Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.508.977
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
17 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...

Imunitet krda je jedino moguc sa procijepljenjem. Bez toga idemo darwinovim pristupom. Da smo u kratkom roku ''stajali u redu'' primili cjepivo, najvjerovatnije bi za nas to bila zavrsena prica i funkcionirali bi sasvim normalno... No, jbg... 

Imunitet krda je moguc i na stari nacin: prebolijevanjem. Dakle kad bi ukinuli mjere ovo bi bila zavrsena prica. No, jbg...

Samo je pitanje uz koju cijenu.

4 godine
Hoggy kaže...

Imunitet krda je moguc i na stari nacin: prebolijevanjem. Dakle kad bi ukinuli mjere ovo bi bila zavrsena prica. No, jbg...

Izvrsno.

Najbolje je napraviti punktove za bockanje injekcijama s aktivnim virusom.

Eto rješenja...

Bravo....

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 13:12 (Zaporožac).
8 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Louis Pluto kaže...

ti si prosvijećena osoba, uopće nisi elitist pa od tebe očekujem da se ponašaš u skladu i budeš primjer dobrobiti a ne retardant koji će držati svijeću onima kojima niti se želiš obraćati

Moja prosvijećenost mi kaže da je iracionalno raditi ekonomske, socijalne i psihološke pritiske na mlade da se cijepe kako bi zaštitili rizične koji se odbijaju cijepiti. Takav pristup nije prosvijećenost, već vodi u idiokraciju. Ako je ikakav oblik pritiska potreban, onda je potreba prvenstveno prema rizičnima, koji predstavljaju i veći rizik za sebe (da završe s teškim oblikom bolesti) i za društvo (preopterećenje bolnica). Ostalim bi cijepljenje trebala biti osobna odluka, pogotovo u državi u kojoj je veći broj preboljelih. Države koje su imale brutalne lockdownove, poput Australije, će možda i biti prisiljene cijepiti do zadnjeg stanovnika kako bi se mogle otvoriti bez ugroze funkcioniranja društva, ali iskustvo iz UK pokazuje da za ostale države to neće biti slučaj.

otpast će im repić... samo me intelektualna inferiornost i nesigurnost sprječavaju da te steram u vražju mater i oprostim se od foruma, malo mi fali, koliko u našoj državi postoji penzića koji su građani s izgrađenom ličnošću a koliko onih na koje bi mogao utjecati, ovako ili onako, npr. prevladava li kod tebe razumni bićaš koji bi se nakrivio i posložio da ukoliko je ove teže procijepiti a jeste radi x razloga, pa da poturiš pleća njima u korist iako to po mnogočemu ne zaslužuju, hoće li ti otpasti muda, dobro znaš da je nemoguće poturiti znanstvenu metodu u društvenopolitičke ko fol znanosti i da imaš to što imaš, emocije, strah i trepet... i onda ne elitiziraš, ukoliko si svjestan društvene datosti, realiteta u društvenopolitičkim zbivanjima onda se prika cijepiš a pitanja postavljaš u skladu s tim realitetom a ne s apsolutnim istinama, iako i tu smatram da failaš

13 godina
Old Iggy kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...

Imunitet krda je jedino moguc sa procijepljenjem. Bez toga idemo darwinovim pristupom. Da smo u kratkom roku ''stajali u redu'' primili cjepivo, najvjerovatnije bi za nas to bila zavrsena prica i funkcionirali bi sasvim normalno... No, jbg... 

Samo je pitanje uz koju cijenu.

Smrtnost od 1-2% uz mjere, je bolja od smrdnosti ispod 0,00001% uz cjepivo. Genijalno, genijalno.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
odjavljen
danen kaže...

Što mislite o ovoj logici:

1. Epidemija neće stati dok svi ljudi ne steknu imunost.

2. Imunost se može steći: a) preboljenjem bolesti, b) imunizaciojom (cijepljenjem).

3. Teže su posljedice pod a) nego pod b).

4. Bolji je izbor stoga b), dakle cijepiti se. 

Ako to nađe zamjerke ovom zaključku, molim da se javi i argumentirano ga pobije. (Koja  tvrdnja, od 1-4 ne stoji?) 

1.) Pogrešno - niti je potrebno da svi ljudi imaju imunitet ako je sterilizirajući, niti je dovoljno da svi ljudi imaju imunitet ako kod većine nije sterizilirajući. Iz reprodukcijskog faktora se može izračunati koliki udio ljudi mora imati sterilizirajući imunitet da bi se epidemija zaustavila. Taj postotak je za delta soj procijenjen na 70%, dok je za pfizer ustanovljeno da za delta soj spriječava simptomatsku zarazu s efikasnošću od 64%

2.) Točno, iako ne mora nužno biti isti imunitet - prema dosadašnjim podacima, prebolijevanje bolje štiti od simptomatske zaraze novim sojevima.

3.) Točno za sve starije od 20 godina, iako ni za kategoriju od 20-30 godina nije značajna razlika, pogotovo ako nisu pretili i nemaju kronične bolesti, jer je rizik od teškog oblika covida nizak.

4.) U kontekstu zaustavljanja epidemije bi bilo točno za one koji nisu preboljeli, da imamo sterilizirajuće cjepivo. Uz cjepivo koje od simptomatske zaraze štiti samo 64%, cijepljenje je bolji izbor svima koji nisu preboljeli, a spadaju u jednu od ovih kategorija:

- stariji

- imaju kronične bolesti

- pretili

- kompromitirani imunitet

Najdiskutabilnija kategorija je "stariji" jer je pitanje koliko stariji, a to ovisi i o drugim faktorima, uključujući i epidemiološku sliku jer ne znači nužno da će se zaraziti:

- mlađi od 20 godina, ukoliko su zdravi i nisu pretili, nemaju nikakav benefit, te većina stručnih tijela ne preporuča cijepljenje (ovisno o države, koja godina gore-dolje)

- 20-30 godina, već imaju neki marginalni benefit, rizik im nije toliki da im se isplati riskirati evenutalne neotkrivene nuspojave, pogotovo s obzirom da nije rađena studija kako cjepivo utječe na reprodukciju, a ti mladi su u reproduktivnoj dobi

- 30-40 godina, njihov benefit cijepljenja najviše ovisi o tome koliki je intezitet epidemije. Ako je već značajn broj ljudi prebolio i mala je vjerojatnost znatnije incidencije, to značajno smanjuje rizik da se uopće zaraze, pa i ukupni rizik od virusa pada. Također, oni koji planiraju imati djecu bi također trebali razmotriti prethodnu stavku

- 40-50 godina, već imaju znatko veći benefit i trebali bi se cijepiti ako postoji realna vjerojatnost novog vala

- ... misim da ovo dalje ne treba ni pisati jer se tu svi slažemo.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
Unatoč delta sloju Izrael i dalje preporuča masovno cijepljenje.
8 godina
protjeran
danen kaže...

2. Imunost se može steći: a) preboljenjem bolesti, b) imunizaciojom (cijepljenjem).

Ako to nađe zamjerke ovom zaključku, molim da se javi i argumentirano ga pobije. (Koja  tvrdnja, od 1-4 ne stoji?) 

Tvrdnja 3 i 4 ne stoje. Posljedice cjepiva i covida je prvo nemoguce znanstveno usporediti.

Prvo nemaju istu metodologiju. Covid utvrdjuje pcr test kojem rezultati ovise o broju iteracija i nemaju nikakve veze sa utrdjivanjem bolesti. Ako se zavrti 50 iteracija izgledno si pozitivan i iako si umries karcinoma umro si od covida.

Obdukcija nema.

Kod cjepiva to je drugacije, suprotna krajnost,  pa iako si bio potpuno zdrav pa umres nakon cjepiva sigurno ili vrlo izgledno nije cijepivo.

Drugo prave posljedice genske terapije ono sto sad zovu cjepivo ce se znati za 5-10 godina.

Stoga pravo je pitanje zasto se ne dozvoljava ljudima da prebole pod svaku cijenu ako tako zele vec se uvode zakoni kakvi su bilu u nacistickoj njemackoj?

4 godine
neaktivan
Koje su šanse da preživiš bez cijepljenja?
Vrlo dobre.

Koje su šanse da preživiš bez potvrde o cijepljenju?
Loše. Ako zabrane ulaz u trgovine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 13:16 (Theophilus Ruy).

3 3 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...
Louis Pluto kaže...

i što te od navedenog spriječava da ovog trenutka odeš i cijepiš se?

To što procijenjujem da mi je ovog trenutka rizik od covida mali.

Kad i ako se to promijeni, spreman sam se cijepiti, ali tek nakon što izvadim antitijela (jer ne želim nepotrebno riskirati ako imam antitijela, a mogu si priuštiti test).

Cekaj, cekaj.
Ti se nisi cijepio i ne mislis se cijepiti?

Ja sam mislio da se ti jesi cijepio, da ti samo osporavas pravo drzave da sili stanovnistvo na cijepljenje, te da si protiv mjera jer nisi siguran da pomazu.

Ali ti se nisi cijepio i ne mislis...hahahahahahaha.

Daj mi reci, koliki ti rizik za sebe kalkuliras i sto uopce smatras rizikom kod Covid-a?

Koliki rizik kalkuliras za cjepivo, i sto za tebe predstavlja rizik kod cijepljenja?

- Psiho246
16 godina
odjavljen
Louis Pluto kaže...

otpast će im repić... samo me intelektualna inferiornost i nesigurnost sprječavaju da te steram u vražju mater i oprostim se od foruma, malo mi fali, koliko u našoj državi postoji penzića koji su građani s izgrađenom ličnošću a koliko onih na koje bi mogao utjecati, ovako ili onako, npr. prevladava li kod tebe razumni bićaš koji bi se nakrivio i posložio da ukoliko je ove teže procijepiti a jeste radi x razloga, pa da poturiš pleća njima u korist iako to po mnogočemu ne zaslužuju, hoće li ti otpasti muda, dobro znaš da je nemoguće poturiti znanstvenu metodu u društvenopolitičke ko fol znanosti i da imaš to što imaš, emocije, strah i trepet... i onda ne elitiziraš, ukoliko si svjestan društvene datosti, realiteta u društvenopolitičkim zbivanjima onda se prika cijepiš a pitanja postavljaš u skladu s tim realitetom a ne s apsolutnim istinama, iako i tu smatram da failaš

Kakvu ličnost ćemo izgraditi našoj djeci s takvom retorikom? Upravo onu kakva prevladava u idiokraciji.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
odjavljen
forumaš kaže...
Unatoč delta sloju Izrael i dalje preporuča masovno cijepljenje.

A UK ide razumnijim pristupom.

Dobro je što ćemo imati kontrolnu skupinu, pa ćemo lakše odlučiti što je nama isplativije. Samo se bojim da će politički aktivisti ići džonom na kontrolnu skupinu, kao što su napravili sa Švedskom...

8 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Louis Pluto kaže...

Kakvu ličnost ćemo izgraditi našoj djeci s takvom retorikom? Upravo onu kakva prevladava u idiokraciji.

ne pyzdi, molim te

16 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Cekaj, cekaj.
Ti se nisi cijepio i ne mislis se cijepiti?

Ja sam mislio da se ti jesi cijepio, da ti samo osporavas pravo drzave da sili stanovnistvo na cijepljenje, te da si protiv mjera jer nisi siguran da pomazu.

Ali ti se nisi cijepio i ne mislis...hahahahahahaha.

Daj mi reci, koliki ti rizik za sebe kalkuliras i sto uopce smatras rizikom kod Covid-a?

Koliki rizik kalkuliras za cjepivo, i sto za tebe predstavlja rizik kod cijepljenja?

Ako si iz mog upisa isčitao da se ne mislim cijepiti, to može značiti da smatraš da sam prebolio (jer se neću cijepiti ako imam antitijela) ili da smatraš da nećemo imati novi val inteziteta barem usporedivog s proljetnim...

Moj osobni rizik: po pitanju rizika sam u referentnoj dobnoj skupini. Imam blago povećan rizik od aspiracijske upale pluća, s druge strane, nedavno sam bio na sistematskom, pluća mi je u izvrsnom stanju, kao i rezultati spirometrije. Na osnovu toga zaključujem da mi je rizik težeg oblika bolesti u najgorem slučaju isti kao ostalim pripadnicima moje dobne skupine, a uz najboljem nešto niži.

Međutim, to je rizik ako se zarazim. Kako nemam običaj viditi po noćnim klubovima, ne volim ni zadimljene kafiće, radim u uredu s malim brojem ljudi (inače, trenutno od doma), smatram da imam ispodprosječnu izloženost.

S druge strane, za cjepivo sam i dalje na granici rizične skupine za miokarditis, u obitelji imam dosta ljudi sklonih ugrušcima, pa smatram da sam u skupini povećanog rizika od nuspojava.

Međutim, ako brojke počnu rasti, pogotovo broj hospitalizacija, svakako ću se cijepiti ako nisam već imun jer je očito da u tom slučaju ovo neće stati i da se pametnije zaštiti od težeg oblika bolesti.

14 godina
neaktivan
danen kaže...

1. Pogrešno. Argument - mnoge epidemije su stale same od sebe (mutacija virusa) a ostale stjecanjem imuniteta većine stanovništva. "Svi" je matematički nemoguć scenarij.

3. i posljedično  4. -  Nije pravilo. Mnogi su bolest preboljeli uz puno manje simptoma nego što je moja supruga imala nuspojava nakon cijepljenja. Ja apsolutno nikakvih nuspojava, čak ni ubod nisam osjetio. Kolega prošlo ljeto prebolio uz dvodnevni gubitak okusa i mirisa. Cijepio se, na sugestiju liječnika, prvom dozom Pfizera prije mjesec dana. Dva dana slabosti, glavobolje i temperature.

I tu nastaje odbojnost prema cijepljenju jer su ljudi po prirodi kukavice. Uvijek računaju kako se možda neće zaraziti a ako se zaraze možda neće imati simptome. Većom prijetnjom smatra jednog umrlog od cjepiva nego milijun umrlih od bolesti.

14 godina
neaktivan
Hoggy kaže...

Jesi li voljan svjesno se zaraziti?

Kad ti netko iz obitelji umre hoćeš li na to gledati kao na statistiku?

9 godina
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Kakvo će veselje biti na jesen kada se podjela na cijepljenje i necijepljenje bude probudila 

Određeni forumaši vidim pozivaju (ne direktno) na linč cijepljenih i diskriminaciju. Najbolje da dobijemo Ausweiss i hodamo posramljeno...

Razne emocionalne ucjene s roditeljima i bakam i djedovima ne pale toliko više jer vide ljudi koliko je sati. Stari i baka (tlakaš i dijabetičar) su imali koronu (koju nisu niti osjetili), mama i sestra bile karanteni u istom kućanstvu. Bile su negativne naravno. 

Dio cijepljenih već sada pokazuju nelagodu (neke poznajem) na primanje treće doze te se osjećaju izigrano jer su i dalje pod istim ograničenjima. U mom gradu je nedavno jedan mlađi konobar "navodno" umro nakon cijepljenja (moždani udar) pa je atmosfera još više usijana. Ljudi traže odgovore, ali ih ne dobivaju te moraju kopati sami. To dovodi do toga da su ti odgovori nerijetko van mainstream narativa pa se oni koji gutaju mainstream na to samo smiju ili odmahuju glavom.

Kada čujem frazu "vjerujemo struci" samo se nasmijem i naježim jer isti ti govori "pustimo institucije da rade svoj posao" pa onda imamo ovo što imamo.

Uostalom MrBlc je iznio dosta dobrih argumenta kao i većina ostalih forumaša koji potpadaju pod "antivaksere" (još jedna mainstream etiketa), a ustvari su kao i ja i ostali koji spadaju u tu grupu, ljudi koji žele istinu i transparentne informacije. 

Da se ovo događa prije nekih 15-20 godina, ljudi nebi a rekli, ali sva sreća pa postoji internet i dovoljno zdravog razuma da se ne guta sve što nam serviraju mediji. Nažalost, kasnije je kasno plakati...

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 13:50 (Brki1994).
Moj PC  
9 3 hvala 1
8 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...
Uostalom MrBlc je iznio dosta dobrih argumenta kao i većina ostalih forumaša koji potpadaju pod "antivaksere" (još jedna mainstream etiketa), a ustvari su kao i ja i ostali koji spadaju u tu grupu, ljudi koji žele istinu i transparentne informacije.

ali mr.Blc uopće ne iznosi antivax ideje već one koje mu daju za pravo da nisu dovoljno blesave da se o njima izjasni, pa se izjašnjava na onim manje blesavim, ili nešto slično, moguće uoće nisam ukapirao

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:09 (Louis Pluto).
4 godine
neaktivan
Naslovi:

"MINISTAR OŠTRO NAPAO ANTIVAKSERE: “Lažni gurui pod egidom ravnopravnosti propagiraju pravo da ugroze sebe i druge”"

"Više od 40% zadarskog zdravstvenog osoblja ne želi se cijepiti! Kakva poruka se šalje?"
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:06 (Theophilus Ruy).

1 1 hvala 0
13 godina
Brki1994 kaže...

Kakvo će veselje biti na jesen kada se podjela na cijepljenje i necijepljenje bude probudila 

Određeni forumaši vidim pozivaju (ne direktno) na linč cijepljenih i diskriminaciju. Najbolje da dobijemo Ausweiss i hodamo posramljeno...

Razne emocionalne ucjene s roditeljima i bakam i djedovima ne pale toliko više jer vide ljudi koliko je sati. Stari i baka (tlakaš i dijabetičar) su imali koronu (koju nisu niti osjetili), mama i sestra bile karanteni u istom kućanstvu. Bile su negativne naravno. 

Dio cijepljenih već sada pokazuju nelagodu (neke poznajem) na primanje treće doze te se osjećaju izigrano jer su i dalje pod istim ograničenjima. U mom gradu je nedavno jedan mlađi konobar "navodno" umro nakon cijepljenja (moždani udar) pa je atmosfera još više usijana. Ljudi traže odgovore, ali ih ne dobivaju te moraju kopati sami. To dovodi do toga da su ti odgovori nerijetko van mainstream narativa pa se oni koji gutaju mainstream na to samo smiju ili odmahuju glavom.

Kada čujem frazu "vjerujemo struci" samo se nasmijem i naježim jer isti ti govori "pustimo institucije da rade svoj posao" pa onda imamo ovo što imamo.

Da se ovo događa prije nekih 15-20 godina, ljudi nebi a rekli, ali sva sreća pa postoji internet i dovoljno zdravog razuma da se ne guta sve što nam serviraju mediji. Nažalost, kasnije je kasno plakati...

Cjelokupna slika je bitna, ne tvoja doma. 

Naravno da se bude probudila. Posto sve i jedne mjere se ocito budu vratile jer procijepljenost bude niska. Trenutno je 1m sa 2 doze i 1m sa jednom dozom. Nismo ni na 50%. 

Sva sreca na internetu, bas se pokazao sredstvom da ugasimo sve i jednu znanstvenu zajednicu sa YT klipovima i znalcima sa facebooka sa osnovnom skolom. Top stvar.

16 godina
I dalje te molim odgovor na prvo pitanje....zašto mnoge zemlje idu na kompletno procijepljivanje? To sto se pojavio u među vremenu delta soj nije takvu taktiku borbe promijenilo u cijepiti samo ugrožene.

Edit; također rizike zbog kojih se bojiš cijepiti su procjena tvog doktora?
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:16 (forumaš).
4 godine
neaktivan
Evo još malo logike iz ladovine:

Ako ja kad se zarazim ugrožavam
druge iako se virus ne širi mojom voljom.

Onda i ti ugrožavaš druge ako te bacim sa zgrade i ubiješ nekoga svojim tijelom.

Food for thought.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:25 (Theophilus Ruy).

1 4 hvala 0
16 godina
odjavljen
forumaš kaže...
I dalje te molim odgovor na prvo pitanje....zašto mnoge zemlje idu na kompletno procijepljivanje? To sto se pojavio u među vremenu delta soj nije takvu taktiku borbe promijenilo u cijepiti samo ugrožene.

Zašto mene pitaš? To trebaš njih pitati. Općenito, svatko tko forsira neko rješnje bi ga trebao moći argumentirano obraniti, umjesto da one koji postavljaju pitanja poput "kako ćemo zaštiti ugrožene ako se ne spriječava zaraza" proglašavaju antivaxerima i tako izbjegavaju argumentiranu diskusiju.

forumaš kaže...
Edit; također rizike zbog kojih se bojiš cijepiti su procjena tvog doktora?

Kažu da ne postoje glupa pitanja. A onda imamo ovakvo pitanje u situaciji u kojoj su LOM-ovi praktički isključeni iz procesa cijepljenja.

8 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
forumaš kaže...

Zašto mene pitaš? To trebaš njih pitati. Općenito, svatko tko forsira neko rješnje bi ga trebao moći argumentirano obraniti, umjesto da one koji postavljaju pitanja poput "kako ćemo zaštiti ugrožene ako se ne spriječava zaraza" proglašavaju antivaxerima i tako izbjegavaju argumentiranu diskusiju.

ne, ne argumentirana diskusija je da se one one koji su protivnici cijepljenja proglasi antivaxerima jer se protive cijepljenju iz nekog razloga, ako si senzibilan na omen est nomen i ništa drugo prijeđi na stranu s keksima

9 godina
neaktivan

Zaključke donosim na temelju svog osobnog dojma jer sam s tim ljudima razgovarao, a i želim čuti drugu stranu priče. Mainstream je toliko zlo da su određeni ljudi pod tolikom psihozom i strahom i zato mu ne vjerujem niti želim. Internet je srećom posljednji istinski bastion slobode gdje se jož može voditi kakva takva civilizirana rasprava. Naravno, ne mora to biti niti istina, ali se čuje i druga strana priče.

Cijelokupna slika je ta da je smrtnost i dalje mala. Jedno je plašiti ljude brojkama, a drugo statistikom (oboje se naravno podešava prema potrebi). Što strašnije zvuči, tisuće umrlih ili 0.1 posto? Mislim da znamo odgovor.

Sada su vođena neka istraživanja da maske štite manje, cjepivo ipak nije učinkovito preko 90 posto, već 60 posto. Uzmimo u obzir izjave određenih stožeraša i ostalih znanstvenika bilo globalno, bilo u u Hrvatskoj kako za sigurno cijepivo treba proći barem 3 godine i onda ti se Capak naslikava na kutiji cjepiva i vlada prijeti ograničenjima DIREKTNO kršeći pravo na slobodan izbor. To rade na finjaka kroz ograničenja pa će neki posustati prije jer ne mogu bez šopingiranja.

Puno "znalaca s facebooka" i ostalih društvenih mreža ipak ukazuju kako tu nešto nije u redu i traže se odgovori.  Ti isti odgovori se vješto skrivaju pa se takve grupe uklanjaju i brišu jer objavljuju izjave, dokaze i iskustva ljudi od kojih su mnogi i respektabilna imena i imaju utjecajne pozicije, a utjecajniji među njima bivaju diskreditirani kroz oduzimanje licenci, pretrese stanova, prijetnje ili u radikalnijem slučaju, neobjašnjiv uzrok smrti. Reci mi, gdje je tu demokracija i javni diskurs? Capakova zamjenica govori obvezu cijepljenja i trudnica, a slučajevi uništenja ploda i izuzetno visok rizik za trudnice kao da ne postoje. Ili znaju nešto što mi (ne)znamo ili sami vjeruju u budalaštine koje im servira farmaceutski lobi.

A da bude zanimljivo, u zadnje vrijeme sam pročitao (ako iskopam šaljem tu) da su u određenim američkim saveznim državama cijepili ljude s natrijevim kloridom (koristi se za infuziju). Uzmimo paralelu da puno ljudi prijavljuje nuspojave kao i pojedini mediji, čovjek dobije dojam da se tu namjerno "balansira" stvar. Možda je i puka slučajnost, tko zna, ali je činjenica da s ovim cijepljenjem sve smrdi od početka i nitko me u suprotno ne može uvjeriti. Ipak ne kažu bez razloga da riba smrdi od glave 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:35 (Brki1994).
16 godina
odjavljen
Louis Pluto kaže...

ne, ne argumentirana diskusija je da se one one koji su protivnici cijepljenja proglasi antivaxerima jer se protive cijepljenju iz nekog razloga, ako si senzibilan na omen est nomen i ništa drugo prijeđi na stranu s keksima

Ako tražim da se u sve nove automobile mora ugraditi upozorenje za mrtvi kut, da li sam anti-car ili pro-safety?

Antivaxeri su oni koji su općenito protiv cijepljenja ili obaveze cijepljenja, a ne oni koji za pojedino cjepivo upozoravaju da postoje potencijalni problemi ili da argumentacija kojom se to cjepivo želi učiniti obaveznim ima pogrešnu premisu, kao ni oni koji upozoravaju da je sustav praćenja nuspojava potrebno unaprijediti.

To što radiš je isto kao kad "pro-life" ekipa suprotni tabor naziva zagovornicima abortusa - nitko ne zagovara abortus, već smatra da se isti ne smije zabraniti, a da broj abortusa treba smanjivati edukacijom i uređenim sustavom, što je opet protiv abortusa, samo drugim metodama.

P.S. Kad bi tvoja definicija bila točna, regulatorne agencije bi bile antivaxeri jer je njima u opisu posla da budu protiv dok proizvođač ne dokaže suprotno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:35 (MrBlc).
13 godina
Brki1994 kaže...

Zaključke donosim na temelju svog osobnog dojma jer sam s tim ljudima razgovarao, a i želim čuti drugu stranu priče. Mainstream je toliko zlo da su određeni ljudi pod tolikom psihozom i strahom i zato mu ne vjerujem niti želim. Internet je srećom posljednji istinski bastion slobode gdje se jož može voditi kakva takva civilizirana rasprava. Naravno, ne mora to biti niti istina, ali se čuje i druga strana priče.

Cijelokupna slika je ta da je smrtnost i dalje mala. Jedno je plašiti ljude brojkama, a drugo statistikom (oboje se naravno podešava prema potrebi). Što strašnije zvuči, tisuće umrlih ili 0.1 posto? Mislim da znamo odgovor.

Sada su vođena neka istraživanja da maske štite manje, cjepivo ipak nije učinkovito preko 90 posto, već 60 posto. Uzmimo u obzir izjave određenih stožeraša i ostalih znanstvenika bilo globalno, bilo u u Hrvatskoj kako za sigurno cijepivo treba proći barem 3 godine i onda ti se Capak naslikava na kutiji cjepiva i vlada prijeti ograničenjima DIREKTNO kršeći pravo na slobodan izbor. To rade na finjaka kroz ograničenja pa će neki posustati prije jer ne mogu bez šopingiranja.

Puno "znalaca s facebooka" i ostalih društvenih mreža ipak ukazuju kako tu nešto nije u redu i traže se odgovori. Ti isti odgovori se vješto skrivaju pa se takve grupe uklanjaju i brišu, a utjecajniji među njima bivaju diskreditirani. Reci mi, gdje je tu demokracija i javni diskurs? Capakova zamjenica govori obvezu cijepljenja i trudnica, a slučajevi uništenja ploda i izuzetno visok rizik za trudnice kao da ne postoje. Ili znaju nešto što mi (ne)znamo ili sami vjeruju u budalaštine koje im servira farmaceutski lobi.

A da bude zanimljivo, u zadnje vrijeme sam pročitao (ako iskopam šaljem tu) da su u određenim američkim saveznim državama cijepili ljude s natrijevim kloridom (koristi se za infuziju). Uzmimo paralelu da puno ljudi prijavljuje nuspojave kao i pojedini mediji, čovjek dobije dojam da se tu namjerno "balansira" stvar. Možda je i puka slučajnost, tko zna, ali je činjenica da s ovim cijepljenjem sve smrdi od početka i nitko me u suprotno ne može uvjeriti. Ipak ne kažu bez razloga da riba smrdi od glave 

Pametnom dosta. 

11 godina
neaktivan

Stari primio više cjepiva dok je putovao nego prosjecni Hrvat u cijelom životu.

Sad se ne želi cijepit za covid - zovu ga antivaxerom lmao

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:40 (D3lBoy).
8 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Louis Pluto kaže...

Ako tražim da se u sve nove automobile mora ugraditi upozorenje za mrtvi kut, da li sam anti-car ili pro-safety?

Antivaxeri su oni koji su općenito protiv cijepljenja ili obaveze cijepljenja, a ne oni koji za pojedino cjepivo upozoravaju da postoje potencijalni problemi ili da argumentacija kojom se to cjepivo želi učiniti obaveznim ima pogrešnu premisu, kao ni oni koji upozoravaju da je sustav praćenja nuspojava potrebno unaprijediti.

To što radiš je isto kao kad "pro-life" ekipa suprotni tabor naziva zagovornicima abortusa - nitko ne zagovara abortus, već smatra da se isti ne smije zabraniti, a da broj abortusa treba smanjivati edukacijom i uređenim sustavom, što je opet protiv abortusa, samo drugim metodama.

P.S. Kad bi tvoja definicija bila točna, regulatorne agencije bi bile antivaxeri jer je njima u opisu posla da budu protiv dok proizvođač ne dokaže suprotno.

evo te na ignore listi, đenja!

9 godina
neaktivan

Beroš, jesi to ti? 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2021 14:49 (Brki1994).
8 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...

Beroš, jesi to ti? 

I'm rubber you're glue

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice