Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.488.907
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
9 godina
neaktivan
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

To su išli probat platiti Macanu za PR usluge u GlukanAgeu, pa ih je zatrolao iz upozorenja 

A sad ozbiljno, likovi su digli dvadesetak fake sajtova "podrške" učenjima nadRealizma, ima ih skoro pa ko kriplo-news šitova... To je već ozbiljna kampanja, da ne kažem hibridni rat (neoSTEM revolucija lol)

Ne kužim samo, preveliki su š...ci da idu rušiti Plenkija na jesen, i s kojom točno agendom kad će oni biti krivi za sve loše... Valjda će prodati spiku budalama da je "Plenkijev stožer" htio totalni lockdown (i prisilno cijepljenje male djece), a oni su kao spasili stvar...

Jbt Lolek danas ozbiljno izjavi da "sjeverna hemisfera ima gro manje Covida", - a Teksas i Florida se valjda nalaze u paralelnom svemiru na južnoj polutci... I rulja to puši.

Nemreš bilivit, sve je postalo moguće.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2021 20:53 (Zechina).
10 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
MrBlc kaže...

Jedina "sitna" razlika je što je jedno bila koordinirana akcija na koju su mediji pozivali, a drugo samoinicijativni komentar anonimne pratiteljice...

Doduše, nije baš da je bitno i jedno i drugo za išta, osim eventualno za demontrirati ulogu medija.

Ipak druga "sitna" razlika je da su doktori ti koji stavljaju svoj zivot na crtu u ovakvim situacijama. Dok nije bilo cjepiva, i dok je vecina nas radilo na sigurno od doma, oni su radili sa zarazenim pacijentima te su riskirali prenijeti virus na svoje bliznje, morali su se ne vidjet mjesecima ako ne i vise sa starijim clanovima obitelji.

Ovo drugo je retardirana glupaca koja je pala pod utjecaja kulta licnosti egoisticnom narcisoidnom idiotu.

Doduse, nije bas bitno sto sad pisem ovaj disclamer na kraju kako ne bi ispalo da imam preferencije stati na jednu ili drugu stranu u nadi da cu sacuvati privid "objektivnosti".
Proziran si, da ne kazem - jadan.

Kod tebe nema objektivnosti!

Ima puno vise ljudi koji ne mogu raditi od doma nego onih koji mogu raditi od doma. 

Znas da nije bilo sve absolutno zatvoreno i da su drugi riskirali svoje zivote i zivote obitelji? 

Doktor kod svakog pacijenta Koji m je zarazen s nekim virusom riskira zivot. I prije pandemije. To su doktori placeni i uceni za takve stvari. To sto je Hrvatska u k. je drugi par papuca.

Bas si psiho...

9 godina
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Evo, Lolek i Bolek stvarno nisu normalni

"Trenutno na sjevernoj hemisferi imamo jako malo ljudi koji su ozbiljno bolesni od COVID-19 i pandemija ne bi trebala zanimati skoro nikoga (...)"

Indija, EU, USA, Rusija, Iran... sve se nalazi na sjevernoj hemisferi.
Dnevno na sj. h. umire preko 3000 ljudi, svaki dan; blizu pola milijuna novih zaraza dnevno.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Sjeverna_hemisfera

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

1) ciljano se obraćaju najmanje pismenom, najglupljem dijelu nacije;
2) manipuliraju istima iz bog te pita kojeg više razloga;
3) sad će reć "hakiralo ga", ili (opet!!!) editirati / izbrisati post i reći da se nije desilo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2021 0:14 (Zechina).

6 1 hvala 1
17 godina
Kolacic kaže...
Psiho246 kaže...
MrBlc kaže...

Jedina "sitna" razlika je što je jedno bila koordinirana akcija na koju su mediji pozivali, a drugo samoinicijativni komentar anonimne pratiteljice...

Doduše, nije baš da je bitno i jedno i drugo za išta, osim eventualno za demontrirati ulogu medija.

Ipak druga "sitna" razlika je da su doktori ti koji stavljaju svoj zivot na crtu u ovakvim situacijama. Dok nije bilo cjepiva, i dok je vecina nas radilo na sigurno od doma, oni su radili sa zarazenim pacijentima te su riskirali prenijeti virus na svoje bliznje, morali su se ne vidjet mjesecima ako ne i vise sa starijim clanovima obitelji.

Ovo drugo je retardirana glupaca koja je pala pod utjecaja kulta licnosti egoisticnom narcisoidnom idiotu.

Doduse, nije bas bitno sto sad pisem ovaj disclamer na kraju kako ne bi ispalo da imam preferencije stati na jednu ili drugu stranu u nadi da cu sacuvati privid "objektivnosti".

Ima puno vise ljudi koji ne mogu raditi od doma nego onih koji mogu raditi od doma. 

Znas da nije bilo sve absolutno zatvoreno i da su drugi riskirali svoje zivote i zivote obitelji? 

Doktor kod svakog pacijenta Koji m je zarazen s nekim virusom riskira zivot. I prije pandemije. To su doktori placeni i uceni za takve stvari. To sto je Hrvatska u k. je drugi par papuca.

Bas si psiho...

O cemu da ja raspravljam s tobom?

Ako ti moram tako jednostavne pojedinosti objasnjavati kao sto je razlika radnika, i radnika u kriznoj situaciji, onda s tobom nema nikakava rasprava smisla.

Ako ti moram objasnjavati zasto krizne radnike u krizno doba treba postovati, onda s tobom nema nikakve rasprave.

To je nivo diskusije djeteta, a ne odrasle osobe.

- Psiho246
10 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Kolacic kaže...
Psiho246 kaže...
MrBlc kaže...

Bas si psiho...

O cemu da ja raspravljam s tobom?

Ako ti moram tako jednostavne pojedinosti objasnjavati kao sto je razlika radnika, i radnika u kriznoj situaciji, onda s tobom nema nikakava rasprava smisla.

Ako ti moram objasnjavati zasto krizne radnike u krizno doba treba postovati, onda s tobom nema nikakve rasprave.

To je nivo diskusije djeteta, a ne odrasle osobe.

Svaka cast. 

Probaj sebi objasniti kako svijet funkcionira. Tako neces traziti krivce u krivim ljudima.

4 godine
neaktivan
Zechina kaže...

Evo, Lolek i Bolek stvarno nisu normalni

"Trenutno na sjevernoj hemisferi imamo jako malo ljudi koji su ozbiljno bolesni od COVID-19 i pandemija ne bi trebala zanimati skoro nikoga (...)"

Indija, EU, USA, Rusija, Iran... sve se nalazi na sjevernoj hemisferi.
Dnevno na sj. h. umire preko 3000 ljudi, svaki dan; blizu pola milijuna novih zaraza dnevno.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Sjeverna_hemisfera

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

1) ciljano se obraćaju najmanje pismenom, najglupljem dijelu nacije;
2) manipuliraju istima iz bog te pita kojeg više razloga;
3) sad će reć "hakiralo ga", ili (opet!!!) editirati / izbrisati post i reći da se nije desilo.

Dobro je rekao ako je rekao, Južna hemisfera ima nesrazmjerno više smrti od korone trenutno. Indonezija im kvari statistiku.  A tu su još južna Afrika, Brazil s dosta slučajeva

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2021 16:41 (Theophilus Ruy).
15 godina
Ti nisi svoj. Ne znam ili ti je strah totalno blokirao kritičko razmišljanje ili je to tako i bez straha. 3000 smrti dnevno na sjevernoj hemisferi je cca 1% ukupnog broja smrti. Kad se tom doda starosna struktura umrlih, to je stvarno nešto oko čega ne treba dizati veliku paniku.
9 godina
neaktivan
Theophilus Ruy kaže...

Dobro je rekao ako je rekao, Južna hemisfera ima nesrazmjerno više smrti od korone trenutno. Indonezija im kvari statistiku.  A tu su još južna Afrika, Brazil s dosta slučajeva

Čak i da južna hemisfera ima 10 puta više smrti od korone od sjeverne, to nema veze sa SULUDOM  tvrdnjom da je na sj. hemisferi "jako malo ozbiljno bolesnih ljudi od COVID-19", pa još luđi zakjučak da "pandemija ne bi trebala zanimati skoro nikoga".

I dalje smo usred pandemije, novi val uzima danak, tisuće ljudi umiru na dnevnoj bazi, a stotine tisuća se inficira dnevno.
Kompletna Sj. Amerika, Srednja Amerika, dio Južne Amerike (sj. dio Brazila), Europa, Sj. dio Afrike, čitava Azija osim Indokine... nalaze se na sj. hemisferi.
Znači: Turska, Iran, Japan, Florida,Teksas... da nabrojim neka od aktualnih žarišta.
U Americi umire preko 500 ljudi dnevno od početka mjeseca i raste; za 3 tjedna će ponovo imati četveroznamenkaste brojeve dnevno preminulih.
Ne znam kako pribrajaju na dnevnoj bazi (vikend uvijek kasni), prekjučer ( petak 13.8.) ih je preminulo 769 Amera. U Rusiji 815. Iran 527. Indija 477.
Evo oko nas:

Francuska 74, UK 100, Turska 157, Španjolska 63, Italija 45, Grčka 24, Njemačka 19.
Svugdje je u porastu ("Delta soj"), stotine mrtvih u Europi dnevno i deseci tisuća novozaraženih dnevno. A još nije stigla jesen. 
KAKO je to "malo ljudi" i zašto nas to ne bi trebalo zanimati???
U Hrvatskoj svaki dan umre dvoje ljudi od korone (i više će), u mjesec dana je umrlo preko 50 ljudi! Na ovih 8200+ preminulih do ljeta.
Inače brinemo jer izumiremo, a sad je to "ok", "zbog turističke sezone", pa ne treba razmišljati o pandemiji oko nas.

mali od foruma kaže...
Ti nisi svoj. Ne znam ili ti je strah totalno blokirao kritičko razmišljanje ili je to tako i bez straha. 3000 smrti dnevno na sjevernoj hemisferi je cca 1% ukupnog broja smrti. Kad se tom doda starosna struktura umrlih, to je stvarno nešto oko čega ne treba dizati veliku paniku.

Spašavaš gluposti Gospodara uvodeći "postotni udio", "starosnu strukturu", "strah" i "veliku paniku"? 
Brkaš esenciju. Lolek je rekao "jako malo ljudi". Tisuće mrtvih u Europi mjesečno, preko 50 kod nas ovaj mjesec!
I RASTE. To samo sociopatu može biti "jako malo ljudi". I TO SU BROJKE BEZ HOSPITALIZIRANIH.
Koliko ljudi iz tvog sela treba sad preminuti da prestaneš relativizirati? Tisuće mrtvih su tisuće mrtvih, bez obzira na rel. udio.

Sad više ne pričate slavodobitno o UK, gdje se prestankom skoro svih mjera ubrzano došlo do ponovnih 100+ mrtvih dnevno???

Svakom je više jasno da se Lauc pokušava spasiti iz rupe u koju se sam zakopao, zbog opetovanog forsiranja mokrog sna o prestanku pandemije, tako da sad, kad je ponovno krivo prorekao isto, širi priču na ČITAVU "sj. hemisferu" - kako bi skrenuo pažnju sa novog vala Hrvatske i Europe (USA, Rusije...) - odn. kako bi smanjio postotni udio - a pokušao pak to sve još relativizirati fucking INDONEZIJOM, koja se eto nalazi na j. hemisferi i TRENUTNO ima ogroman porast smrtnosti.

O kakvoj panici bulazniš? Vi "Pandemični realisti" razmišljate samo u kategorijama "ne treba zanimati skoro nikoga" ili "dizanje velike panike"??? 

Realnost je da OVDJE i SADA pandemijajoš uvijek traje, i trenutno je u porastu, očekuje se nagli rast u jeseni - a kod nas i prije.

"Starosna struktura"? OMFG.

U Americi sad umire stotine rel. mladih (necijepljenih!), to je ono što nas čeka na jesen.
Jbt, pa ni Hitler nije bio toliko glup pa da misli da je OK riješiti se svega iznad 50-60 godina. 
Evo ti na Floridi - (ukupan!!!) postotak preminulih onih starosti do 54 godine se podigao već iznad 7%, a hospitaliziranih na 30%.
http://ww11.doh.state.fl.us/comm/_partners/covid19_report_archive/cases-monitoring-and-pui-information/county-report/county_reports_latest.pdf
I opet, to je ono što čeka i nas. S time da je i u stupidnoj Floridi 60% ljudi cijepljeno, a mi ćemo to doseći tek 2022 - ako ljudi ne počnu umirati u desecima dnevno pa se krene ubrzano procijepljivati. Sad smo na 49,7% jednom dozom.

4 godine
neaktivan
Južna hemisfera ima 28% od svih umrlih od korone u zadnjih tjedan dana.

A populaciju 15% svjetske.

Dakle nešto se posebno događa na sjevernoj hemisferi, ili južnoj ovisi kako gledaš.

0 0 hvala 0
11 godina
Theophilus Ruy kaže...

Dakle nešto se posebno događa na sjevernoj hemisferi, ili južnoj ovisi kako gledaš.

Ništa posebno, nisu cijepljeni koliko su bogate "sjeverne" zemlje.

Nadglednik dina
4 godine
neaktivan
OK, jesi li ti to izvukao iz guzice, ili iza toga stoje podatci ali ih skrivaš.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 7:40 (Theophilus Ruy).
11 godina
Theophilus Ruy kaže...
OK, jesi li ti to izvukao iz guzice, ili iza toga stoje podatci ali ih skrivaš.

Jbt dok treba izvuči opskurne blogove, guglate ko profesionalci, ali ovo je jako teško naći i treba ti se na čelo zaljepiti da bi našao

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=OWID_WRL

Nadglednik dina
4 godine
neaktivan
Ne moraš me oslovljavati s Vi, I kakve veze ima to što linkaš s procijepljenošću južne hemisfere.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 9:43 (Theophilus Ruy).
16 godina

Zzenute kolega ihush tvoj TD, ali opet te volim i drag si mi. Samo si se tu otkrio da li se cijepio ili nisi ;-)

I tko je ovaj perix231 lik bi mi lupio TD kada bi na Bug Forumu pitao da li je Bug Magazin dobar za čitanje na plaži.
Opet ću biti #1 po broju TD-a zahvaljujući ovakvim likovima.

Moj PC  
1 5 hvala 0
16 godina
odjavljen

Istraživanje CDC-a daje najveće faktore rizika: https://www.cdc.gov/pcd/issues/2021/pdf/21_0123.pdf

Ja s faktorom rizika na drugom mjestu (tablica 2, str 11) nisam iznenađen - poznato je kako strah, anksioznost i stres utječu na imunitet.

Pitanje za one koji smatraju da je širenje straha kao metode tjeranja ljudi da se pridržavaju mjera opravdano: osjećate li se odgovorni za sve one kojima je taj strah postao komorbiditet?

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.

5 1 hvala 1
16 godina
odjavljen

Da prestaneš trolati s jednim te istim pitanjem, na kojeg ti je onaj tko je mislio odgovoriti već odgovorio, a tko nije mislio, ni neće, prestao bi skupljati i TD.

P.S. Nema mi slađeg od davanja TD-a na post u kojem netko cvili oko TD-ova...

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
MrBlc kaže...

Da prestaneš trolati s jednim te istim pitanjem, na kojeg ti je onaj tko je mislio odgovoriti već odgovorio, a tko nije mislio, ni neće, prestao bi skupljati i TD.

P.S. Nema mi slađeg od davanja TD-a na post u kojem netko cvili oko TD-ova...

Ja cvilim oko TD-ova? Pa rekao sam da to nije nikakva valuta. Nađi mi Post gdje sam ja u zadnje 2-3 gopdine IKOME dao TD. A TU i HVALA evo lupit ću i tebi.

Moje jedno te isto pitanje je bilo da se razbije monotonija, i bilo je jako uspješno koliko se sjećam.

Uredeđivano: Evo imaš Palac Gore i HVALA od mene na oba posta. Evo i piva:  a kad dođeš u Tuzlu biti će i ćevapi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 9:48 (Envy).
11 godina
Theophilus Ruy kaže...
Ne moraš me oslovljavati s Vi, I kakve veze ima to što linkaš s procijepljenošću južne hemisfere.

Ako ne znaš koristiti osnovne forme na web stranicama i gledati vrlo jednostavne grafove, onda ti ne mogu pomoći.

Nadglednik dina
4 godine
protjeran
I tak pomalo se vraćam iz Slovenije di sam sreo jako puno stranaca koji su imali koronu, a neki od njih su bili i jako bolesni, ali zaključak je svima isti.

Jednostavno odjebite s mjerama!

3 1 hvala 0
4 godine
neaktivan
Da, ja bih trebao napraviti research od pola sata za nešto što si ti izvukao iz guzice u sekundi, how yes no
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 10:02 (Theophilus Ruy).
16 godina
Theophilus Ruy kaže...

Da, kod njih je zima, i sirotinja su.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 10:26 (Bitanga).
9 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Theophilus Ruy kaže...

Da, kod njih je zima, i sirotinja su.

I nisu procijepljeni. Na zapadu raspravljaju o trećoj dozi, umjesto da su već slali viškove u "treću svijet".
Kineski Sinovac nedovoljno djeluje, Sputnika V nije bilo dosta i sad se čudom čudimo.

4 godine
neaktivan
Procijepljeni su oni, ali ne 100% kao ni mi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 11:12 (Theophilus Ruy).
10 godina
Envy kaže...

I tko je ovaj perix231 lik bi mi lupio TD kada bi na Bug Forumu pitao da li je Bug Magazin dobar za čitanje na plaži.

Ako bi pitanje započeo s "Da li", lupio bih ti ga s guštom. :-)

Btw. Cijepio sam se prije mjesec dana prvom dozom, dva dana kasnije bio pozitivan na kućnom testu na moronu, a još dva dana kasnije i službeno. Nemoj više biti naporan s tim pitanjem i imati presumpcije kada ti netko lupi TD na takav post, da isti nije cijepljen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 11:08 (perix231).
4 godine
neaktivan
Lauc: "Lockdown je stvorio milijun novih ovisnika o alkoholu u UK? Kao da je to bitno."

Lauc:"Kako vrijeme prolazi vidimo sve više dokaza da su “stroge mjere” uvedene pod utjecajem masovne psihoze uzrokovale strašne štete. Primjerice u Australiji koja je imala vrlo malo zaraženih u ovoj godini vidimo višak smrtnosti od 5,6%."

Lauc:"Vrlo blizu onoj mojoj procjeni da je od našeg viška smrtnosti oko pola posljedica virusa, a da je drugu polovinu ubio naš odgovor na pandemiju."
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2021 11:31 (Theophilus Ruy).

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
perix231 kaže...
Envy kaže...

Ako bi pitanje započeo s "Da li", lupio bih ti ga s guštom. :-)

Btw. Cijepio sam se prije mjesec dana prvom dozom, dva dana kasnije bio pozitivan na kućnom testu na moronu, a još dva dana kasnije i službeno. Nemoj više biti naporan s tim pitanjem i imati presumpcije da ako ti netko lupi TD na takav post, da isti nije cijepljen.

čovjek je iz bosne a koliko mi je poznato samo se u hrvatskom ne preporučuje rečenicu započeti s upitom "da li", u ostalim jezicima nastalim raspadom države takve preporuke nema

forum je krcat ljudima iz regije pa bi mogao biti malo uviđavniji...

namjeravaš li se cijepiti i drugi put ili da li se namjeravaš cijepiti i drugi put... biraj na koji ćeš upit odgovoriti i molim td za mala slova na počecima rečenica, nedostajanje točke, upitika itd.

testirao si se dva dana kasnije i pozitivan

15 godina
Theophilus Ruy kaže...
Lauc: Lockdown je stvorio milijun novih ovisnika o alkoholu u UK? Kao da je to bitno.

a oni ne žele piti sami, pa će nasilno razbiti sve mjere. 😁

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
15 godina
Prije će biti ljeto zima. Trapana opet na zimu na sjeveru.
7 godina
protjeran

Moze li neko naci podatak za Hrvatsku o prosjecnoj dobi svih umrlih od/sa koronom ? Dakle jedan jedini broj?

0 0 hvala 0
16 godina
Entry Point kaže...
Theophilus Ruy kaže...

Ništa posebno, nisu cijepljeni koliko su bogate "sjeverne" zemlje.

-bogatstvo, standard, vlasništvo (pa i licence za cijepiva, kojeg čak proizvode u indiji, ..) = bolnice.

.... tad npr njemac koji oboli-teže, ima bolje šanse, preživi, jer ima bolničku njegu, indijac nema.. više zaraženih, oboljelih, ali manja smrtnost zbog ekonomskog kriterija, ne imunološkog.

Envy kaže...

Zzenute kolega ihush tvoj TD, ali opet te volim i drag si mi. Samo si se tu otkrio da li se cijepio ili nisi ;-)

-postavljaš osobno pitanje, griješiš. Mene ne zanima tvoje: ime, spol, dob, rasa, vjera, .. čak ni nogometni klub za koji navijaš. .. u temama su teme-teme, ne mi-osobno. Odgovor nećeš dobiti, dok je stvar pristojnosti (ne)postavljati pitanja iz recimo pogrešne kategorije.

-tema može po naslovu biti kratka-anketna, odgovori da-ne, no od početka je tema o covidu, smislu, nešto kao razgovor-svađa, naravno ima svega, kao u bilo čemu što rade ljudi.

-GDPR. .. želiš li ti reći nešto o sebi, nitko ti ne brani, tvoja stvar, ali nemaš nikakvo pravo pitati i tražiti odgovor, kao što nemaš recimo pravo legitimirati osobu na ulici.

-jel ti je važna recimo boja kože ili vjera? .. ako je razočarat ću te :)

-cijepite se, mislite na sebe dok formalno vlada misli na sve nas pa tako i na druge.

-ova godina ima šansu biti bolja (u vezi covida ako netko ne zna na što se misli, tema).. imamo cijepivo, imamo neki imunitet, imamo neke mjere .. možda se provučemo, možda je jesen mirnija-kraj (pandemije) a možda će ponovo kamioni leševa po italiji (ovisno tko što želi prikazati, neovisno o činjenicama kao što su lažne vijesti koje služe uvođenju lockdowna ili auswajsa..).

-sa sad je ok, provlačimo se..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice