Uz to, zar se nije pričalo da cjepivo ne spriječava širenje već samo simptome?
Kakvo je to cjepivo pobogu????
Dok Fox koronu proglašava demokratskom izmišljotinom i plaši ljude opasnim cjepivima, njihov gazda Murdoch se cijepio među prvima.
To vam govori da ste samo naivci na kojima takvi zarađuju lažući vam u lice, što kad dođu na sud i sami priznaju.
The "'general tenor' of the show should then inform a viewer that [Carlson] is not 'stating actual facts' about the topics he discusses and is instead engaging in 'exaggeration' and 'non-literal commentary.' "
E da, najdraži su mi ovi šta spominju Gejca i Šoroša, a nikad čuli za Koch burazere i Murdocha
Ono, Google is your enemy?
https://www.thedenverchannel.com/news/national/coronavirus/dr-fauci-explains-why-coronavirus-vaccines-come-in-two-doses
LOL.
Pa za tetanus trebaju 3 doze i to varira toliko da trebaju posebna pravila.
A ti eto idi stani na rdzav cavao, pa javi u sto se uzdajes.
Kad sam pio antibiotike, trebao sam ih 14 uzeti. Hebeš takve lijekove, jel?
Velika većina ljudi će se moći cjepiti. Time ćemo zaštiti bolničke sustave i ekonomiju. To je poanta svega toga. Ne mogu se svi cjepiti bilo kojim cjepivom jer takvo ne postoji, ali ako nas se 70% cijepi, satiremo epidemiju u korijenu i onda se ostali covid slučajevi tretiraju kao što se sada tretira sezonska gripa.
I onda oprezno, polako idemo dalje i kroz koju godinu ćemo se ovog sjećati kao lošu godinu.
Većina se svađa o nekim slobodama, cherrypick-aju neke ustave, zakone i slično, a ne vide što se po prvi puta u povijesti čovječanstva dogodilo - globalni odgovor i borba protiv trenutne prijetnje tehnologijom u realnom i izuzetno kratkom vremenu. Nešto što smo do sad gledali u SF filmovima.
Hoće li biti grešaka? Naravno. Loših procjena, isto tako. Ali ovo je nevjerojatan pomak prema naprijed koji će nam omogućiti da u budućnosti možemo brzo i efikasno odgovoriti na nove pandemije i bolesti nevjerojatnom preciznošću, koristeći tehnologiju i znanje.
Dakle, nešto što su ljudi zazivali desetljećima, a sad se aktivno bore protiv toga. Koji paradoks.
Ulazna Točko, vidi ovo boldano gore, a onda vidi ovo dolje:
Dakle, cijepivo protiv covid-19 ne smije biti obavezno. To je razumljivo. Ono što mora onda biti na snazi da za ljude koji se nisu cijepili i dalje vrijede epidemiološke mjere. Nošenje maske, samoizlolacija i slično.
Dolje jasno sugeriraš da si prije tjedan i kusur bio uvjeren kako će pelcovanje spriječavati zarazu, što nije točno i što znamo već duže vrijeme jer mjesecima se već govori o tome, ali vaš interes završava sa izvještajem Petra Vlahova i Babićevih miniona, nakon čega odlazite mahnito propovijedati belosvetski humanitarizam propalim ravnokoronašima. A onda kad jednom dođe u glavu podatak da nije baš tako kako veli Babić and co., mijenjaš ploču i govoriš o spašavanju "sustava" i sl. "2tjedna su ključna u sljedećih 259 dana" beroševske who spike...
suma sumarum - mlatarate napamet i masturbirate na svaku priliku da odašiljete vrline svojom neizmjernom brigom za "sustav, rizične, ranjive, umrle, potencijalne novooboljele...". Daj, gospeti.
Ponavljam pitanje: Kako se novim cjepivima štite drugi ako ne sprječavaju transmisiju virusa koji uzrokuje bolest? Ili da bude pitanje konkretnije, jer znam da je ovo prethodno retoričke naravi: Odakle ti obraz da soliš pamet "neodgovornim ravnokoronaškim antivaxxerima" da se trebaju cijepiti ako će i dalje moći prenositi zarazu? Jel može jednostavnije pitanje?
Bukva, nije istina da nije istina da se ne sprječava asimptomatska zaraza. Tako kaže - alo! - struka! Da postoji iole šanse da modernina prinova i pfizerovo nedonošče sprečavaju infekciju i širenje, budi siguran da bi čuo za to, odavde do Tokija, 16 puta u minuti, od Seroša osobno. Hvala na pitanju! Za Astrazenecu postoji nada, no samo nada. Za sada. No da i jest, što ćemo onda, svi na Astrazenekin adenovirus? Oćel' ga bit dosta za 7M nestrpljivih kunića? Što će onda Fajzer i Moderna dobit, maunu?! Razmišljam naglas...
Tako što se eliminiraju izvori transmisija?
Nema jednostavnijeg odgovora... ne'š ravnokoronaške ingenioznosti
Evo baš jučer kolega koji je prebolio Covid, vratio se u Švicarsku, imao sa sobom IGG test koji to posvjedočuje i rekli su mu, sorry mileni, to ništa ne dokazuje. 2 tjedna izolacije za tebe.
To je novo normalno.
Evo baš jučer kolega koji je prebolio Covid, vratio se u Švicarsku, imao sa sobom IGG test koji to posvjedočuje i rekli su mu, sorry mileni, to ništa ne dokazuje. 2 tjedna izolacije za tebe.
To je novo normalno.
moj stric se nesto bahati da on ide sutra u hrvatsku, i da kad se vrati ne mora u izolaciju jer mu je tako sef rekao, da mu je dovoljan test iz hrvatske, i da nema nikakvih 5+ dana izolacije.
covjece, ne radi sef pravila kak se ponasati u drustvu, al njemu to pase jer je to ono kaj on zeli cuti, drugo ga ne zanima. bas bi htio da njega i ostatak kaj ide sa njim na put opale po dzepu.
"DCQE: Ponavljam pitanje: Kako se novim cjepivima štite drugi ako ne sprječavaju transmisiju virusa koji uzrokuje bolest?"
Ljudi koji se cijepe su ljudi koji imaju značajno manju šansu da opterećuju zdravstveni sustav, ako je benefit cjepiva taj da uvelike umanjuje mogućnost razvijanja (težih) simptoma. Opterećenje zdravstvenog sustava vjerojatno ima neke veze sa mogućnošću kvalitetnog "hendlanja" ove pandemije, zar ne? Mislim da to ima neke veze za štićenjem drugih.
Još jedan nezanemariv efekt je to da cijepljenjem šaljemo poruku drugima u neposrednoj okolini da je to ok, time povećavajući mogućnost da se cijepi netko tko je rizičniji, a neodlučan. Možda ne zvuči kao nešto, no u situaciji gdje govorimo o velikim brojevima ljudi, efekt vjerojatno dodatno dobiva na značajnosti. Inače, stavovi o cijepljenju su značajno povezani s iskustvima bližnjih, značajan broj ljudi više vjeruje anegdotalnim primjerima iz bliže okoline, nego istraživanjima (ujedno jedan od razloga zašto se događaju slučajevi poput Dubrovnika)
"DCQE: Ponavljam pitanje: Kako se novim cjepivima štite drugi ako ne sprječavaju transmisiju virusa koji uzrokuje bolest?"
Ljudi koji se cijepe su ljudi koji imaju značajno manju šansu da opterećuju zdravstveni sustav, ako je benefit cjepiva taj da uvelike umanjuje mogućnost razvijanja (težih) simptoma. Opterećenje zdravstvenog sustava vjerojatno ima neke veze sa mogućnošću kvalitetnog "hendlanja" ove pandemije, zar ne? Mislim da to ima neke veze za štićenjem drugih.
Još jedan nezanemariv efekt je to da cijepljenjem šaljemo poruku drugima u neposrednoj okolini da je to ok, time povećavajući mogućnost da se cijepi netko tko je rizičniji, a neodlučan. Možda ne zvuči kao nešto, no u situaciji gdje govorimo o velikim brojevima ljudi, efekt vjerojatno dodatno dobiva na značajnosti. Inače, stavovi o cijepljenju su značajno povezani s iskustvima bližnjih, značajan broj ljudi više vjeruje anegdotalnim primjerima iz bliže okoline, nego istraživanjima (ujedno jedan od razloga zašto se događaju slučajevi poput Dubrovnika)
Hvala vam na tom pitanju! Od sutra predlažem karen-like tantrume ispred svakog tko puši, pije kolu, procesuirane šećere i evo bacam se na posao u detaljnu analizu (potencijalnih) kancerogenih elemenata u svakodnevnoj prehrani i životnim navikama. Na taj način želim olakšati hendlanje pandemije malignih bolesti u društvu i rasteretiti onkologiju.
ps. svi znamo da anegdotalni primjeri od osoba iz bliske obitelji su nepouzdani izvori informacija. recimo, ako ti dođe tetka sa spikom da je, inače zdrav klinjo od 1.5g sa vokabularom od 23,5 riječi, doživio regresiju po primitku Trivirixa, odn. Plusarixa, odn. Priorixa - trebaš joj reć da je glupa i da sere, jer svi znamo da su istraživanja pokazala... sada trebaš imati link na ukupno 2 studije koje pokazuju kako cijepljena djeca imaju većih zdravstvenih problema od necijepljene. I onda lijepo zakucaš sa podatkom da su autori navedenih studija, promptno po objavljivanju istih, popušili licencu i izgubili sav kredibilitet u znanosti. Jer eto, inače ljudi obožavaju sjebavat svoje desetljetne karijere sa idiotičnim propozicijama koje potvrđuju kroz dokumentiranu kliničku praksu, svjesni benevolentne farma-industrije i njezinog utjecaja i apsolutno slabog lobiranja na 483 strane svijeta.
Hvala vam na tom pitanju! Ne zaboravimo da u protekla 24h sljedeća dva tjedna su ključna! Heil Stožer!
To je novo normalno.
moj stric se nesto bahati da on ide sutra u hrvatsku, i da kad se vrati ne mora u izolaciju jer mu je tako sef rekao, da mu je dovoljan test iz hrvatske, i da nema nikakvih 5+ dana izolacije.
covjece, ne radi sef pravila kak se ponasati u drustvu, al njemu to pase jer je to ono kaj on zeli cuti, drugo ga ne zanima. bas bi htio da njega i ostatak kaj ide sa njim na put opale po dzepu.
Bravo pioniru, Partija je ponosna! Tako je. Pravila su pravila!
U uređenim zemljama, pravila su pravila i generalno se poštuju mnogo više nego u onima poput naših. Koliko god mi ponekad volimo da mislimo da smo živeli u nekoj zeznutoj partijskoj disciplini od koje i dalje pomalo patimo, kod nas je uvek mnogo toga bilo "može, ali i ne mora" (ako se prosto napraviš lud, ili pak lepo zamoliš, ili znaš čoveka, daš neku "malu pažnju"...) dok su u zemljama poput Švajcarske pravila prilično kruta.
oho, pa jel to otvoreno antivaksersko priznanje?
Jesmo počeli sa pizdarijama? Valjda ti je jasno da korelacija nije isto što i kauzacija.
Lažljivo ljudsko smeće od Wakefielda koje izbjegavaš spomenuti ne samo da nije sjebao svoju "karijeru" nego je od novopečene antivakserske karijere zaradio nebrojeno puta više nego što bi kao doktor. Em je zaradio na toj lažiranoj studiji, em zarađuje u godinama od tada na antivakserskoj propagandi i skupovima za koje mu plaćaju da dolazi.
Siroče, nema za papar. Doniraj mu pokoju kunicu.
Čak sam u jednom trenutku pomislio da si samo skeptik, ali ovim si to fino negirao.
Hvala vam na tom pitanju! Od sutra predlažem karen-like tantrume ispred svakog tko puši, pije kolu, procesuirane šećere i evo bacam se na posao u detaljnu analizu (potencijalnih) kancerogenih elemenata u svakodnevnoj prehrani i životnim navikama. Na taj način želim olakšati hendlanje pandemije malignih bolesti u društvu i rasteretiti onkologiju.
ps. svi znamo da anegdotalni primjeri od osoba iz bliske obitelji su nepouzdani izvori informacija. recimo, ako ti dođe tetka sa spikom da je, inače zdrav klinjo od 1.5g sa vokabularom od 23,5 riječi, doživio regresiju po primitku Trivirixa, odn. Plusarixa, odn. Priorixa - trebaš joj reć da je glupa i da sere, jer svi znamo da su istraživanja pokazala... sada trebaš imati link na ukupno 2 studije koje pokazuju kako cijepljena djeca imaju većih zdravstvenih problema od necijepljene. I onda lijepo zakucaš sa podatkom da su autori navedenih studija, promptno po objavljivanju istih, popušili licencu i izgubili sav kredibilitet u znanosti. Jer eto, inače ljudi obožavaju sjebavat svoje desetljetne karijere sa idiotičnim propozicijama koje potvrđuju kroz dokumentiranu kliničku praksu, svjesni benevolentne farma-industrije i njezinog utjecaja i apsolutno slabog lobiranja na 483 strane svijeta.
Hvala vam na tom pitanju! Ne zaboravimo da u protekla 24h sljedeća dva tjedna su ključna! Heil Stožer!
Žao mi je ako ti je moj pokušaj odgovora, vrlo pristojan, prouzročio ovaj logoreični meltdown.
Nadam se da ćeš ubrzo biti bolje.
Inače, u svom radu (ne često, većina djece u mom slučaju su urednog razvoja) s djecom i roditeljima djece na spektru, ne ulazim u debate oko cjepiva i općenito razloga zašto se to njima događa, iako su poneki čak pokušali inzistirati na tome. Meni je to, na osobnoj razini, razumljivo koliko može biti nekome tko ne živi taj gubitak. Ti si izgleda otišao 5-6 koraka u pretpostavljanju s kime pričaš i zajašio odmah na deplasirani sarkazam. Očigledno si inteligentan, no jednako tako nastupaš vrlo maliciozno te promišljeno biraš što ćeš prikazati, možda s pretpostavkom da je većina ljudi ovdje toliko van konteksta ili jednostavno balavurdija sa par lako oborivih i predvidljivih stavova. Sa cjepivom i autizmom si se, doduše, konačno razotkrio.
Ja ću si dozvoliti pretpostavku da si već obitavao na forumu i popušio jedno ili više protjerivanja - obzirom na stil, jel. Možda si ovaj put pokušao biti malo više taktičan, al jbg, teško je protiv sebe.
Lažljivo ljudsko smeće od Wakefielda koje izbjegavaš spomenuti ne samo da nije sjebao svoju "karijeru" nego je od novopečene antivakserske karijere zaradio nebrojeno puta više nego što bi kao doktor. Em je zaradio na toj lažiranoj studiji, em zarađuje u godinama od tada na antivakserskoj propagandi i skupovima za koje mu plaćaju da dolazi.
Nisam spominjao Wakefielda niti ulazio dublje u njegov slučaj, no jesam upoznat sa n brojem znanstvenika koji su u profesionalnom radu naišli na određene diskrepancije između deklariranog i stvarnog stanja, pa zbog toga platili cijenu, tj. ako nisu odlučili povuć rad i/ili ušutit. Naivan i glup je onaj koji je upoznat s tim informacijama i odluči vjerovati propagandnoj mašineriji, ili je samo ignorantan i voli mlatit napamet i predstavljat savršeni proizvod iste mašinerije - glupavu papigu koja radi njihov posao besplatno. Neke sam već spominjao, no ovoga nisam, pa eto nek se nađe. Novijeg datuma. Vjerojatno stiže "retraction" obavijest na isti, a na slavu svete krave, Vakcine Neokaljane. A autoru je već uslijedio "pec po prstima", očekivano, predvidivo, prozirno.
Žao mi je ako ti je moj pokušaj odgovora, vrlo pristojan, prouzročio ovaj logoreični meltdown.
Nadam se da ćeš ubrzo biti bolje.
Inače, u svom radu (ne često, većina djece u mom slučaju su urednog razvoja) s djecom i roditeljima djece na spektru, ne ulazim u debate oko cjepiva i općenito razloga zašto se to njima događa, iako su poneki čak pokušali inzistirati na tome. Meni je to, na osobnoj razini, razumljivo koliko može biti nekome tko ne živi taj gubitak. Ti si izgleda otišao 5-6 koraka u pretpostavljanju s kime pričaš i zajašio odmah na deplasirani sarkazam. Očigledno si inteligentan, no jednako tako nastupaš vrlo maliciozno te promišljeno biraš što ćeš prikazati, možda s pretpostavkom da je većina ljudi ovdje toliko van konteksta ili jednostavno balavurdija sa par lako oborivih i predvidljivih stavova. Sa cjepivom i autizmom si se, doduše, konačno razotkrio.
Ja ću si dozvoliti pretpostavku da si već obitavao na forumu i popušio jedno ili više protjerivanja - obzirom na stil, jel. Možda si ovaj put pokušao biti malo više taktičan, al jbg, teško je protiv sebe.
Ma vidi, nije mi problem priznat da trolam i da nemam pretjerani talent u sarkazmu. Može bit i da sam potpuno u krivu u svezi svega. Ali budi siguran da moj misaoni biftek nije sirov, već dobro pečen. Međutim, što se na putu od kupovine bifteka do konzumiranja istog može dogoditi? Pa, svašta: od lošeg mesa, nefunkcionalne pećnice, pogrešnog začina... Kao konzument i "prodavač" tog bifteka, trudim se od prve do zadnje točke pripreme. Ali...
Reality check - imunost na pogreške u aktu promišljanja, iznošenja stavova i formiranja svjetonazora nema nitko živ, čak ni Fauči. Ovdje iznosimo mišljenja, a ako se doimam maliciozan, ne obaziri se, to je samo (loše) trolanje i povremeno korištenje pogrdnih naziva u pokušaju postizanja forumskog ekvilibrija. Uvjeravam te - nikome ne želim zlo.
S druge strane, na tvoje slavodobitno "car je gol", ja pitam: razotkrio što? Da sam ravnokoronaški antivaxer? Da me može biti sram što u svojoj glavi propitujem autoritet kada se dogodi da godinama nagomilavano iskustvo nije u skladu sa tim autoritetom? Pa onda dođem na forum, na poprilično jednoumni echo chamber mainstream narativa da malo zatrolam ekipu? Lol. Možda.
I na kraju, kad se već obnažujemo, i ja radim s djecom i roditeljima. I nakon desetljeće rada, nailaziš na paterne, pa ti se dogodi nešto u obitelji, pa malo pročačkaš cenzurirano područje, pa polako počinješ osjećati smrad i trulež, onu običnu ljudsku pokvarenost. I nakon svega, moj zaključak je da, ako netko od dvije strane ovdje smrdi, to nisu roditelji. Zaključiti da jesu bilo bi analogno reći nekome tko gleda u žuto - da ga zapravo oči varaju i da vidi plavo. U takvu epistemološku gimnastiku se ne usudim upuštati, a zapravo sama savijest mi ne dozvoljava. Zaključak je - nota bene - negativan. Optužbu donio nisam, ali od smrada se svi volimo maknut i napomenuti bližnje da u "onom" pravcu smrdi. Za takvo što ne planiram tražiti ispriku niti snositi odgovornost, jer je mišljenje i preporuka (ali ne preporuka po stožeraškoj definiciji, već prema Bratu Klajiću). Ali jesam spreman ući u prilino jednoumni echo chamber i odsvirat onu disonantu da pokvarim party. Guilty as charged. Sada možete nastaviti svirat. I da, hvala vam na tom pitanju i sretni blagdani, u kojoj god županiji da se nalazili!
Čim vidim da netko spominje Karen, znam da previše bleji u facebook i reddit i da općenito ima previše vremena u životu. Ili ne radi pa prdi cijeli dan po forumima, fb grupama, youtube-u, ili radi tek toliko da radi.
Kako lako se guta američka desničarska propaganda na brdovitom balkanu. Svjesno ili nesvjesno, svjedno se guta ko bombon.
Ja cu se medu prvim cijepiti kad dodu u opticaj doze za stoku sitnog zuba.
I iskreno jedino sto ocekujem je kurje oko i prestanak ove histerije zbog koje se osjecam kao onaj lik u filmu koji se budi i svaki dan mu je isti da je doslovno zapeo u vremenu.
Zelim normalni zivot a ne ovo smece sto mi je ionako pokvarilo cijelu godinu zivota. Tako da cijepit se ne može bit ništa gore od trenitne situacije.
Ps Jos bi samo volio da se mogu cijepit na krkanluk uhljebe prevare pajdo sistem kapitalizma i sve divne stvari sto me okruzuju bio bih sretan. Inače u nas je stvarno trenutno korona najveći problem nema veze nista drugo.
Kako cu se s gustom odselit na ljeto ako ovo potraje to nece biti istina bar cu se odmorit od mog prijatelja vilija i onih zombie stožera.
I čime ga je hitna spasila?
Drago mi je da ovdje ima dosta ljudi koji će se cijepiti odmah po dostupnosti cjepiva. Iz razgovora s poznanicima shvatio sam da većina očekuje da drugi odrade posao za njih. Cijepit će se drugi, pa ne moram ja. Na neki način također razmišljam isto. Nemam nikakve predrasude prema cjepivu, više se radi o lijenosti a i kao netko tko >20 godina nije popio niti aspirin a kamo li što više od toga jasno je da pomalo zadirem od farmaceutskih pripravaka i zdravstvenih servisa općenito.
Evo baš sam u ulici imao smrtni slučaj.
Susjed šečeraš (normalno je s tim živio) se cijepio protiv gripe, a do sad se nikad nije cijepio. Imamo je 67 godina i ta cijela histerija ga je navela da se cijepi protiv gripe jer "spada u rizičnu skupinu".
Nakon 1 dana je dobio temperaturu, šećer mu skočio itd..., i naglo umro. Hitna je došla, odvezli ga na Rebro (nije imao koronu) i tamo je u roku od 24h umro.
Ne znam detalje ali znam da je nakon cjepiva sve krenulo naopako.
Ma kakvo cijepljenje, ljudi masovno puse ljevicarsku propagandu. Pogotovo cjepivo koje je neistrazeno i moze dovesti do tko zna kakvih posljedica/komplikacija. Hvala bogu, vecina ljudi s kojima sam pricao su rekli da se nece cijepiti.
Ma kakvo cijepljenje, ljudi masovno puse ljevicarsku propagandu.
Cijepljenje, pranje ruku, kihanje u lakat, tuširanje i čisti veš... dosta više te ljevičarske propagande!
Susjed šečeraš (normalno je s tim živio) se cijepio protiv gripe, a do sad se nikad nije cijepio. Imamo je 67 godina i ta cijela histerija ga je navela da se cijepi protiv gripe jer "spada u rizičnu skupinu".
Nakon 1 dana je dobio temperaturu, šećer mu skočio itd..., i naglo umro. Hitna je došla, odvezli ga na Rebro (nije imao koronu) i tamo je u roku od 24h umro.
Dida isto, u 90.toj. Cepio se protiv gripe, na preporuku dnevnika a na preporuku "struke". Inače, nedavno se penjao 5m na maslinu, sa šegacem u ruci... Drugi dan nakon cijepljenja, fibra, bol u plućima, jedva hoda... Ja gledam i razmišljam "eto ga, gotovo je", velim ženi da ga valja uhvatit za onaj komad zemlje da stavi u oporuku, dok je vrimena... Long story short - izvukao živu glavu, jedva, a komad zemlje još nije u oporuci. Pa se ti penji po maslini sa pilom u ruci!
Dida isto, u 90.toj. Cepio se protiv gripe, na preporuku dnevnika a na preporuku "struke". Inače, nedavno se penjao 5m na maslinu, sa šegacem u ruci... Drugi dan nakon cijepljenja, fibra, bol u plućima, jedva hoda... Ja gledam i razmišljam "eto ga, gotovo je", velim ženi da ga valja uhvatit za onaj komad zemlje da stavi u oporuku, dok je vrimena... Long story short - izvukao živu glavu, jedva, a komad zemlje još nije u oporuci. Pa se ti penji po maslini sa pilom u ruci!
Uobičajena praksa je da se uvijek prije cijepljenja ili operativnih zahvata rade darovni ugovori s devedesetgodišnjacima.