. Darwin moze.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Bitanga kaže...
just_dont kaže...

A tvoj mali si misli "koja smo mi jadna sirotinja, stari mi je kupio jadnu guralicu, a gle ovog u električnom Audiu, koji kralj". Još godinama će se sjećati te sramote.

A ovaj u električnom Audiju bude mislio, "ovo je fora, al ja bih rađe guralicu, gle ovog cara kako se odguruje".

Definitivno da treba misliti i na to da svojim postupcima ne izložiš vlastito dijete porugi vršnjaka s kojima se druži, što će ostaviti teško izbrisiv trag na njegovu/njenu psihu, ali još manje treba slijediti štetne retardirane trendove s dalekosežnim posljedicama koje nam ovo sumanuto potrošačko društvo nameće. Trebaš svog potomka podržati i osnažiti u stavovima i aktivnostima koje su pozitivne kako po njega samog, tako i po okolinu u kojoj obitava. Na žalost, ne postoji neka stručno-znanstveno utemeljena roditeljska škola poduprta pametnom zakonskom regulativom, i još uvijek svaki kreten može se razmnažat do mile volje i uništavat tuđe živote i čitavo društvo, pod patronažom idiokracije i iskrivljenih društvenih vrijednosti.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2025 8:09 (Al Crane).
6 godina
Bitanga kaže...
sosta kaže...

Moj sinko od 13g mi je objašnjavao da je to neka sw blokada na 25km/h i da se to da maknuti bez problema, nisam sad proučavao, on je isto zapeo za romobil jer ga njegovi iz ekipe imaju, već nekih 2-3 mjeseca slušam svaki dan pitanje "Jel mogu dobiti romobil"?

Da, lako makne to svatko tu blokadu. A ne bi smjelo biti tako.

Ja sam upio djecacima od 14 i 17 godina romobil i zaprijetio da se ne igraju glavom da skinu blokadu. Inace ga nece vise vidjeti....

2 mjeseca
protjeran
just_dont kaže...

Pa, kad stari već nema svoj Mercedes, onda barem da slika njegova ima svoj hahahaaa! Još da mu kupi Maybacha i mali je glavni u kvartu. Ali i Cadillac je dobar izbor - onaj stari oldtimer, repaš.  

Ma u redu je ta igračka, ali to poput ekrana - treba ograničit korištenje, a ne da se djetetu omraze vlastite noge. 

Al Crane kaže...

Definitivno da treba misliti i na to da svojim postupcima ne izložiš vlastito dijete porugi vršnjaka s kojima se druži, što će ostaviti teško izbrisiv trag na njegovu/njenu psihu, ali još manje treba slijediti štetne retardirane trendove s dalekosežnim posljedicama koje nam ovo sumanuto potrošačko društvo nameće. Trebaš svog potomka podržati i osnažiti u stavovima i aktivnostima koje su pozitivne kako po njega samog, tako i po okolinu u kojoj obitava. Na žalost, ne postoji neka stručno-znanstveno utemeljena roditeljska škola poduprta pametnom zakonskom regulativom, i još uvijek svaki kreten može se razmnažat do mile volje i uništavat tuđe živote i čitavo društvo, pod patronažom idiokracije i iskrivljenih društvenih vrijednosti.

Da, ključ je u ravnoteži - da se izbjegne izrugivanje. Ali nebi baš iša u smjeru roditeljske diktature. Bolje je ipak kvalitetno i redovno educirat i pokazivat primjere. Većina bi poslušala glas razuma, a iznimki je uvijek bilo i bit će, to se ne može izbjeć. 

1 0 hvala 0
9 godina
Bitanga kaže...
just_dont kaže...

još je mali za godinu dana neće se sjećati ničeg 😁
stvar je u tome da klince zaglupljujemo, pretpostavka pravilnog razvoja mozga je pravilan razvoj tijela, motorike... ako ga ti voziš u el. autići on od motorike nema ništa, moj je sa 1.5 godinu već 10 puta pao sa te guralice, prebacio se na glavu, ogulio koljena... iskustva je skupio boli glava, a i dalje je voli, znači igračka ludilo 😂

6 godina

Te pizda*ije s elektricnim romobilima nisu strane ni u Irskoj - ali zanimljivo je da ne znam niti jednog Irca koji se skrsio s romobilom, dok znam za dvojicu nasih ovdje koji su se dobrano slomili 

Mozes otici s Balkana, ali izbiti Balkan iz glave nekima ne mozes. Inace, gledam ovdje irsku djecu na romobilima. To su oni romobili iz starih filmova, koji se pokrecu nogom. Barem u ovom gradu gdje ja zivim.

Sto je najgore, druzim se s nasim ljudima, neki ni bicikl ne znaju voziti kako treba. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 0:18 (SamoPitam3).

0 0 hvala 0
16 godina
just_dont kaže...

stvar je u tome da klince zaglupljujemo, pretpostavka pravilnog razvoja mozga je pravilan razvoj tijela, motorike... ako ga ti voziš u el. autići on od motorike nema ništa, moj je sa 1.5 godinu već 10 puta pao sa te guralice, prebacio se na glavu, ogulio koljena... iskustva je skupio boli glava, a i dalje je voli, znači igračka ludilo 😂

Bezveze mi je izvoditi neke takve paušalne zaključke. Ako vidiš dijete da se vozi u el. autiću pa ne znači da se vozi samo u tome cijelo vrijeme. 

Osim toga djeca su različita. Moj je jednom pao sa sanjki, licem u snijeg, dok sam ga vukao po stazi i više nije htio ni u ludilu na njih. :) A drugi je u nekoliko navrata slomio ruke na trampolinu i biciklu jer čim vidi trampolin mora na njega, a non stop je i na biciklu.

Mislim da nema ništa loše u tome da dijete izbjegava nešto gdje se može teško ozlijediti umjesto da postane ovisnik o adrenalinu. Jer takvi obično i žele superbrze romobile i sanjaju o motorima, znam iz iskustva :) Vidjet ćeš za 10-15 godina :)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 8:06 (Bitanga).
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Bitanga kaže...
just_dont kaže...

Bezveze mi je izvoditi neke takve paušalne zaključke. Ako vidiš dijete da se vozi u el. autiću pa ne znači da se vozi samo u tome cijelo vrijeme. 

Osim toga djeca su različita. Moj je jednom pao sa sanjki, licem u snijeg, dok sam ga vukao po stazi i više nije htio ni u ludilu na njih. :) A drugi je u nekoliko navrata slomio ruke na trampolinu i biciklu jer čim vidi trampolin mora na njega, a non stop je i na biciklu.

Mislim da nema ništa loše u tome da dijete izbjegava nešto gdje se može teško ozlijediti umjesto da postane ovisnik o adrenalinu. Jer takvi obično i žele superbrze romobile i sanjaju o motorima, znam iz iskustva :) Vidjet ćeš za 10-15 godina :)

Naravno, sigurno se ne vozi u tome 247 ali je indikacija o tome kako roditelj razmišlja.

16 godina
just_dont kaže...

Naravno, sigurno se ne vozi u tome 247 ali je indikacija o tome kako roditelj razmišlja.

Roditelj priprema dijete za buducnost! Zar necemo svi biti vozani robotaksijima za koju godinu? 

14 godina
Cansee kaže...

Zaista mi fali ono doba škrtosti roditelja, iako je ispravnije reći doba zdravog razuma. Kada sam ja bio balavac, "štednja" je bio glavni moto, i tako kod svih. Mi smo morali moliti starce da nam daju 10 kn, a rođendanska slavlja su bila kod kuće uz bobi flips, sokić i tortu. Ovo danas kupovanje darova po 1000-2000 eura je potpuno poremećeno. Nema šta čovjek davati djetetu ispod 18 godina takve novce ili darove, takvi se iznosi davaju kad dijete ima pravih životnih troškova, kad se kući, ženi i slično.

Iako ja isto to malo licemjerno od mene, evo nema nekoliko tjedana da sam malom na rođendansku proslavu spizdio 500-600 eura, dijete od 6 godina, a to me sve žena "ajmo još ovo, treba i ono" ajd u pizdu mater. To smo i mi muški kirivi što popustimo

Roditelji danas imaju više para, a manje vremena provode s djecom. Čovjek je postao individualniji, manje društven, više u svom svijetu i svom mobitelu. Tako i roditelji, pa zbog grižnje savjesti kupuju djeci skupe stvari za kompenzaciju. Ono što je prije bogati tata radio u odgoju kupujući svojoj djeci skupe stvari jer nije prisutan u odgoju sad radi većina roditelja.

12 godina

sinoć se vozim po viru, na glavnoj cesti bez puno prometa (zasad još), nekih 100 metara ispred mene klinac na romobilu izlazi iz pokrajnje ulice i nastavlja voziti ispred mene

na nekih 60-70km/h ne stižem ga, dakle ili je malo brži ili vozi isto toliko, kasnije u centru oko ponoći hrpa takvih klinaca, po procjeni oko 15-ak godia, na romobilima, jedan na električnom skuteru (zamalo se prosuo kad je naglo zakočio, pa se skuter ritnuo), niti jedan s kacigom, divljaju, izvode gluposti dok nisu vidjeli policiju da dolazi i zbrisali

jedan ostaje, voza se, policija ga zaustavi, održi mu prodiku za kacigu i traže osobnu da mu uteftere kaznu

klinac moli da ga ne kazne, policajci nemilosrdni - daj osobnu, mali daje osobnu - kad ono maloljetnik, policija mu vraća osobnu i pušta ga

kako sam stajao pored, policajka se opravdava - puno komplikacija, trebaju zvati roditelje, posla s njim do ujutro, a onda još na sud, pa preopterećuju sudove... nema smisla, jel

i još kužim policiju donekle, ali ne kužim roditelje, to je bilo debelo iza ponoći, najmanje desetak tih klinaca bez kacige, vozaju se po viru s tim sranjima

one klince pijane koji bauljaju po plaži i mulu u centru da ne spominjem, prosjek isto 15 godina, ostaju tamo do ranih jutarnjih sati

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice