Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.492.761
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
16 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Caustic kaže...
Ne kažem da treba bit skroz besplatno, već da bude s 0kn profita.

Što znači nula kuna profita? Da je firma stalno na nuli, a svi ostali troškovi (jednaki prihodu od prodaje) mogu biti milijarde.

Zato postoji porez na dobit, da se profit ulaže dalje, a ne gomila.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
Horatio_Hornblower kaže...

Ali stvarno recimo pfizer ce napravit neko istrazivanje platit znanstvenike laboratorije  testne grupe miljarde dolara i taj ce neki peer review bit neovisan tocan i zakonit.... Mozda u idealnom svijetu ali u svijetu di se moralnost gazi za par dolara teško... 

Danas u americi ako nemas osiguranje umires na cesti jer nemozes sebi pokrit liječenje jako je jednostavno bas tako kako zvuci a doktor si i nemozes bas ljecit svakoga a to je u vecini zapadnih država normalno da je liječenje ekstremno skupo (mi sa komunistickim nasljedem  ne znamo kako je to platit 10tak tisuca dolara samo ako slomis prst nogu ili nesto)...  Medicina je biznis a u biznisu je sve dopušteno... Imas ljek imas nuspojave na papiru cisto ako ti se nesto dogodi da nemozes tuzit proizvođača  jer lipo ti piše ... 

Moderna medicina u nekim granama je ostala na pocetku 20 stoljeca i to mogu komodno rec za svoju dijagnozu (kolitis)  di je sve metoda pokusaja i promasaja svaki doktor ima svoje zakljucke sad sve je kako si (ne) sretan. Zakljucak je da danas neprisnost i neovisnost lipo zvuci i tako je u teoriji a u praksi u prvog doktora opce prakse dat ce ti ljek od kojeg ima proviziju...  Pa dali je pliva dadali je sanofi dali je nesto trece nije bitno isti je kemijski spoj ( trebao bi biti)  ali to nuzno nije uvijek tako... 

Ps ovo je isto proslo peer review jeli tako

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_withdrawn_drugs

Platit ćeš gadno i kod nas ako nemaš osiguranje.

Što se tiče liste, trenutno se u svijetu koristi nekakvih 20 do 30.000 lijekova. Na to nadodaj sve do sada već povučene, shvatit ćeš koliki je to biznis i da je ova lista u biti jako kratka.

13 godina
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Da definitivno se slažem lista je kap u moru...

Iako recimo ima se lijekove koji su super ali imaju nuspojava koje se zanemaruju jer simptomi su manje losi od uzroka... 

Evo banalnosti heferol sto svi propisuju nebi uzimao mrtav užasan dok recimo solgarova formula zeljeza je relativno Ok bez ikakvih simptoma.

A zeljezo jedno i drugo... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

laž! svi znamo da je zdravstveni sustav "radio" neometano za sve pacijente

14 godina

Tada će ljude bolit briga. Sad je pandemija, in je ponašati se kao da ti je stalo do svakog života, aktualno je biti veliki humanitarac. Kad to završi, bit će nešto drugo, a o ovi ljudi jbg, od nečeg se mora umrijet hehe

4 0 hvala 0
17 godina
ministar kaže...

laž! svi znamo da je zdravstveni sustav "radio" neometano za sve pacijente

Realno nije radio kako spada na proljeće, jesen je savršena.

Čeka se kratko, spajaju se pretrage i pregledi, da je stalno tako bilo bi super.

17 godina

Neki nivo poremećaja funkcionisanja zdravstvenog sistema je bio neizbežan, ali verovatno nije morao biti ovoliki. Postoji više faktora koji su doprineli tome da bude ovako kako je ispalo.

Imali smo protivnike maski, ignorisanje zabrana okupljanja, proteste i druge pritiske kada su se pooštravale mere i, što individualno, što (makar povremeno) gotovo sistematsko zanemarivanje mera prevencije. Zahvaljujući tome, imali smo više slučajeva nego što smo morali. Zahvaljujući povećanom broju slučajeva, postojao je veći pritisak na zdravstvo nego što je morao biti, to jest zdravstvene ustanove su u većem broju i duže morale biti prenamenjene u covid bolnice i "dobio se" veći broj zaraženih lekara. Posledično, otkazano je više pregleda i intervencija nego što je moralo i nego što bi bio slučaj da su oni koji sve vreme trube protiv mera prevencije te mere poštovali.

Nije to jedini faktor. Nisam dovoljno upućen kako je to kod vas izgledalo, ali ovde se celom krizom upravljalo jako amaterski, neplanski i uz često stavljanje raznih drugih interesa ispred javnog zdravlja.

Sa jedne strane, ukidanje ograničenja kada je to služilo nekoj "višoj" svrsi, na primer oko mesec dana uoči održavanja izbora (uz par održanih predizbornih skupova, pa su onda shvatili da je glupo), zatim dozvola publike na stadionima za kraj fudbalskog prvenstva ("uz poštovanje distance", kog naravno nije bilo), Adria Tour, ili, skorije, sahrana Amfilohija, sahrana Irineja... Zatim, na papiru raznorazne mere, hoteli na planinama smeju da rade sa 30% kapaciteta, spremaju se "milioni" inspektora, a u praksi "Nije realno da tražimo od ugostitelja da vrate novac za već prodate aranžmane", i žmurenje na to da su svi hoteli popunjeni 100% i da su svuda gužve, pa čak i aktivna promocija turističkih sadržaja, svečano otvaranje novih žičara od strane najviših državnih zvaničniha itd.

Sa druge strane, ovde smo imali i mere koje su stroge radi same strogoće, projektovanja neke ozbiljnosti, a potencijalno su bile kontraproduktivne, kao što je bilo skraćenje radnog vremena prodavnica na do 3 popodne, i to, u jednom periodu, samo od ponedeljka do četvrtka, što je dovodilo do tiskanja ljudi ispred objekata i u njima (ti pustiš manje ljudi unutra, ali se oni opet svi nabiju oko istih rafova sa osnovnim stvarima).

Veći deo toga ne bi bio toliko strašan da je narod bio na dovoljno visokom nivou svesti, shvatio da su ovi gore kreteni i ponašao se pametno, ali to nije bio slučaj. I to, možda, nije ni bilo realno.

Na kraju, barem ovde kod nas, nisam stekao utisak da je bilo plana, nisam primetio da su unapred određivane ustanove koje neće ulaziti u covid sistem, koje će preuzimati određenu funkciju, potencijalno na nacionalnom nivou, uz raspoređivanje nešto dodatnih lekara kako bi im se povećao kapacitet. Tako znam ljude kojima su prošle godine otkazani termini i od tada do danas ništa.

No, koliki god ovi gore bili kreteni, na kraju se uvek vraćamo na to da ogroman deo naroda ne želi mere prevencije (ni zabrane okupljanja, ni ograničenja radnog vremena raznih ustanova, ni nošenje maski), ne želi da se vakciniše, a hoće da ovo prestane i upire prstom u posledice.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Nisam dovoljno upućen kako je to kod vas izgledalo, ali...

Od slova do slova isto, samo zamijeni SPC s KC.

Vjerujem da je u Bergamu i New Yorku obavljeno još manje preventivnih pregleda. Neki još nisu shvatili da zadnjih godinu dana postoji nekakva smrtonosna pandemija i da su određene posljedice neminovne i da samo biramo između lošeg i još goreg.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2021 13:38 (Visak).
14 godina

Svali sve na narod, zavadi pa vladaj.

0 0 hvala 0
16 godina
Hazar kaže...

A nego na koga, svi smo mi narod.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Zna se šta se misli kad se kaže narod.

16 godina
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ja vidim narod koji prkosi svemu cijelo vrijeme, a vidim i narod koji doprinosi.

14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ja vidim narod koji prkosi svemu cijelo vrijeme, a vidim i narod koji doprinosi.

Gdje vidiš taj narod, na forumu gdje svi prigovaramo, a u stvarnosti se pridržavamo svega. Ja se ne sjećam kad sam u dućanu vidio čovjeka bez maske. Sve aktivnosti su zatvorene, nema dvorana, druženja u zatvorenom. To što postoje neki izolirani slučajevi jebiga, uvijek će ih bit. Uostalom, kako ne bi narod bio prkosan kad su ovi odozgora skroz pogubljeni. Crkve su otvorene cijelo vrijeme iako bi prema definiciji trebale biti zatvorene, ali jbg, od korone je napravljen politički virus. Virus koji je bio pobjeđen pred izbore, kojeg nema kad je sezona itd. Ja ne znam što vi više očekujete od ljudi. Naravno da će gunđat kad su zatvoreni cijelo vrijeme i ne znam tko može bit sretan živjet u ovakvim uvjetima. Ovaj zadnji vikend sam konačno uspio više vremena provesti na otvorenom s društvom i odmah se bolje osjećam. I dalje ću gunđat, ali me nećeš vidjet bez maske u dućanu, na nekakvim svatovima itd. Vi valjda hoćete da ljudi budu roboti koji bez ikakvog pitanja i komentara odobravaju naredbe koje od vlasti.

7 godina

Horatio_Hornblower pitao sam nekoga, možda i tebe, nebitno, pitam opet. Zašto sve države imaju neki oblik restrikcija? Oni nemaju naš stožer. Zašto bi USA imala "lockdown" za doba velikog postotka zaraze? USA je kapitalizam "all the way" hrpa ljudi je ostalo bez posla, tvrtke su izgubile milijarde. Zašto bi Kina zatvorila svoje pčele radilice u njihove kaveze? Sad je drugačije kad je dosta ljudi u tim napučenim mjestima prebolilo bolest. Iskreno, sviđa mi se BIH pristup. Tamo je sve kao da nema virusa. E sad, što bih ja htio i što je pametno napravit, ne znam niti me ne zanima. Znam samo da je nekima lijepo bit jak za tipkovnicom ispred monitora, možda u kući/stanu poviknut koju na glas kada se popije par piva. Al ovo trkeljanje bez odgovora na jednostavno pitanje je neozbiljno. 
I odgovor zašto je u BIH sada ovako. Tamo žive ljudi koji se ne daju zajebavat.

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2021 16:55 (cvaja997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Gdje vidiš taj narod, na forumu gdje svi prigovaramo, a u stvarnosti se pridržavamo svega. Ja se ne sjećam kad sam u dućanu vidio čovjeka bez maske. Sve aktivnosti su zatvorene, nema dvorana, druženja u zatvorenom. To što postoje neki izolirani slučajevi jebiga, uvijek će ih bit. Uostalom, kako ne bi narod bio prkosan kad su ovi odozgora skroz pogubljeni. Crkve su otvorene cijelo vrijeme iako bi prema definiciji trebale biti zatvorene, ali jbg, od korone je napravljen politički virus. Virus koji je bio pobjeđen pred izbore, kojeg nema kad je sezona itd. Ja ne znam što vi više očekujete od ljudi. Naravno da će gunđat kad su zatvoreni cijelo vrijeme i ne znam tko može bit sretan živjet u ovakvim uvjetima. Ovaj zadnji vikend sam konačno uspio više vremena provesti na otvorenom s društvom i odmah se bolje osjećam. I dalje ću gunđat, ali me nećeš vidjet bez maske u dućanu, na nekakvim svatovima itd. Vi valjda hoćete da ljudi budu roboti koji bez ikakvog pitanja i komentara odobravaju naredbe koje od vlasti.

Ja nosim masku u dućanu ne zato što me strah vlasti nego jer me sramota drugih sugrađana i susjeda i ne želim ispasti kreten pred njima. Jer sam osjetio što znači ta bolest, i znam puno ljudi koji su ju dobrano osjetili. A i nekoliko bližih rođaka mi radi u bolnici.

A na ulici ne nosim masku, idem kuda hoću gdje smatram da je trenutno primjereno i nema tu nikakvih problema. Živim kao i ranije osim što manje hodam po birtijama i shopping centrima. A u teretanu ionako nisam išao jer mi se gadila i prije ovoga, vježbam doma kad poželim (što nije baš prečesto :-D). Ne treba mi konzumersko društvo govoriti koje su moje slobode i što moram raditi da bi bilo normalno. Osim hrpe elektronike, to je ok :-P

14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ja nosim masku u dućanu ne zato što me strah vlasti nego jer me sramota drugih sugrađana i susjeda i ne želim ispasti kreten pred njima. Jer sam osjetio što znači ta bolest, i znam puno ljudi koji su ju dobrano osjetili. A i nekoliko bližih rođaka mi radi u bolnici.

A na ulici ne nosim masku, idem kuda hoću gdje smatram da je trenutno primjereno i nema tu nikakvih problema. Živim kao i ranije osim što manje hodam po birtijama i shopping centrima. A u teretanu ionako nisam išao jer mi se gadila i prije ovoga, vježbam doma kad poželim (što nije baš prečesto :-D). Ne treba mi konzumersko društvo govoriti koje su moje slobode i što moram raditi da bi bilo normalno. Osim hrpe elektronike, to je ok :-P

Vjerujem da je to na kraju do godina i konteksta u kojem određena osoba živi. Ne znam kakva je kod tebe situacija, ali vjerujem da ljudi koji žive miran obiteljski život gdje su se već skrasili i imaju ženu djecu itd da im ne smeta ovakav život. Vjerojatno mogu i više vremena provoditi s djecom. Ja sam eto u kasnim dvadesetima i fali mi druženja, cuganja, izlasci i itd. Pa s druge strane sport i teretana. Eto netko voli teretanu netko ne voli, ja volim i evo sad sam krenuo opet i stvarno mi dobro dođe i fizički i psihički. Tako da mislim da ipak sve ovisi.

13 godina
neaktivan

Ja sam svoje misljenje o restrikcijama vec rekao.  Svaka drzava ima svoju politicku agendu uz zdravstveno

(ne)opravdani razlog zatvaranja.

Problem je danas sto kako vrijeme prolazi ljudi su voljni riskirat coronu zbog posla i "normalnog" nacina zivota.  Pogotovo jer se odluke koje su se donijele imaju neke kontraverze... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Nego, što mislite što će biti s tužbom protiv Stožera, Vlade? Vidim da je podnesen neki zahtjev za mirenje koji će vjerojatno biti odbijen pa onda ide tužba.
Life is meant to die. Accept your fates.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

https://www.facebook.com/100002750890114/videos/3206973619404303/

Bolje imati trajne neuroloske posljedice i biti paraplegicar cijeli zivot, nego preboliti gripu 

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Bolje imati trajne neuroloske posljedice i biti paraplegicar cijeli zivot, nego preboliti gripu 

Ima ovdje ljudi koji vjeruju u ovakve stvari?

Nemojte biti naivni, blage nuspojave su naravno moguće, a sve takve su bolje od hospitalizacije i eventualnih komplikacija prilikom zaraze virusom.

12 godina

ne vjeruju nikome i ničemu(suprotno njihovog osobnog mišljenja), ali zato bez pogovora vjeruju random liku na internetu koji kaže da je to zbog cjepiva bez ijednog jebenog dokaza.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
dmanz kaže...
Boixus Nois PS kaže...

Nemojte biti naivni, blage nuspojave su naravno moguće, a sve takve su bolje od hospitalizacije i eventualnih komplikacija prilikom zaraze virusom.

Pa ako sam ja "prebolio" korona virus bez ikakvih simptoma, onda je meni i ta blaga nuspojava puno..

Ne postoji nikakav razuman razlog da se ljudi mlađi od 40 godina cijepe, osim ako nisu ugroženi zbog nekog drugog zdravstvenog problema.

15 godina
Caustic kaže...
Nego, što mislite što će biti s tužbom protiv Stožera, Vlade? Vidim da je podnesen neki zahtjev za mirenje koji će vjerojatno biti odbijen pa onda ide tužba.

Isto kao i u svim državama na svijetu koje su uvele restrikcije. Kome ćeš se tužiti i zašto? 

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
11 godina
protjeran

To jest i moja poanta.

Vise vjerujem ljudima koji imaju ovakve dokaze nego medijima koji nas godinama truju.

Svatko neka vjeruje u svoje. 

Za svaki dokaz ili snimku mozes sumnjati tako da je to osobna stvar.

Sumnjam ja da ce farmaceutske firme koje placaju milijune eura za razvoj cijepiva raditi neovisna istrazivanja pa opet ima ljudi koji vjeruje da je sve po PS.

17 godina
Boixus Nois PS kaže...

Vise vjerujem ljudima koji imaju ovakve dokaze nego medijima koji nas godinama truju.

To ti se zove esencijalna glupost.

4 godine
protjeran
Državi koja bi trebala funkcionirati?
Koliko znam, Hrvatska ima trodiobnu vlast
- Zakonodavna
- Sudbena
- Izvršna

Znači, sudbena/sudska je odvojena i trebala bi funkcionirati bez ostale dvije, samostalno
Life is meant to die. Accept your fates.
17 godina
neaktivan
dmanz kaže...
Boixus Nois PS kaže...

Postoje ljudi s imenom i prezimenom koji su nakon cijepljenja invalidi. Zdravko Škender ne može na noge stati, a Stevie Wonder je potpuno slijep. To su samo neki od milijuna sličnih.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
11 godina
protjeran

Vi se cijepite slobodno, budiute testni kunici. 

Sve sto ne odgovara vasem uvjerenju je teorija zavjere, ali zato mediji koji su tu da mjenjaju javno misljenje i da nas programiraju su sveti gral informacija.

Dovoljno sam vidio (cca 20ak slucajeva) gdje nikom nista nije bilo od corone, tako da me nista jos ne moze uvjeriti da se cijepim.

Ovo cijepivo kao onaj vic.

-Mujo po Sarajevo zaljeva zelenom tekucinom travu

-Haso ga pita sto je to

-On mu odgovori sredstvo protiv krokodila

-Haso kaze pa vamo nema krokodila

-Mujo mu odgovori pa nema kad je prskam tekucinu

Moj PC  
3 5 hvala 0
16 godina
Boixus Nois PS kaže...

Vi se cijepite slobodno, budiute testni kunici. 

Sve sto ne odgovara vasem uvjerenju je teorija zavjere, ali zato mediji koji su tu da mjenjaju javno misljenje i da nas programiraju su sveti gral informacija.

Dovoljno sam vidio (cca 20ak slucajeva) gdje nikom nista nije bilo od corone, tako da me nista jos ne moze uvjeriti da se cijepim.

Ovo cijepivo kao onaj vic.

-Mujo po Sarajevo zaljeva zelenom tekucinom travu

-Haso ga pita sto je to

-On mu odgovori sredstvo protiv krokodila

-Haso kaze pa vamo nema krokodila

-Mujo mu odgovori pa nema kad je prskam tekucinu

Svaka čast, 20 slučajeva se čini gotovo kao cijeli svijet. Ti si samouki genije statistike i činjenica.

Fascinantna je ta lakoća i elegancija kojom objašnjavaš procese oko nas.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice