Jel moguce da sam uspio otkljucati BL a da sam u tom trenutku bio na 7.3 Stable???
Hm...
Pokrenuo sam apk za unlock BL, fastboot, ustekao mob... Stisnuo Unlock, i voila... 100% uspjesno gotovo...
Interesantno...
Jel moguce da sam uspio otkljucati BL a da sam u tom trenutku bio na 7.3 Stable???
Hm...
Pokrenuo sam apk za unlock BL, fastboot, ustekao mob... Stisnuo Unlock, i voila... 100% uspjesno gotovo...
Interesantno...
Sad ni sam nisam siguran dal da se prebacim na miui.com global dev pa da onda stavim twrp pa onda xiaomi.eu rom... :/
Ili da se prebacim na miui.com global dev pa unlock ponovno i onda twrp pa xiaomi.eu rom... :D
Pf... Dilema...
Uzeo bi ovaj mobitel: http://www.honorbuy.com/707-xiaomi-redmi-note-3-pro-32gb-gray.html#/rom-32gb/color-gray/shipping_insurance-no
Citam malo komentare:
I would like to receive the device as manufactured by Xiaomi. Is it possible to receive a sealed device with its original MIUI ROM (Chinese version) shipped from your EU warehouse?
Answer:
Hello. All the Xiaomi Redmi Note 3 Pro smartphones in stock in EU warehouse are support Multilanguage ROM. If you want the phone with its original MIUI ROM (Chinese version), you have to choose shipping from China warehouse. And when you place the order, you have to leave a message to inform us that you want the phone with original MIUI ROM (Chinese version). Best regards!
Šta mi preporučate? (ne razumijem se u to), da li da uzmeo original Chinese rom ili Multilanguage ROM?
Hvala!
Moze link na tut po kojem si radila?
Da li je netko zapeo kod unlockinga... Naime, izbaci mi da ne moze verify device, i dolje pise "No need to unlock this device"...
Prvi puta sam uspio napraviti unlock, doslo do 100% ali nisam vise siguran da li je BL otkljucan s obzirom da sam preko fastboot-a prebacio na CHN dev rom sa miui.com...
Nikako mi nije htio preko recovery-a staviti TWRP...
Pa sam iz tog razloga posumnjao da BL nije otkljucan. Isto tako ne mogu pristupiti u Recovery... Hm...
Kako, ako moze kratki tut ili link na tut. Hvala
Uzeo bi ovaj mobitel: http://www.honorbuy.com/707-xiaomi-redmi-note-3-pro-32gb-gray.html#/rom-32gb/color-gray/shipping_insurance-no
Citam malo komentare:
I would like to receive the device as manufactured by Xiaomi. Is it possible to receive a sealed device with its original MIUI ROM (Chinese version) shipped from your EU warehouse?
Answer:
Hello. All the Xiaomi Redmi Note 3 Pro smartphones in stock in EU warehouse are support Multilanguage ROM. If you want the phone with its original MIUI ROM (Chinese version), you have to choose shipping from China warehouse. And when you place the order, you have to leave a message to inform us that you want the phone with original MIUI ROM (Chinese version). Best regards!
Šta mi preporučate? (ne razumijem se u to), da li da uzmeo original Chinese rom ili Multilanguage ROM?
Hvala!
Ostavi multilanguage rom i kada dode vidids koji je rom, ako je onaj multilanguage sa xiaomi.eu, ostavis, ako je nesto divlje flashas na original.
Za ostale:
POSTOJE 2 VRSTE REDMI NOTE 3 MOBITELA sa Snapdragon i Mediatek i nisu isti tutorijali, brickat cete mobitel ako ne znate sta radite. Informirajte se prvo pa onda radite, nemojte napamet ici i onda kriviti forum kad ste sjebali mobitel
Citam malo komentare:
Answer:
Hvala!
Ostavi multilanguage rom i kada dode vidids koji je rom, ako je onaj multilanguage sa xiaomi.eu, ostavis, ako je nesto divlje flashas na original.
Sad gledam ovdje jer je jeftinije: http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Snapdragon-650-Hexa-Core-5-5-3GB-RAM-32GB-ROM/32597684693.html?spm=2114.13010208.99999999.268.LSGlsi
Ono što me zanima je koja android verzija dolazi s telefonom i kako ide update, recimo ako je gore verzija 5 (Lollipop), kako se radi update na 6 (Marshmallow), i naravno dalje u budučnosti kad budu nove verzije. Jel to telefon sam napravi update preko wifi ili... ?
(jer tako sam navikao dosad na iphone i galaxy telefonu koji imam)
Udješ u fastboot
Trebaš imati folder adb,kada udješ u ovaj folder kucaš narebe:
fastboot devices
fastboot oem device-info
tu piše da li je otključano ili nije,
http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
Krenula sam od tocke 1. Download the adb....
Mob mi je radio ali mi je izbacivalo ono can't verify update pa mi ovi prethodni koraci nisu trebali. Preporucam da prvo poskidas sve sta treba (adb, rom, miflash itd) jer se meni rom skidao oko sat vremena
Ovo se odnosi na snapdragon verziju
Toliko se o tome pise a mene pocelo zanimati sta se to otkljucava u cem je smisao nista mi nije jasno kao buducem vlasniku xiaomia :D
da li se moze mob normalno koristiti bez da se napise program za njega :D
Ovako stvari stoje... :D
Uspio sam preko fastboota postaviti TWRP...
Nije mi se dalo provjeravati da li je BL otkljucan ili nije s obzirom da sam prosao proces i pisalo je 100%...
Drugi puta kada sam pokusao UL napraviti, pisalo je "No need to unlock this device" - logika mi je govorila da to znaci da je mob vec otkljucan...
Onda sam skinuo TWRP i stavio njega - nadao se da ce uci u TWRP s obzirom da prije ovog dijela nije htio uci u recovery.
S obzirom da nije htio uci u standardni recovery, procitao sam na netu da je to znak da je BL zakljucan, malo sam bio skeptican ali sam vjerovao onome "No need to unlock this device" :D
I da skratim pricu, usao u TWRP, flashao zadnju verziju MIUI 7 xiaomi.eu DEV roma i sad sve radi bjuuuutiful! :D
Danas ako stignem se jos pozabavim sa SuperSU...
Poz,
Ispricavam se ako je netko vec spominjao nesto slicno, ali mozete li mi reci kolko je pouzdan Honorbuy za narucivanje i ako narucim Redmi Note 3 s njega koji je 156 dolara, placam li pdv ako dolazi iz EU skladista i placam li mozda dostavu, jer sam negdje naisla na post u kojem pise da je dostava dodatnih 30 dolara.
Hvala
Poz,
Ispricavam se ako je netko vec spominjao nesto slicno, ali mozete li mi reci kolko je pouzdan Honorbuy za narucivanje i ako narucim Redmi Note 3 s njega koji je 156 dolara, placam li pdv ako dolazi iz EU skladista i placam li mozda dostavu, jer sam negdje naisla na post u kojem pise da je dostava dodatnih 30 dolara.
Hvala
Honorbuy, moras samo obratit paznju da li je ne EU skladistu... Ako je onda placas 39$ dostave... I onda nemas dodatnih davanja...
Druga opcija je Aliexpress i TopOne gdje placas dostavu 26$ DHL-om... I ako se ne varam, u konacnici izadje jeftinije... Isto tako nemas davanja nikakvih osim tih 26$... Dodje ti mob za 5-8 dana...
Poz,
Hvala
Honorbuy, moras samo obratit paznju da li je ne EU skladistu... Ako je onda placas 39$ dostave... I onda nemas dodatnih davanja...
Druga opcija je Aliexpress i TopOne gdje placas dostavu 26$ DHL-om... I ako se ne varam, u konacnici izadje jeftinije... Isto tako nemas davanja nikakvih osim tih 26$... Dodje ti mob za 5-8 dana...
Honorbuy daje 1 godinu garancije
Jel znate mozda jos koju stranice, da je pouzdana i da izade bar ista jeftinije od toga te da se ne placa pdv?
gledala sam na xiaomiforsale ali dosta ljudi se zali na njih, a preko giztopa se navodno sad placa pdv, a koliko znam nije bilo tako
Gearbest ima besplatno EU skladište ali čini mi se da nemaju Redmi Note 3 trenutno u tom skladištu nego samo u kineskim.
U honorbuy ispada jeftinije ako kupujes u eurima,a sad bas gledam ako uz recimio mobitel dodam maskicu koja kosta 20 kn moram platit jos dodatnih 150kn postarine dakle postarina je 420kn. koja glupost.
Gearbest ima besplatno EU skladište ali čini mi se da nemaju Redmi Note 3 trenutno u tom skladištu nego samo u kineskim.
Ali koliko sam vidio nema HR za izabrati za dostavu... Tako da mislim da to njihovo EU skladiste i nije nesto kada smo mi u pitanju...
Jel znate mozda jos koju stranice, da je pouzdana i da izade bar ista jeftinije od toga te da se ne placa pdv?
gledala sam na xiaomiforsale ali dosta ljudi se zali na njih, a preko giztopa se navodno sad placa pdv, a koliko znam nije bilo tako
Xiaomiforsale i dalje je jedan od najpouzanijih webshopova kad se uzima sa skladišta u Češkoj ("in stock"). Treba se samo kloniti narudžbi s oznakom "on the way" (predugo se čeka). Nadalje, jedini su EU webshop koji garanciju i servis pružaju u EU (Českoj). Troškovi dostave s ovom cakom ispadnu svega 2-3 eura (GLS u Hrvatsku dostavlja za 3-4 dana).
Nisam baš puno proučavao, iako i mene zanima, ali jučer sam na XDA naletio na komentar koji kaže da dobiva 4h SoTa, a imao je 8 na MIUIu. Neki su s time zadovoljni, mene je ti 8h previše razmazilo da bi se vratio na 4.
Može screenshotove battery usagea i graf ?