Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.506.451
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
8 godina
protjeran
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
BlueMax kaže...
Hoggy kaže...

Imunitet krda je moguc i na stari nacin: prebolijevanjem. Dakle kad bi ukinuli mjere ovo bi bila zavrsena prica. No, jbg...

Jesi li voljan svjesno se zaraziti?

Kad ti netko iz obitelji umre hoćeš li na to gledati kao na statistiku?

Jesam. Do sad u siroj obitelji posljedice cjepljenja bile su teze o posljedica covida.

Do sad jedino je prvi rodjak mislio "da ce umrijeti o covida" iako nije ni u bolnici zavrsio. Max temp 38.6.

Kad sam ga pitao jel teze od upale pluca koju je imao 2015 i zavrsio u bolnici onda je zasutio.

To se zove ili se cini kao psiholoski efekt medija.

Mogu reci da su stariji od 80 u obitelji prebolili iako dvoje nije imalo simptome,a drugo dvoje laksu temperaturubtj kao laksa viroza dakle tipican korona virus. Nitko ko je imao nije se cijepio.

S druge strane petoro se cijepilo, mladjih od 65. Svi prethodno zdravi.Jedan je umro tri tjedna iza, druga je dobila inzult i nije dobro, kod trece je nepostedno nakon secer i tlak  poceo ludovati ko nikad do sada.

Ostalo dvoje su morali na bolovanje i imali su teze simptome nego itko od covida ukljucivsi rodjaka ali su sada dobro. Dugorocno cemo vidjeti. I sada nikom drugom unutar sire obitelji ne pada napamet vise da se cijepi. A nitko nije antivaxer.

16 godina
odjavljen
Louis Pluto kaže...

evo te na ignore listi, đenja!

Kad ti najbolje ide zabijati glavu u pijesak, onda ti je to i najjači argument...

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
neaktivan
Hoggy kaže...
BlueMax kaže...
Hoggy kaže...

Imunitet krda je moguc i na stari nacin: prebolijevanjem. Dakle kad bi ukinuli mjere ovo bi bila zavrsena prica. No, jbg...

Kad ti netko iz obitelji umre hoćeš li na to gledati kao na statistiku? superiška argumenti, a

Jesam. Do sad u siroj obitelji posljedice cjepljenja bile su teze o posljedica covida.

Do sad jedino je prvi rodjak mislio "da ce umrijeti o covida" iako nije ni u bolnici zavrsio. Max temp 38.6.

Kad sam ga pitao jel teze od upale pluca koju je imao 2015 i zavrsio u bolnici onda je zasutio.

Mogu reci da su stariji od 80 u obitelji prebolili iako dvoje nije imalo simptome,a drugo dvoje laksu temperaturubtj kao laksa viroza dakle tipican korona virus. Nitko ko je imao nije se cijepio.

S druge strane petoro se cijepilo, mladjih od 65. Svi prethodno zdravi.Jedan je umro tri tjedna iza, druga je dobila inzult i nije dobro, kod trece je nepostedno nakon secer i tlak  poceo ludovati ko nikad do sada.

Ostalo dvoje su morali na bolovanje i imali su teze simptome nego itko od covida ukljucivsi rodjaka ali su sada dobro. Dugorocno cemo vidjeti. I sada nikom drugom unutar sire obitelji ne pada napamet vise da se cijepi. A nitko nije antivaxer.

ovo su superiška argumenti koji zahtjevaju prababu koja je drugovala s jonom u kitu i svi su zajedno nazdravili jahveu na dugom životu bez vakcina... hoćeš da mene pukne srčani od tvojih gluposti? hvala, dosta mi je..., molim bez obraćanja... u biti odjavljujem se na neko vrijeme, jer nervozitis... hvala, molim

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 15:25 (Louis Pluto).
7 godina
protjeran
ministar kaže...
love2ml86 kaže...

Bude interesantno. Ja ću se cijepiti jer drukčije neću imati normalan život. Pretpostavljam da će sve ići ok. Ali ako bude ozbiljnijih komplikacija bude zahtjeva za odštetom. J&J ću ciljati radi jedne doze.

samo mi reci od koga?

Ako zaista ide ka tome da moram biti cijepljen da bi ušao u trgovinu onda se zna tko je donio takav propis. I taj netko mora stajati iza posljedica tog propisa, kako pozitivnih tako i negativnih.

9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Stari primio više cjepiva dok je putovao nego prosjecni Hrvat u cijelom životu.

Sad se ne želi cijepit za covid - zovu ga antivaxerom lmao

Neznam ako si primjetio, ali većina ljudi samo baca fraze bez da razmišlja o značenju istih. Gdje te faze čuju; pa zna se. Mass media...

I want to believe
13 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

I tako se veliki Lujo Pluteni povukao u svoje odaje odnosno u debelo crijevo našeg prijatelja Vilija.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Moj PC  
6 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Louis Pluto kaže...
Hoggy kaže...
BlueMax kaže...
Hoggy kaže...

Kad ti netko iz obitelji umre hoćeš li na to gledati kao na statistiku? superiška argumenti, a

ovo su superiška argumenti koji zahtjevaju prababu koja je drugovala s jonom u kitu i svi su zajedno nazdravili jahveu na dugom životu bez vakcina... hoćeš da mene pukne srčani od tvojih gluposti? hvala, dosta mi je..., molim bez obraćanja... u biti odjavljujem se na neko vrijeme, jer nervozitis... hvala, molim

Tebe ne mora biti briga za moje argumente. Ja tebi ne branim da se cijepis,ali drzava ne dozvoljava velikoj vecini koji se ne zele cijepiti da prebole ako to svi ostali ocigledno zele. Dakle nije njoj bitno da ovo stane, niti posljedice mjera, niti mi i nase zdravlje kao sto ih nije bilo briga ni do sada,vec da se svi pod svaku cijenu cijepe pa makar uveli i logore i nacisticke zakone. Ili su takvi zakoni zapravo cilj, a kovid sredstvo? To je jedino objasnjenje za ovo distopijsko ponasanje drzave.

16 godina
MrBlc kaže...
forumaš kaže...
I dalje te molim odgovor na prvo pitanje....zašto mnoge zemlje idu na kompletno procijepljivanje? To sto se pojavio u među vremenu delta soj nije takvu taktiku borbe promijenilo u cijepiti samo ugrožene.

Zašto mene pitaš? To trebaš njih pitati. Općenito, svatko tko forsira neko rješnje bi ga trebao moći argumentirano obraniti, umjesto da one koji postavljaju pitanja poput "kako ćemo zaštiti ugrožene ako se ne spriječava zaraza" proglašavaju antivaxerima i tako izbjegavaju argumentiranu diskusiju.

forumaš kaže...
Edit; također rizike zbog kojih se bojiš cijepiti su procjena tvog doktora?

Kažu da ne postoje glupa pitanja. A onda imamo ovakvo pitanje u situaciji u kojoj su LOM-ovi praktički isključeni iz procesa cijepljenja.

Pitam tebe jer ti tvrdi da je ispravno cijepiti samo ugrožene, pa mi nije jasno kako sve te zemlje griješe tako drastično. Mislio sam da ti znaš odgovor, sobzirom da znaš kako bi to trebalo urediti na razini država.

Možda da državnim stratezima iz Izraela, UK, Mađarske itd. pošaljemo link na ovu raspravu? Tkozna možda te angažiraju za neko važno strateško mjesto....

7 godina
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 15:56 (love2ml86).

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Za sve posljedice cijepljenja vlada je odgovorna, bez obzira što cijepljenje nije de jure obvezno. Ali je de facto obvezno. Veliki psihološki pritisak kroz medije i najave da će samo cijepljeni moći u trgovine, čine cijepljenje de facto obveznim.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 16:12 (Theophilus Ruy).

0 1 hvala 0
4 godine
Brki1994 kaže...
Neznam ako si primjetio, ali većina ljudi samo baca fraze bez da razmišlja o značenju istih. Gdje te faze čuju; pa zna se. Mass media...

Ja uglavnom bacam fraze prof ivana Đikića.

Trenutno je na Rabu, odmara i poziva na cijepljenje..

Good morning from the island Rab. A group of scientists came to enjoy time together, talk about science and support ../reklama(

Another message: Get vaccinated, protect others and enjoy life..

https://twitter.com/iDikic2/status/1412647585941164032

5 godina
protjeran
Zaporožac kaže...

Another message: Get vaccinated, protect others and enjoy life..

https://twitter.com/iDikic2/status/1412647585941164032

He attac he protec but most importantly he vozi kao Horvatinčić

https://fb.watch/v/akV5aKTAc/

4 godine
Theophilus Ruy kaže...
 Veliki psihološki pritisak kroz medije i najave da će samo cijepljeni moći u trgovine, čine cijepljenje de facto obveznim.

U čemu je problem ?

Pa, Konzum i drugi centri dostavljaju kući prehrambene artikle za narudžbe preko 500kn.

Čarape, gaće, narućiš online i ne moraš nikuda van...

Mislim, mi cijepljeni ćemo ići na kazališne predstave, gledati uživo koncerte klasične glazbe, družiti se, a ti imaš viber za komunikaciju, Tv za gledanje koncerata i opet si u tijeku.

4 godine
neaktivan
Ne dostavlja konzum svugdje, a društvenu izolaciju nitko ne želi, defakto se moraš cijepit.
4 godine
Theophilus Ruy kaže...
Ne dostavlja konzum svugdje, a društvenu izolaciju nitko ne želi, defakto se moraš cijepit.

De facto a uskoro i De jure... 

4 godine
neaktivan
kad bude obvezno cijepljenje, ja se cijepim bez problema.
4 godine
Theophilus Ruy kaže...
kad bude obvezno cijepljenje, ja se cijepim bez problema.

15 godina

boli me kurac više za koronu.

cjepio sam se i sad hoću slobodno i sigurno čekati da umrem od nečeg. 😀

inače treći dan od druge doze i nisam baš najbolje. čim izađem van neki znoj me oblije... 😀

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
Moj PC  
4 1 hvala 0
4 godine
neaktivan
...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 16:41 (Theophilus Ruy).

0 0 hvala 0
4 godine
Theophilus Ruy kaže...
Ja se nisam cijepio i boli me kurac za koronu. Mogu sve što i cijepljeni.

ako te boli ugrizi i mene, pa idemo zajedno kod doktora. 

14 godina
neaktivan
love2ml86 kaže...
ministar kaže...
love2ml86 kaže...

Bude interesantno. Ja ću se cijepiti jer drukčije neću imati normalan život. Pretpostavljam da će sve ići ok. Ali ako bude ozbiljnijih komplikacija bude zahtjeva za odštetom. J&J ću ciljati radi jedne doze.

samo mi reci od koga?

Ako zaista ide ka tome da moram biti cijepljen da bi ušao u trgovinu onda se zna tko je donio takav propis. I taj netko mora stajati iza posljedica tog propisa, kako pozitivnih tako i negativnih.

Ovo je totalna besmislica. Jednako kako se znaju benefiti cijepljenja za borbu protiv zaraza tako se znaju i benefiti sigurnosnog pojasa ili nošenja kacige na motoru za sigurnost prometa. Tvojom logikom zakonodavac bi trebao odgovarati tj. obeštetiti nekoga kome je sigurnosni pojas ili kaciga izazvali ozljedu ili smrt?

Osnovna razlika između cijepljenja i sigurnosnog pojasa i kacige je u tome što te vezivanje pojasa i nošenje kacige štiti individualno, dok cijepljenje osim tebe samog štiti i druge ljude, tako da bi nekakva priča o slobodi izbora prije mogla proći kad te nevezanog zaustavi policija nego u raspravama o cijepljenju. Dakle veću osnovu ima država za uvesti obvezno cijepljenje nego uvesti obvezno nošenje kacige i vezivanje pojasa.

Osobno se nadam da će obvezno cijepljenje uvesti što prije kako bi ove pičke koje se boje cijepiti predstavljale manju opasnost za društvo.

4 godine
neaktivan
I ja se nadam da će uvesti obvezno cijepljenje.

Ima i gorih bolesti od SARSA.

Cheers.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 16:52 (Theophilus Ruy).
4 godine

Evo za ugodno poslijepodne jedan SARS

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BlueMax kaže...
love2ml86 kaže...
ministar kaže...
love2ml86 kaže...

samo mi reci od koga?

Ovo je totalna besmislica. Jednako kako se znaju benefiti cijepljenja za borbu protiv zaraza tako se znaju i benefiti sigurnosnog pojasa ili nošenja kacige na motoru za sigurnost prometa. Tvojom logikom zakonodavac bi trebao odgovarati tj. obeštetiti nekoga kome je sigurnosni pojas ili kaciga izazvali ozljedu ili smrt?

Osnovna razlika između cijepljenja i sigurnosnog pojasa i kacige je u tome što te vezivanje pojasa i nošenje kacige štiti individualno, dok cijepljenje osim tebe samog štiti i druge ljude, tako da bi nekakva priča o slobodi izbora prije mogla proći kad te nevezanog zaustavi policija nego u raspravama o cijepljenju. Dakle veću osnovu ima država za uvesti obvezno cijepljenje nego uvesti obvezno nošenje kacige i vezivanje pojasa.

Osobno se nadam da će obvezno cijepljenje uvesti što prije kako bi ove pičke koje se boje cijepiti predstavljale manju opasnost za društvo.

Fascinantno da i na ovakav post, ista ekipa stavlja TD bez ikakvog razloga. Stvarno genijalno. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
4 godine
neaktivan

Realno vlada neće odgovarati za cijepivo, čak ni ako je obvezno. A pogotovo ne kad je "ostavljeno na izbor"

Po preporuci WHO-a

Prvo argumenti, ako to ne upali
strože regulatorne mjere
A onda idu rasprave o etičnosti obveznog cijepljenja
Pa obvezno cijepljenje

Conclusions
Vaccines are effective for protecting people from COVID-19. Governments and/or institutional policy-makers should use arguments
to encourage voluntary vaccination against COVID-19 before contemplating mandatory vaccination. Efforts should be made to
demonstrate the benefit and safety of vaccines for the greatest possible acceptance of vaccination. Stricter regulatory measures
should be considered only if these means are not successful. A number of ethical considerations and caveats should be explicitly
discussed and addressed through ethical analysis when considering whether mandatory COVID-19 vaccination is an ethically
justifiable policy option. Similar to other public health policies, decisions about mandatory vaccination should be supported by the
best available evidence and should be made by legitimate public health authorities in a manner that is transparent, fair, non-
discriminatory, and involves the input of affected parties.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 21:07 (Theophilus Ruy).

1 0 hvala 0
16 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 22:08 (forumaš).
Moj PC  
2 2 hvala 1
14 godina
Theophilus Ruy kaže...
I ja se nadam da će uvesti obvezno cijepljenje.

Ima i gorih bolesti od SARSA.

Cheers.

Taj cheers je gori od delte?

4 godine
neaktivan
Živio.
4 godine
protjeran
Old Iggy kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...

Imunitet krda je jedino moguc sa procijepljenjem. Bez toga idemo darwinovim pristupom. Da smo u kratkom roku ''stajali u redu'' primili cjepivo, najvjerovatnije bi za nas to bila zavrsena prica i funkcionirali bi sasvim normalno... No, jbg... 

Samo je pitanje uz koju cijenu.

Sve ima savoju cijenu i sve je, na neki način, dvosjekli mač.

Smatram da je potreba države osiguravanje zdravstvene skrbi.

U to ubrajam zdravstvo koje može podnijeti teže situacije - naše se raspada i bez COVID-a.

Pri tome ne mislim da je država trebala ignorirati sve i reći da idemo skroz prirodnim putem.

Imamo cijepivo, sve što treba je pustiti one koji se hoće cijepiti, nek se cijepe. Oni koji ne žele, nek se ne cijepe. I bez ikakvih uvjeta i ograničavanja sloboda.

I sad ćeš sigurno reći da zbog svoje slobode ugrožavam drugoga.

Zadnjih tjedana vidimo dosta prometnih u kojima su sudjelovali motocikli. Zašto država ne zabrani motocikle kad ljudi ginu. Zašto bi zbog nečije slobode (vožnje motocikla) netko poginio? Zašto bi netko ugrožavao mene jer puši cigaretu u mojoj blizini?

Ako ćemo se držati boldanog, držimo ga se do kraja.

13 godina
Dex.amx kaže...
Old Iggy kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...

Imunitet krda je jedino moguc sa procijepljenjem. Bez toga idemo darwinovim pristupom. Da smo u kratkom roku ''stajali u redu'' primili cjepivo, najvjerovatnije bi za nas to bila zavrsena prica i funkcionirali bi sasvim normalno... No, jbg... 

Samo je pitanje uz koju cijenu.

Sve ima savoju cijenu i sve je, na neki način, dvosjekli mač.

Smatram da je potreba države osiguravanje zdravstvene skrbi.

U to ubrajam zdravstvo koje može podnijeti teže situacije - naše se raspada i bez COVID-a.

Pri tome ne mislim da je država trebala ignorirati sve i reći da idemo skroz prirodnim putem.

Imamo cijepivo, sve što treba je pustiti one koji se hoće cijepiti, nek se cijepe. Oni koji ne žele, nek se ne cijepe. I bez ikakvih uvjeta i ograničavanja sloboda.

I sad ćeš sigurno reći da zbog svoje slobode ugrožavam drugoga.

Zadnjih tjedana vidimo dosta prometnih u kojima su sudjelovali motocikli. Zašto država ne zabrani motocikle kad ljudi ginu. Zašto bi zbog nečije slobode (vožnje motocikla) netko poginio? Zašto bi netko ugrožavao mene jer puši cigaretu u mojoj blizini?

Ako ćemo se držati boldanog, držimo ga se do kraja.

Analogija je potpuno kriva... i stalno se povlace jedno te iste nelogicnosti u usporedbi javno zdravstvenog problema i problema ne pridrzavanja prometnih pravila. 

Pridrzavas se mjera = manja vjerovatnost zaraze

Pridrzavas se prometnih pravila + priglaodis voznju svojim mogucnostima i stanju na cesti = manja vjerovatnost da ces ubit sebe ili nekog drugog

Cigarete su takoder javno zdravstveni problem, alkohol takoder. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice