Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 526.173
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Pozdrav!

Planiram uskoro uzeti Note 4X 3/32 verziju sa Snapdragonom 625. (trgovac palio mobitel da provjeri senzor kamere, samsungov je)

Tko koristi taj uredjaj, kako je zadovoljan, sto mu je super, sto ne valja? Mozete li malo opisati?

Recimo brzina rada, slike, videi, jacina zvucnika, kako se cuje prilikom poziva, baterija, 4g da li radi normalno? Ukratko nesto.

Nikad nisam imao kineza prije i strah me preci sa galaxy-a S5 i stock androida na MIUI.

Zahvaljujem unaprijed dobrim dusama koje ce se otvoriti!

EDIT: link  na uređaj i trgovinu, valjda je to to, iako ne pise redmi ispred note 4x

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 21:45 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 4

Imam ja baš taj isti.

Kaj se tiče senzora kamere, neki tvrde da je omnivision bolji od samsunga, ja se ne slažem, i po meni si super prošao kaj se toga tiče.

Kamera je po danu ok, a po noći upotrebljiva samo iz blizine s bljeskalicom.

Uređaj je prezakon.

Pogotovo baterija, punio budeš svaki drugi dan ili i rijeđe ako malo koristiš mobitel.

Brzina rada je super, nema štekanja ni ništa.

Slike kao što sam rekao ne baš ekstra, u odnosu na S5 ni ne budeš skužio neku razliku osim po noći gdje je i S5 bolji od Xiaomija, a ako želiš baš nešto u mraku uslikat  bez bljeskalice (npr. kad slikaš neki prizor u daljini) moraš ručno promijeniti ISO vrijednost jer su nariktali da ide na 3200 što je fakat previše i uništi komplet sliku, 1600 je maksimum koji daje donekle upotrebljivu sliku ako baš moraš.

Video ok, stabilizacija  donekle dobra, nema nekih naročitih problema za ovaj cijenovni rang.

Glasnoća zvučnika sasvim ok, ništa spektakularno ali nije uopće tih i kad nariktaš neku glasniju melodiju dobro se čuje kad zvoni a sad jedino ak voliš slušati muziku prek zvučnika onda ima i boljih izbora.

4G radi super osim kaj ne podržava B20 kanal koji naši operateri koriste po selima, tak da je to problem.

Ako te to muči nađeš Note 4 international verziju sa Snapdragonom koja podržava taj kanal.

Meni nije problem, na selu sam i rijetko hvatam 4G, ali je i HSPA+ sasvim ok za moje potrebe a i troši manje bateriju ako intenzivno koristiš.

Glasnoća prilikom poziva je ok, možda malo tiša od S5 ak se dobro sjećam kak je tam zvučalo.

Kaj se MIUI-a tiče super je, brzo sve i ne šteka, jedino dizajn malo prekričav ali lako promijeniš temu, a i launcher lako zamijeniš ak te smeta.

Ja sam stavio crveno crnu temu (super je kaj sve sistemske aplikacije se mijenjaju s temom) i Nova launcher premda mi je i stock launcher bio ok ali su mi falile neke stvari iz Nove.

E da, i fingerprint reader je super.

Sve u svemu, best buy mobitel definitivno.

Evo par videa s usporedbom sa iPhoneom:

Nisu baš napravljeni testovi kak spada ali za okvirno vidjet kak to sve šljaka. 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 9:42 (fer-de-lance).
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Mene ubija nedostatak zaštite na ekranu. Iako pazim i ne stavljam mobitel s bilo čim drugim u džep, svejedno imam 3 ogrebotine od 2-3mm, a mob je kod mene 2 mjeseca.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Zato su si neki od nas odmah naručili kaljeno staklo pa nemaju ni jednu ogrebotinu na ekranu (a u mom slučaju ni na kaljenom staklu).  Tj. prvo kaljeno staklo mi je stradalo kad mi je mobitel pao na beton, ali je zaštitilo ekran.

12 godina
Xiaomi Redmi Note 4

A malena je razlika izmedju Note 4 i Note 4X, ali usporedjuje se taj 4 na tim videima.

Nema veze, svejedno, zanimalo me je kako ljudi vide taj mobitel i da li su zadovoljni. Cini mi se kao veoma dobar mobitel, a duplo je jeftiniji od novog s5.

Dobro, vidjet cemo kad ga kupim sto i kako. Zahvaljujem na pomoci!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Jel tko dobio OTA update za MIUI 9 ?
Citam po njihovim forumima da dosta njih nije dobila,a kao pusteno prvo za 3-32 GB verziju.

Odakle da skinem,ako nije problem sibnuti link pa da rucno instaliram update...

Ovo je moja verzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...

Zato su si neki od nas odmah naručili kaljeno staklo pa nemaju ni jednu ogrebotinu na ekranu (a u mom slučaju ni na kaljenom staklu).  Tj. prvo kaljeno staklo mi je stradalo kad mi je mobitel pao na beton, ali je zaštitilo ekran.

Koje kaljeno staklo koristiš za Xiaomi redmi note 4x? Sve što sam vidio do sad su se odljepljivala, jer mobitel ima zaobljeno staklo na rubovima! Meni je nevjesta kupila ovakvo, ali mi se nesviđa, jer izgleda veći mobitel. 

14 godina

ovo je link sa službenim updateovima: http://en.miui.com/download-321.html

pod flashing guide linkom imaš detaljne upute ako prelaziš sa beta rom-a na stable, sa stable na novu stable verziju, sa novije na stariju verziju itd.

ti imaš posljednju dostupnu global stable verziju. miui9 pušten je samo na indijsko tržište, kasnije će doći ostalima, do kraja 2017 po najavama.

What could possibly go wrong?
17 godina
moderator
bodija kaže...
mbaksa kaže...

Koje kaljeno staklo koristiš za Xiaomi redmi note 4x? Sve što sam vidio do sad su se odljepljivala, jer mobitel ima zaobljeno staklo na rubovima! 

Za Note 4 koristim Nillkinovo H+ Pro (ovi navode da je i za 4K, ali nisam 100% siguran da se pašu - nek drugi potvrde). Ima malo lufta sa svih strana, ali meni je mobitel u "maskici" i staklo mi se ne odljepljuje (brijem da ga je lakše svako malo zakačiti po rubu ako nemaš maskicu).

12 godina
Xiaomi Redmi Note 4

ima tklo da bi mijenjao note 4 za note4 meni ova moja crno siva boja dopizdila....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Postoji li neki lagan način za prelazak s China na Global ROM? Pod to mislim da se ne mora raditi flash...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Koja je fora da onaj svijetlo plavi dode skoro 30 $ skuplje nego zlatni ? Zar ne bi trebalo biti obrnuto nekako,zlatna premium 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mi flash i onda si bez brige...

MIUI HR TRANSLATOR
7 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Prije pola godine sam kupio note 4 3\32 MTK  i zadovoljan sam uredajem u svim pogledima, mada ima par mana, odnedavno sam primjetio da je ekran pozutio.Bijela nije vise bijela kakva je bila na pocetku.Sad jesu li pozutjele LED diode ili ekran ne bi znao.U postavkama se ne moze nista promjeniti da bude bjelji, zut je kao stari LCD ekrani sa CCFL zaruljama poslje 10 godina koristenja.Ima desetak zaglavljenih pixela koji su toliko maleni da sam ih jedva primjetio u mraku i sa tamnom pozadinom, prvo sam mislio da je to neki feature.Baterija se prazni nenormalno brzo mada sam sa performansama zdovoljan sve leti.

Eh sad imam jedan drugi problem ukljucio sam enkripciju cjelog uredaja, koja je trajala samo sekundu mada sam citao da to traje nekad po sat vremena.I nije enkriptirala memorijsku karticu moze se normalno preko citaca kartica sve ocitati sta je na njoj, ali ono sto me gnjavi je to posto su mi sve pjesme na memorijskoj kartici primjetio sam promjenu da su sve pjesme dobile  kopiju istog imena ali kada hocu da pokrenem tu kupiju dobijem da taj format nije podrzan  ili je datoteka ostecena.I samo donje kopije rade normaln,na gornjim kopijama izbacuje gresku.Mada na memorijskoj kartici se nije nista promjenilo.

E sad je pitanje da li ta enkripcija uopce radi jer je trajala samo sekundu, kako rjesiti ovaj problem sa duplim pjesmama.Na slici je kako to izgleda.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ima netko problem s tihim zvukom kod poziva? Navodno i oni mene slabije cuju. Probao iskljucit Google Now ali isto je..

0 0 hvala 0
8 godina
FPGA kaže...

Prije pola godine sam kupio note 4 3\32 MTK  i zadovoljan sam uredajem u svim pogledima, mada ima par mana, odnedavno sam primjetio da je ekran pozutio.Bijela nije vise bijela kakva je bila na pocetku.Sad jesu li pozutjele LED diode ili ekran ne bi znao.U postavkama se ne moze nista promjeniti da bude bjelji, zut je kao stari LCD ekrani sa CCFL zaruljama poslje 10 godina koristenja.Ima desetak zaglavljenih pixela koji su toliko maleni da sam ih jedva primjetio u mraku i sa tamnom pozadinom, prvo sam mislio da je to neki feature.Baterija se prazni nenormalno brzo mada sam sa performansama zdovoljan sve leti.

Eh sad imam jedan drugi problem ukljucio sam enkripciju cjelog uredaja, koja je trajala samo sekundu mada sam citao da to traje nekad po sat vremena.I nije enkriptirala memorijsku karticu moze se normalno preko citaca kartica sve ocitati sta je na njoj, ali ono sto me gnjavi je to posto su mi sve pjesme na memorijskoj kartici primjetio sam promjenu da su sve pjesme dobile  kopiju istog imena ali kada hocu da pokrenem tu kupiju dobijem da taj format nije podrzan  ili je datoteka ostecena.I samo donje kopije rade normaln,na gornjim kopijama izbacuje gresku.Mada na memorijskoj kartici se nije nista promjenilo.

E sad je pitanje da li ta enkripcija uopce radi jer je trajala samo sekundu, kako rjesiti ovaj problem sa duplim pjesmama.Na slici je kako to izgleda.

najbolje bi ti bilo formatirati karticu 

15 godina
Redmi Note 4x, MIUI global 8.5 (8.5.8.0), random gašenja prilikom poziva. Mob je stock, nije rootan, samo official ota otkako je iz kutije došao. Ima tko sa istim problemom i ako ga je riješio?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Pozdrav,

jel se vama događa da ponekad dok je u džepu tipa mobitel da se pali ekran? Koliko sam shvatio fingerprint senzor je jako osjetljiv pa se onda stalno pali cim ima ikakvog dodira.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da, tak je i meni bilo.

Od kad je u preklopnoj futroli više se ne događa.

Kruha i igala...
8 godina
otiđi u posavke za zaključavanje zaslona
i odeš u napredne posavke i uključiš džepni način. to bi i trebalo riješiti problem
14 godina
Tomek.Klc kaže...

Jel ima netko problema sa GPSom? Radi mi recimo u Google Maps i Uberu, ne radi u Instagramu i Cammeo aplikaciji.

Evo sad sam shvatio da radi na Wi-Fiju ali na 4G ne radi. Ovo vrijedi za obje aplikacije. Jel ima netko kakvu ideju?

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Koja je ralika između XIAOMI REDMI NOTE 4X english version i global version.

I koja je razlika između 10 jezgrenog i 8 jezgrenog modela.

Planiram kupnju, a baš se i kužim u ove nove modele.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

goodie, ja isto tako planiram vrlo skoro kupit, samo kad mi se ukaze prilika.

Znaci, ja sam se puno raspitivao pa ti mogu odgovorit:

10 jezgreni procesor ti je od MediaTeka i to Helio X20 do 2.1Ghz, a 8 jezgreni ti je Snapdragon 625 na 2.0 Ghz, s time da ti je ovaj 10 jezgreni sa 4gb RAM memorije, no razlike ti gotovo ni nema, pricaju ljudi da je ipak ovaj sa snapdragonom bolji te ti podrzava i brzo punjenje.

Kovačić
9 godina
neaktivan

Ne podržava ni jedan od njih brzo punjenje.

A MTK je jači SOC ali troši bateriju puno više nego SD.

Razlika u performansama neprimjetna, a baterija na SD modelu traje i duplo duže.

Kruha i igala...
16 godina
Xiaomi Redmi Note 4

A dali nadogradnje dolaze automatski za oba dvije verzije ili samo za globalnu. Naime tako je navedeno na stranici za prodaju (Neutrino dućan).

Što yapravo znači ovo na slici uokvireno u crveno.....pojasnite mi ako Vam se da.

Nebi htjeo da kupim mob pa da mi pola toga bude na kineskom.

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 19:48 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nadogradnje imaš za svaku SD verziju i ako nije global lako instaliraš global firmware.

Ta kaj si linkao ti je ok, normalna međunarodna verzija firmwarea.

MTK verzije ne dobivaju nikakve nadogradnje osim povremene ispravke nekih sitnica i kozmetičke promjene 

To je tak zbog politike Mediateka koji krši GPL licencu ali nikome ništa.

P.S. to kaj si linkao je najbolja verzija jer podržava sve 4G frekvencije.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 19:53 (fer-de-lance).
17 godina
moderator
fer-de-lance kaže...

MTK verzije ne dobivaju nikakve nadogradnje osim povremene ispravke nekih sitnica i kozmetičke promjene 

Nikad više MTK. To je fakat bezobrazno.

10 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
fer-de-lance kaže...

Nikad više MTK. To je fakat bezobrazno.

ne znam kolike prste tu ima xiaomi.

leecoo, meizu, vernee, doogee, lenovo...  izdaju kernel source i rade neke nadogradnje dok kod xiaomija sa cime dodje mtk uređaj na tome i ostaje, naravno mislim na android verziju

13 godina
Xiaomi Redmi Note 4
Evo citat od Global Product Managera vezan uz nadogranju Android baze:
Why MIUI doesn't provide the latest Android update?
Providing the latest Android update requires compatibility across a large set of hardware and software configurations, which means we need to work with Google, vendors, partners, and our own engineering teams on making sure everything works. Not only does this mean resolving a bunch of compatibility issues, but it also means optimizing for things like power and memory consumption. So we always try to provide the latest if we can as long as we are not breaking the user experience. I want to point out that unlike some manufacturers who push very minimal software feature changes once the device is in the hands of the consumer, MIUI has a frequent update schedule for updates to its own ROM.
This means that even between Android version updates, a MIUI user is getting interesting and useful feature rollouts, stability improvements, performance optimizations, and bug fixes many times per year. And on top of that, we push out major feature changes with our major MIUI version updates. So while we are working hard to keep our Android version updated to the newest version, we are also working hard to push out a whole host of useful updates for the user within MIUI. So when the user wants the "latest and greatest" software, we believe we are providing that from a holistic feature perspective, because our latest and greatest includes all the features of MIUI that you guys know and love in addition to many Android features, and is optimized to run all of these smoothly.
facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 22:15 (Cromaki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Kad onda kod nas na 4X stize MIUI 9tka, official stable?

I još pitanje zasto je ne mogu jednostavno skinut kao Developer ROM i instalirat dok sve ostale verzije temeljene na MIUI 8 mogu?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice