precijenjena glazba ništa posebno
Bob Dylan: Potpuni neznanac ili kako je Chalamet j
- poruka: 53
- |
- čitano: 4.786
- |
- moderatori:
vincimus
Preskočit ću.
Odvratan mi je Dylan i njegova glazba.
precijenjena glazba ništa posebno
Yup. Da bi glazba nešto vrijedila netko ju mora i slušati. Tko uopće može nabrojati bar 5 njegovih pjesama? Kad si je tko pustio neku Dylanovu pjesmu? Kad je ostao oduševljen?
Dovoljno je pustiti par njegovih top stvari s youtubea da se vidi koliko je prosječan, da ne kažemo loš kao pjevač (neke live izvedbe zvuče neslušljivo koliko zavija).
Je li osuđen zbog oveoga ?!
Prijava protiv Boba Dylana, kojemu je pravo ime Robert A. Zimmerman, podnesena je 2013. na temelju francuskih antidiskriminacijskih zakona zbog “javne uvrede i poticanja mržnje” na račun Hrvata. U razgovoru objavljenom 2012., legendarni američki rocker je izjavio: “Ako u svojoj krvi imate (naslijeđe, op.a.) robovlasnika ili pripadnika Ku Klux Klana, crnci to mogu osjetiti. To ostaje do današnjih dana. Baš kao što Židovi mogu osjetiti nacističku krv ili kao što Srbi mogu osjetiti hrvatsku krv”.
1. Knockin' on Heaven's Door
2. Mr. Tambourine Man
3. Like a Rolling Stone
4. Blowin' in the Wind
5. Everything Is Broken ...
Klasici za koje nikad nitko nije čuo i ne sluša ih ni dan danas . Dylan je car i točka.
Odličan kantautor, a o kvaliteti glasa i pjevanju bi se dalo raspravljati. Recimo njegova All Along the Watchtower mi je bolja u izvedbi Jimi Hendrixa.
I o glumi njegovoj bi se dalo raspravljat
2. Mr. Tambourine Man
3. Like a Rolling Stone
4. Blowin' in the Wind
Klasici za koje nikad nitko nije čuo i ne sluša ih ni dan danas . Dylan je car i točka.
Prve tri su svi čuli zbog toga što postoje puno bolje obrade od originala, zadnje dvije gotovo nitko nije čuo osim ljubitelja Dylana niti bi ih znao navesti (i rekao bih živa dosada).
Prve tri su svi čuli zbog toga što postoje puno bolje obrade od originala, zadnje dvije gotovo nitko nije čuo osim ljubitelja Dylana niti bi ih znao navesti (i rekao bih živa dosada).
E vidiš zbog ovog što sam boldao u tvom komentaru mi je Dylan jako drag. Svi su čuli te njegove pjesme i zato je on značajan kao tekstopisac i autor glazbe, ne toliko kao izvođač. Inače sam ljubitelj glazbe iz vremena kada je Dylan bio na vrhuncu tako da sam poslušao i par njegovih albuma, a čak bi rekao i da su dio opće kulture.
Ne treba pljuvat po njemu jer ne razumjete njegove pjesme! On je jedan od največih kantautora danas i skoro ikad - dovoljno je poslušat prosječnu pjesmu danas i vidit tekst napisan u stilu 9 godišnjeg djeteta. Ja ga nisam slušao, poznam par pjesama i to je to ali govorit o nekome tko ima više karijere nego što ste vi ili vaši roditelji uopće živi je ipak malo debilno jer da je za jedan k... kariera bi mu prestala prije 30ak godina...
Nastavite slušat Taylor Svift i pustite Dylana na miru.
Što se tiće filma pogledao sam ga, ali kako je i autor napisao ne saznah ništa novo o njemu, ništa o tome zašto je radio stvari koje je, sve je nekako površno odrađeno bez dubljih emocija... a ni Timoty mi nije bio baš nešto posebno jer je na faci imao dvije emocije cijeli film plus to da je doslovno u svakoj sceni sa cigaretom u ustima (znamo tko je uložio najviše para u film)....
E vidiš zbog ovog što sam boldao u tvom komentaru mi je Dylan jako drag. Svi su čuli te njegove pjesme i zato je on značajan kao tekstopisac i autor glazbe, ne toliko kao izvođač. Inače sam ljubitelj glazbe iz vremena kada je Dylan bio na vrhuncu tako da sam poslušao i par njegovih albuma, a čak bi rekao i da su dio opće kulture.
Zato ti je i dobar jer si ljubitelj te vrste glazbe.
Ja bih znao nabrojati 10 domaćih kantautora, a pogotovo 10 američkih, koji su nekoliko koplja zanimljiviji i kvaltetniji od Dylana.
Lik je jednostavno precijenjen i to je činjenica.
Po tvojem mišljenju kolega. Nadam se da se slažeš sa mnom da je glazba stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja, tako da uživajmo u glazbi koju volimo 👍
Tek toliko !
Takva hiperprodukcija nikako ne može biti kvalitetna...
2. Mr. Tambourine Man
3. Like a Rolling Stone
4. Blowin' in the Wind
The Times They Are A-Changin?
All Along the Watchtower?
Hurricane?
Forever Young?
Desolation Row?
Meni draga i Things have changed, jer se vrtila stalno po hrvatskim postajama zbog filma Wonder Boys.
Tek toliko !
Ovo kažu ljudi koji nikada ništa nisu pokušali stvoriti sami.
Zakorači u nečiji atelje, popričaj sa nekim sviračem, piscem...
Zanimljivo je kako nekima život prođe bez umjetnosti.
Ovaka hiperprodukcija nikako ne može biti kvalitetna...
Je li osuđen zbog oveoga ?!
Prijava protiv Boba Dylana, kojemu je pravo ime Robert A. Zimmerman, podnesena je 2013. na temelju francuskih antidiskriminacijskih zakona zbog “javne uvrede i poticanja mržnje” na račun Hrvata. U razgovoru objavljenom 2012., legendarni američki rocker je izjavio: “Ako u svojoj krvi imate (naslijeđe, op.a.) robovlasnika ili pripadnika Ku Klux Klana, crnci to mogu osjetiti. To ostaje do današnjih dana. Baš kao što Židovi mogu osjetiti nacističku krv ili kao što Srbi mogu osjetiti hrvatsku krv”.
Vrhunski kantautor, loš i iritantan pjevač, prosječan svirač. Prezirem ga jer loše misli o mom narodu stoga... FO Bob.
Kroz glazbu su se izražavali problemi toga vremena. Njegov uspjeh je direktno povezan sa društvenim i kulturnim promjena toga vremana. U SAD-u, naravno. U EU su bili zaokupljeni hladnim ratom i post-ratnom obnovom. U SAD-u je rock n' roll bio zabranjen, društvno je smatralo da glazba ne smije biti ritmična. Oni su se skrivali u barnama da bi svirali tu "đavoljsku" muziku i skrivali se da bi je slušali. I to je njega nahajpalo i stvorilo od njega tu ikonu. U SAD-u. EU, osim UK, je sve perpetulirano USA hypom.
To se krije iza jedinstveen manije za Beatlesima. Takvo nešto nisi imao nikad do tada. Jeli Mona Lisa najbolja slika na svijetu? Ili je nahajpana, zato što se, prvo ukrala jer su je talijani htjeli vratit doma, pa onda teorije jeli prava u knjigama itd, jer je ovi godinama drža kod sebe, pa onda filmovi, pa razni ispadi u javnosti (ono, poteglo je ciglom, nožem, nema šta nisu bacili po njoj...). Sami ljudi su stvorili hype, koji je dalje perpetulirao daljnji hype, i ti danas imaš neprocjenjivu vrijednost...
I onda kad zamislim da danas, netko iz, nezz, ono, Sumatra, Indonezija :D, da se ljulja u ritmu rock n' rolla i preslušava sve njegove albume :D. (Malo trolam, imaju multimiljunske gradove, jako kulturološki razvijeni. Npr. "egozotična" Java je sa 150 miljuna ljudi najurbaniji otok na planetu...).
Bulllshit bro. Za mene i tebe u ostatku svijete su mu ok ova prva 3 hita, ostalo mi mozemo bacit u škovace. Ili - nije sigurno nama bolji od Štulića ili nama Olivera/Gibonnija u Dalmaciji. Upali malo Azru amerikancu - isto.
Ne mrzi on hrvate nego nacifašiste među hrvatima, ustaše, ustasha regime, a to se vidi iz konteksta i "Baš kao što Židovi mogu osjetiti nacističku krv..." nacističku krv a ne njemačku krv, čovjek se nije u tom trenutku u intervjuu mogao sjetiti ustaša, nadaleko poznatog režima na zapadima kojime barataju tek američki povjesničari specijalizirani za ww2 ali eto mi smo nevjerojatno osjetljivi na to što jedan muzičar, pjesnik, umjetnik nije i povjesničar pa ćemo mu zamjeriti i prestati slušati... Imam "blagi osjećaj" i da je rekao "ustaši režim" bilo bi isto od pojedinaca.
Da da... javio ti je osobno da se nije moga sjetiti.
Uopće nisam fan Elton Johna a Rocketman mi je bio za klasu bolji film od Bohemian Rhapsody, a Queen puno više volim. Tako da to volili ili ne volili Dylana ne bi trebalo bit nikakvo mjerilo jel film dobar. Od kritike dobiva više nego ok ocjene, pogledat ću ga.
Je upravo me je nazvao i rekao da će izdati konceptualni album čija tema je senzitiviti trening za hipertankoćutne nacionaliste posebno podesan za audiofile, iznimno će se dobro čuti na opremi s boljim letvama, osiguračima i interkonektima od 10000 €.
Tek toliko !
Je, je za 60 godina, te je dobio Nobela za hiperprodukciju !
Uopće nisam fan Elton Johna a Rocketman mi je bio za klasu bolji film od Bohemian Rhapsody, a Queen puno više volim. Tako da to volili ili ne volili Dylana ne bi trebalo bit nikakvo mjerilo jel film dobar. Od kritike dobiva više nego ok ocjene, pogledat ću ga.
Da. Bilo je top u kinu na tim filmovima. Kao da je bio neki event. Koncert čak...
Je upravo me je nazvao i rekao da će izdati konceptualni album čija tema je senzitiviti trening za hipertankoćutne nacionaliste posebno podesan za audiofile, iznimno će se dobro čuti na opremi s boljim letvama, osiguračima i interkonektima od 10000 €.
Odlično... naručujem unaprijed.
Ne mrzi on hrvate nego nacifašiste među hrvatima, ustaše, ustasha regime, a to se vidi iz konteksta i "Baš kao što Židovi mogu osjetiti nacističku krv..." nacističku krv a ne njemačku krv, čovjek se nije u tom trenutku u intervjuu mogao sjetiti ustaša, nadaleko poznatog režima na zapadima kojime barataju tek američki povjesničari specijalizirani za ww2 ali eto mi smo nevjerojatno osjetljivi na to što jedan muzičar, pjesnik, umjetnik nije i povjesničar pa ćemo mu zamjeriti i prestati slušati... Imam "blagi osjećaj" i da je rekao "ustaši režim" bilo bi isto od pojedinaca.
Tadašnji predsjednik Ivo Josipović je dotičnog pokušao osobno kontaktirati i razjasniti nejasnoće ali ovaj ga je hladno odbio.
Čudi me da neki američki estradnjak uopće zna za ovdašnje narode, većina po nazivu misli da se radi o podvrstama ruske rakije. Cajkaroši i Čorba su govorili puno gore stvari pa su opet slušani masovno po HR dernecima.