ChatGPT dobio mogućnost pretraživanja Interneta

poruka: 19
|
čitano: 6.320
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ChatGPT dobio mogućnost pretraživanja Interneta".
16 godina

U kako ludim vremenima živimo - plati za pretraživanje weba. 

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
Re: ChatGPT dobio mogućnost pretraživanja Internet
A ti ne placas ISP-u da bi pretrazivao internet?
3 godine

A koristit će google bazu informacija.

合氣道

0 0 hvala 0
8 godina

Često koristim Copilot da pitam nešto umjesto da gubim vrijeme na pretraživanje weba. Gotovo svakodnevno.

Prosječno glup i umjereno lud
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
@leo_91 Ne, kradem wifi u McDonald'su.
9 godina
DuxCro kaže...

Često koristim Copilot da pitam nešto umjesto da gubim vrijeme na pretraživanje weba. Gotovo svakodnevno.

to može proći za neku zajebaciju i casual pretraživanje, ali za posao i nešto ozbiljno mi ne pada na pamet uzeti jedan "rezultat" i zaključiti da je to to... a što je najžalosnije sve više klinčadije to uzima zdravo za gotovo, mogućnost manipulacije priglupim masama milijun posto...

8 godina
digitall kaže...
DuxCro kaže...

to može proći za neku zajebaciju i casual pretraživanje, ali za posao i nešto ozbiljno mi ne pada na pamet uzeti jedan "rezultat" i zaključiti da je to to... a što je najžalosnije sve više klinčadije to uzima zdravo za gotovo, mogućnost manipulacije priglupim masama milijun posto...

Za posao ne koristim. Za sve ostalo mi je uštedio jako puno vremena.

Prosječno glup i umjereno lud
6 godina

kad pretražujem internet, pretražujem dok ne dođem do ground truth. i onda stajem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2024 17:22 (gpd).

0 0 hvala 0
7 tjedana
gpd kaže...

kad pretražujem internet, pretražujem dok ne dođem do ground truth. i onda stajem.

Što je to?

16 godina
Ovo je omogućeno već neko vrijeme, a ne od sad

1 0 hvala 0
14 godina

To je jedina stvar u kojoj ChatGPT može nešto korisno napraviti, a to je konkurirati Googleu u pretragama upita s jasnim navođenjem izvora odakle je povukao informacije i zaključke. A ne ovo generiranje svega i svačega na upit s tko zna kakvim izmišljanjem informacija. Što ne bi pas s maslom pojeo. Samo onda opet se dolazi do toga kad će u rezultate pretrage upita ugurati reklame?

1 0 hvala 0
14 godina

Opet gledam sad i kad to nemaju jasno nevedene reference izvora i sad je masa zaluđena s tim već dvije godine. Ono nešto tamo im da uvjerljiv odgovor na tko zna kakvo pitanje i sad je to univerzalna istina koje se puši. A ono ponekad nema veze s vezom samo je uvjerljivo, dapače lažno. I što vidim kod svojih kolega što su veći kreteni to se više dive takvom rješenju deus ex machina. Jedva dočekali da ne trebaju ništa učiti, ništa provjeravati točnost, ništa razumijeti i ništa uložiti truda. I onda se kurče kao su oni pametni programeri kad im plaćeni ChatGPT generira code nakon niza ispravki errora. Jedva su dočekali ono što nikad nisu mogli biti programeri jer se trebalo imati malo soli u glavi i dobro zagrijati stolicu, da se sad kurče kako su oni veliki programeri i kako je programiranje pi*** dim.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2024 23:45 (another).

1 1 hvala 1
16 godina
AI je najbolja stvar koj se desila u codingu u zadnjih 30 godina. Nakon beskonacnih obecanja o nocode/lowcode alatima napokon imamo nesto stvarno funkcionalno.
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Postavite upit; koja je bolja grafička kartica;- Radeon Rx 7900 ili RTX 4070 super, pa ćete vidjeti filozofiranja.

合氣道

0 0 hvala 0
6 godina
Novice kaže...
gpd kaže...

Što je to?

informacija za koju znam da je točna.

7 tjedana
Zar to nije truth? Jer ako nešto nije točno onda automatski nije truth?
13 mjeseci

Ja koristim brawe browser koji ima AI trazilicu for free. Nisam google koristio ima 2 godine 

Dd

0 0 hvala 0
6 godina
Novice kaže...
Zar to nije truth? Jer ako nešto nije točno onda automatski nije truth?

ako sam dobro shvatio pitanje...

znači,  kad pretražujem internet znam točno što je pogrešna informacija a što točna.

jer osim upita koji upisujem u tražilicu, imam i provjeru, koju ne upisujem u tražilicu.

Primjer :  znam ponekad tražiti da mi nađe neki programski kod koji radi nešto.

kako znam da je točan? pustim ga kroz interpreter / kompajler, ako napravi posao, točno je ako ne napravi posao krivo je.

prije nego se kod pokrene naravno možeš napraviti još neke provjere, tipa vidjeti u dokumentaciju što radi taj kod.

a većinu toga znaš da je krivo jer, to nije to. besmislica, koja ne odgovara traženom upitu.

primjer : tražim sliku miki mausa, znam kako izgleda i sve.

ako izbaci šilju, onda znaš da je krivo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 19:25 (gpd).
8 godina

ChatGPT zna halucinirati i tu treba biti oprezan, ali

neke stvari Googleati stvarno više nema smisla,

dobit ću hrpu sponzoriranih stranica, nerelevantnih tema po ključnim riječima,

dok ChatGPT to preprocesira gađajući upit i dade rezultat koji može uštedjeti puno vremena.

Npr, di je setting u Wordpressu za ovo i ono.

Generiraj fotku sa nekom tematikom.

Generalna pitanja, kako nešto novo napraviti, pogotovo kad ne želite trošiti vrijeme za proučiti tu temu.

Mogućnosti su bezbrojne i sve više će rasti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice