Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 898.586
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Je prije mjesec dana
11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Stavit cu kasnije zadnji china dev rom, miui8 baza, jel mi moze neko dat link za onu aplikaciju preko koje kasnije google usluge stavit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

radon kernel v1.7 za cm/aosp te miui (samo lollipop)

changelog

radon kernel v1.7 cm/aosp

radon kernel v1.7 miui

u kombinaciji s resurrection remix rom dobijete super fluidan os s odličnom baterijom (10h sot u 2 dana, pozivi, poruke, web, igre ne igram)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Razor, daj molim te stavi nam sve kak tocno postupak ide od nule, trenutno sam na global stable. Znaci moram odkljucati i bootloader. Ili stavi samo link ak nije bed. Thnx

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

pošto sam malo zauzet poslom zalijepit ću linkove, ako negdje zapne probat ćemo riješit problem

Bootloader official unlocking

TWRP newbie guide

Step by step guide before you flash the cm13 with mm bootloader

1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Sinoć mi je stigao update za global stable 7.5.3.0. LHOMIDE  

Jel ga netko već skinuo i kakva su iskustva? Čitao sam da fingerprint senzor ne radi baš dobro.

0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ako nekog zanima:

imao sam prije redmi 3, na njemu sam dobio unlock doputenje od xiaomija. Sada sam taj isti acc stavio u note 3 i bez problema napravio unlock :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Odlično,onda vjerovatno samo checkiraju account.
robimarko@gmail.com
9 godina
neaktivan
Skinuo sam ja.Fingerprint mi radi odlicno kao i na prijasnjim romovima, baterija je malo bolja u odnosu na Global 7.3.7
11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo unlockao, stavio twrp, backupirao sve i sad gledam šta dalje.

Milsio stavit RR al vidim da ima nekih poteskoca sa fingerprintom.

Sad gledam ovaj xiaomi.eu rom, bar dok ne bude nešto što radi 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Stavi cm13

Jesi official unlocka mob? 

14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav, ljudi

Ne znam sijeća li se itko mog slučaja od prije cca. mjesec dana (na 86. stranici ove teme), no rekao sam da ću izvjestiti o novostima.

Ukratko, kupio sam dva Redmi Note 3 Pro telefona od Top-One trgovine na AliExpressu, za sebe i ženu. Oba su imali probleme u vidu pokazivanja -2% baterije cijelo vrijeme. Na preporuku Top-One, a i ono što sam našao na internetu i tu na forumu, instalirao sam global ROM koji je riješio taj problem.

No, drugi problem je taj što na jednom mobitelu ne radi LED-ica tipke MENU. Znam da kao nije neki funkcionalni problem, ali kupio sam novi mobitel i očekujem da na njemu sve radi. Kontaktirao sam Top-One u vezi problema, otvorio raspravu (Open dispute) na AliExpressu, i tu moja muka koja traje mjesec dana počinje.

Čovjek odgovara svakih 5 dana na svaku moju poruku, ignoriranje na kvadrat! A i ono što odgovori, kao da odgovara nekim generičkim odgovorima bez da i pročita šta ja njemu pišem. 3 puta mi je predložio da mobitel dam na popravak negdje, a on će platiti popravak u iznosu do $15. Ja mu svaki puta napišem da to ne dolazi u obzir, da ne želim da mi neki mesar popravlja novi mobitel, a pogotovo da mi lemi LEDicu ako je to i moguće. Solucija bi bila da mi mijenja cijeli ekran na kojem je LEDica, ali takav ekran košta s dostavom $103 ($59 + $44 - http://nis-store.com/spare-parts/xiaomi-redmi-note-3-touchscreen-lcd-black/).

Druga njegova solucija je da, ako me ta lampica ne smeta (da, tako se izrazio), platit će mi $15 dolara kompenzacije.

Treća solucija je da mu vratim mobitel, ali me upozorava da bi se mobitel mogao izgubiti i da to jako dugo traje. Vratit će mi novce koje sam platio (cijena mobitela plus DHL) i dati 5 dolara popusta na zamjenski mobitel. Znači, nije riječi rekao o tome tko plaća cijenu dostave prema njemu, ništa o tome tko će mi kompenzirati svo ovo vrijeme šta sam izgubio snimajući mu videe koje je tražio i zavlačio me, što mi cijena sadašnjeg telefona (Redmi Note 2) pada, a mislio sam ga prodati još prije mjesec dana kada sam kupio novog, a da ne kažem da je tip ionako spustio cijenu mobitela za 5 dolara od kad sam ja ovog kupio, i sad mi nudi pišljivih 5 dolara popusta.

Ja sam isključivo tražio vraćanje mobitela uz povrat novaca, da mi objasni kako da mu pošaljem mobitel, kako da aranžiramo da on plati i tu dostavu slanja pošiljke prema njemu i tražio neki normalniji popust na zamjenski mobitel uzevši u obzir sve.

Na te moje upite doživljavam samo oglušavanje. I dalje, onako kineski krene s "Dear friend..." i onda po starom. Uglavnom se pravda da nije njihova krivnja, da su izvršili kontrolu kvalitete i da se to moglo desiti po putu ako je paket ispao, a elektronika danas nije pouzdana, lako se kvari, itd. I tako ponovno ponudi jedne te iste solucije. Zadnje sam mu odgovorio u četvrtak, i od tada ponovno čekam i čekam odgovor... Sad sam na godišnjem i za 2 dana idem na more na 2 tjedna, onda me čekaju tereni na poslu a u vezi ovog ništa nisam riješio. Vrijeme prolazi i ništa se ne događa.

Dakle, njegov zaključak je u smislu da nitko nije kriv, pa ako mislim nešto poduzimati, troškove ćemo podijeliti pola ja pola on (imam i unboxing video kojeg je dobio još u startu i na kojem se sve vidi).

Ova rasprava (dispute) na AliExpressu je isto pušiona. Puna je bugova (prije 2 tjedna sam cijelo popodne izgubio na uploadanje videa jer je izbacivalo), a princip je da možeš napisati tekst od 512 znakova, uploadati jedan video i staviti 3 slike u kojima moraš iznjeti svoje dokaze. Među tim slikama mora biti PrtScr razgovora između tebe i sellera jer oni inače te razgovore ne čitaju. Svaki put kad ti ili seller modificirate taj dispute, rok za zatvaranje se produžuje, nisam dokučio po kojem principu.

Također se ne možeš izjasniti što točno želiš kao riješenje nego ti ponude opcije. Ma koma!

Praktički je sustav osmišljen da odustaneš i prihvatiš da si dobio robu s greškom i po tom pitanju ništa ne možeš. Prava potrošača ne postoje.

Dođe mi da pošaljem i njega i AliExpress u tri krasne.

Na ebayu sam znao kupiti ogrlicu za 5 dolara koja nije odgovarala slici i dobio bih svih 5 dolara nazad na pritužbu, a ovdje te razvlače i ponude 5 dolara na cijenu od 220, i još da ja plaćam DHL očito čime sam u minusu za 15 dolara minimalno.

Ne bih nikome nikada preporučio da tamo kupuje.

Evo ljudi, ne znam ima li ko kakav savjet, no samo sam htio malo se ispuhati i da podijelim iskustvo. Malo je i cijeli ovaj moj post spam, ali možda nekom i olakšam odluku oko toga gdje će kupiti mobitel.

Inače, da napišem nešto i u vezi mobitela - ovog drugog (ispravnog) sam unlockao službenim putem, stavio TWRP, rootao i stavio EU weekly ROM.

Ne mogu reći da sam posve zadovoljan, nekad me zeza rotacija ekrana, nekad mi žiroskop laga strašno (na 360 videima recimo), malo kao da mi teže fingerprint čita (više grešaka), a i određene igrice koje na Redmi Note 2 rade savršeno tu užasno koče. Bar se nadam da je do ROM-a, a ne isto do mobitela. :-/

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 14:07 (tjsudac).

3 0 hvala 1
11 godina
Nikola_Cro kaže...

Stavi cm13

Jap,

evo taman ga skidam pa probam, stavit cu na njega i ovaj kernel iz par postova prije, pa gdje puklo :)

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ekipa jel znate koji servis u Zg da popravlja Xiaomi mobitele. Zvao sam u MR servis i oni kažu da servisiraju samo mobitele iz Recro distribucije.

Po svemu sudeci mobitelu je otišla matična i trebalo bi ju zamjeniti.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ja sam slao natrag mobitel. Tražit će te da šalješ običnom poštom da on ne plati carinu. Slao sam preko HP preporučeno koji ima track number i poslao mu. Vrijeme cca 28 dana putovanja. Čim je stigao Aliexpress vratio novce.

Cijena oko 90 kn poštarine za Zagreb - Kina.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
thebatman kaže...
Nikola_Cro kaže...

Stavi cm13

Jap,

evo taman ga skidam pa probam, stavit cu na njega i ovaj kernel iz par postova prije, pa gdje puklo :)

Aj stavi ovaj,  ja san ga mislia stavljat kad mi mob dode

13 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Kakvih poteškoća? Rom radi uredno, ako imas neke FCe samo flashay CM13.0 radio i neces imati problema. Ukoliko ti se ne svidi samo napravi restore. Evo ja sam danas prijatelju tri roma zamjenio za pola sata da vidi koji mu se najvise svidja. Ako imas ALKA twrp onda se ne moras brinuti da ce ti se lockati bootloader nakon restorea i samo picis romove svaki dan novi ako zelis :)

11 godina
Bombilakus kaže...
thebatman kaže...

Kakvih poteškoća? Rom radi uredno, ako imas neke FCe samo flashay CM13.0 radio i neces imati problema. Ukoliko ti se ne svidi samo napravi restore. Evo ja sam danas prijatelju tri roma zamjenio za pola sata da vidi koji mu se najvise svidja. Ako imas ALKA twrp onda se ne moras brinuti da ce ti se lockati bootloader nakon restorea i samo picis romove svaki dan novi ako zelis :)

Stavio sam cm13 sada i ne ocitava mi sim karticu, onda resetiram par puta, pa prodari. Pa se sa iducim restartom ili airplane modom izgubi pa ponovo.

Probao mijenjati sim kratice i slotove, rezultat isti.

Imaš kakav fix?

13 godina
neaktivan
CM 13 radio :) Ukoliko ga ne nadjes na xda forumu postam ti ja link kasnije kad dodjem doma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Bombilakus kaže...
CM 13 radio :) Ukoliko ga ne nadjes na xda forumu postam ti ja link kasnije kad dodjem doma.

Nasao sam ih više, ali ispod svakog linka je neki sretnik koji je izgubio imei pa cu te pocekat :)

Što se tice roma opcenito, prve impresije:

- baterija mi se cini ok, u 1h screena izgubilo 15%

- kamera se brzo pali, pogotovo iz zaključanog zaslona dvkolikom power tipke

- sanpdragon camera je defaultan, nudi 4k snimanje i 60fps snimanje

- trik sa api2 radi na ovom romu, tako da preko proshota imam manualni fokus, ekspoziciju, shutter etc

- antutu je 76k, isto kao zadnji globas stable, ali je cm rom brži sa glađim animacijama

- za sada nisam imao problema sa razgovorima (kad mob ocita karticu, jel)

Ako koga još što zanima...

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Znaci flashaj ovo samo ako si napravio backup u TWRP na starome romu. IMEI možeš izgubiti jedino ako flashaš unatrag verziju androida sa full wipeom u MiFlashu. Ako budeš radio restore obavezno isključi "firmware" kućicu u restore meniju. Ja sam napravio masu puta restore na 5.1 android tj MIUI 7 i 8 betu bez problema ;) 
Flash ovo https://mega.nz/#!9hlljJKD!QmjwPqMOH1g5dulj8CNGNHKQuZBsugOqWkEJ0QasGE4   

P.S. ovo je za pro verziju tj snapdragon procesor. Nisam siguran jel radi na mediatek procesoru!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 16:35 (Bombilakus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Destination Country - Tracking Consuming: 1048 ms

2016-07-26 11:35

Croatia, ZAGREB 10003, Record item customs information (Inb), Retention reason : Invoice missing

2016-07-26 08:00

Croatia, 10004 Zagreb CAR, Receive item at location (Inb)

Croatia, 10004 Zagreb CAR, Send item to customs (Inb)

2016-07-25 20:29

Croatia, ZAGREB 10003, Send items to customs1 (Inb)

2016-07-25 14:44

Croatia, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)

2016-07-21 12:22

Singapore, SINGAPORE S01, Insert item into bag (Otb)

Znaci GizTop je unatoc mojim rijecima da mi ne salju paket jer ne zelim placat dodatnih 30$ za remote area sihpping poslao ga preko free shippinga na koje su rekli da ce refundat ako bude carine. Posto je zadrzan na carini moje misljenje je da cu 100% platiti PDV od cca 500kn.

Da vjerujem tim debilima ili mogu traziti paypal refund ( je li mogu u ovoj situaciji, na temelju cega)??

Za 2-3 istice paypalovih 45 dana refund roka.

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
krayz1e kaže...

Sinoć mi je stigao update za global stable 7.5.3.0. LHOMIDE  

Jel ga netko već skinuo i kakva su iskustva? Čitao sam da fingerprint senzor ne radi baš dobro.

Za sad mi se čini prilično ok, u dan i pol kolko ga imam nisam imao ni jedan problem sa fingerprintom.

9 godina
neaktivan
Ak ne preuzmes dobivas refund jer ti mob nije isporucen,a ak platis pdv onda 50/50 dal budu ti dali..
11 godina
Bombilakus kaže...

Znaci flashaj ovo samo ako si napravio backup u TWRP na starome romu. IMEI možeš izgubiti jedino ako flashaš unatrag verziju androida sa full wipeom u MiFlashu. Ako budeš radio restore obavezno isključi "firmware" kućicu u restore meniju. Ja sam napravio masu puta restore na 5.1 android tj MIUI 7 i 8 betu bez problema ;) 
Flash ovo https://mega.nz/#!9hlljJKD!QmjwPqMOH1g5dulj8CNGNHKQuZBsugOqWkEJ0QasGE4   

P.S. ovo je za pro verziju tj snapdragon procesor. Nisam siguran jel radi na mediatek procesoru!!

Recimo da ocu restore na miui 8 baziran na 5.1 što bi teoretski trebao napravit?

11 godina
neaktivan

Da ali dok se to rijesi sa racunom na carini istice mi PayPalov 45 dana policy.

Sta ce mi potpis imam 15
11 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo posložio sam napokon cm13 kako treba da sve radi.

1) unlock bootloader

2) flash cofface twrp

3) iz twrp flash alka twrp

4) u atwrp backup svega

5) u atwrp wipe all

6) u atwrp flash cm13

7) reboot.

Tad sam došao do toga da sve radi kako treba, izuzev dvije stvari:

- kamera fc

- mob ne ucitava sim karticu, tek nakon nekoliko restartova je ucita i s iducim je izgubi. Treba flashat cm13 radio.

8) u atwrp flash cm  radio

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=67424265&postcount=2299

Nakon ovoga sam dobio neki cudan problem sa mobob, a to je da sam zaglavio na lockscreenu. Dakle stizu obavjesti, mogu se javit na tel, ali ne mogu otkljucat mob. Samo me vraca na lock screen.

Nakon googlanja dolazim do rješenja.

9) u atwrp ponovno flashati cm13 zip, dirty, bez wipea

E sad mogu otkljucat mob, kartice rade kako treba, ali i dalje kamera ne radi. Sad to rješim flashanjem patcha za cm13:

10) u atwrp flashat patch

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
VedroVis kaže...

Destination Country - Tracking Consuming: 1048 ms

2016-07-26 11:35

Croatia, ZAGREB 10003, Record item customs information (Inb), Retention reason : Invoice missing

Croatia, 10004 Zagreb CAR, Receive item at location (Inb)

Croatia, 10004 Zagreb CAR, Send item to customs (Inb)

2016-07-25 20:29

Croatia, ZAGREB 10003, Send items to customs1 (Inb)

2016-07-25 14:44

Croatia, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)

2016-07-21 12:22

Singapore, SINGAPORE S01, Insert item into bag (Otb)

Znaci GizTop je unatoc mojim rijecima da mi ne salju paket jer ne zelim placat dodatnih 30$ za remote area sihpping poslao ga preko free shippinga na koje su rekli da ce refundat ako bude carine. Posto je zadrzan na carini moje misljenje je da cu 100% platiti PDV od cca 500kn.

Da vjerujem tim debilima ili mogu traziti paypal refund ( je li mogu u ovoj situaciji, na temelju cega)??

Za 2-3 istice paypalovih 45 dana refund roka.

Refund

13 godina
neaktivan
thebatman kaže...

1) unlock bootloader

2) flash cofface twrp

4) u atwrp backup svega

5) u atwrp wipe all

6) u atwrp flash cm13

7) reboot.

- kamera fc

- mob ne ucitava sim karticu, tek nakon nekoliko restartova je ucita i s iducim je izgubi. Treba flashat cm13 radio.

Nakon ovoga sam dobio neki cudan problem sa mobob, a to je da sam zaglavio na lockscreenu. Dakle stizu obavjesti, mogu se javit na tel, ali ne mogu otkljucat mob. Samo me vraca na lock screen.

E sad mogu otkljucat mob, kartice rade kako treba, ali i dalje kamera ne radi. Sad to rješim flashanjem patcha za cm13:

Ili skineš RR rom official zadnji koji ti je baziran na CM i radi ti sve od prve :) Al nek si se malo pomucio :P 

11 godina
Bombilakus kaže...
thebatman kaže...

1) unlock bootloader

2) flash cofface twrp

4) u atwrp backup svega

5) u atwrp wipe all

6) u atwrp flash cm13

7) reboot.

- kamera fc

Ili skineš RR rom official zadnji koji ti je baziran na CM i radi ti sve od prve :) Al nek si se malo pomucio :P 

A vidim da i tamo ima flashavanja radija i slicnih pizdarija.

De napiši mi kako najlakše  nazad na miui, zlu ne trebalo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice