Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 521.063
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 4
steaming kaže...

Instalirao sam global stable, i nemam hrvatski jezik, dali mi neko moze reci zasto i kako da ga vratim?

Samo na Global Developer ROM ima hrvatski jezik.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Instalirao sam i global developer ali ga nemam?

http://nasiljubimci.com/

0 0 hvala 0
9 godina
Developer instaliraj.
8 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Jel imao tko problem da mu ne dolaze obavijesti?

Viber, Facebook (Messanger), Tapatalk, Gmail, Rezultati, imam uključene obavijesti, ali uređaj se oglasi o pojedinim obavijestima tek kad "ručno" uđem u tu aplikaciju, onda mi počne izbacivati sve obavijesti od zadnjeg ulaska u aplikaciju.

Najviše me to živcia kod Vibera, a u postavkama sam sve pouključivao, pod Premission Manager se sve zeleni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Grisha kaže...

Jel imao tko problem da mu ne dolaze obavijesti?

Viber, Facebook (Messanger), Tapatalk, Gmail, Rezultati, imam uključene obavijesti, ali uređaj se oglasi o pojedinim obavijestima tek kad "ručno" uđem u tu aplikaciju, onda mi počne izbacivati sve obavijesti od zadnjeg ulaska u aplikaciju.

Najviše me to živcia kod Vibera, a u postavkama sam sve pouključivao, pod Premission Manager se sve zeleni...

Official global Beta ROM obično rješava probleme.

Ili:

http://mob.hr/vodic-kako-natjerati-xiaomi-da-prikazuje-push-obavijesti-miui-8/

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
imas ovak sve namjesteno?
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Jeste tvrdoglavi pobogu, kočio te procesor, i eto sad ćeš uzeti model sa slabijim procom. Jebena logika stari, *clap clap.

Nije tu stvar samo procesora, ima tu mnogo vise stavki koje taj procesor povlaci za sobom. Evo ti par primjera, trenutno dostupna verzija sa SD 625 ima bolju kameru u odnosu na Helio x20 (

), SD 625 je 14nm procesor - manja potrosnja baterije, za ljude koji planiraju koristiti uredjaj vise od 2 godine, SD ima puno bolju podrsku na xda forumima u vidu custom rom-va, kernela, itd., koje sam licno uvijek koristio i koji uvijek davali bolje performanse od stock (fabrickog) roma. Jedina prednost trenutno koju nudi Mediatek varijanta je puno kvalitetnija izrada kucista, i taj "fast charge" u vidu Mediatek Pump Express-a, koji navodno bateriju RN4 puni za cca 30 minuta manje u odnosu na Snapdragon varijantu. I daj ti meni sad objasni zasto je Helio X20 bolji procesor.

8 godina
neaktivan

Danas je izgleda i zvanicno najvljen taj Redmi Note 4X. Sve u svemu bili smo u zabludi, svi ti "silni leakovi" izgleda da nisu istiniti, telefon ce ipak imati Snapdragon 625 ali ce biti dostupan u 4GB RAM varijanti , i izgledati ce u potpunosti kao i Indijska varijanta uredjaja (plastika na vrhu i na dnu). Jedina razlika ce bit par novih boja kucista. Ali navodno bi trebao biti jeftiniji od kineskog RN4 sa Helio X20, zbog jeftinijeg procesa izrade kucista. Telefon izlazi 14. februara
http://www.androidauthority.com/xiaomi-redmi-note-4x-announced-748263/

9 godina
neaktivan
Razlog kupovine sa SD verzijom je podrska za CM (lineage) OS
Ili cyanogen mod ako niste upoznati sa terminom.
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Mene užasno živcira kada nekoga zovem pa tog zvoni mi zuji-škripi sve dok se osoba ne javi, tako je i u sestre, je li i kod Vas tako? Mobiteli su stari mjesec dana i tako je od prvog dana... -.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Tako i kod mene prdi dok nekog zovem.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Možete li napisati koju verziju MIUI-a imate, i jeli uređaj MTK ili SD verzija da provjerim?

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Evo

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 1
15 godina
Pačo kaže...

Tako i kod mene prdi dok nekog zovem.

Ne kužim...kakvi vam se to zvukovi javljaju?

Kod mene je sve ok, RN4, Global 8.1.4.0

17 godina
moderator
Xiaomi Redmi Note 4

Ja prije poziva čujem nekakvo "zveckanje". Isto je malo iritantno, ali što ćeš...

Vi s Global 8.1.4.0 - to ste si ručno išli instalirat? Moj je još na 8.0.4.0 i kaže da nema novijih updateova.

0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...

Ja prije poziva čujem nekakvo "zveckanje". Isto je malo iritantno, ali što ćeš...

Vi s Global 8.1.4.0 - to ste si ručno išli instalirat? Moj je još na 8.0.4.0 i kaže da nema novijih updateova.

Kod mene nema niš takvoga...

Ja ovaj zadnji update na 8.1.4.0 dobio jedno jutro...samo je pisalo da je uređaj updatean, a nitko me niš nije pitao ni rekao večer prije.

Ali prije toga je bio neki update kojeg sam ručno instalirao (kad kažem ručno mislim na to da sam sam stisnuo "Check for updates", dalje je bilo automatski :) )

Samo se ne sjećam koja jee to verzija nakoju išla tad.

I malo nakon toga, možda za par dana , ili tjedan ili tako nešto me je ujutro dočekao 8.1.4.0

Ali isto sam pročitao neki dan, čak mislim baš u ovoj temi da je netko pisao da su povukli 8.1.4.0 zbog nekih problema...ali nisam sad siguran.

Ako i ima problema sa 8.1.4.0 ja ih još nisam iskusio.

EDIT: aha, našao sam u temi svoj post, 27. ili 28. 12 sam stavio taj 8.1.2.0

EDIT 2: evo i tog posta sa 9 stranice o tom povlačenju 8.1.4.0

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 16:21 (miki1981).
17 godina
moderator

Al sve si instalirao preko Xiaomijevoga updatera, znači nisi ništa išao ručno instalirat (mimo tog Updatera), kemijat?

Aha, onda je to to - mi koji nismo nadogradili na 4.1.x... (ja tad još nisam imao ovaj mobitel) ostajemo na ovome do daljnjega na 4.0.x...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 16:28 (mbaksa).
15 godina
mbaksa kaže...

Al sve si instalirao preko Xiaomijevoga updatera, znači nisi ništa išao ručno instalirat (mimo tog Updatera), kemijat?

Točno. Osim ako je tko što u Neutrinu radio...

Jer ja sam kod naručivanja izričito tražio da mi gore bude global stable rom. Zvao sam Neutrino i pitao s kojim romom dolaze, rekli su sa...ne znam, nekim, ali ne global stable. I onda sam ih pitao da li će mi gore stavit global stable, jer se ne želim zafrkavati s tim stvarima. I jesu.

Meni je mob došao u ruke sa global stable 8.0.4.0 mislim.

I onda negdje 27. ili 28. 12. se ja sjetio pogledat da li ima kakv update, klik na check for update i izbaci mi obavijest da ima i što želim...ja sam kliknuo instaliraj :)

Tada je bio na 8.1.2.0

I par dana nakon toga nit sam imao obavijesti, nit sam klikao na check for updates...ništa, baš ništa nisam dirao, budim se ujutro i na mobu obavijest da je updatean na 8.1.4.0

UBR sad baš gledam na njihovoj stranici, i dolje u popisu za Redmi Note 4 MTK Latest global stable daje na download 8.0.4.0

Tako da očito ipak je nešto bilo zbog čega su povukli taj 8.1.4.0, netko je tu spominjao i neke probleme oko IMEI-a, dal ga nije bilo, ili ga se nije vidjelo...ne sjećam se točno.

Ja sam sad baš išao provjerit na svom dal piše IMEI i je, sve je uredno.

I pretpostavljam da se sad više neće ni bakćat puno oko toga, vjerujem da bi prvi slijedeći update mogao biti veliki na MIUI 9 i Nougat. Tj nadam se tome, s obzirom da sam negdje čitao da će MIUI 9 biti spreman vrlo skoro i da će mu baza biti Nougat.

UBR još mi nije stiglo staklo i zaštita od Nilkina...još čekam...baš me zanima kakvo će biti, isto par milimetara od ruba, ili skroz do ruba. Iako je meni veći problem loša kvaliteta ovog kojeg imam, dok tih par milimetara ruba mi ne stvara probleme, osim što baš ne izgleda lijepo.

17 godina
moderator
miki1981 kaže...
I pretpostavljam da se sad više neće ni bakćat puno oko toga, vjerujem da bi prvi slijedeći update mogao biti veliki na MIUI 9 i Nougat. Tj nadam se tome, s obzirom da sam negdje čitao da će MIUI 9 biti spreman vrlo skoro i da će mu baza biti Nougat.

Lako moguće da će biti tako, ali isto tako nekako mi se čini da ćemo to trebati još dugo čekati. Još ako će biti problema s baterijom s Nougatom kao što je kod Samsunga...

miki1981 kaže...
UBR još mi nije stiglo staklo i zaštita od Nilkina...još čekam...baš me zanima kakvo će biti, isto par milimetara od ruba, ili skroz do ruba. Iako je meni veći problem loša kvaliteta ovog kojeg imam, dok tih par milimetara ruba mi ne stvara probleme, osim što baš ne izgleda lijepo.

Ako imaš isto staklo kao i ja, nije ti problem kvaliteta tog stakla, nego defekt u proizvodnji! Znači to što su ljepljivi sloj stavili na krivu stranu. Zato i imaš lufta po rubu i zato se staklo jako masti, kad je oleofobni sloj (ako ga uopće i ima) sa strane stakla okrenute prema ekranu. Debili su jednostavno na krivu stranu okrenuli stakla u koraku stavljanja ljepljivog sloja i umjesto da ih unište, jednostavno pustili na tržište. A kupce tko j*be.

13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

MIUI 9 ne očekujte prije lipnja.

Do tada samo poliranje trenutne baze i povremeno uvođenje novih značajki kao nekakav uvod u ono što nas očekuje.

Android N bazirani ROM-ovi imaju problema sa Google services trenutno, kolega kaže da mora svaki dan preko TWRP-a ispočetka instalirati GAPPS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...
miki1981 kaže...

Ako imaš isto staklo kao i ja, nije ti problem kvaliteta tog stakla, nego defekt u proizvodnji! Znači to što su ljepljivi sloj stavili na krivu stranu. Zato i imaš lufta po rubu i zato se staklo jako masti, kad je oleofobni sloj (ako ga uopće i ima) sa strane stakla okrenute prema ekranu. Debili su jednostavno na krivu stranu okrenuli stakla u koraku stavljanja ljepljivog sloja i umjesto da ih unište, jednostavno pustili na tržište. A kupce tko j*be.

Pa vjerojatno je takvo...iako vidiš ovo sa otiscima prstiju ustvari uopće nisam ni primjećivao do sad. Ali da, definitivno ih ima više nego ih je bilo na starom mobu, osjetno više, tj masnoće.

A ja sam na prvu zaključio da je staklo u banani, jer mi je pocufalo rubove na par mjesta nakon samo dan -dva upotrebe, i to čak na gornjem djelu moba, gdje meni staklo ustvari leži skroz na ekranu moba, u mom slučaju je u doljnjoj trećini mobitela staklo odignuto na rubovima na cjeloj toj trećini uređaja, dok je na gornje dvije trećine uređaja staklo odignuto sam na 4 mikrolokacije ako to tako možemo nazvati. Uglavnom sranje od proizvoda kako god da gledaš, i jedva čekam to Nilkinovo da stigne...

UBR što se tiče tog Nilkina, po trackingu je poslano iz Rusije (kupio sam na onoj Nilkinovoj original stranici) i nakon tog inicijalnog slanja još nema nikakvih drugih informacija, a prošlo je za sad 10 dana... A valjda će do kraja mjeseca stić, iako se nadam da će i ranije.

15 godina
Cromaki kaže...

MIUI 9 ne očekujte prije lipnja.

Do tada samo poliranje trenutne baze i povremeno uvođenje novih značajki kao nekakav uvod u ono što nas očekuje.

Android N bazirani ROM-ovi imaju problema sa Google services trenutno, kolega kaže da mora svaki dan preko TWRP-a ispočetka instalirati GAPPS.

Pa 6. mj je skroz ok, taman neka mi negdje oko rođendana stigne Nougat i ja zadovoljan :)

9 godina
@Cromaki

Brijem da je to do Mediateka.
Jesi to čuo samo za RN4 ili šire ?
13 godina
Gogo222 kaže...
@Cromaki

Brijem da je to do Mediateka.
Jesi to čuo samo za RN4 ili šire ?

Za ovo sam čuo prvi put, barem se kod nas nitko nije javio sa sličnom poteškoćom za sada.

Sestra ima RN4 MTK ali koristi Global Developer ROM i kaže da nije uočila nikakav problem.

8 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Meni se na znalo dogoditi da zvučnik za razgovor "krči" dok traje uspostava poziva, svaki put kad se začuje zvuk zvona (onaj standardni dok zovete), zvučnik "zakrči". Pomislio sam da je zvučnik na izdisaju. Onda mi se nakon nekog vremena dogodilo da nakon nekoliko poziva zvučnik više ne radi, ništa se ne čuje, niti zvonjava niti sugovornik, samo tišina. Tad sam mislio da je zvučnik otišao do kraja, ali nakon resetiranja (isključi/uključi), zvučnik je opet radio. Tad sam pomislio da je software problem. To je bilo na verziju MIUI-a koji sam imao kad sam ga kupio (ne znam točno koja verzija, a kupio sam ga sredinom 10. mjeseca).

Nakon nadogradnje na noviju verziju MIUI-a, više nema ama baš nikakvih problema, sve radi kao sat po pitanju zvučnika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
@Grisha

Na kojoj si verziji bio prije, a na kojoj sad ?
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Eto došao je review tog "poboljšanog" notea 4. Samo najzatucaniji ljudi će uzeti sd verziju. Sramota id čipa naspram X20tke

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Snapdragon verzija je bolja što se tiče software supporta, to je jedina prednost napram MTK verzijom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

Snapdragon verzija je bolja što se tiče software supporta, to je jedina prednost napram MTK verzijom.

Nisam vidio taj review, ali vjerujem da će bit neka razlika na strani SD verzije i po pitanju trajanja baterije, a nekome i mali pomak u tom djelu može značiti razliku između odličnog i neupotrebljivog mobitela na dnevnoj bazi...

Iz osobnog iskustva znam da i 20ak minuta razlike može biti taman dovoljno da mobitel bez ikakvih razmišljanja koristiš kako bi i trebao ili da ga svaki drugi - treći dan proklinješ, njega i njegovu bateriju i onoga tko ju je napravio takvu...baš toliko veliku da te redovito pred kraj dana natjera da se moraš gnjavit punjačem :)

8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Da li jos neko ima problem, ili zna sta je, da se ne moze uraditi hard reset? prilikom pokusaja kad zadrzim power button i volume + pojavi se samo crna pozadina sa slikom telefona, isto tako kad odem na Reboot to recovery mode. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice