Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 521.017
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Xiaomi Redmi Note 4

Jel je itko kupio dobro kaljeno staklo za ovaj mobitel? Sad maloprije mi je došlo ovo - da, i ovo staklo je premalo, odnosno ima par mm od ruba sa svake strane. To bi se još i dalo prežvakati, da se rubovi stakla zalijepe za ekran. Nekih dva milimetra s lijeve strane i tri milimetra s desne strane staklo je "u zraku", što jako ružno izgleda. Netko ovdje je napisao da je problem u tome što je ekran Notea malo zakrivljen, no ne vjerujem da je u tome stvar - mislim da je stvar u tome što su kreteni ljepilo stavili na krivu stranu! Naime, ako pogledaš rubove stakla, vidiš da su rubovi tog 2,5D stakla zaobljeni na krivu stranu! Staklo je uže s one strane koja se lijepi na ekran! Znači, barem u slučaju ovog mog stakla, evidentno je da je riječ o greški u proizvodnji.

Dakle, zanima me je li kupio tko od vas staklo koje nije tako defektno pa da stavi link. Znači da se cijelom svojom površinom fino primi za ekran.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Xiaomi Redmi Note 4

Kupi Nillkin.

Ali ako je staklo ekrana zakrivljeno, nećeš naći nijedan da ide do ruba ekrana.

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 15:34 (XXX-Man).
15 godina
mbaksa kaže...

Jel je itko kupio dobro kaljeno staklo za ovaj mobitel? Sad maloprije mi je došlo ovo - da, i ovo staklo je premalo, odnosno ima par mm od ruba sa svake strane. To bi se još i dalo prežvakati, da se rubovi stakla zalijepe za ekran. Nekih dva milimetra s lijeve strane i tri milimetra s desne strane staklo je "u zraku", što jako ružno izgleda. Netko ovdje je napisao da je problem u tome što je ekran Notea malo zakrivljen, no ne vjerujem da je u tome stvar - mislim da je stvar u tome što su kreteni ljepilo stavili na krivu stranu! Naime, ako pogledaš rubove stakla, vidiš da su rubovi tog 2,5D stakla zaobljeni na krivu stranu! Staklo je uže s one strane koja se lijepi na ekran! Znači, barem u slučaju ovog mog stakla, evidentno je da je riječ o greški u proizvodnji.

Dakle, zanima me je li kupio tko od vas staklo koje nije tako defektno pa da stavi link. Znači da se cijelom svojom površinom fino primi za ekran.

Takvog sam i ja dobio, drugo, ali isti problem, i sve koja sam do sad vidio kod drugih su ista takva.

Naručio sam Nilkina pred par dana pa ćemo vidjet kad stigne.

14 godina
neaktivan
Ja obicno Nilkina kupujem, do sada nisam imao problema sa modelima za xiaomije.
17 godina
moderator
miki1981 kaže...
Takvog sam i ja dobio, drugo, ali isti problem, i sve koja sam do sad vidio kod drugih su ista takva.

Sve valjda isti proizvođač, napravio grešku u proizvodnji koju nitko nije primijetio (na vrijeme) i eto... Sad je na tržištu hrpa poluupotrebljivih stakala pa dok se to ne rasproda pa da se počnu prodavati korektno proizvedena...

I ja ću onda probati s Nillkinom...

XXX-Man kaže...

Ali ako je staklo ekrana zakrivljeno, nećeš naći nijedan da ide do ruba ekrana.

Nije mi to od presudne važnosti. I ovo staklo bi mi bilo OK da nisu ljepljivi sloj stavili na krivu stranu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 15:55 (mbaksa).
15 godina
mcf kaže...
Ja obicno Nilkina kupujem, do sada nisam imao problema sa modelima za xiaomije.

Da, oni stvarno jesu odlični, ali kad mi je trebalo nije ih bilo pa sam uzeo nešto što god sam mogao nać...i eto u nepunih...koliko mjesec i pol ccana tom nekom koje imam rubovi stakla su na se na 4 mjesta rascufali, tj fali komadić stakla (da ne kažem vlakana), onako cca 1mm dužine ruba i cca 0,5 mm prema unutra...

Uglavnom očaj od proizvoda. A Nilkina sam naručio u srijedu ako se dobro sjećam, pa čim stigne napišem kakva je situacija.

12 godina
odjavljen

I ja čekam staklo za Redmi Pro, nadam se da neću tako proći.. btw, ja sam naručio sa ebay.de, ako to čini kakvu razliku..

A lijepo mi pisalo:

NOTE: Because of the curved edges of the display, the protector is deliberately smaller than the display.
NOTE: Because of the curved edges of the display, the protector is deliberately smaller than the display.

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 15:44 (skorvy).
9 godina
@mbaksa

Jel možeš malo dojmove o smarfonu ? Znam da ima na netu ali onako iz prve ruke ?
17 godina
moderator
Gogo222 kaže...
@mbaksa

Jel možeš malo dojmove o smarfonu ? Znam da ima na netu ali onako iz prve ruke ?

Nisam mjerodavan za to, jer nemam nekog osobitog iskustva s drugim smartfonima. Mogu reći samo da sam mobitelom prilično zadovoljan - fluidan je u radu, ekran je prilično dobar (duboka crna, intenzivne boje), zvučnik je isto dosta dobar (jedino smještaj nije nužno najbolji - moraš paziti da ga ne prekriješ prstom/rukom), MIUI 8 mi je sasma OK. Ako bi mu se nešto moglo zamjeriti to su kamere (pogotovo prednja), iako opet nisu katastrofično loše - ono, prolazne su. I malo je zvučnik za razgovor (kad prisloših uho) zvrndav - nije to sad nešto da bih imao potrebe/želje slati mobitel na servis, ali eto... I čini mi se da baterija traje kraće od očekivanog, s ozbirom na to da se diči s 4000 mAh. Koliko sam skužio, neki ljudi metalnu poleđinu smatraju znakom kvalitete - iako ona daje čvrstinu mobitelu, moram reći da preferiram plastične - nisu hladne na dodir kad je malo hladnije i ne sližu se toliko iz ruke, kao što je slučaj s ovom. Ali to se lako da riješiti futrolom - baš mi je danas došla fina futrola koja rješava ta oba problema.

Sve u svemu, 1250 1400 kuna (Giztop mi je vratio samo pola carinskog duga, iako su obećali cijeli) za 3/32 GB smartfon takvih preformansi i kvalitetnog ekrana je odlična kupnja. Definitivno pri vrhu best buy liste.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 12:28 (mbaksa).
14 godina
neaktivan
Pod plus ne zaboravi ni odlicnu softvetsku podrsku, miui koji se razvija svakodnevno, uz redovne updateove cak i za najstarije modele. Dosta rijetko u tom cjenovnom rangu.
8 godina

evo ja imam ovo  svom mob  štiti cijeli zaslon

13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

TWRP za Snapdragon verziju:

[Tools] TWRP 3.0.2.0 for Redmi Note 4 SD (mido)
http://en.miui.com/thread-494633-1-1.html
(Source: Xiaomi MIUI Official Forum)

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Dali mi moze neko reci kako da narpavim backup i da posle ubacim sve iznova?
Hocu da napravim backup svega.

Kako da vidim koji kontakti su mi na sim a koji na mejl itd?

http://nasiljubimci.com/

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
steaming kaže...

Kako da vidim koji kontakti su mi na sim a koji na mejl itd?

Ne znam jel se razlikuju u kontaktima (možda bi imali značku za SIM?), htio sam pogledati, kad li vidim da na SIM kartici imam 0 kontakata (zaboravio sam da sam pred koji dan uzeo novu SIM kraticu jer mi je stara bila fizički prevelika).

Uglavnom, moguće je da uopće nemaš prikaz kontaktata sa SIM kartice uključen. Odi na Settings > System apps > Contacts > Display preferences. Pa si tu odrediš što će ti se prikazivati na mobitelu. A općenito, kontakte koje imaš u Googleovom oblaku imaš na adresi https://contacts.google.com/

9 godina
@mbaksa

Hvala puno !
Definitivno best buy, jedino bih volio da ima Snapdragon. Ne znam ima li smisla prelaziti sa odličnog Mi4c.
Možda ipak bolje Max.
14 godina
neaktivan
Pa postoji sd verzija.
9 godina
@mcf

Znam da postoji ali je još ga nema za kupit, a i stavili su SD 625 koji je rađen u 14nm ali ima samo A-53 jezgre. Ili možda ipak izbace neku kombinaciju sa SD 652.
Btw možda taj štedljivi SD 625
i nije tako loša ideja za recimo mene
koji ne igram igrice, tj. najviše surfam i ostali svakodnevni poslovi.
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Za par dana (ili mozda cak i tjedana) na trziste izlazi Xiaomi Redmi Note 4X. Ovaj uredjaj ce u potpunosti imati isti dizajn kao RN4 (kineska verzija sa full metal unibody), isti ekran, navodno istu kameru (mada mislim da ce to unaprijediti), i pazite sad, Qualcomm Snapdragon 653 Octa-core procesorom. Dolazi sa 4GB RAM-a, jedino ce kupac moci birati velicinu interne memorije od 32 ili 64GB. I bit ce dostupan u svim standardnim bojama kao RN4, a kao dodatak moci ce te ga nabaviti u matte black varijanti. Dakle topla preporuka za svakog ko planira kupiti si RN4, da saceka do izlaska ovog uredjaja. Navodna cijena koja se ocekuje je 13999 indijskih rupija (193 eura), za verziju od 64GB. Zivi bili pa vidjeli.

1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4X

Telefon iz prethodnog posta se pojavio i na Gearbest.com sa oznakom arrival notice http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_606834.html

0 0 hvala 0
8 godina
Jel uspio netko staviti neki drugi Launcher na Redmi Note 4? Ja pokušavam staviti Pixel Launcher, ali čini mi se da ne radi ispravno
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
@omar94

To te ja pitam :)
14 godina
Grisha kaže...
Jel uspio netko staviti neki drugi Launcher na Redmi Note 4? Ja pokušavam staviti Pixel Launcher, ali čini mi se da ne radi ispravno

Rade i nova i go launcher ,xiaomi eu 7.1.19 beta

8 godina
Evo i meni Nova radi, probao sam dosad Go i Pixel i nije radilo pa dalje nisam ni isprobavao

Postoje li neki dodaci za taj Launcher, fali mi neki digitalni sat na površini, a pod widgetima nalazim samo neki analogni koji mi se ne sviđa
14 godina
Grisha kaže...
Evo i meni Nova radi, probao sam dosad Go i Pixel i nije radilo pa dalje nisam ni isprobavao

Postoje li neki dodaci za taj Launcher, fali mi neki digitalni sat na površini, a pod widgetima nalazim samo neki analogni koji mi se ne sviđa

Ja koristin fancy widgets

15 godina
Grisha kaže...

Meni Nova na 8.1.4.0 global radila normalno.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

pokusavam da se prebacim sa kuvanog stable ROM-a na zvanicni zadnji global stable, pratim mitch-ev tutorial, medjutim kad treba da odradim download u SP flash tool-u, nista se ne desava, telefon uopste kao da ne postoji, ne detektuje ga. A instalirao sam MTK driver(pretpostavljam da on pravi problem), sta da radim?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
nemanjas23 kaže...

pokusavam da se prebacim sa kuvanog stable ROM-a na zvanicni zadnji global stable, pratim mitch-ev tutorial, medjutim kad treba da odradim download u SP flash tool-u, nista se ne desava, telefon uopste kao da ne postoji, ne detektuje ga. A instalirao sam MTK driver(pretpostavljam da on pravi problem), sta da radim?

Pokusaj da ga spojis preko usb porta na maticnoj ploci (ako koristis desktop), dakle neki od portova na poledjini. U najgorem slucaju uradi rollback MTK drivera i pokusaj naci neku drugu verziju.

9 godina
neaktivan
Ovo su odlične vijesti. Evo ja sam se mislio do ovog trenutka za nabavku note 4 ali me kočio procesor. Sad kad dolazi s SD ovo je definitivno moja sljedeća kupovina!

Inače trenutno sam na Nexus 5x-u nadam se da me note neće razočarati...
13 godina

Jeste tvrdoglavi pobogu, kočio te procesor, i eto sad ćeš uzeti model sa slabijim procom. Jebena logika stari, *clap clap.

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Instalirao sam global stable, i nemam hrvatski jezik, dali mi neko moze reci zasto i kako da ga vratim?

http://nasiljubimci.com/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice