Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 526.537
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 4

Meni je ovaj trenutni redmi 4 prime prvi xiaomi mob..isto tako kamera nije bajna ali za moje potreba ni nemora biti nesto ekstra. Uglavnom ostajem na xiaomiu iz vise razloga a to je omjer ulozeno dobiveno, kvaliteta izrade, vrhunska baterija koju cak ni oni top modeli nemogu nadjebat ( ne zele) i fluidnost mobitela. 

3 0 hvala 0
8 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 4
Robilad kaže...

Meni je ovaj trenutni redmi 4 prime prvi xiaomi mob..isto tako kamera nije bajna ali za moje potreba ni nemora biti nesto ekstra. Uglavnom ostajem na xiaomiu iz vise razloga a to je omjer ulozeno dobiveno, kvaliteta izrade, vrhunska baterija koju cak ni oni top modeli nemogu nadjebat ( ne zele) i fluidnost mobitela. 

Također isto mišljenje dijelim s tobom.

15 godina
Pozdrav svima. Postoji li 4x verzija sa 4GB RAMa ili je to samo na obicnoj 4? Moze li i link odakle bi bilo najbolje naruciti izuzev Honorbuya?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Pozdrav svima. Postoji li 4x verzija sa 4GB RAMa ili je to samo na obicnoj 4? Moze li i link odakle bi bilo najbolje naruciti izuzev Honorbuya?

Evo, baš gledam, na Honorbuy-u imaju u prodaji samo verzije 3/32, i to u raznim bojama.

Na ovom linku možeš vidjeti kako postoje i verzije 4/64 za Redmi Note 4X, iako, koliko vidim od svih 4 prodavača će paket biti carinjen kada dođe u RH.

https://www.aliexpress.com/wholesale?ltype=wholesale&d=y&origin=y&spuId=9024001&blanktest=0&spm=2114.search0104.0.0.adqE7T&SearchText=xiaomi+Redmi+Note+4X+4GB+64GB&tc=af&isViewCP=y

Glede ovih 4GB, moram reći kako, koristeći svoj Redmi Note 4 MTK 4/64 i MIUI 8.1.6.0, u "stand-by" modu ima zauzeto 2 GB RAM-a  dok, otvaranjem aplikacija se već približavam brojci od 2.6 GB, pa smatram da mi je bio pravi izbor što nisam išao na manje od 4 GB RAM-a.

Koliko vidim po forumima, piše se da ostali ROM-ovi (dakle ne MIUI) manje opterećuju memoriju, ali to nisam probao, pa ne mogu osobno tvrditi ništa u vezi toga.

A, jesi li razmišljao o verziji 4?

Nedavno sam svojem ocu nabavio ovaj model s Honorbuy-a (dakle, nema carine jer šalju iz Italije):

https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html

Razlike između modela 4 i 4X su već na prethodnim stranama apsolvirane, pa ako nisi upućen u materiju, slobodno prelistaj ovaj forum.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 13:36 (Andy22).
15 godina
Odakle je najisplativije uzeti ovu verziju sa 4GB RAMa i Snapdragon procesorom: Honorbuy ili Aliexpress? Uzeo bih sigurno verziju sa 4GB RAMa. Sad, je li velika razlika u autonomiji baterije izmedju 4x i obicne 4?

0 0 hvala 0
14 godina
Os koristi rama ovisno koliko ga ima, ista stvar na pc-u. Na 3 gb ram verziji sam os uzima 1.3 gb, dok je 1.7 slobodno. Ali svakao da je bolje imati 4gb ako se moze nabaviti povoljno, al da je deal breaker - nije.
What could possibly go wrong?

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Odakle je najisplativije uzeti ovu verziju sa 4GB RAMa i Snapdragon procesorom: Honorbuy ili Aliexpress? Uzeo bih sigurno verziju sa 4GB RAMa. Sad, je li velika razlika u autonomiji baterije izmedju 4x i obicne 4?

Link koji sam ti dao sa Honorbuy-a je onaj za koji sam u tom trenutku zaključio da je najpovoljniji (dakle, International verzija - B20 kanal bitan za 4G kod nekih operatera kod nas, te količina memorije - 4/64):

https://www.honorbuy.com/1103-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-black.html

Goldway dućan na Aliexpress-u (koji, koristeći DHL kao kurira, šalje u RH bez carine i PDV-a) ima recimu istu verziju (B20 kanal), ali trenutno samo zlatni ili srebrni:

https://www.aliexpress.com/store/product/Global-Version-Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-4GB-RAM-64GB/311331_32804594316.html?spm=2114.12010612.0.0.6598db6cpyu3vU

Eh, sad, baš sam tražio crnu verziju mobitela pa je Goldway ispao iz konkurencije.

Dakle, uspoređujući Redmi Note 4 SD (recimo, ovaj s linka na Honorbuy, koji sam u prethodnom postu dao) i Redmi Note 4X, razlika je samo u kameri, (4 ima Samsung senzor, dok 4X ima Sony senzor, koji, kažu, nešto kvalitetnije slike) i kućištu (4 ima full metal body - dakle jedan komad aluminija, dok 4X ima, ako se ne varam 3 dijela - centralni aluminij, i na vrhu i dnu plastični dijelovi).

Znači sve ostalo je isto: procesori, memorija (naravno, gledajući jednake količine memorija), ekran, baterija (4100 mAh), ...

Čisto sumnjam da bi različit senzor kamere nosio sa sobom različitu potrošnju baterije.

Što vodi do zaključka da nema razlike u potrošnji baterije - ok može se dogoditi da različite verzije ROM-a imaju drugačiju potrošnju baterija, ali to je već druga priča i nije vezana za mobitel, već OS koji imaš gore (a i to se da promijeniti).

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 14:36 (Andy22).
9 godina
neaktivan

Ispravak, skoro svi koji su nedavno kupili 4X su ga dobili s Omnivision kamerom (ja isto) koja je lošija i od Samsungove i od Sonyeve.

Premda, i dalje je upotrebljiva, čak donekle i po noći, ali definitivno lošija.

Edit: a plastični dijelovi na zadnjem poklopcu su zapravo super, jer je onda bolji prijem signala.

Ne znam kak 4 stoji s tim, ali moj 4X je jedini mob koji hvata Wifi od mog susjeda makar je između par zidova, sjenik betonski, voćnjak i ukupno oko 100 metara zračne linije.

Impresioniran sam.

Npr. susjedov S7 edge sam baš neki dan probao vani na dvorištu gdje je puno jači signal od tog wifija i nije ga ni našao.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 14:47 (fer-de-lance).
9 godina
Razlika između 3 i 4gb rama je nikakva.
Ja vozim bez beda 2/16 na Max-u znači SD 650 i ponavljam po tisućiti put - RADI FLUIDNO I SVE VRTI I MULTITASKING JE Vrlo dobar.
A vi ako volite velike brojeve samo izvolite.

0 0 hvala 1
9 godina
fer-de-lance kaže...

Ispravak, skoro svi koji su nedavno kupili 4X su ga dobili s Omnivision kamerom (ja isto) koja je lošija i od Samsungove i od Sonyeve.

Potvrđujem ovo, isto sam dobio 4x s Omnivison kamerom

Gogo222 kaže...
Razlika između 3 i 4gb rama je nikakva.
Ja vozim bez beda 2/16 na Max-u znači SD 650 i ponavljam po tisućiti put - RADI FLUIDNO I SVE VRTI I MULTITASKING JE Vrlo dobar.
A vi ako volite velike brojeve samo izvolite.

Koristim verziju sa 3 gb rama i nemam nikakvih problema, a otvaram puna aplikacija tipa fb, fb messanger, insta, whats app, viber, 9gag itd

13 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Edit: a plastični dijelovi na zadnjem poklopcu su zapravo super, jer je onda bolji prijem signala.

Ne znam kak 4 stoji s tim, ali moj 4X je jedini mob koji hvata Wifi od mog susjeda makar je između par zidova, sjenik betonski, voćnjak i ukupno oko 100 metara zračne linije.

Impresioniran sam.

Npr. susjedov S7 edge sam baš neki dan probao vani na dvorištu gdje je puno jači signal od tog wifija i nije ga ni našao.

Ovo za kameru na 4X nisam znao - do sada je pisalo da imaju Sony, pa sam pretpostavio da je tako i dalje.

Za 4 SD a Honorbuy-a i 4 MTK s Goldway-a kupljene prije kojih mjesec dana mogu reći da imaju istu prednju istražnju kameru - obje Samsung.

Provjereno na mobitelu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 15:37 (Andy22).
13 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 4

Ja sam si uzeo ovaj neki dan i dosao je sa samsung kamerom. 

Dakle note 4 international verzija sa b20 frekvencijom

brinem me jedino lcd panel sto je boa, jer vidim da ljudi imaju problema sa mrtvim pikselima...kakvo je kod vas stanje koji imate ovaj panel?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 18:04 (Robilad).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja imam taj panel.

Nemam mrtvih piksela.

Kruha i igala...
13 godina
odjavljen

imamo isti panel to je taj boa, nemam ni ja u startu al nadam se da se nece pojaviti.

http://en.miui.com/thread-599567-1-1.html

9 godina
neaktivan

Katastrofa, čak 40 % ih ima mrtve piksele 

Ili imam jebene sreće ili sam nadrapao u budućnosti.

Držimo fige da ne....

Kruha i igala...
14 godina
Xiaomi Redmi Note 4

di vidite taj info? neka aplikacija ili baš u sistemu?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Settings>about phone>pa klikaj pomahnitalo nekih 5 puta po kernel versionu.

Kruha i igala...
13 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 4

ili *#*#6484#*#*

0 0 hvala 0
14 godina

Izgleda da imam shitty senzor...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 20:24 (Hornet_93).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

kod mene isto ovaj tianma, jel taj zahvaćen mrtvim pixelima? senzor prednje i zadnje je samsungov... 

Ke?!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Navodno ne.

Kruha i igala...
13 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

Izgleda da imam shitty senzor...

Isti imam i ja na MTK.

9 godina
Ja imam ov 16880 back kameru i više je nego solidna na Mi Maxu.
Ne puno lošija od Sony senzora na Mi4c koji je po meni bio odličan.
9 godina
Btw zaslon je AUO 6,44" FHD koji je fenomenalan i bez mrtvih pixela.

0 0 hvala 0
15 godina

Postao sam vlasnik RN4x 3/16 verzije i zadovoljan sam! SOT fantastican...pogotovo nakon prelaska sa LG G3 😀😊

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 13:17 (Saky22).

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 4

screenshoot

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2017 13:19 (Saky22).

0 0 hvala 0
9 godina
Saky22 kaže...

Postao sam vlasnik RN4x 3/16 verzije i zadovoljan sam! SOT fantastican...pogotovo nakon prelaska sa LG G3 😀😊

Još si dobio i sony senzor i tianma panel   

Gdje si ga uzeo ?

13 godina
odjavljen
fer-de-lance kaže...

Katastrofa, čak 40 % ih ima mrtve piksele 

Ili imam jebene sreće ili sam nadrapao u budućnosti.

Držimo fige da ne....

Evo prevario sam se da nemam, znaci mob star dva dana i ima dva pixela, jedan je mrtav drugi zapeo. ne vide se bas tako da je podnosljivo. uglavnom dok nisam provjerio sa ovom aplikacijom mislio sam da ih nemam https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ossibussoftware.deadpixeltest

tako da eto spadam i ja pod tih 40 posto..

15 godina

preko jednog frenda od frenda  Mob nov zapakiran...a gdje ga je on uzeo neznam...mogu ga priupitati!

9 godina

Aj baš me zanima, jer ovo je sad rijetkost dobiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice