Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 912.203
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
power_user kaže...
dualpixel kaže...
Cadus kaže...

Evo i moj je Pro model jucer stigao na adresu :)
Eeh sad, doso mi je sa stable ROMom, bez google appsa...Ugl, za Pro model, koji je the best ROM za staviti?

jel ti stigao sa official ROM-om ili nekom skuhanom verzijom ROM-a?

Nisi mene pitao, ali i moj je stigao jučer od istog prodavača, mene je pitao hoću li čekati da mi on stavi multi-language ROM ili da mi pošalje sealed in box. Naravno, uzeo sam ovaj neotvoreni, tako da je official ROM, ali ovisi što zatražiš.

Ako budem imao vremena kasnije mogu napraviti malu usporedbu MTK i Snapdragon verzije, najviše me zanima kamera. Za sada ih nisam direktno uspoređivao, ali ne osjetim neku razliku između ta 2 modela u normalnom korištenju, ali vidjet ću kad ih uzmem jedan pored drugog.

Dap dap, sluzbeni je...
Nisam bio bas jucer od vremena, pa sam ga samo nakratko primio i upalio :)

Kamera mi se cini nekak zuckasta (slikao u zatvorenoj prostoriji sa prodorom suncevog svijetla), ali budem je danas-sutra malo detaljnije istrazio.
Jel bi official ROM trebao raditi kao po spagi? Hrvatski mi nije bitan jer mi je tak i tak sve na engleskom. Ii sta sa google appsima?

Jos samo da pohvalim Xiaomijeve slusalice, znaci cudo su!!!

Uzeo sam model koji je izasao nakon Piston 3 - http://www.aliexpress.com/store/product/2015-Newest-Original-Xiaomi-Dynamic-and-Balanced-Armature-Headphones-HD-Audio-3-5mm-Mi-In-Ear/342812_32526364968.html?spm=2114.12010108.100007.20.ZdstOc
Svaka preporuka ;)

Edit: Dap, seller mi je uputio isto pitanje :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 13:38 (Cadus).
16 godina

Meni radi OK, ali ni custom ROM koji je došao na MTK verziji nije pravio neke velike probleme(osim što je bilo stvari na kineskom i nije radio čitač otiska prsta). 

Što se tiče play storea, radio sam po ovome: http://en.miui.com/thread-198204-1-1.html

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
11 godina
protjeran
Meni na EU Romu nekad nereagira čitač..moram otkljucat./zaključati mob da proradi

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

ili samo odete na njihov kineski app store, napisete google, izbaci vam google installer i on ce sav posao obaviti...

ja imam evo malo manje od mjesec dana mob sa stable verzijom i super radi, nisam primjetio niti jedan jedini bug

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
matija410 kaže...
Meni na EU Romu nekad nereagira čitač..moram otkljucat./zaključati mob da proradi

Možda očitava nešto drugo, čini mi se da se namjerno blokira ako previše puta neuspješno očita. Ako probam 5x sa prstom koji nije spremljen ne radi dok ga ne otkljucam s PINom. 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
11 godina
protjeran
Stvarno nemam pojma..uopće ne vibrira ...

Prilikom otključavanja bootloadera piše da fingerprint možda nebude ispravno radil
10 godina
neaktivan
Cadus kaže...
power_user kaže...
dualpixel kaže...
Cadus kaže...

Evo i moj je Pro model jucer stigao na adresu :)
Eeh sad, doso mi je sa stable ROMom, bez google appsa...Ugl, za Pro model, koji je the best ROM za staviti?

jel ti stigao sa official ROM-om ili nekom skuhanom verzijom ROM-a?

Nisi mene pitao, ali i moj je stigao jučer od istog prodavača, mene je pitao hoću li čekati da mi on stavi multi-language ROM ili da mi pošalje sealed in box. Naravno, uzeo sam ovaj neotvoreni, tako da je official ROM, ali ovisi što zatražiš.

Ako budem imao vremena kasnije mogu napraviti malu usporedbu MTK i Snapdragon verzije, najviše me zanima kamera. Za sada ih nisam direktno uspoređivao, ali ne osjetim neku razliku između ta 2 modela u normalnom korištenju, ali vidjet ću kad ih uzmem jedan pored drugog.

Dap dap, sluzbeni je...
Nisam bio bas jucer od vremena, pa sam ga samo nakratko primio i upalio :)

Kamera mi se cini nekak zuckasta (slikao u zatvorenoj prostoriji sa prodorom suncevog svijetla), ali budem je danas-sutra malo detaljnije istrazio.
Jel bi official ROM trebao raditi kao po spagi? Hrvatski mi nije bitan jer mi je tak i tak sve na engleskom. Ii sta sa google appsima?

Jos samo da pohvalim Xiaomijeve slusalice, znaci cudo su!!!

Uzeo sam model koji je izasao nakon Piston 3 - http://www.aliexpress.com/store/product/2015-Newest-Original-Xiaomi-Dynamic-and-Balanced-Armature-Headphones-HD-Audio-3-5mm-Mi-In-Ear/342812_32526364968.html?spm=2114.12010108.100007.20.ZdstOc
Svaka preporuka ;)

Edit: Dap, seller mi je uputio isto pitanje :)

kamera je prema nekim recenzijama čisti prosjek, čak u momentima i loša. 

s druge strane gledao sam na nekim siteovima fotke iz pro modela i fotke su bile sasvim ok, oštre od ruba do ruba (kamera je recimo nahvaljena u ovoj recenziji. tamo se spominje da su fotke oštre od ruba do ruba, što je rijetkost za fotke iz kamera u mobitelima (što je zaista istina, jer kao foto profesionalac znam da su fotke često neoštre na rubovima i na jeftinijim objektivima za dslr aparate, a kamoli za leće na mobitelima.

U ovoj kratkoj recenziji 

(tip koji inače zna nahvaliti Xiaomije i čini se nezavisan u recenzijama) se pak navodi i primjerima fotki pokazuje kako je kamera (pogotovo prednja) lošija od one u RMN3 (koju je također ocijenio ne baš sjajnom). Tvrdi da Meizu daje puno bolje slike.

negdje se moralo uštedjeti, meni nije prebitno kakva je kamera za mob od 1600 kn, ali da je preko 2000 kn tu već bome je...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 21:19 (skyactive).
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Bok, dvoumim se između OP2 i rn3Pro, novac mi nije bitan preveć jer su cijene obje unutar moga budžeta.

Naime, kod rn3Pro mi se jako sviđa njegova baterija i fingerprint scanner kojeg sam osobno isprobao, ali ne znam kakav je u usporedbi sa OP2 jer ga nemam, pa ako ima netko tko je koristio oba telefona da malu usporedbu nabaci :D

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Root za PRO verziju jos nije moguc ili?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 1:54 (Cadus).

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Molim savjet za početnika.

Do sada sam imao jeftilen mobitel koji mi je služio samo za razgovore i planiram ga zamjeniti.

Imam i fotić (idiot od 1000 kn) koji mi služi za slikanje obitelji na moru, rođendanima i sl. 

Da li može neki od Redmi3/Note3/Note3 Pro zamjeniti funkcionalnost fotića za moje navedene potrebe?

Hvala na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ako nisi pro fotograf bi mogao, ali bolje ti je uzeti Meizu mobitel, oni imaju bolje kamere.

1 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Malo glupasto pitanje, ali zasto na mom Xiaomi Redmi Note 3 Pro MIUI nema ikone za aplikacije instalirane sa google playa kao što su: Whatsapp, YouTube, Gmail, Messenger, Viber, Chrome, 9GAG i tako dalje?

Nego su orginal njihove ikone naljepljene na kvadraticasti template od MIUI...
Jer znam da ih buraz ima na svom Redmi Noteu 2, pa jel to mozda do njegovog EU ROMA ili? :)

0 0 hvala 0
15 godina
Cadus kaže...

Malo glupasto pitanje, ali zasto na mom Xiaomi Redmi Note 3 Pro MIUI nema ikone za aplikacije instalirane sa google playa kao što su: Whatsapp, YouTube, Gmail, Messenger, Viber, Chrome, 9GAG i tako dalje?

Jer znam da ih buraz ima na svom Redmi Noteu 2, pa jel to mozda do njegovog EU ROMA ili? :)

i na mom rn3 pro su takve ikone, izgleda da na stable romu su samo od ovih stock aplikacija takve ikone.. a mozes si i druge ikone i teme instalirati pa imas i takve ikone kakve ti zelis

moj homescreen moj homescreen
13 godina
Cadus kaže...

Da, ROM sa Xiaomi.eu ima extended icon pack.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 0:56 (Cromaki).
13 godina

Od kud skidas druge ikone i teme?

Jer prek Themesa mi je malo zbunjeno kad je sve na kineskom...A i ak je to njihovo, onda vjerojatno isto nema nasih aplikacija, tj koje mi europljani vise koristimo...

14 godina
fpozar kaže...
Ako nisi pro fotograf bi mogao, ali bolje ti je uzeti Meizu mobitel, oni imaju bolje kamere.

Nisam Pro fotograf. Ne slikam kapi kiše na cvijetu ili ...

Kod Redmia me jako privlači dobra baterija, jer nemam volje svako malo puniti bateriju.

Hvala na odgovoru. Budem još malo pratio review-e ... Iako sam već lagano nervozan. Što više čitam, to sam neodlučniji (poslovica bi rekla: to manje znam ili tako nekako)

16 godina
Cadus kaže...

Jer prek Themesa mi je malo zbunjeno kad je sve na kineskom...A i ak je to njihovo, onda vjerojatno isto nema nasih aplikacija, tj koje mi europljani vise koristimo...

Na MIUI launcheru možeš koristiti samo njihovu Themes aplikaciju. Ako želiš drukčije ikone, izgled kao klasičan Android i sl., instaliraj Nova Launcher pa ga postavi kao zadani UI (ponuditi će ti koji da koristiš kad instaliraš, samo odaberi "Remember my choice").

13 godina
WackyZG kaže...
Cadus kaže...

Na MIUI launcheru možeš koristiti samo njihovu Themes aplikaciju. Ako želiš drukčije ikone, izgled kao klasičan Android i sl., instaliraj Nova Launcher pa ga postavi kao zadani UI (ponuditi će ti koji da koristiš kad instaliraš, samo odaberi "Remember my choice").

Hvala :)

Ma znam ovo za Nova Launcher, ali bih ostao kod MIUIa, lajkam ga jako :)

Mislio sam da postoje i neke druge solucije za skidanje teme :/ jer to prek Themesa definitivno nije pregledno posto je sve na kineskom...Ima po miui forumu takoder ljudi sto rade razno razne teme, pa se skine i ubaci u \system\media\theme\_______

15 godina
Cadus kaže...

Vecinu aplikacija nema, osim od ovih poznatijih, facebook, whatsapp, instagram itd

Tu na ovoj drugoj slici mozes vidit da mozes mijenjat svaki dio teme posebno

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

stigao i meni moj pro model

koji rom instalirat da nemam kineska govna i to? moze neki link s uputama*

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mobitel ima točno 15 aplikacija koje su bloat a koje se mogu deinstalirati. Čak možete sve odjednom. Neke ostaju jer su dio sistemskih aplikacija u službenom stable ROM-u.

Koliko ja znam, nema još trenutno drugi ROM. Zapravo pojavila se neka informacija da su kineski selleri nešto skuhali, ali ja to nikad nebih stavio na mob.

Jel netko ima 3/32 verziju?

Što vam kaže cpu-z ili cpu-x za frekvencije cpu-a?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

što se tiče kamere,

(i to dosta detaljnije, ako gledamo prikaz na 100%) od kamere u MTK modelu, no boje kaskaju za fotkama MTK modela. Što je vjerojatno i do softvera, bar se nadam. Iz nekog razloga i prednja kamera je dosta bljeđa u pro verziji, iako se navodno radi o istom senzoru

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 11:39 (skyactive).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ja ne znam kakva je kamera na obicnom Redmi 3, ali da sam ti i ako je kamera zadovoljavajuca, uzeo bih njega jer ima najduze trajanje baterije, a i jeftiniji je pa nije strasno ako ti ga djeca strgaju dok se igraju :p
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

da ali mora bit neka verzija koja ce mi instalirat google app  i to?

0 0 hvala 0
16 godina
live4cro kaže...

da ali mora bit neka verzija koja ce mi instalirat google app  i to?

Za instalirati Play store i ostale Google serivse samo na ovoj stranici imaš 2 posta koji objašnjavaju(jedam moj s linkom, i onda odgovor kako se može jednostavnije).

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

mobitel solidan

mada me zajebava instaliranje ovog usranog google playa

da sam znao da cu 3 ure zajebavat se oko toga da ga mogu samo pokrenut bez raznoraznih sranja nebi ga ni uzima

0 5 hvala 0
10 godina
neaktivan
live4cro kaže...

mobitel solidan

mada me zajebava instaliranje ovog usranog google playa

da sam znao da cu 3 ure zajebavat se oko toga da ga mogu samo pokrenut bez raznoraznih sranja nebi ga ni uzima

neš ti posla, par minuta.

ako ti je to problem, onda je Samsung za tebe. Evo službeni Samsung mi se danas ugasio i nije htio punit dobrih 10 minuta, a star je samo pola godine. Koristio sam kineza 1.5 godinu, nikad problema s njim (Dogee 2014 turbo), taj je došao i sa predinstaliranim google aplikacijama. Imao je 1GB RAM-a s kojima je radio puno glađe i brže no ovaj Samsung, a u istom su cjenovnom rangu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 19:38 (skyactive).
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Btw. jeste vi svi zatražili unlock bootloadera za pro modele preko njihove stranice? Jer neznam dal bi uopce mogli buduci Global EU ROM staviti bez root accessa, tj. bez custom recoveryja :/

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ja još za Hennesyja čekam da mi pošalju kod. Već je lagano tri tjedna prošlo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Jučer sam namjerno ispraznio bateriju da vidim što mogu očekivati od njega, impresioniran sam. Uopće ga nisam štedio, upaljeni WiFi/4G/Bluetooth/GPS (većinu vremena sam bio na WiFiju), brightness na oko 70-80% i dosta zahtjevne stvari. U tih 9h sam prešao cijeli The Room i počeo The Room Two, znači nekih 2-2 i pol sata, pogledao 2 epizode od 30min na Netflixu, još 40ak minuta YouTubea i ostatak je bilo normalno surfanje/dopisivanje/reddit i još namještanje nekih stvari i skidanje aplikacija. Očekivao sam puno od baterije, ali ovo me stvarno oduševilo.

Mobitel je zbilja iznad mojih očekivanja, jedine 2 sitnice koje mi se ne sviđaju su zvučnik i slab IR blaster, ali to je samo zato jer sam do sada imao HTC One m7 koji je baš u tome briljirao.

Moj PC  
5 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice