Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.509.145
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
15 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

koliko vi antiprotivni drobite gluposti...

"Rizik od cjepiva" roflmao. 

Kad čovjek čita vaše prosere i proljeve ispada da svi vozite 40 u naselju, nitko ne priča na mobitel u vožnji, pojas vežete i stražnjim putnicima, gume pumpate na točno propisan tlak, mijenjate ulje svakih 15.000km, šećete minimalno 10km dnevno uz ostalu aktivnu tjelovježbu, jedete isključivo zdravu hranu sa dovoljno vlakana, vitamina, ne jedete masno, niste pipnuli čips ni kolu godinama, perete zube nakon svakog obroka 3 minute, ne pijete alkohol, ne pušite, perete ruke 30 sekundi nakon pišanja i sav namještaj u kući imate posložen u skladu sa feng shuijem...

Znate što, ako stvarno netko živi toliko zdravo i bez rizika da mu cjepivo predstavlja "rizik" - evo ja vas podržavam i nemojte se cijepiti.

Vi ostali skupite muda, pitajte doktora dal vam preporuča da se cijepite i ako imate objektivni medicinski razlog (kemoterapije itd) - sve 5, al ako ste pretili mamlazi ko 65% populacije ionako ćete prije krepat od maščobe u žilama i ostalih nezdravih/opasnih navika tako da ova "rizična cjepiva" možete mirne duše štrcati u žile.

"Rizik" od cjepiva naciji je stvarno bitan problem. Prije bi rekao da se radi o narcisoidnim psihopatima koji se inate u stilu "ja sam mlad i neće mi bit ništa, a ostali neka krepaju" jer brijete da se cijeli svijet urotio baš protiv vas. Ili ste "boli me đon" lijenčine koje žive u špilji zadnjih 16 mjeseci.

Treba dopustit cijepljenima da žive normalno, a vi se ostali testirajte svakih 48 sati o vlastitom trošku pa nek i dalje bude "dobrovoljno".

Kao što su švabe zabranile javnu uporabu "nacizma" svima osim fakultetima, matere mi treba uvest zabranu javnog iznošenja ovakvih potencijalno opasnih kvazi znanstvenih "mišljenja" na temelju "majke mi, znam". Ili imaš diplomu medicine ili fakof. Raspravljaj sa zubaricom kako da ti buši karijese.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
Moj PC  
12 11 hvala 3
16 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Louis Pluto kaže...
..

kakva je argumentacija ostaviti tone tda i ne objasniti zašto? a nije da ne pretpostavljam... zato jer da sam upisao sve što ide antivaxima u prilog ostavio bi td jer uopće ne čita već me ide td po zaslugama od prije

jednostavno ne pušim spiku i ne slažem se s tim što si iznio, mislim da je u pitanju mehanizam za koji niti ti niti ja ne znamo, koji jedno cjepivo čini imunizirajućim a drugo onim koji smanjuje smrtnost i posljedice

ono što mi se čini jest da se ovim cjepivom smanjuje vrijeme infektivnosti od kada dođeš u kontak do neutralizacije od slučaja kod necijepljenih kod kojih je taj prozor veći..

-prvo, problem višestrukog citiranja na više stranica + preskočen dan pa toga ima 'previše'.. no da ne izgubimo nit, ako već želimo argumentirano raspravljati (ili ne? trolanje-diverzija?)...

-kome je previše slova za čitati.. ne čita, no pošto vidim da tema niže nove stranice, zaključujem da tl;dr ne može biti alibi-argument.. tj ili čitaš i sudjeluješ ili trolaš..

-ne znam kamo je već otišla rasprava, u prethodnom dijelu ti 'objašnavam' što je cijepivo a što imunitet ili antitijela i tko što stvara.. pa nastavak.

-čini ti se? -kul.. tj zato misliš da si u pravu? ok.. a imaš li argument nije važno? dokaz, činjenice ili elementarnu logiku? .. nego 'čini mi se'? ... što ako ti se pričinjava ili ako griešiš?

-već pokušano, rečeno.. imunitet stječeš preboljenjem, tijelo stvara antitijela koja tad prepoznaju virus i eliminiraju ga, s manjim-većim posljedicama ili uspjehom dok su kod varijacija problem prepoznavanja pa se neki kamuflirani virus provuče.

-cijepivo ne stvara antitijela, tj cijepivo=virus.. preboljevanje stvara jer to znači da je tijelo (obramneni mehanizam, bijela krvna zrnca) prepoznalo problem-virus i pronašlo fix-lijek-imunitet. Stječeš isključivo tako, tj cjiepivo se proizvodi recimo od virusa, ali mrtvog ili u dovoljno maloj količini da je bezopasan (nadamo se) i tad organizam ima lakši posao nego normalnom zarazom-oboljenjem npr temperatura koja će te ubiti ili neće pri tome.. tj preživio ''rat'' ali ne možeš jer te 'prokuha'.. kao što bi alkohol ili domestos jednako ubio virus, ali problem je kad je u tijelu-stanici-domaćinu.. ubiješ i stanicu tj domaćina pa to nije fix-lijek.. inače efikasno ubija viruse, lako je.. samo da pacijent preživi. Cijepivo nije nešto što ubija virus, nije antitijelo nego način kako (lakše-sigurnije-kontrolirano) potaknemo tijelo da to napravi, okidač, pomoć.. no ostalo radi imuno sustav osobe, tijelo.

-dovoljno uvjerljivo ili treba još ponavljati što je cijepivo, što su antitijela ili imunitet? Da, sve to zvuči slično-isto.. no kad želiš biti točan-precizan tad tako i koristiš riječi, kao i decimalne brojeve, ne ofrlje i 'sve je isto' jer tad nije.

-tako da, ne .. ne čini cjepivo nešto imunizirajućim.. cijepivo je naprosto recimo mrtav virus, reakcija organizma je ostatak, antitijela (koja da govrimo o lijeku bi bile tablete takvih antitijela i tad bi bile 'lijek' jer ih nije proizvelo naše tijelo nego drugo ili farmaceutika kao c-vitamin itd.. no u smisli virusa ne govorimo o liječenju, tj liječimo možda posljedice bolesti ili slomljenu nogu, virus je stvar antitijela i ne koristi se termin liječenje od virusa, odnosno koristi se kod saniranja posljedica oboljenja i sl. ako ti virus uništi pluća, liječiš pluća.. to nema veze s virusom i cjepljenjem nego time što su ti pluća nužna za disanje i time potrebna a sad smanjenje funkcije, kao slomljena noga pri čemu nije važno jel slomjena padom s bicikla ili skokom padobrana, isto je.. i ne liječiš bicikl-padobran ili pad-lom, nego se liječi postljedica, zalječivanje-terapija..)

-naravno, te nijanse što je uzrok-posljedica, čitav mehanizam imuniteta.. treba znati-razumjeti da bi tad mogao izvlačiti logičke zaključke ili raspravljati. Ne ''vjera'' ili mišljenje, nego znanje kako što funkcionira. Znaš ili ne? .. čini ti se?

pa čini ti se pogrešno, tj upravo objašnjeno (više puta) da nije cjepivo to koje te čini imunim, ..

-- a na to, niti je cijepljen i time jednako kao preboljeli taj koj ne prenosi, ne širi virus, niti štiti druge, nego štiti ISKLJUČIVO SEBE od težih posljedica kad-ako ponovo bude izložen istom virusu za koji ima ''recept'' tj antitijela.

-ako si cijepljen ili prebolio, tad tvoje tijelo ima antitijela za taj virus i tad:

-prvo, već na prvu pojavu ga tijelo prepozna-eliminira.. nećeš oboljeti, kao na granici policija za kriminal i sl.

-drugo, ako prođe, što ovisi o količini (kao u ratu, masi-vojnoj sili..) spreman organizam će početi prije proizvoditi antitijela.. i obraniti se od napada (sve sličnosti s ratovima su primjerene, jer to je rat, virus-antitijela, napad-obrana)... i jednako je kao što ni faramceutika nema cijepivo za covid pa ga tek treba stvoriti i to je trajalo godinu.. idući napad je lakše-brže, jer imamo nešto, spremniji, pri čemu napad ne mora biti slabiji no već imamo bolju startnu-obrambenu poziciju koju kod prvog napada nemamo. Identično za farmaceutiku i tijelo-organizam tj antitijela.. mora se pronaći antitijelo, ostalo je 'lako'.

-to ti direktno potvrđuje da ako si cijepljen ne štitiš druge, nego sebe, jer je tvoj organizam tad spreman, ima recept.. i kakve god bile posljedice bit će blaže nego bez tog 'recepta' tj antitijela, jednako cijepljenjem ili preboljevanjem, zato i jednaka covid propustnica-kriterij .. i razlika, cijepivo je blaže, sigurnije, preporučljivo, dok preboljevanje stvara više (jače) antitijela za red večičina x10 i time je 'bolje' ali cijepivu (moje mišljenje) treba dati prednost jer bi trebalo biti blaže nego neko moguće teže oboljevanje tj to ovisi o težini koliko osoba oboli i tad posljedicama.. i jednostavno blaže je bolje, ali i slabiji imuno rezultat, no recimo kao korak po korak vjerojatno (opet moje mišljenje) bolje nego rizik oboljevanja i preboljevanja. Zato preporučam cijepljenje ako pitaš.. ok?

-ako cijepljenjem ne štitiš druge, nego sebe.. čemu takva propaganda? .. tj to što si cijepljen (ili prebolio) ne znači da nećeš zaraziti treću osobu koja može jednako biti cijepljna-preboljela ili bez antitijela.. tj ima ili nema antitijela o čemu ovisi tad rizik za oboljenje te osobe, ne tebe nego te treće osobe koju NE ŠTITIŠ, tj jedini način da tako zaštitiš treću osobu je da nikad nemaš virus, da nisi zaražen-širitelj ili prenositelj. Naravno, uz pretpostavku da su neimuni (bez antitijela) podložniji oboljenju, manja količina veći rizik tad osoba koja ima antitijela (neovisno cijepljenjem ili preboljevanjem) ima bolje šanse ne oboliti, time ne proizvoditi veće količine virusa i širiti ga.. i samo time si pomogao drugima + sustavu jer tad nećeš završiti na respiratoru i trebati bolničku njegu.. tj zbog sebe, ne drugih, tj za druge samo to ako nisi zauzeo krevet-respirator.. i što manje širiš virus, ali širiš, prenosiš jer šećeš okolo recimo na zrču.. :)

-to što si cijepljen nikako ne štiti tu treću osobu koja nema antitijela, tj isključivo karantena-izolacija ili virus-free granica je ta koja bi takve osobe štitila, suprotno od otvaranja granica bez testa i zrče.. tj time se upravo omogućava da virus dođe do osobe koja nema antitijela i pretpostavka tad će oboljeti-zaraziti se a zato jer je netko prenio virus, posjednik covid putovnice na zrču recimo..

-naravno, zabraniš toj trećoj osobi izlazak na zrće? .. pravni problem, zabraniš prelaz granice? jednako.. tj pazi, zdravstveni razlozi i zabrane? kao i to da zdrava, neoboljela osoba ima ograničenja dok oboljeli nemaju? logika? koga se stavlja u karantenu-izolaciju, zdrave ili oboljele? Izvrnuto?

-ako si bio pozitivan jednom, kao kriminalac.. tad je to razlog da se upravo ta osoba češće provjeri, testira, ne nevina-nezaražena, zdrava. Još manje je to opravdan razlog zabrane kretanja.. a to je kazna zatvora, fizičko ograničenje slobode kretanja, osobi kojoj sud utvrdi krivicu..

(na kraju dolazi post kojim zaokružujem ovaj.. tj nacizam u začetku.. i članci o tome, ne antivaxeri, nego osnove logike, prava..)

-identičan kriterij, netko proglasi nešto, a je ok ima dozvolu, b nije, nema.. uz problem da kako sam već objasnio, ti cijepljenjem ne štitiš druge, nego sebe i to tad ne može biti pravni argument 'viši interesi' ili pravo svih na zdravlje.. jer je naprosto izvrnuta činjenica-teza-stvarnost-logika.. no u očima nacista je nacizam sasvim logičan, 'ispravan' što su povjerovali i obični ljudi, naivni.. jer im je odgovaralo ili 'nije bio njihov problem' čak i kad nisu bili za takvo postupanje protiv židova jer nisu svi njemci nacisti.. no dozvolili su to (kao i zapad ekšli.. no nije tema kao ni fašizam ili izam.. mada je jer je opet isto samo sad s covid19 oznakom..).

Zaporožac kaže...
..

Nego, više me zanima tvoj odgovor da netko nekoga na nešto prisiljava.

Za sad nitko nikoga na ništa ne prisiljava ali ako se pojavi soj virusa koji usmrćuje nekih 40% zaraženih, što tad ?

..

- uvodi se prisila, priprema se.. i kad reagirati ako ne sad? Kad uvedu?

- tko koga na što prisiljava? + rade li to 'pametne' demokracije zapada? -ne.. a zašto se ne upitamo zašto?

- što misliš, hoće li se kod nas pojaviti delta? ili kad? .. hoće li nakon zrča? ili će centar širenja biti selo zagore kod babe-none koja ga je kaićem dovezla iz brazila dok sidi predkućom ili u krevetu? Necjipljena? da i? ona je nekako donjela deltu ili covid? Noću na metli, vještica? .. moguće no ne realno, zar ne?

- deltu će donjeti turizam, s novcem, na zrče, gdje je droga kao i ostalo već došlo.. i kad se proširi, naravno da neće biti krivo zrče ili stožer-ministri nego baba-nona, jer nije cijepljena. Logika? Ona će recimo oboljeti, umrijeti ili će i bez virusa za koji dan.. možda je zgazi traktor ili kucne čas.. no ako oboli, veike šanse da će umrijeti, uz naše kamenovanje jer je to običaj, na stupu srama, jer je ona nečista, neciepljena.. uzrok svih zala i ne štiti nas-ostale od zlog virusa, mada .. odlomak prije, cijepljeni ne štite druge, nego sebe, tj nema veze činjenica, važno da nekog spalimo na lomači, vještice ili nekog.. slabijeg, drugačijeg, starijeg.. jer on je kriv, ne ja ili stožer-vlada, što su otvorili granicu i zrče, jer i drogdiler mora raditi, na zrču..

-covid putovnica nije jamstvo da osoba koja je posjeduje ne prenosi virus. Od svih turista nek je svaki 100.000ti prenositelj opet imamo problem-virus.. ili baš ni jedan nisu prenositelji? Naravno, tad je baba-nona ta koja je prešvercala deltu ili covd iz kine prošle godine.. logično? Znanstveno? Struka šuti dok politika radi što radi.. tj da se pita struku, svaki virusolog bi barem preporučio oprez, ne ukidanje mjera i posljednje što bi napravio je dozvola za zrče.. npr australci, imaju 30 oboljelih ovih dana i zatvorili sve plaže (ne klasa zrče).. mi +90 otvaramo. Isti znanstvenici i ista logika? ili interesi? Tko tad odlučuje, interesi ili struka-znanost-medicina?

Zaporožac kaže...
Maat kaže...

TD dobiješ ne po zaslugama od prije već po pojedinom postu koji zasluži - kad se ne slažem s napisanim ili kad smatram da su bedastoće, bezobraštine, trollanje i slično. Ne bi te trebalo posebno pogađati.

Pa eto, meni si za ovaj post https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/hocete-se-cijepiti-protiv-covida-19/279312.aspx?page=168&jumpto=6383576&sort=asc&view=flat  gdje je cijenjeni MrBlc dao ne baš akademski post, dočim je moj korektan..

Ti si se postavio kao mjerilo za određivanje koji post valja a koji ne valja, no vidi se po tebi da se jedino dobro uvlačiš gospodinu MrBlc u ******

Što njemu ne lupiš Td kad izvali da ne kažem glupost.

-trolanje..

-idući post koji citiram je primjer kad ti dam TU, jer se s idućim slažem..

Louis Pluto kaže...
Maat kaže...
Louis Pluto kaže...

kakva je argumentacija ostaviti tone tda i ne objasniti zašto? a nije da ne pretpostavljam... zato jer da sam upisao sve što ide antivaxima u prilog ostavio bi td jer uopće ne čita već me ide td po zaslugama od prije

TD dobiješ ne po zaslugama od prije već po pojedinom postu koji zasluži - kad se ne slažem s napisanim ili kad smatram da su bedastoće, bezobraštine, trollanje i slično. Ne bi te trebalo posebno pogađati.

Razina pisanja i argumentacije ti je preinfantilna, provokatorska i neozbiljna pa ne mislim gubiti vrijeme razglabajući o svakoj pojedinoj rečenici, pogotovo oko stvari koje su puno puta rečene. 

Kao i mnogi drugi trpajući me u antivax koš pokazuje da nisi ozbiljno čitao što pišem niti razumio. Ali tako je lakše, znam.

Dodatno, u raspravi s MrBlcom a i ostalima većinom ostavljaš dojam da ili ne možeš i/ili ne želiš voditi argumentiranu raspravu. 

Primjer je tvoj odgovor MrBlcu:

Louis Pluto kaže...

jednostavno ne pušim spiku i ne slažem se s tim što si iznio, mislim da je u pitanju mehanizam za koji niti ti niti ja ne znamo, koji jedno cjepivo čini imunizirajućim a drugo onim koji smanjuje smrtnost i posljedice

jednostavno ukoliko sam se cijepio smanjit ću šansu da zarazim drugog i tu sva priča staje i to je ono što mislim dok ne dođu s konkretnim informacijama

pa i da se cijepljen zarazim bit ću manje vremena infektivan + neću si ugroziti život

Svodi se na nekakvo religiozno poimanje gdje ti ne shvaćaš zapravo o čemu se priča i kako funkcionira ali si upio nešto objašnjenja for dummies i propagande iz medija koje ti zvuče dobro (što je i cilj) i tome dodaš još malo izmišljenih magijskih svojstava i to je sve što ti možeš i trebaš znati. Hvalevrijedan trud i objašnjenja MrBlca se samo odbijaju od tebe. Smiješno da ističeš kako ne znaš i da nema konkretnih informacija, na čemu onda temeljiš svoje pretpostavke i ideje?

što je nelogično u onom što sam napisao a za razliku od njega ponudio sam puno logičnije rješenje iako je i ono kao i njegovo napametno, cjepivo u spreju gdje se drito imunizira površina respiratornog sustava, zahvaljujem što si ipak upisao nešto iako se s tim ne slažem, nisi me uvjerio da antivaxer poput tebe ne ostavlja td napametnim automatizmom, sorry

-nelogičnosti ili što nudiš.. pa ignoriraš druge, argumente-logiku ili činjenice. :)

-ni ti ni ja ne znamo.. ne pušim spiku, pametnom dosta, cijepivo i štićenje drugih vs štitiš sebe .. kako se argumentirano raspravljati o 2+2=4 ili =5 kad ništa ne daješ činjenično i odbacuješ ..

-za sve mora postojati kriterij-pravila, igra nogometa ili karte, promet-vožnja pa i činjenično dokazivanje-argumetiranje. Nije dovoljno vikati antivaxeri su krivi, nije dovoljno domoljubljem (prikriti kriminal) mahati, kao što ja ili netko u retorici navede 2+2=4 ... to ne znači da je iduća moja tvrdnja točna, mada je odgovor 4 točan, time samo dajemo do znanja da smo 'kvalitetni' govornici, odvjetnici.. koji spašavaju krive zatvora kad im se plati, klasa prodanović i sl.. tj uprvo takvi odvjetnici ne spašavaju nevine od zatvora-kazne nego krive.. a svaki put uspiju što je zapravo sramota sanja sudstva gdje bi u idealu sud presuđivao neovisno imaš li uopće odvjetnika.. zar ne?

-ponudio si logičnije riješenje? čega? ničega.. nego uzeš podatak koji ti odgovara, čak nevažno-neutralan i to je tad to.. isti izvor za isti ili drugačiji podatak ignoriraš, čak ne osoporavaš (jer nemaš argument) nego tupiš nešto treće, kao što se za čašu koja je puna/prazna 50% može tvrditi oboje jednako točno ili reći da nikad nije potpuno puna ili prazna itd.. a sve nema veze s ničim, stvar retorike ili kako ćeš neki podatak upotrijebiti u rečenici (kao i ove rečenice koje nisu dokaz nego retorika).

-postotci za npr potrebnu procjepljenost za imunitet krda.. +80% je nebulozno, no nalazi se u službenim procjenama. A pitaš li se kako se to radi? Npr kao broj moguće naseljivih planeta, mogućih razvijenih civilizacija u svemiru itd.. uzmeš neki broj, neku formulu i množiš.. i dođeš do rezultata koji odgovara toj formuli. Ako promjeniš parametre-uvijete dobiješ drugi rezultat.

-.. a +80% je rezultat iz doba kad se nije 'govorilo' da je npr cijepljenje ili preboljevanje imuntet recimo 3mj.. sad 6mj.. tj kad još nije bilo cijepiva i počinje cijepljenje, .. pa treba vremena za takve dijelove formula korigirati.. sad imamo podatak da ostaje duže, trajno, u koštanoj srži prepoznat virus i antitijela odnosno broj mutacija virusa.

-kad imaš antitjela-cijepivo, i ako znaš da recimo cijepivo djeluje recimo 3mj tj stvorena antitjela u tom periodu štite.. tad svakih 3mj treba ponoviti cijepljenje a to ako traje 6mj ili godinu daje sasvim drugačiji rezultat, tj lako je u godinu sve prociejpiti i doseći imunitet krda, no da je to u karikirano jednom danu tad ne možeš preći ni 10% cijepljenih tj tad nikad ne dosegneš potreban broj tj taj broj je direktno ovisan o predviđenom-testiranom-potvrđenom trajanju 'zaštite' kao i vrijeme izolacije-karantene-inkubacije itd.. pa se recimo za test-pozitivne kućna samoizolacija skratila s 14 dana na 10 dana.. kad te faktore mijenjaš u formuli dobijaš različite rezltate ili potreban prag za imunitet krda.

-osnovni/temeljni koji vrijedi za sve statističke modele je 50% čak kad ne znamo što ćemo mjeriti-istraživati.. npr da se cijenkamo kod kupnje auta i nađemo se na sredini tražene-nuđene cijene, 50% je uprvo prvo što u svemu imaš kao riješenje statistike ili podjele partnerskih prihoda-troškova pa i nasljedstva itd..

-pregresivna-geometrijsk aprogresija vs linearne.. npr ako jedna osoba (pozitivna) dođe u kontakt s 3 osobe (koje su možda zaražene, možda nisu) i ovisno o virulentnosti kao i njihovom imunitetu, ako se zarazi jedna, to je ok, linearno, ako dvije već imaš skok-progresiju, ako tri.. to je katastrofa i nema spasa... no možda su već bile zaražene pa nismo testiranjem detektirali, možda je inkubacija pa će tek za koji dan biti vidljivo (tad nas nula-nezaraženi zavaraju kratkoročno) a možda su imuni, nrp cijepljenjem ili preboljevanjem ili postojeći imunitet jer imamo ga svi, djeca-ljudi, no to ne znači da svi imamo jednak imuno sustav, stari-maldi, poljaci-brazilci-japanci-eskmi-crnci.. jer to je stvar mješavine gena i ljudi s ovih prostora su već generacijski mix dok su američki indijanci izolirani i tad su ih boginje istrijebile.. jer nemaju taj-takav mix gena ovih prostora, od germana-normana-franaka-tračana-egipćana-jingiskana.. tj ne reagira svaka osoba jednako i nema jednake genske šanse-imunitet. Zašto su u toh shemi prije godinu koristili prikaz s 3 osobe.. jer 3 n aneku potenciju raste brže nego 2 na neku.. tj moglo se uzeti veći broj, brže bi rastao, no to je samo propaganda ili izet uzeorak-proizvoljno shematski tj 'graška' koju u startu prihvatiš kao neki polazni x-broj mada ga ne znaš stvarno i čak nije bitan. Tj ne širi se virus tako da netko prebrojava, 3, 9, 27.. jer virus ne zna matematiku, on se naprosto širi, tj kad te žele jače prestrašiti tad uzmu takav primjer, jači-veći. Virus se širi tako da zaržena osoba proizvodi i širi a ostali pokupe i ovisno o imunitetu i izloženosti (kao i radijacija) odbiju ili obole. Ako obole imaš širenje, ako odbiju (napad) nema i virus je nestao.

-koliko će osoba biti zaraženo? ovisi o širitelju, ne o ostatku populacije jer nas na Zemji ima cca 7milijardi, zadan-definiran broj.. tj nije isto ako imaš jednu osobu inicijalno i nije isto gdje ga na planeti 'baciš'... kao satelit-asteroid u padu, 70% pogodi more ili nenastanjen dio.. tek manje šanse ostaju za nrp neki naseljeni dio-grad a skoro zanemarive za recimo da padne na recimo london.. jednako tako nije isto imaš li jednu ili 100 osoba u startu.

-naravno, ako pogodi london, tad će širenje biti na većoj bazi + komunikacijski centar-čvor pa će time daleko više proširiti globalno nego da padne u recimo mexicoctiy.. neovisno o broju ljudi. Kao i to kad padne u indiju, oboljevaju jednako, no tamo umiru više, ne zato jer su slabiji, nego zapad ima novac i bolnice, oni ne.. i tad umiru više jer imaju manje novca-resursa, dok su ako novac izbacimo iz formule imali identične šanse gledajući sami virus i statistiku.

-jer virus nije, ni matematičar, ni nacionalist, ni zloban ni dobar, ni diskriminatoran.. on je naprosto virus i ako ima stanicu domaćina širi se, ako nema krepa, dok je fight u tijelu proces preboljevanja-bitka koju virus ili tijelo dobije.

-tako ne napada više indijce, ali će oni naravno više umirati od jednakih posljedica, kao što je to za hr unutar eu statistike, jer drugi imaju više novca i potroše za održavanje, pa je tako prije godinu jedna brazilka 101god kao najstarija preživjela-preboljela .. jamačno nije sirotinja iz geta, jer tad ne bi preživela ni 50god.. tj trumpek je u kampanji pokupio virus, nakon dva dana nastavak kampanje, jer je the šef.

-kako se kod nas borilo na primjeru škole? .. netko u razredu pozitivan, razred u samoizolaciju, pozitivan po novom 10dana, nakon čega je negativan, ostali koji nisu nikad testirani, recimo negativni, moraju 14 dana jer posotji inkubacija.. ok logika to kaže, no nelogično da je pozitivan prije slobodan nego ostali.. tj najgori dio, zašto se ostatak razreda tad ne testira? Zašto? .. kog ima više smisla testirati ako ne uprvo tu skupinu osoba? Ako je neka od njih zaražena, prava-stroža izolacija ako nije tad je besmisleno samoizolacija 14 dana, najgore, najbesmislenije, ne testira ih se.. no nisu ni pozitivni ni negativni, dok pozitivan koji je uzrok ima potvrdu i nakon toga negativna test i može ga korsititi za covid putovnicu, ostali ne.. tj jedini razlog zašto država-sustav tad ne testira je recimo trošak i želja da oni koji traže test plate.. a to znači nije cilj pronaći potencijalne širitelje i eliminirati mogućnost širenja virusa, jer bi tad upravo napravili test + ako su negtivni nema razloga samoizolacije tj može test nakon 4 dana i negativan ide u školu ne ćekajući 14 dana.. tj duže od pozitivnog. Tj ako je pozitivan bio razlog izolacije, negativan mora biti suprotan razlog, ne negativne držati u samoizolaciji jer nema smisla.. tj ima, jer ako se pozitivni šetaju ulicom ili zrčem, ako njima ne zabraniš kretanje dok su pozitivni, možeš negativnima i tako ih spasiš od virusa.. no primijeti da je to obrnuto od logike-prava-smisla ili karantene-izolacije kao i odluke o uveđenju ograničenja prava kretanja, pa sad plaće-otkazi-poticaij itd..

-zaražen, pozitivan test.. ideš u karantenu, ne pomaže covid-propusnica ili članstvo u hdz-sdp.. nego test, da-ne? može?

-ako negativan ne može širiti virus.. tad jedino još oni koji su u inkubaciji mogu u tome recimo proći, 'švercati virus'.. i postat će pozitivni nakon recimo 4 dana.. i zato test vrijedi 72h ili 3 dana.

-ako je test pravi-jedini-bolji kriterij zašto se tad test ne koristi kao kriterij? ... ah, da gužve na granici, naravno jer nije lako u par dana recimo isprintati više stotina tisuća zahtijeva, čak da se test ne radi i da ne traje 15min brzi nego recimo minutu. .. znanost-struka što kažu na covid putovnice u odnosu na test? što misliš što bi virolog želio kao kriterij.. a što zbog interesa recimo turizma vlada-stožer donese kao solomonsko riješenje? .. ili je stručno-medicinski ili je oportunističko-interesni ili nešto između? .. balans?

-s virusom ako je pandemija, ako je smrtonosan.. nema balansiranja, nema preskupog ili novca, odnosno lockdown ako treba pa smo svi u zatvoru jer to tad treba.. no ako sad imamo zrče a za mjesec opet ponavljanje prošle godine.. tko je tad kriv-odgovoran i kakve odluke treba donositi? Australija, usporedite broj ljudi i mjere, plaže, logika? Obrnuto, UK ukida sve,  nema maski.. theend. Jer je tako reako premijer? struka? .. kao već su mogli prije 4 tjedna ali su sačekali deltu.. ok, super, tad je to to .. gotovo? No vidimo portugal, ostale .. nije, raste a kažu da je delta gori. Hoće li doći na zrče? Hoće. Zato zadarska županija zabranjuje koncerte-fešte (kad-ako se ne može osigurati npr distanca.. a ne možeš to u uskim ulicama mediteranskog mjesta ili kad jedeš girice.. zato si i došao, to je fešta, ne gledanje filma u kinu..) .. i kako se u to uklapa zrče? svakako, jer nije u ZD županiji nego ličko-senjskoj.. i što tad? Tj hoće li se više autohtonih ličana zaraziti ili pažana-zadrana na toj plaži? a zadar donese takvu mjeru (koja će biti nategnuto tumačena, možda nikako) dok po istom kriteriju susjedna županija ne donese takvu mjeru.. jer oni su što, 'na sigurnom'? .. sad imamo pad u recimo međimurskoj-nula.. no hoće li biti pad u zimi kad se ljudi vrate s bauštele, mora-eu.. gdje rade? Naravno, kako sad pada u međimrskoj, tako raste u primorskim regijama, jer to je sezonski ciklus, ne virusa nego ljudi-posla-sezone mora-kopna. Tu sezonalnost ne prati who pa nema osgovor na 'greške' u formuli, tj da to mogu uvrstiti tad bi i taj dio bio razumljiv-predvidljiv tj to što nešto ne možemo objasniti ne zanči da nešto ne postoji ili da kad otkrijemo kako trebamo magični prah i sl kao objašnjenje kao za sve izume npr struju ili avion.. a do tad su 'čuda' ili nelogičnosti i sl. i svi do tad 'znaju' da je recimo nemoguće letjeti pa galileo kad je u pravu inkvizicija mu pokaže lomaču i da 'izbor'.. jer oni znaju, nepogrešivo, po papinom dekretu...

Zaporožac kaže...
Maat kaže...

To je tvoje mišljenje, s kojim se ne slažem pa TD. Ovdje isto. Big deal.

O uvlačenju nema riječi, s njim se često slažem a važan je i nastup i način razgovora i argumentacije.

Nego postavlja se logično pitanje, dolazite li vi ovdje komentirati zbog palca gore/dolje ili zbog rasprave i razmjene mišljenja?

Kad se ne slažeš s nečijim mišljenjem više puta razmisli je li tvoj stav ispravan, jesi li pogriješio.

Kulturno je kad daš Td objasniti s čime se u postu ne slažeš.

-eto, TU, .. da, logičnije je za post s kojim se ne slažeš navesti .. ali nije uvijet.

-obrnuto, kad se slažeš tad je recimo nepotrebno, no u ovom primjeru za primjer to radim obrnuto pa je post tu.

-kao i kriterij, zašto dam ili ne dam tu-td.. i u pravilu za td navedem, ispravim itd.. i to bi bilo poželjno za sve, ail kad se kao ovo ponavlja beskonačno tad nema potrebe-smisla sto puta citirati.. tj kad je tema takva da pređe više stranica postane problem i to.

-ostavimo tad da svatko radi kako hoće, lajkeri i navijači ili stalkeri.. i trolovi, no da, bilo bi poželjno da se td objasni u temi i postu koji traži objašnjenje (neki su samoobjašnjivi) npr 2+2=4 ili =5..

Zaporožac kaže...
..

Eto, ti sad provociraš, omalovažavaš, vrijeđaš...

Čutam da pomno pratiš izjave Plenkiše, Capka, njegove zamjenice...bla..blaa..

Ja, ne.

Kod nas su zabrane bile ptičije mlijeko u odnosu na ostatak EU.

Što se tiče trolanja, najveći troleri ste vi koji pljujete cijepljenje.

Da imate na Facebooku, Twitteru nekakvu službenu stranicu gdje "ovako" škrabate odavno bi je ugasili zbog antivakserske propagande.

Ovdje su moderatori izuzetno tolerantni.

- tko pljuje cijepljenje?

- ne pratiš izjave? to što je plenkiša vlast-hdz? .. pa gle, ako pratiš stanje tad moraš ne zbog plenkja ili hdzja nego zato jer je vlast-vlada i odlučuje o mjerama. Ako želiš kvalitetno argumentirano raspravljati, znati, tad moraš pratiti, neovisno jesi li za-protiv neke političke opcije.. jer gle, ovo nije politika u ideološko-političkom smislu (ne bi trebala biti, ali je.. ide dalje postovi..)

- modovi trebaju (moraju) moderirati, pa čak i upozoravati, za npr neprimjeren riječnik, vrijeđanje, za šovinizme-izme, bilo koju rasnu-vjesku-spolnu diskriminaciju, govor mržnje itd.. no to ne rade baš revno, selektivno.. loše, no eto, nekako preživimo i bez njih. Ako imaš primjedbe, prigovoi im .. i tad ćeš dobiti ban ako im nisi drag, odnosno nećeš ako pripadaš istom medisko-političkom interesnom krugu, no tad nećeš kritizirati modove, kvaka-22. .. tj ne vidim da ih prozivaš ili tražiš intervenciju, kritereije, nego samo prijetnja, kao na faceu.. ili možda u kini, u sj.koreji ili tako bi staljin-hičo? .. znaš što je to? i to trebaju moderirati, no ne rade, ne zato jer si u pravu nego jer nisi protiv (stava modova koji to provode).

-da si slučajno u suprotnosti s njihovim stavom tad bi rekao da nisu tolerantni.. i imao pravo, tj sad jesu a ne bi ttrebali biti ako se pojavi nešto iz nabrojanih zabranjenih stvari, kao što često visku pobjegne nešto nacionalističkog.. pa nikom ništa.

-kako misliš sudjelovati ako ne pratiš što se dnevno događa? nije to plenki nego vlast, osoba x koja odluči nešto, dobro-loše i kriterij nije ime-stranka nego odluka.. ili je ipak ime-stranka? a to tad govori više o tebi tj kriteriju kao što govri o moderiranju i baniranju recimo trumpeka s medija.. neopravdano, protuzakonito, mada je negativac, no to je tako.. kad padneš. Kriterij? Struka ili stranka?

-stvari kao zdravlje, zrak (staklenik-co2) škola, itd nisu stvar politike u smislu ideologije-stranačkog, tj ne bi trebale biti, nema tu lijevo-desnih, nema republikanaca-demokrata, crvenih-crnih-plavih-žutih-šarenih.. interesi svih. No politika je sve, vlast, fotelja. Sad bez čuđenja vidimo kako uskok skuplja bandivećve pomočnike.. a dva desetljeća nisu mogli ništa, čak ne da nisu pokušavali i privodili-optuživali bandića, ali tek sad kad je pao-mrtav .. to je politika, pravo-zakon-sustav kao i interesi, grupe, lokalni šerifi koji odlučuju, kao maminjo i sudci no maminjo je nedostupan i sad se sudci jadni plaču jer su ko djeca slikali se sa satom na ruci.. neovisno koja stranka, glupost i interesi nemaju stranku, kao ni normalno drušvto, škola, zdravlje, ljudi.

-danas, zadar 30 zarženih, dakle kao australija, koja je zatvorila plaže, naravno da neće biti u npr osijeku, jer tamo nema ljetnog turizma.

-zagreb 52% procjepljenost, slavonija iznad prosjeka, dalmacija ispod.. a ministar 'meni' nešto govori, što?

-što kažu sindikati, milanović? .. da se neke stvari ne mogu, ne smiju, način itd. ne lijevo-desno ili za-protiv hdz-a, vlasti ili stožera, nego odluke koje mogu biti ovakve-onakve, npr plaže su otvorene ili zatvorene. Ako je covid-pandemija, tad zatvorene, ako se prisiljava ljude na cijepljenje, ucjenjuje poslovno-radnike.. tad je kriza-pandemija tu i tad nema ukidanja mjera, nema otvaranja granica i plaža, nego naprotiv, tad treba mjere postrožiti.. ako je prošlo, ako pandemije nema, ako imamo cijepivo, kao što kažu UK, tad je kriza gotova, kraj, nema stožera-mjera-zabrana i potrebe za prisilom cijepljena ili ucjene poslodavaca-države.

-problem, sad imamo 1,5mil doza na lageru, mora se potrošiti.. mora ili treba? Nije obavezno, stvar izbora. Ako je obavezno tad je obavezno, no ako nije tad se ne može ucjenama prisiljavati ili diskriminatrono ograničiti bilo koje pravo normalnoj osobi, kao pravo slobode kretanja, dok maminju nisu u stanju zabraniti bijeg.. tj ono što treba ne rade, ono što rade ne treba i uvod je u gadnu fašizaciju, nedopustivu.. tj neki nas sad uspoređuju s mađarskom, kao eto oni su tako.. a dan prije eu kritizira orbana i mađarsku jer krši prava itd.. tj selektivno, iste ljude daju za primjer mada su loš primjer jer u nekoj situaciji je pragmatično..

-kaže božinović, osobe s kontraindikacijama kojima liječnik ne preporuča cijepljenje neće biti prisiljene.. laž, svi liječnici (prisilno) savjetuju cijepljenje, ni jedan ne želi ni izjaviti nešto drugačije, mada za sve ostale slučajeve oduvijek postoji dio ljudi koji se iz nekog razloga ne cijepe i to je konkretno stvar struke-medicine, liječnika koji to stručno procjeni osim u ovom slučaju s covidom .. jer naredba je procijepiti sve. Svaki koji bi za nekog pacijenta imao medicinski razlog preporučiti ne cijepljenje je u riziku medijskog linča, otkaza i sl. jer naredba je svi-mora se.

-pitaju, što ako se stanje pogorša pa recimo slovenija zatvori granice, kao posljedice za turizam.. i kao nadaju se da to neće, kao prošle godine.. jer to bi uništilo sezonu, no ne pitaju se važnije skriveno podpitanje, zašto? zašto bi recimo slovenija zatvorila granicu? zbog virusa-pandemije naravno.. kao i ostali, a tad nije problem ili pitanje turistička sezona nego virus-pandemija, tj tad bi to značilo da je stanje lošije i da covid putovnice ne znače baš ništa, ne štite, ne plaše virus.. jedino imunitet ili eliminacija virusa to rade.

-što ako se stanje pogorša, čemu služe covid putovnice? Jamče li sigurnost od virusa? kako? .. zadar na 30 novih, jesu li turisti došli bez putovnice, šverceri? Što kad se 30 pretvori u 300 ili 3000? a delta će doći?

**

uvod u pravi post:

Hoggy kaže...
Kad teorija u znanosti tako dobro predvidja rezultate kao npr ona " teoreticara zavjere" onda postaje priznata. Nedavno su usporedbe sa nacistickom Njemackom proglasavane teorijama zavjere i smjesnima ma nakon nedavnih izjava politicara o kovid putovnicama i totalnoj diskriminaciji u Hrvatskoj vise nikom nije smijesno
Pa evo izjave tih "teoreticara", Velimir Ponoš:"Ovo što oni izjavljuju (političari) je doslovno nacistička Njemačka 30-tih godina i to u riječ pogođeno. 30-tih godina, nakon onog suludog Mein Kampfa i one sulude ideje o čistoći rase, taj mali brkati kaplar je proglasio Židove nečistima. Sada pogledajte kako će se to sve spojiti u potpuno identičnu hrvatsku stvarnost. Nacizam je nastao iz medicinskog fašizma. Nakon što ih je proglasio nečistima i optužio ih je da su odgovorni za širenje zaraznih bolesti, da će zbog njih nastati epidemije, da će zbog njih propasti javno zdravlje i da će zbog njih propasti ekonomija.

Sada samo tu riječ Židovi, zamijeniti s riječju necijepljeni i dobit će te vaš prilog. Necijepljeni su odgovorni za četvrti val koji nam dolazi, necijepljeni su odgovorni što će nam stradati javno zdravlje, Ćorić i Aladrović govore da su necijepljeni odgovorni za propast ekonomije i turizma. Svi mi koji propitkujemo ove “genijalne” performance stožera, vlade i pripadnika medija ćemo biti odgovorni. Vidimo da je na djelu jedna segregacijska, diskriminacijska politika koja identično odgovara stanju u Njemačkoj 30-tih godina.

Nama je probleme, hoćemo li mi krenuti prema Njemačkoj 40-tih godina ili ćemo shvatiti što se događa u Hrvatskoj. Ovo nije medicinsko pitanja…Kada bi ovo bilo medicinsko pitanje tada ne bismo imali cenzuru, nego raspravu. Ne bismo imali suzbijanje informacija, nego plasiranje informacija. Toga uopće nema. Ovo nije medicinsko pitanje, nego jedan politički projekt porobljavanja kompletnog stanovništva u kojem Hrvatska, vidim, ima već jednu zavidnu ulogu. Mislim da su globalisti jako zadovoljni stanjem u Hrvatskoj. Vidim da su naši dali gas i da tu kočnica više nema i ide se punim đonom. To je zastrašujuće. "

Sto se mora dogoditi da izidjete svi na ulice i zaustavite ovo zlo bili vi cijepljeni ili ne?!

Jedan teoreticar zavjere predvidja slijedece
https://www.logicno.com/politika/sto-se-stvarno-dogada-i-sto-nas-ceka-na-zimu.html

Do sad je stvarno vrhunski pogadjao pa da vidimo uskoro jel teorija ili stvarno zavjera....
Ako se i ovo pocne ostvarivati kad cete izici na ulice, koja stavka? Imate li vi djecu i kakav im svijet ostavljate...

-da.. no već uobičajenom rutinom možemo očekivati 'reakciju' medija, spontanu.. kao i uvijek u povijesti kad se takve stvari dese, u vrijeme prije ww2 ili nakon izbora trumpeka kad ga banaju s twita-facea.. kriterij. Kao i prije tjedan dana smijenjen dekan medicinskog-ri jer je nešto protiv cijepljenja, mada je stručnjak, daleko veći od novinara koji ga napadaju ili nadređenih koji ga smjenjuju što i sam fuxi kaže.. no on je vlast i trenutno je stanje takvo.

-ako je čovac lug-zaluđen.. pitanje kako je do sad sjedio u toj fotelji + ima stučnost, znanje, diplome, nije izmišljen-fejker.. no sad je nestao-smjenjen, jer priča nešto što nije preporučljivo i vjerujem da je tako bilo u njemačkoj tridesetih ako se pokuša braniti židove ili postaviti bilo koje kritičko pitanje vlasti recimo ideologije ubermenšena-arijevca. Tisuće znanstvenika tih godina bježe iz dojča.. s razlogom.

-sad? nemaju zapravo kamo, tj tad je postojala 'amerika', sloboda, sad toga nema, tj nije više kriterij granica. Sad je kriterij pisanje za ili protiv cijepljenja.. ne činjenica nego cijepljenje treba promovirati, negativnosti gurnuti pod tepih, nema. Prisila ili kršenje ustavnih prava? nisu spasili nikoga kad vlast to želi pa neće ni sad, tj zakon je jak samo onoliko koliko ga se provodi, a provodi ga vlast.. i problem, kad sama vlast griješi nema je tko kazniti, jači.. i tad se pokvari, ode u fašizam i tad je lako odbaciti bilo koje pravo, npr suspenzija prava kretanja iz zdravstvenih razloga.. koji su opravdani dok postoji virus-pandemija.. ali ako pandemije nema? Tad nema mjera, stožera ni izvanrednih mjera i suspenzija tog prava, no ostaje i ide dalje, zabranom, dodatnim ausvajsom-potvrdom, samo nije pripadnost nazi-stranci i 'cilju' nego covidputovnica koja znači što? ... ne znači da osoba nije prenositelj virusa niti time štiti ostale koje može zaraziti ako prenosi virus, tj imao ili nemao putovnicu nije važno nego jel pozitivan ili negativan.. a to možemo znati testom. Testira li vlada-stožer-država turiste? ne.. propušta ih, jer imaju covid-pass, jer to je interes turizma i zato zadar ima danas novozaraženih kao australija, koja je već zabranila plaže.. a ako susjedi skokom zatvore granice tad će nam oni biti krivi za lošu sezonu, ne virus i propuštanje covid putovnicama, baba-nona će biti kriva, ne zrče i popuštanje mjera.. jer ona se nije cjepila

-mada cijepljenje ne štiti druge nego isključivo osobu koja se cijepi, tj antitijela su ta koja štite i pobjeđuju virus, samo indirektno kao i preboljeli štitimo ostale tj eliminacijom virusa. Ne štitimo nikog covid putovnicama osim interesa turizma, na štetu svih jer ako nije gotovo može biti gadnih posljedica i upraov kad se požar smanji treba ga dotući-eliminirati.. ne propustiti šansu za kraj.. što se ovako omogućuje i produžuje, time recimo i iduća godina ostaje godina interesa, politike, farmaceutike i izvanrednih mjera s izvanrednim ovlastima koje inače u demokraciji vlast nema.. kao rušenje ny tornjeva i terorizam-antiterorizam ovlasti službi koje tad mogu sve.

-koji interes  je iza svega? ne znam.. tj može biti farmaceutika, može neka eu izolacija kao protiv migranata, može nešto deseto.. kao da je važno zašto, tj kad bi to znali možda bi prije pronašli pravi odgovor ili lijek-fix a ako je cilj da lijek postane glavni biz tad je on to postao i postao je nezamjenjiv, jači od nuklearne bombe koju kad netko ima ipak nije lako koristiti osim zveckanja-blefiranja.. no sad nema blefiranja, plaćaju svi koliko god se novca zatraži, bolje od nuklearki-bombi i vojske.

-da je hičo imao, koristio bi i to.. etika i sl ga ne bi sputavali.. a vjerovati da su naši ok, jer su naši pa kao neće ili ne bi to napravili.. je naivno, jer su u pitanju trilijarde i globalni utjecaj, bolje od bombe, praktičnije-unosnije-sigurnije i trajno, tj nije cilj iskorijeniti virus, nego trajni biz, pa kad dođe cijepivo eto i novog soja i priča ide dalje, dok je baba-nona krvac, mada možda ne postoji ili je već umrla, možda od starosti, možda od covida.. no kako je virus došao do bibinja nitko se ne pita? biciklom? .. kako? bez covid putovnice? ako je uz kovid putovnicu, tad ona ne služi ničemu, kao i to da ako je cjepljen prenio virus tad jasno nije nikog osim sebe zaštitio, tj onog kome prenese je zarazio, dok se kretanje ograničava upravo tom nevinom-zdravom kojeg će u budućnosit zaraziti ovaj s putovnicom. Logika? nema je, kao uostalom ni prije stotinjak godina u ubermenšen teorijama koje su dokazivale opravdanost istrebljenja ljudi i stigmatizaciju, .. nema logike, nema struke kad su interesi i vlast u pogrešnim rukama, čak i s možda dobrim željama.

-kažu im oni koji ne ovise o njihovoj milosti, kao milanović da se to tako ne radi.. no da ga mogu smijeniti.. ovako on to govori, ostali šute.

danen kaže...

Što mislite o ovoj logici:

1. Epidemija neće stati dok svi ljudi ne steknu imunost.

2. Imunost se može steći: a) preboljenjem bolesti, b) imunizaciojom (cijepljenjem).

3. Teže su posljedice pod a) nego pod b).

4. Bolji je izbor stoga b), dakle cijepiti se. 

Ako to nađe zamjerke ovom zaključku, molim da se javi i argumentirano ga pobije. (Koja  tvrdnja, od 1-4 ne stoji?) 

-da, točno.. + cijepite se.

-ali, kako je već u plahti texta opisano, cijepljenje nije zbog drugih, nego time štiti sebe. Identične tvrdnje, osim što nisu ovako nabrojane tvrdim i ja.. + cijenim osobu-forumaša i znanje .. osnovni kriterij.

+ dodajem, cijepljenje nije zbog drugih. Može se indiretktno reći zbog drugih ukoliko oboljela osoba završi u bolnici i time zauzme mjesto ostalima jer su resursi ograničeni.. tj svi imaju jednako pravo no broj kreveta i respiratora ne omogućava to za sve kad se desi veći broj oboljelih. Samo time se može reći da cijepljen ako nije završio u krevetu pomaže drugima tj onom tko tad treba taj krevet, no primarno, štiti sebe, ne druge, jer će pretpostavka preboljeti s blažim posljedicama pod 3..

-da, 4, cijepite se. Naravno uz konzultaciju s liječnikom, koji ako smije će preporučiti ono što je toj osobi najbolje.. a možda ono što mora ili ne ono što ne smije, što postaje problem kao i medijski linč.

-ako netko nađe zamjerke u ovom zaključku, molim jednako pobiti.. argumentima, :) eto, mislimo isto, doslovno, što mi recimo imponira, no nekako misim da nismo s iste strane trenutne 'antivaxer' granice.. slučajnost, ono što je problem ili klasični mađioničarski trik, dimna zavjesa.. jedna stvar ponekad prikrije drugu, možda opasniju od virusa? Fašizam.. u textu iznad, sličnosti s hićom i metodama? Ne zvuči li poznato? Trumpek izumitelj tweeta u političke svrhe, ostao bez tweeta kriterij ili nije važno tko je u pravu dok si na strani pobjednika.. opasno, daleko opasnije od virusa pogotovo ako je baba-nona glavni problem ili necijepljeni.

-i jedno hipotestko.. što ako neki liječnik, stučan, savijestan svojem pacijentu ne preporuči cijepljenje? Posljedice? (jer naravno postoji grupa ljudi koji iz nekog razloga ne mogu bit cijepljeni ili ne u nekom trenutku.. npr banalno, kad imate recimo prehladu, tad se u pravilu cijepljenje odgađa.. itd.) Može li takav liječnik biti miran, od posljedica, radeći po stučnim preporukama koje je naučio ili će se u slučaju da to dođe do medija naći u nezgodnoj poziciji?.. opasno, vrlo opasno i ružno. + ne zaboraviti da prisila u slučaju cijepljenja nije nešto što zapadne demokracije prepourčavaju, neovisno o prikrivenosti ili višim ciljevima.. ne da to oni ne bi jednako uveli ali ipak se drže pravila igre, upravo zato su zapad-demokracija-sloboda, ne istok gdje imamo poglavice i divljake koji žele zadiviti ove sa zapada pa se trude i prebaciti zadane ciljeve-granice.

-bilo koji stručnjak, koji je u posljednjih godinu dana pokušao bilo što osporiti-kritizirati ili propitkivati, pogotovo nelogičnosti ili točnost podataka time i zaključaka, nije dobro prošao, tj dovoljna je titual antivaxer ostalo je već rutina, mediji dalje dotuku kao trumpa.. Sumrak znanstvenih kriterija i osnove, kritike-propitkivanja-opovrgavanja.. test-pokus.. mjeriti, mjeriti, mjeriti.. test-test-test.. testirati, ali sad ne, tj važno je imati covid-pass ali ne recimo test-negativan makar vrijedi samo 72 sata i plaća se.. tj ako država želi, zašto se testovi ne rade free, zašto cijepiva free i ljudi neće, test se plaća i hoće? Što je bolje za ljude? Test koji ne može pomoći osim što znamo da je sad pozitivan ili negativan ili cijepivo (preboljevanje) pa je pretpostavka stvoren imunitet na virus.. zašto ljudi biraju drugo? Odnosno čemu reklame-uvjeravanja, pamfleti jednaki kao za sve političke poruke npr bedž cijepi se.. za druge i sl ili domoljublje.. ako cijepljenjem osoba primarno štiti sebe i u interesu je upravo toj osobi, dok je test kao trenutni dokaz negativan dokaz da smo tad bezopasni za ostale .. ali nas ne štiti pa već iduće sekunde možemo pokupiti virus i oboljeti, što plaćamo dok cijepivo ne plaćamo.

-tj više bi se cijepivu vjerovalo kad ne bi sponzorirane reklame uvjeravale ljude u nešto, tj sami ljudi to trebaju misliti ili znati, kao i njihov liječnik koji sugerira.

-no da je testiranje obavezno, nitko se nema na što žaliti, osim što bi tad bilo free.. a to je osim stjecanja imuniteta drugi način kako možemo pobijediti virus, tj ako sve zaražene pronađemo i izoliramo recimo 10 dana.. u kojem roku bi trebalo onemogućiti transmisiju virusa s te zaražene osobe na osotale što je zapravo lakše nego pokušavati loviti virus ili nadati se imunitetu krda ili cijepiva.. tj ako cijepiva nema tad je karantena jedini način kao lockdown i sl. .. no po svemu, kao da nije cilj riješiti se virusa ili do kraja ugasiti požar, nego održavati potrebu-napetost-stanje.. tj dozirati da je stalno tu, umjereno.. dozirati? U ratu se ide na pobjedu, virus-zaraza se ne dozira osim ako je to plan za stjecanje imunita krda bez preopterećenja sustava u nekom trenu npr po zimi.. čak ima logike-osnove, tj sve dok nismo sasvim imuni na covid, moramo stvarati neki novi imunitet-cijepivo, ne želimo da se ovaj požar ugasi nego ga koristimo za kombinacije-probe-testove.. i opet će dovesti do imuniteta krda u jednom trenutku, čak bez cijepiva, no nije cilj bez cijpiva tj prirodni, jer tad ga se ne može pakirati-prodati + uvijek se može pojaviti novi virus i isti problem i zato je poželjno imati cijepivo koje će ga riješiti a usput proizvođač zaraditi na ultimativnoj robi koja nema cijene jača od bombe i upotrebljivije.

-to spada u teorije zavjere, .. no ljudi su oportunisti kao i priroda, biznis također, interesi. Nemoguće? Nema razloga zašto ne bi bilo tako, tj ne mora biz stvoriti virus ili biti kriv za početak-širenje, ali može iskoristit sadašnje stanje i ako ima cijepivo tad ima sveti gral a tad nije želja da dan kasnije cijepivo postane nepotrebno jer smo recimo iskorijenili virus, tad je njima potreban virus i opasnost kao i mrtvi, tad se plaća, ne kad se iskorjeni tad je manje vrijedan od atomske bombe, do iduće krize..

-zašto se ljude ne testira? zašto se test naplaćuje ako je rezultat direktno važan za sve nas, ne samo za testiranu osobu.. tj testirana ima korist ako zna da je negativna, zdrava, za sad.. ali zaražena je i prije simptoma otkrila i moguće da će na vrijeme neka terapija olakšati preboljevanje ili komplikacije, dok je svima ostalima daleko važnje to znati za tu osobu, tj ako nije zaražena, time nas neće zaraziti, ako je, tad karantena-izolacija tj tad znamo da je zaražena i da moramo biti izvan kontakta s tom osobom, u suprotnom bi se zarazili.. s testom je to jasno-logično i korisno za sve, sa cijepljenjem je samo ta osoba 'mirna' ili lakše posljedice dok ostali nisu time ništa sigurniji mada to reklama tako sugerira. Naprosto cijepljen ne znači da neće nekog zaraziti, to je kod test-negativnog točno, kod pozitivnog netočno, neovisno jel cijepljen ili nije.

Zaporožac kaže...
danen kaže...

Što mislite o ovoj logici:

1. Epidemija neće stati dok svi ljudi ne steknu imunost.

2. Imunost se može steći: a) preboljenjem bolesti, b) imunizaciojom (cijepljenjem).

3. Teže su posljedice pod a) nego pod b).

4. Bolji je izbor stoga b), dakle cijepiti se. 

Ako to nađe zamjerke ovom zaključku, molim da se javi i argumentirano ga pobije. (Koja  tvrdnja, od 1-4 ne stoji?) 

Sada će vam ekspert i Covid antivakser MrBlc, hitro odgovoriti.

Zaporožac kaže...

iskustva iz Kine pokazuju da je nad ovcama potrebna represija kod cijepljenja kod covida i eto, uspješni su i zdravi.

.. na što nam dođe klasičan slučaj lobotomije.. koji misli da je mrblc antivaxer ili da je kinseski primjer demokracije nešto pozitivno u smislu slobode ljudi.. nešto što 'zapad' ne podnosi, odnosno želimo li kinu ili eu? dok takva lobotomija koristi bilo što što misli da mu ide u prilog.. pa i kinu vs zapada-eu u kontekstu slobode-prava osobe.

-strašno, najgore što takvi ne razumiju ništa a treba im objašnjavati.. jer kome objašnjavati ako ne takvima? Onima koji znaju, razumiju? .. logika?

Brki1994 kaže...

Zaključke donosim na temelju svog osobnog dojma jer sam s tim ljudima razgovarao, a i želim čuti drugu stranu priče. Mainstream je toliko zlo da su određeni ljudi pod tolikom psihozom i strahom i zato mu ne vjerujem niti želim. Internet je srećom posljednji istinski bastion slobode gdje se jož može voditi kakva takva civilizirana rasprava. Naravno, ne mora to biti niti istina, ali se čuje i druga strana priče.

Cijelokupna slika je ta da je smrtnost i dalje mala. Jedno je plašiti ljude brojkama, a drugo statistikom (oboje se naravno podešava prema potrebi).Što strašnije zvuči, tisuće umrlih ili 0.1 posto? Mislim da znamo odgovor.

Sada su vođena neka istraživanja da maske štite manje, cjepivo ipak nije učinkovito preko 90 posto, već 60 posto. Uzmimo u obzir izjave određenih stožeraša i ostalih znanstvenika bilo globalno, bilo u u Hrvatskoj kako za sigurno cijepivo treba proći barem 3 godine i onda ti se Capak naslikava na kutiji cjepiva i vlada prijeti ograničenjima DIREKTNO kršeći pravo na slobodan izbor. To rade na finjaka kroz ograničenja pa će neki posustati prije jer ne mogu bez šopingiranja.

Puno "znalaca s facebooka" i ostalih društvenih mreža ipak ukazuju kako tu nešto nije u redu i traže se odgovori.  Ti isti odgovori se vješto skrivaju pa se takve grupe uklanjaju i brišu jer objavljuju izjave, dokaze i iskustva ljudi od kojih su mnogi i respektabilna imena i imaju utjecajne pozicije, a utjecajniji među njima bivaju diskreditirani kroz oduzimanje licenci, pretrese stanova, prijetnje ili u radikalnijem slučaju, neobjašnjiv uzrok smrti. Reci mi, gdje je tu demokracija i javni diskurs? Capakova zamjenica govori obvezu cijepljenja i trudnica, a slučajevi uništenja ploda i izuzetno visok rizik za trudnice kao da ne postoje. Ili znaju nešto što mi (ne)znamo ili sami vjeruju u budalaštine koje im servira farmaceutski lobi.

A da bude zanimljivo, u zadnje vrijeme sam pročitao (ako iskopam šaljem tu) da su u određenim američkim saveznim državama cijepili ljude s natrijevim kloridom (koristi se za infuziju). Uzmimo paralelu da puno ljudi prijavljuje nuspojave kao i pojedini mediji, čovjek dobije dojam da se tu namjerno "balansira" stvar. Možda je i puka slučajnost, tko zna, ali je činjenica da s ovim cijepljenjem sve smrdi od početka i nitko me u suprotno ne može uvjeriti. Ipak ne kažu bez razloga da riba smrdi od glave 

-da, ali eto problem, .. dovoljno da te netko u temi par puta nazove antivaxer i tad si antivaxer, ravnozemljaš, hadezejac.. ili što već.

-postoje pitanja, nema odgovora ili su dubiozni, interpretacije podložen interesima ili trenutnim političkim stanjem, npr naši lokalni izbori pa je tako za taj vikend drugi kriterij nego kad izbora nema kao i za autobuse iz bih .. kriterij, činjenice..

.. uz nekoliko podcrtanih riječi, naglasaka.. boldani dio, tj kad pitam (u postovima) za liječnike.. to je problem, na više mijesta ponavljam, cijepite se, preporuka, no uz konzultaciju s liječnikom koji zna stanje osobe (kao što i sama osoba to vjerojatno zna, tj alergije i ostale bolesti..) i odluka je vaša, slobodna, kao i izbor cijepiva ili samo cijepljenje.. vlastita odluka, vlastiti rizik koji treba biti minimalan, pa čak i kad je pogrešan, opet barem da je 'moj' (vaš) ne nekog političara koji danas propagira ono što mu je u pamfletu zadano, sutra će nešto drugo.. pa i promjeniti stranku ili postati žetončić.

-liječnici, problem, tj prikriven pritisak, ucjene, kako to nazvati.. tj ako daju preporuku za to je ok, ako slučajno protiv, .. problem, tj nema problema dok nema protivnog mišljenja. Stručno naravno, jer tko je stručniji od liječnika za takvu odluku i osoba sama za sebe, nešto što je pravo-izbor, ne propisana obveza.. no ide se dalje, džonom, prisilom, ucjenama. Ne vidim razliku između klasične mafije i trenutne vlasti u načinu kako će doći do cilja.. žrtve? boli ih kiki, pa im je i 'kina' dobar primjer ili orban.. osim kad ga kritiziraju. Zapad-demokracije ne rade takve opasne gluposti, no naši vrlo lako, prelako.. vjerojatno neki čak i vjeruju u to što rade, kao što su nacisti vjerovali.. no jel to tad ok? opravdanje? .. vjera-struka kriterij?

-svi koji suprotno misle su u problemu ako misle preglasno.. tj dozvoljeno im je misliti tiho, u sebi, ne javno. To je problem a mediji ko mediji, kao prije stotinjak godina i nacizam, glorificiraju vođu, kao što su do jučer trumpeka pa mu oduzeli tweet.. isti mediji koji su mu ga do tad davali. Što se promijenilo osim imena osobe, tj mediji su i dalje tu, isti, interesi također... a previše nejasnoća-dubioza ili pitanja i previše nategnutih reklama koje su kontraproduktivne, tj ne treba me uvjeravati u nešto dobro za mene, obično je tad nešto u 'sitnim slovima' nezgodno.. a sad se toliko napora ulaže u procjepljivanje uz prijetnje koje u demokraciji jednostavno nisu zamislive i zapad to ne radi.. a mi želimo biti zapad ili kina-orban?

-ponekad za neki proizvod nije najvažnije da je dobar-najbolji, ponekad je stvar u ambalaži kao oblik cocacola boce ili reklami ako se uz axe slika mesi .. no prodaje se. Kupac-potrošač 'nasjedne'. Prevara ili zavaravajuće? Da je zakon bi kaznio.. pošto nema kazni, tad nije zavaravajuće? Dizelgate, usa ih kažnjava, eu ne.. jer neće sami sebe vw-renault.. pa nema kazne, mada zakon postoji, kao što je google-irelandija prošao bez naplate 13milijardi mada je sud.. odustalo se. Kontekst, ponekad postoji zakon, prekršaj, kazna, no postoji i isto to bez kazne za počinitelje. Ponekad su interesi novca iznad tog 'pravnog' stava. Što da sad netko otkrije nešto lažnog u toj kampanji i cijepivima? Što bi bila posljedica kao s diselgateom recimo? .. ništa? Popayev špinat je 'slučajno' greškom obogaćen deseterostrukim c-vitaminom, pogrešan zarez.. no to nije spriječilo reklamu a ostalo je povijest pri čemu je greška možda i bila slučajna, nevažna, no bez te greške špinat naprosto ne bi imao tu reputaciju, ona je nužna za postojanje crtića-reklame odnosno trgovcu-biznisu koji ima špinat.. u čemu je razlika s ostalm robama ili cijepivom?

-što kad imamo recimo podatak da je cijepivo recimo 90% efikasno .. a onda da je 60% efikasno.. u čemu je razlika s diselgateom i potrošnjom ili co2 ili bilo što drugo-treće? u interesima i strateškim globalnim supersilama? kao što eu ne kažnjava samu sebe za ista vozila no usa ih kazni i uzme novac. Pretpostavka da američke firme nisu tako lažirale rezultate co2 npr ford.. no ako jesu, možda to eu ne želi znati, jer bi tad morala kazniti usa a to se usa ne bi nikako sviđalo.. pa znamo za eu firme kao renault no ne za usa .. možda zato? Jer što bi tad jadna eu mogla ili morala, opet kao s google-irskom? kako sama sebi i građanima objasniti neprovođenje zakona i presuda? Ništa, pomete se pod tepih i ne govori se o tome, dok mediji ne čačkaju jer je dovoljno plaćenih oglasa koji će to eliminirati iz fokusa 'istraživačkog' novinarstva (ili je druga riječ trebala pod navodnike..).

-pa tako nema medija koji bi imao drugačije mišljenje od službenog.. što je nezapamćeno u povijesti recimo u političkim stavovima.. ili usa pravo nošenja oružja, za-protiv, ili pravo pobačaja.. vjere, spolnost.. ništa nije problem za medije, ali ovo s cijepivima je.. do te mjere da se bana bilo tko, trumpek ako treba, pa i smjene dekana ili bilo koga tko kaže nešto suprotno, neovisno što mu je to struka i nije lud ili barem nemamo takav dokaz i sl. .. no preko noći kad ga napadnu institucije naprave isto i mediji.. koordinirano, brisanje-blokiranje bilo čega što ne odgovara službenim potrebama, gore nego kina-rusija-nazi zajedno za cenzuru i sl. a to sve ne tamo, nego tu, na zapadu.

-prođe tako orbanov plaćen oglas, jer je plaćen, tad on nije netko kog se kritizira ili kad ga se uzme za primjer procjepljenosti.. no ostatak vremena ga se kritizira, recimo zbog migranata i istospolnih.

-fifa-nogomet, njemačka je prvo nešto željela, fifa zabranila, jer u sportu nema politike.. no isti tren medijski napad i tad fifa mijenja stav i suprotno toj politici napada orbana.. mada je fifin stav, nema politike. (točka). Kako se to preko noći promjeni kriterij koji je čak dobar i postoje razlozi zašto postoji.. ali eto, postoji i primjer kad se upravo to suspendira, kao i ljudska prava i zapadni temelji, ono zašto je zapad -zapad.. ne kina i ostali, ono zašto želimo biti zapad.

-e pa taj zapad ne radi ovo što rade naši, nema takve javne prisile .. (ne znači da nema nečega, no barem je prikriveno, diskretno, dovoljno..). Trebamo li u tome imati uzor na zapadu ili istoku? Ja bi zapad ako me se pita..

-uk, piccadillycircus.. mjesto gdje može bilo tko doći i govoriti bilo što, protiv bilo koga-čega.. slobodno. To je uzor, ne suprotno zabrana. Danas bi to bio 'internet' ili slobodni mediji, no nema ih, tj ima medija ali nisu slobodni nego vlasnički i žele novac.. pa o tome ovisi što će pisati ili neće, ne o slobodama i takvim 'trivijalnim' stvarima.. a nitko nije obvezan na svojem mediju nešto .. npr bug-forum tu, osigurati recimo pravo na slobodu govora, jer nisu oni sabor-država, nisu ni piccadilly samo circus.. i samo medij koji živi od novca-reklama i oglasa koje naplate pa i od orbana .. svaki medij može reći nek to radi netko drugi-treći, zašto ja? i ima pravo, no primjeti se sustavna kontrola-reakcija-moć kad recimo vlada nešto (ne)želi i tad to (ne)postoji, .. odnosno ne samo vlada nego i (o)pozicija vlasti, interesa, grad-stranke i svi u istoj igri dok im recimo milanović sa strane prodaje pamet naprosto jer može, jer je po tome 'slobodan' mada se vidi da je protiv hdz-plenkija pa bira prikladne razloge napada-kritike, ne univezalna praivila pa da su stranački neutralne kritike tj uvijek će napasti plenkija-hdz, jer su to plenki-hdz, ne zato jer ima municiju ili pravo, oportuno, no bar ima municiju i može.. ostali su isti tren blokirani i nema ih. Čak je kao dio igrokaza da ih možda ne napada u srž nego frajskim slengom ulice, što tad može upravo tako i proći tj tad se više mediji fokusiraju na neke riječi-način nego na meritum-srž.

-može da želi više naglasiti da vlada-stožer nešto nemaju pravo, sad i sindikati počinju, ucjene-otkazi, što će poslodavci, kriterij npr što ako je vlasnik firme ne cijepljen, radnici dobiju otkaz zbog ne cijepljenja jer to je uvjet vlade za poticaje-pomoć.. a možda i način kako se riješiti viška, podrapati ugovore bez odštete itd. Radnik koji ima ugovor ima nešto.. bez ugovora nema ništa. Što je cilj? Što žele bankari, strani vlasnici, krupni kapital.. npr kupiti šume i vode.. ostalo je već kupljeno. Tko će im u tome pomoći, fondovi, poticaji, no to ima cijenu.. tj njima ne trebaju radnici, imaju dovoljno u matičnoj državi svojih, tu trebaju konobare-konjušare i ..  .. turističke djelatnosti, jer smo turistička destinacija ne mjesto gdje vlasnik banke želi konkurenta u proizvodnji npr mlijeka, sira, vina, ulja, šarafa, žarulja, bilo čega što može proizvesti sam jer i njegovo stanovništvo nešto mora raditi a tu će doći na odmor pa će im kroz svoje trgovačke lance prodati svoje robe, uz pomoć eu fondova.. a domaći su višak tj k-k-k koliko je potrebno za turizam, ostali su nevažni-višak i naravno treba im dati otkaze, škole, zdravstvo.. srezati na minimum, jer to njemu u našoj zemlji ne treba, treba mu biciklistička staza, ne škola ili pogon za neku proizvodnju koja će mu tad konkurirati, pa će na natječaju novac dobiti biciklistička staza, mada nema ni bicikla ni biciklista.. prazno kao slavonija no gradi se staza, ne pogon recimo prerade krastavaca jer bi tad konkurirao njegovom trgovačkom brendu kojeg već prodaje .. 

forumaš kaže...

-ok, točno, činjenice.. i matematika.. a onda ćemo o logici i mogućim zaključcima, ok?

u hr +1,5m cijepljenih.. (+preboljeli + 1,1mil dva puta..), točno?

matematika, 1% od 1.500.000 je 15.000. To znači da je 15 tisuća s covid putovnicom zarazno, širi virus, prenosi i time direktno odgovorno za oboljevanje ostalih koji tad dobiju virus, dok ih je država pustila s tim cijepljenjem..

-no zaboravimo hr, mali smo.. nego turizam.

-ako možemo legitimno pretpostaviti da su to globalne brojke, tj jednako vrijedi za čehe-njemce-francuze-švede.. tad neovisno iz koje zemlje, kolika procjepljenost pa i 100%tna.. jednostavno 1% i dalje širi virus a imaju covid-pass i šeću po recimo zrču.. što će reć, od 500mil eu građana recimo 5mil je šetača koji šire virus samo je pitanje koja je destinacija, cijepiva su ista.. postotak ne može bitno odskakati.. i brojke nisu moje (kao neke antivaxerske) nego kao reklama vaxerskog-stožerskog tabora koji to promovira kao dobro, pozitivno... tj promovira tako da za tu cijepljenu osobu nema težih posljedica, no covid putovnicom omogućava da 1% takvih šire dalje, ne štite nikog, nego šire virus koji se bez putovnice ne bi širio..

-ali ne traže test.. odnosno pametne države će možda na povratku tih građana to tražiti, do tad nisu problem te države nego one destinacije tj recimo naše na zrču.

-da umjesto fokusiranja i čitanja kako je samo 1% procjepljenih ponovo zaražen, to treba čitati da je ipak 1% zarazan, prenosi, neovisno što su cijepljeni i što su za njih posljedice recimo blaže no ne moraju biti za osobu koju zaraze dok time što su dobili pass šire dalje, umjesto da je test koji bi jasno pokazao pozitivan-negativan rezultat a ovisno o tome karantena-izolacija ili sloboda-šeći.. neovisno jesi li cijepljen i koliko puta, jer važno je da nemaš virus i ne širiš ga okolo, zar ne?

-ako postoji greška, molim ispravak.. u matematici, logici? .. ili u propagandi koja kaže da cijepljenjem štitimo druge, što je nonsens, štitite sebe i dobijete pass za šrienje virusa umjesto da kriterij bude test.

-1% će kako članak kaže i dalje biti rizik tj zaražen i tako širi virus .. to znači da cijepljenje ne štiti druge, ne eliminira virus-širenje, dok bi test radio upravo to i ako se misli na druge, tad treba testirati, pozitivan-negativan je tad kriterij, ne cijepljen koji i dalje prenosi jer se 1% od njih ipak ponovo zarazi samo što su tad za njih možda posljedice blaže i to je to..

-ja se s člankom slažem, ne osporavam i koristim ga kao izvor.. razlika je samo u zaključku temeljem istih infoa.. a taj zaključak je upravo suprotan od intencje (plaćenog oglasa vlade u medijima? kao orbanov?) da cijepljenje prikaže kao riješenje problema.

-riješenje je imunitet, antitijela.. preboljevanje ili cijepljenje je samo razlika u načinu kako virus dođe u tijelo i ostalo je stvar organizma, reakcija.. bolje-blaže bi trebalo biti cijepljenje, no postoje i kontraindikacije i problemi..

-narediti obvezno cijepljenje je stvar koju zapad u pravilu neće napraviti.. s razlogom, razmisliti treba zašto, ne busati se domoljubljem bez pokrića tj treba imati i malo znanja, mozga pa upotrijebiti + kvalitetne informacije ili podatke temeljem kojih dođemo do zaključaka a medijski linč je sve suprotno od onog što struka-znanost traži i propagira u 'normalnim' slučajevima.. tj ovo je 'novo normalno' na koje se treba priviknuti? Uvrnuto-izokrenuta logika i zaključci suprotni čistoj logici i struci?

-kažu nitko od cijepljenih nije umro od korone.. (osim ako je no možda nije tako uvedeno? umre od srca, tlaka, bilo čega.. s-od korone? jednako sad bez, jer je cijepljen i covid-free pa se test ne radi na obdukciji i sl.) .. no ispuštaju bitno da je 1% zaraženo, širitelji virusa, koji su dobili covid-pass i šeću prenoseći virus dalje. Kako se boriti protiv virusa osim antitijelima, šetnjom-širenjem ili karantenom ako nemamo imunitet? Ako imamo tad je gotovo, happyend je tu. .. ili nije još?

-ako reklama reklamira zaštitu drugih-društva, zašto je tad covid-putovnica data osobama od kojih je 1% ponovo zaraženih-oboljelih, jedino što nisu teže-smrtno.. tj da umiru, po čemu bi bili različiti od recimo necijepljenih? po putovnici? Ako umru od posljedica covida tad je ekšli jednako bili necijepljeni ili cijepljeni.. zar ne? Štite sebe, ne druge.

btw, u tom članku postoji i jedan problem ili nejasnoća (moguće mali uzorak, kratko vrijeme.. oscilacija..)

-od teže oboljelih koji su zato morali u bolnicu, nakon dva cijepiva 13%, nakoj jednog 9% .. što će reći, nedosljednost jer procejpljeniji bi trebali imati manje problema, manje teže oboljelih i postotci bi trebali biti obrnuti.. no moguće jer su ipak ljudi, nisu jednaki, ostatak fizičke kondicije itd.. a to je možda trenutna devijacija koja će se recimo ispraviti..  Po tome ispada da je više oboljelih koji su završili u bolnici onih koji su obavili oba cijepljenja, manje onih koji su obavili jedno a to je recimo 'neobično'.. znanstveno teže objašnjivo (statistički) ali u stvarnosti lakše razumljivo jer ljudi sami nisu jednaki-statistički i jednostavno tad imamo neke čudne brojeve ..

-što bi temeljem ovog podatka zaključili da je bolje cijepiti se samo jednom? ne drugi put? Nema studije koja bi tako nešto omogućila, naprotiv, podatci su 'neobični' a čak i mix-cijepiva daju po naslovima medja bolji rezultat nego jedno.. jednostavno nelogično-nedosljedno ali moguće barem u nekom kraćem periodu pa se možda postotak ispravi.

a strašan dio je na kraju:

Želite li spriječiti postizanje kolektivnog imuniteta? Želite li snositi krivnju za mogući 4. val. epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu? Želite li spriječiti povratak života u normalu? Odgovor i odgovornost isključivo je na vama - poručio je danas ministar Vili Beroš.

-nije on, vlada, stožer odgovoran, nego mi.. ne za neko ubojstvo, nego 4. val, punjenje bolnica i smrti ljudi (masovno, masovni ubojica?) .. kao i gospodarsku krizu, povratak života u normalu? .. i odgovor je na recimo 'meni', ne na njemu?

-ok, ja tražim ukidanje cvid-passa i test, negativan = sloboda, pozitivan = izolacija.

-cijepljen? cijepi se ako želiš, bit će ti lakše.. to je to, time štitiš sebe, ne druge jer isti text kaže 1% oboli-zarazi se ponovo. To znači da u hr imamo 15.000 šetaća virusa oko nas a virus ne širim ja pogledom ili tajnim moćima nego takva zaražena osoba i testom je možemo otkriti, propusnicom ne, naprotiv..

-savijet svima, cijepite se.. no protiv ovakvih covid propusnica, jer eto, sad imam i argumetn od 1% ponovo zaraženih .. koji napočetku pisanja ovog texta (ujutro) nisam imao :))

-dodatno imam argument u koristi testa kao jedinog kriterija za slobodu kretanja, dok problem cijene može i mora biti stvar države, koja i za cijepiva daje milijarde kao i za posljedice ili maskice koje ne služe ničemu ili minimalno kao 1%..

-jedino što za sad po textu ne mogu preporučiti drugu dozu.. paradox :) no uzet ću si i to pravo, nadnaravno pa ću 'reći' da je to vjerojatno samo devijacija, logika za drugo ili kako neki sugeriraju drugu vrstu-mix što ima logike, no to ipak prepuštam osobi na izbor, kao i samo cijepljenje, jer nije obavezno i ne smije ni biti, kao ni prisila-ucjena i to zapad zna a mi ćemo nadam se naučiti.

-sretno :)

tj od covida možda postoji spas.. od mene? ne.. ali utjeha, tko je preživio ima otpornost i pričat će unucima :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...

Isuse, jedini Kriste.

Ihush rula nadmoćno

17 godina
ihush kaže...
.... 

majko isusova :D

srecom pa imam infinite scroll na logitechu :D

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 23:40 (nixass).
13 godina

Ajde kljuc na temu da u miru procitamo iHusha.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
13 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da je ovo najduza poruka otkako sam na forumu, genijalno, jel pišeš od sinoc to?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...

17 godina
ihush kaže...

Ima tu možda nešto, al moraš još malo razradit :-D

Haha, pa šta je tebi :-D

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
Dex.amx kaže...
Old Iggy kaže...

Samo je pitanje uz koju cijenu.

Sve ima savoju cijenu i sve je, na neki način, dvosjekli mač.

Smatram da je potreba države osiguravanje zdravstvene skrbi.

U to ubrajam zdravstvo koje može podnijeti teže situacije - naše se raspada i bez COVID-a.

Pri tome ne mislim da je država trebala ignorirati sve i reći da idemo skroz prirodnim putem.

Imamo cijepivo, sve što treba je pustiti one koji se hoće cijepiti, nek se cijepe. Oni koji ne žele, nek se ne cijepe. I bez ikakvih uvjeta i ograničavanja sloboda.

I sad ćeš sigurno reći da zbog svoje slobode ugrožavam drugoga.

Zadnjih tjedana vidimo dosta prometnih u kojima su sudjelovali motocikli. Zašto država ne zabrani motocikle kad ljudi ginu. Zašto bi zbog nečije slobode (vožnje motocikla) netko poginio? Zašto bi netko ugrožavao mene jer puši cigaretu u mojoj blizini?

Ako ćemo se držati boldanog, držimo ga se do kraja.

Dvosjekli mač je očekivanje da zdravtsvo može izaći na megdan s Covidom uz ukidanje mjera.

Država i osigurava zdravstvenu skrb, a ona se najbolje radi preventivom, ili u ovom slučaju cjepivom i mjerama.

Ideja cjepiva nije zaštita pojedinca već i smanjenje zaraze. Za sada empirijski znamo da cjepivo smanjuje zarazu za oko 40 - 50%. To je dovoljno da "uguši" širenje, no problem su novi sojevi koji u visoko procijepljenim zemljama dolaze iz područja koja to nisu. No i tu cjepiva koliko - toliko pomažu.

Država može zabraniti motocikle, kao i cigarete i alkohol. Dok su motocikli problem primarno nepoštivanja zakona (jer kad bi svi poštivali ne bi bilo ni nesreća), cigarete i alkohol su problem tradicije, iako neke zemlje uvode sve strože zabrane.

7 godina
protjeran
BlueMax kaže...
love2ml86 kaže...
ministar kaže...
love2ml86 kaže...

Bude interesantno. Ja ću se cijepiti jer drukčije neću imati normalan život. Pretpostavljam da će sve ići ok. Ali ako bude ozbiljnijih komplikacija bude zahtjeva za odštetom. J&J ću ciljati radi jedne doze.

samo mi reci od koga?

Ako zaista ide ka tome da moram biti cijepljen da bi ušao u trgovinu onda se zna tko je donio takav propis. I taj netko mora stajati iza posljedica tog propisa, kako pozitivnih tako i negativnih.

Ovo je totalna besmislica. Jednako kako se znaju benefiti cijepljenja za borbu protiv zaraza tako se znaju i benefiti sigurnosnog pojasa ili nošenja kacige na motoru za sigurnost prometa. Tvojom logikom zakonodavac bi trebao odgovarati tj. obeštetiti nekoga kome je sigurnosni pojas ili kaciga izazvali ozljedu ili smrt?

Osnovna razlika između cijepljenja i sigurnosnog pojasa i kacige je u tome što te vezivanje pojasa i nošenje kacige štiti individualno, dok cijepljenje osim tebe samog štiti i druge ljude, tako da bi nekakva priča o slobodi izbora prije mogla proći kad te nevezanog zaustavi policija nego u raspravama o cijepljenju. Dakle veću osnovu ima država za uvesti obvezno cijepljenje nego uvesti obvezno nošenje kacige i vezivanje pojasa.

Osobno se nadam da će obvezno cijepljenje uvesti što prije kako bi ove pičke koje se boje cijepiti predstavljale manju opasnost za društvo.

Ne treba meni sloboda izbora. Ja ću se cijepiti. Problem je što onoj minijaturnoj manjini koja će imati posljedice iza kojih neće imati nikakvu potporu i zaleđe. Izuzev medicinske skrbi. U drugim (nekim zemljama) je to pitanje riješeno tako što je tim ljudima osigurana odšteta/kompenzacija.

4 godine
neaktivan
"Pfizerovo cjepivo efikasno zaustavlja bolest, ali ne i zarazu što dovodi u pitanje smisao covid potvrda"

Jutarnji.hr

A bome i dovodi u pitanje slogan : "Misli na druge, Cijepi se!"

Meni je taj slogan upitan i trebalo bi ga promijeniti u "Misli na sebe, Cijepi se!"
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 0:46 (Theophilus Ruy).

3 1 hvala 0
17 godina
love2ml86 kaže...

Osobno se nadam da će obvezno cijepljenje uvesti što prije kako bi ove pičke koje se boje cijepiti predstavljale manju opasnost za društvo.

Ne treba meni sloboda izbora. Ja ću se cijepiti. Problem je što onoj minijaturnoj manjini koja će imati posljedice iza kojih neće imati nikakvu potporu i zaleđe. Izuzev medicinske skrbi. U drugim (nekim zemljama) je to pitanje riješeno tako što je tim ljudima osigurana odšteta/kompenzacija.

Nitko posebno ne brine o puno većem broju ljudi koji imaju probleme s lijekovima ili medicinskim postupcima, a koji se događaju redovno i bez covida.

Jako rijetko se osigura ikakva kompenzacija, osim u slučajevima gdje je grupa povreda postupka (npr. ona operacija slijepog crijeva) i/ili teška greška proizvođača (npr. afera Baxter).

Na godišnjoj bazi u RH imamo na tisuće nuspojava lijekova, obično preko stotinu smrtnih slučajeva itd., što misliš koliko odšteta?

17 godina
Theophilus Ruy kaže...
"Pfizerovo cjepivo efikasno zaustavlja bolest, ali ne i zarazu što dovodi u pitanje smisao covid potvrda"

Jutarnji.hr

A bome i dovodi u pitanje slogan : "Misli na druge, Cijepi se!"

Meni je taj slogan upitan i trebalo bi ga promijeniti u "Misli na sebe, Cijepi se!"

Ne dovodi nimalo u pitanje, to je izvrsna brojka (ako je 64%).

To je puno bolje nego efikasnost većine cjepiva za gripu - protiv oboljenja.

7 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
love2ml86 kaže...

Nitko posebno ne brine o puno većem broju ljudi koji imaju probleme s lijekovima ili medicinskim postupcima, a koji se događaju redovno i bez covida.

Jako rijetko se osigura ikakva kompenzacija, osim u slučajevima gdje je grupa povreda postupka (npr. ona operacija slijepog crijeva) i/ili teška greška proizvođača (npr. afera Baxter).

Na godišnjoj bazi u RH imamo na tisuće nuspojava lijekova, obično preko stotinu smrtnih slučajeva itd., što misliš koliko odšteta?

Ne znam. Nemam taj podatak. Pretpostavljam da je kod tih lijekova navedena moguća nuspojava. Za razliku od ovog slučaja (dokumentiranih i navedenih /službeno/ nuspojava)? Također u slučaju lijekova lijek uzimaš zbog određene tegobe i svojom voljom. Nije propisano da ga moraš uzeti ili da postoji pritisak da ga uzmeš.

7 godina
protjeran

Također, kako da naciljam da se cijepim cijepivom koje bi htio? J&J konkretno.

0 0 hvala 0
17 godina
love2ml86 kaže...
Old Iggy kaže...

Ne znam. Nemam taj podatak. Pretpostavljam da je kod tih lijekova navedena moguća nuspojava. Za razliku od ovog slučaja (dokumentiranih i navedenih /službeno/ nuspojava)? Također u slučaju lijekova lijek uzimaš zbog određene tegobe i svojom voljom. Nije propisano da ga moraš uzeti ili da postoji pritisak da ga uzmeš.

Sve može imati nuspojavu (od pijenja vode do cijepljenja). Problem je u razlici rizika.

O tome da svake godine imamo par stotina prijava za cjepiva (gdje u pravilu imaš isti slučaj, nisi bolestan nego se ne želiš razboljeti), smrti kod jednostavnih postupaka (čak i dijagnostičkih) i slično.

No "odšteta" nema.

16 godina
D3lBoy kaže...

Mislim da je ovo najduza poruka otkako sam na forumu, genijalno, jel pišeš od sinoc to?

-jutro.. i 'krivi ste vi'.. jer tema ide pa dok natipkam jedan post već je x-novih tema kao ovo s 1% oboljelih ili nacizmom-dojč-paralela..

-realno ne služi ničemu, mogao sam ga poslati u prazno (brisati..) no na kraju je presudio upravo taj niz, kao neki indiretktan 'dokaz' tj ne moram mijenjati stav kako se pojavi neka nova info nego i dalje paše u moj opis problema, kao 1% .. tj da je test-negativan/pozitivan nužan kriterij ako je virus problem, ne covid-pass temeljem cijepljenja ili preboljevanja, jer time osoba štiti sebe, ne druge uz statistiku koja kaže da će 1% ponovo oboljeti (samo ne sa smrtnom posljedicom) a tad su oni opasnost za one koji će umrijeti od kovida narednih dana-mjeseci jer upravo virus koji se sad širi će za tjedan to napraviti.. a tad je šteta već učinjena, propust tj covid-propust umjesto testa-negativnog.

-najgore, što se ide u ustavne kategorije dok se banalizira značenje 'slobode' ili slobode kretanja.. što je pravni prijevod zatvorske kazne (za kriminal-krivce po sudskoj presudi a sad postane kolektivna presuda po zdravstvenom kriteriju koji je u statu pogrešan tj da je nekako ograničen na zaraženu osobu pokriven bi bio karantenom.. nikako na nezaraženu osobu tj test je jedini kriterij ako iz virusnih razloga osobi ograničimo kretanje, sve ostalo ne da je pogrešno-glupo nego kršenje temeljnih prava i ekšli kontraproduktivno intenciji.. tj eliminaciji virusa..)

-želimo li se riješiti virusa ili strpati nevine u zatvor?

-ako se želimo riješiti virusa, osim imuniteta, drugi način je iskorjeniti virus-širenje izolacijom-karantenom.. mjerama. Mjere koje dozvoljavaju kretanje potencijalno zaraženih su loše dok brani kretanje nezaraženih tj nema testa koji bi to razlikovao i bio kriterij dok je zabraniti kretanje osobi koja nije zaražena iz razloga širenja virusa drugima nonsens.. tj to ima smisla isključivo zaraženom zabraniti. No covid-pass mu upravo to omogućuje od čega je 1% ipak oboljelih time pozitivnih. To za eu znači 5mil kad bi svi bili procjepljeni 100% .. šetača virusa, mada bi tad u teoriji posljedice bile samo oboljevanje, ne smrt.. no šire virus a smrtnost po primjeru indije-njemačke više ovisi o novcu nego broju ljudi-statistički.. pa indijci umiru, njemci ne, novac-krevet-resursi-njega.. ne jači-slabiji virus ili organizam-sreća, novac.

-test ne riješava problem, no time pozitivne možemo staviti u izolaciju, ostale nema smisla.. no staviti neciepljenje u izolaciju nema nikakvog smisla jer ne šire virus necijepljeni nego zaraženi a to znači test, ne cijepivo kao kriterij, kao i to da cijepljenjem ne štitimo druge nego sebe od težih posljedica dok je 1% cijepljenih zaražen.. i tad ta teorija jednostavno ne drži vodu, kao kriterij za putovnicu-izolaciju a najmanje uskratu ustavnih prava.. otkaze itd. kao i problem 'pritiska' na liječnike koji bi možda sugerirali nešto osim cijepljenja konkretnoj osobi, strašno.. no tu je, šutnja.

-kao i 'optužnica' ministra vilija.. 'čvrsta ruka ili strogoća u teškim vremenima?' .. on proziva nekog za krivicu, za oboljele-smrt od virusa? onu ''baba-nonu'' izmišljenu iz zagore koja kaićem ili na metli noću šverca deltu iz brazila na zrče? ona je kriva i odgovorna za virus, propast gospodarstva, vjerojatno i za biblijske skakavce.. a todorići i ostali su nevini kao i ćaća.. naravno, jer ta baba-nona je u svojem labosu umjesto kristal-meta skuhala šiš-miša i stvorila supervirus pa ga dila na crno bez fiskalizacije fureštima .. zla-baba, naravno da je ona kriva i odgovorna, ne vili i plejada nevinih političara koji bi prije (radije) umrli nego bili nešto krivi, kao banditići... ili bilo koji, kiro-prosviro-jubito itd.. svi oni su nevini, kao i megakompanije i ostalih 7 milijardi no kriva je baba jer je necijepljena.. i nije jadna ni znala do danas kako je ona ključna osoba i temelj koji će urušiti hr gospodarstvo... u rangu jingiskana i atile zajedno, četri jahača i baba je nova slika smrti.. sumrak čovječanstva i pameti.. jer tako kaže vili, ne da je on ministar-šef i da time što on (ne)donese neke mjere može i mora biti odgovoran za posljedice.

-i dobar mi je vili, podržavam ga, kao i stožer.. ali ovo je dno.. propagande. Gebels je mala beba, tj kao u kini kad naplate obitelji metak za streljanje disidenata.. kul, rekli bi neki simpatizeri demokracije koji bez razmišljanja zazivaju takvo riješavanje.. i ne razumiju zašto svi žele na zapad.. ne samo migranti ili balkanci.. a istok je divan, egzotičan i sve super.. osim ako te likvidira.

-jednom takvom izjavom, on nije odgovoran, mada je šef, donosi odluke i prima plaću, nego ja-baba ili necijepljeni.. ne kaže zaraženi-oboljeli (koji mogu širiti zarazu-virus).. a isti članak kaže da od cijepljenih 1% to i čini, jer oboli a to znači da su zarazni.

-test, jedini kriterij je test.. to i vili jednog dana mora razumjeti, ne stranačka značka ili neki interes, nego test-negativan-prolaz, pozitivan-stop ili dižemo rampe i sve je normalno, ili-ili .. vili.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
love2ml86 kaže...
Old Iggy kaže...

Sve može imati nuspojavu (od pijenja vode do cijepljenja). Problem je u razlici rizika.

O tome da svake godine imamo par stotina prijava za cjepiva (gdje u pravilu imaš isti slučaj, nisi bolestan nego se ne želiš razboljeti), smrti kod jednostavnih postupaka (čak i dijagnostičkih) i slično.

No "odšteta" nema.

Ali kužiš moju kritiku. Vlada kaže cijepiva su sigurna (s iznimno malim brojem težih slučajeva) te ti onemogućuju normalno svakodnevno funkcioniranje bez da se cijepiš (barem je u najavi). Ali ne žele stajati iza te odluke ako i kad nešto pođe po zlu.

10 godina

Vlada je za sve kriva, za sve odgovorna, narod nije kriv za ništa, ni prema čemu ne treba biti odgovoran, bla, bla, bla...  Ako narod nije i ne može biti ni za što odgovoran, to onda znači da nije sposoban sam sobom upravljati, pa mu ne treba demokracija (=sloboda) nego bič, čvrsta ruka. Logično, zar ne? 

2 2 hvala 0
4 godine

Tako je !

Ako voziš na Dalmatini 250 km/h ugrožavaš i sebe i druge.

Slijedi represija, presretač te povija, dobiješ kaznu 20 tkn, zabrana vožnje godinu dana..

Tako bih JA i s onima koji se ne žele cijepiti.

Ugrožavaju i sebe i druge.

Cijepite se radi sebe, vozite po pravilima "radi sebe", a ako nećete, slijedi novčana kazna.

Ni alfa, ni beta, ni gama, (karikiram) ni lambada se ne bi ni pojavile da su ljudi procijepljeni.

Necijepljenjem samo omogućavate nove negativne mutacije virusa..

ENDE.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
Moj PC  
0 8 hvala 0
5 godina
protjeran
Zaporožac kaže...

Ni alfa, ni beta, ni gama, (karikiram) ni lambada se ne bi ni pojavile da su ljudi procijepljeni.

Izvini Ana, nisam te odmah prepoznao 

4 godine
neaktivan
danen kaže...

Vlada je za sve kriva, za sve odgovorna, narod nije kriv za ništa, ni prema čemu ne treba biti odgovoran, bla, bla, bla...  Ako narod nije i ne može biti ni za što odgovoran, to onda znači da nije sposoban sam sobom upravljati, pa mu ne treba demokracija (=sloboda) nego bič, čvrsta ruka. Logično, zar ne? 

Ovdje ne mogu naći logičku ili činjeničnu pogrešku,

Apsolutno se slažem ,

Smiješni ispadaju ovi koji traže odgovornost vlade, 

a smiješna je i vlada u društvu odgovornih. (jer nema  odgovornost, a pravi se da ima) što će vlada uopće u društvu odgovornih? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 8:43 (Theophilus Ruy).
16 godina
odjavljen
forumaš kaže...

Pitam tebe jer ti tvrdi da je ispravno cijepiti samo ugrožene, pa mi nije jasno kako sve te zemlje griješe tako drastično. Mislio sam da ti znaš odgovor, sobzirom da znaš kako bi to trebalo urediti na razini država.

Možda da državnim stratezima iz Izraela, UK, Mađarske itd. pošaljemo link na ovu raspravu? Tkozna možda te angažiraju za neko važno strateško mjesto....

Ja sam objasnio svoj stav. Ti me pitaš da objasnim tuđi.

Ako smatraš da su oni u pravu, onda bi ti trebao objasniti zašto su u pravu, odnosno, ja u krivu. Argument većine je logička pogreška, a ne objašnjenje.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
neaktivan
ihush kaže...

pošto me ovakvim postovima opetovano zajebavaš i ne poštuješ moje vrijeme, smatraš da sam idiot i drobiš gluposti umjesto da daš običan link s npr. videom, npr.

evo ti ga:

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/kako-nastao-genski-kd/279876.aspx?page=0&jumpto=6289745&sort=asc&view=flat

pa umjesto bijelih krvnih zrnaca možeš koristiti sofisticiranije izraze

link u ovom postu očito si propustio

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/hocete-se-cijepiti-protiv-covida-19/279312.aspx?page=169&jumpto=6383746&sort=asc&view=flat

na kraju, molim te da mi se više ne obraćaš, ja tebi neću, na ignore listi si mi

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 8:22 (Louis Pluto).
16 godina
MrBlc kaže...
forumaš kaže...

Pitam tebe jer ti tvrdi da je ispravno cijepiti samo ugrožene, pa mi nije jasno kako sve te zemlje griješe tako drastično. Mislio sam da ti znaš odgovor, sobzirom da znaš kako bi to trebalo urediti na razini država.

Možda da državnim stratezima iz Izraela, UK, Mađarske itd. pošaljemo link na ovu raspravu? Tkozna možda te angažiraju za neko važno strateško mjesto....

Ja sam objasnio svoj stav. Ti me pitaš da objasnim tuđi.

Ako smatraš da su oni u pravu, onda bi ti trebao objasniti zašto su u pravu, odnosno, ja u krivu. Argument većine je logička pogreška, a ne objašnjenje.

Ma ja samo pitam, tko pita ne skita. Ja ne tvrdim da je njihova strategija ispravna, samo za sada imam povjerenje u znanost, koja im daje upute kako raditi startegiju. A po tim svim napisima znanost kaže cijepiti masovno. Kad stane auto zovem majstora, kad me nešto boli pitam doktora, moja logika. Ti odaješ dojam da si pametan pa sam te molio da obajsniš zašto misliš da je njihova staretgija pogrešna sobzirom da je po tebi ispravno cijepiti samo ugrožene. Ako znaš da je ispravno cijepiti samo ugrožene onda valjda znaš zašto je pogrešno cijepiti masovno i gdje znanost griješi.

8 godina

Cisto me zanima

3 Procitao sam iHushov esej
38 Nisam procitao iHushov esej
0 Uzivam u iHushevom eseju

1 0 hvala 0
15 godina
Theophilus Ruy kaže...
kad bude obvezno cijepljenje, ja se cijepim bez problema.

Ja ni onda. uvijek ima načina za izbjeć. Bolje grob nego rob.

8 godina
neaktivan
juice21 kaže...
Theophilus Ruy kaže...
kad bude obvezno cijepljenje, ja se cijepim bez problema.

Ja ni onda. uvijek ima načina za izbjeć. Bolje grob nego rob.

u šumu i NOB?

4 godine
protjeran
danen kaže...

Narod je kriv je l je izabrao ove na vlasti.

Nije da nije za ništa kriv 

17 godina
love2ml86 kaže...
Old Iggy kaže...

No "odšteta" nema.

Ali kužiš moju kritiku. Vlada kaže cijepiva su sigurna (s iznimno malim brojem težih slučajeva) te ti onemogućuju normalno svakodnevno funkcioniranje bez da se cijepiš (barem je u najavi). Ali ne žele stajati iza te odluke ako i kad nešto pođe po zlu.

naravno da stoje, omogućuju liječenje i invalidninu, ako zatreba.

Kao i za sva druga cjepiva, lijekove itd.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice