Ugašena je domaća internetska trgovina Abrakadabra

poruka: 16
|
čitano: 12.112
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ugašena je domaća internetska trgovina Abrakadabra".
9 godina

Ma čim je krenulo sumnjao sam da će uspjeti. Upumpali su gomilu love na SAP commerce (kako se već zvala platforma), a nisu imali skoro nikakvu viziju kako će se boriti s konkurencijom. 

Niti su konkurirali domaćima (ekupi), niti stranima. 

Ne znam nikoga tko je kod njih kupovao. Bili su skupi i skoro nitko nije ni znao da postoje.

Dugo su i izdržali.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
Re: Ugašena je domaća internetska trgovina Abrakad
Tu i tamo se znalo potrefiti da ima nešto na popustu, pa bio dodatni popust na plaćanje Zaba karticom i još oni Multiplus bodovi pa kad to sve zbrojiš ispadne nešto jeftinije nego igdje drugdje. Ali to su bile iznimke koje potvrđuju pravilo da su jednostavno bili preskupi, a konkurencija puno sposobnija.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina

Šteta, bilo je potencijala ali nisu ga nikako realizirali.

Uzeo sam tamo nekoliko stvari, znali su imati dobre akcije. Podrška im je isto bila odlična, mnogo brža i susretljivija od mnogih im konkurenata.

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina

@Macumba  - poslovao bi taj webshop i dalje. Nisu bili slabo posjećena stranica. Samo kako je Agrokor propao, sve rasprodaju od Leda, Belja... pa tako došao red i na webshop.

Recimo žuti klik od Pošte, ne znam tko tu šta kupuje. Osim radnika HP, ako dobiju bonove. Pa se opet drži.

2 0 hvala 1
13 godina

Čudi me da uz Shein, Ali i Temu nisu ranije zatvorili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2024 20:23 (Cryogenic).
Moj PC  
0 1 hvala 0
5 mjeseci

Nije ovaj webshop bio nikada ni zamišljen da se kroz njega vrti nekakva prodaja niti da budu nekom konkurencija.

Poslovni rezultati i ogromni minusi govore da je ova firma služila za razne druge stvari...

2 0 hvala 0
12 godina

Godinama sam preko Abrakadabre kupovao knjige. Dobio bih bodove na Multiplus kartici, dostava je bila na kioske Tiska (i relativno jeftina), što znači da nisam morao čekati dostavljača, a pošiljku sam mogao preuzeti kad je meni odgovaralo. Neki put bi bila kacija besplatna dostava...  Kupovao sam i druge stvari - zadnje su bile gume na popustu, prije toga tablet i t.d. Gašenje tog webshopa me je stvarno pogodilo i razočaralo. 

3 0 hvala 1
16 godina
Cryogenic kaže...

Kupovao sam sa Alia i Temua i jako sada biram sto kupujem tamo. Oni nisu niti mogu biti konkurencija Abrakadabri.

13 godina
Originalni_manic kaže...
Cryogenic kaže...

Kupovao sam sa Alia i Temua i jako sada biram sto kupujem tamo. Oni nisu niti mogu biti konkurencija Abrakadabri.

Ako ne govorimo o malim/velikim kućanskim aparatima/televizorima,  Shein i Ali itekako mogu biti konkurencija. Ajd prije Shein nego Ali,  Shein je klasu iznad alia i temua, to što si ti imao negativnih iskustava ne znači da su svi imali. Meni je Shein sada primarna web stranica za naručit nešto. Sve dođe unutar 2 tjedna, skroz kvalitetno i onako kako je na slici. Nijedno negativno iskustvo sa Shein'a ili Ali'a, ali na Aliu treba biti oprezniji, čitati feedback i pametno kupovati i na taj način izbjegneš negativna iskustva. Abrakadabru su pojeli jeftiniji konkurenti, male/velike kućanske aparate naravno da češ kupit u hr, ali i te stvari su se našle puno jeftinije u ostalim web shopovima/dućanima nego u Abrakadabri, Pevex itd. Za sve ostalo tu je Shein sa kvalitetnom robom po smiješnim cijenama. Nebi se čudio da u neko izgledno vrijeme slični web shopovi dožive sličnu sudbinu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2024 22:41 (Cryogenic).
5 mjeseci
Cryogenic kaže...

Meni je Shein sada primarna web stranica za naručit nešto. Sve dođe unutar 2 tjedna, skroz kvalitetno i onako kako je na slici.

Ajd kad si ih već spomenuo malo da skrenemo s abrakadabre koja je ionako mrtva....

Tko dostavlja kad se naruči preko Shein? Jel se može na paketomat preusmjerit?

Čuo sam za taj Shein ali sam bio uvjeren da je to shop samo za odjeću i to žensku, sad vidim da imaju i drugih stvari...

Na Temu nema ništa pametno, tamo je sve hrpa smeća i drloga.

Aliexpress ima dobrih brendova, ugreen, baseus, orico, mijia... ali zna biti hrpa fejkova i često odbiju vratit novce ako ti ne dođe artikl, nisu baš support friendly...

6 godina

Nisam ni znao da ovi još uvijek postoje... Ekupi je uvijek bio cjenovno bolji i bliže "amazon"  iskustvu

2 0 hvala 0
16 godina

Ponekad kupovao tu ako je cijena bila bolja ili neka akcija, što je bilo rijetko, večinu stvari koje su me zanimale nisu imali. Nije mi se svidjelo niti korisničko iskustvo, pretraživač, dostava je znala biti jako spora, kod drugih obično stigne za par dana, ovdje je uvjek bilo preko tjedan dana, često 2 tjedna. 

2 0 hvala 1
13 godina
SharkZ kaže...

Nije ovaj webshop bio nikada ni zamišljen da se kroz njega vrti nekakva prodaja niti da budu nekom konkurencija.

Poslovni rezultati i ogromni minusi govore da je ova firma služila za razne druge stvari...

Tako je. Kao netko tko se već godinama vrti u sferi webshopova, s tolikim uloženim novcem možeš propasti samo ako nešto grdo zajeb.... ili ako pereš lovu. :)

15 godina

u stvari par puta čak i želio kupiti preko njih jer je akcija bila izgledala odlično, no onda tu istu stvar našao preko malog webshopa koji je obično išao sa još nižom maržom. Žao mi je jer su znali lijepo upakirati akcije i to dobro prenijeti na nas koji smo onda tu informaciju iskoristili kod drugog prodavača. No, uz kineze temu i shein, nema šanse da se domaća ovakva stranica održi sa pokušajem da bude njihova konkurencija

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
@another

Žuti klik je zapravo imao najviše potencijala, samo da se netko u pošti razumije u ecommerce.
Imaju poslovnicu (poštanski ured) u svakom selu, imaju svoju dostavu, imaju veliki broj već uhodanih dobavljača. I prodajna su svaštara.
Ali, to je bio fail od početka, znam iz prve ruke.
Life is jazz. Play it cool.
16 godina
SharkZ kaže...

Aliexpress ima dobrih brendova, ugreen, baseus, orico, mijia... ali zna biti hrpa fejkova i često odbiju vratit novce ako ti ne dođe artikl, nisu baš support friendly...

Ma strašni su po tom pitanju, sva sreča da sam plačao preko Revoluta pa sam tražio povrat novca  

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice