Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 789.583
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

smanjil sam si dpi sa 480 na 420 i veličinu teksta povećal na M i sad to meni bolje izgleda  pomoću ove aplikacije, mobitel vam mora biti rootan

edit:to je individualna promjena,možda nekome ne bude odgovaralo i možda je nekom i ovak dobro.

edit2: na nova launcher mi ne dopušta za promjenom slike pozadine sa slikama koje su u mobitelu(nakon restarta više ne dopušta),kak je kod vas,ako opće neko koristi taj launcher?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 11:34 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ovako, kolega i ja obojica imamo RN2. Na istim postavkama njemu ne dolaze obavijesti na viber, messenger, a meni dolaze. Obojica imamo onaj Eu Rom .18. Probao je on i cache wipe i factory reset pa instalirao ponovno taj Rom i nece. Napravio je i update na .24 i opet je isto. Sve što je tu na forumu pisano da se omogući također je omogućio i svejedno neće. Nekad mu na messenger dolaze poruke, nekad ne.

Molim Vas pomozite mu, već je lud 

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

jel ima tko problema s downloadom .24 updatea? odem prrko one updater aplikacije i skine mozda 2% i stane, velo cesto uopce ni ne krene download.. jel zna tko u cemu je problem

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

@explo

Neka proba zaključati problematičnu aplikaciju u Recent aplikacijama. To se radi tako da se ikona od te aplikacije povuče prema dolje (prema gore se miče iz Recent).

Ako niti to ne pomogne, neka proba Push Notifications Fixer (potreban root).

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 12:12 (Sunbriel).

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Evo stavio danas Nova launcher i odlicno za sada. Pozadinu se mijenja direktno iz Nove. Iz galerije se nemoze direkt postaviti pozadina...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
jura kaže...

smanjil sam si dpi sa 480 na 420 i veličinu teksta povećal na M i sad to meni bolje izgleda  pomoću ove aplikacije, mobitel vam mora biti rootan

Možeš li poslati par slikica kako to sad izgleda?

Možda bih si i ja korigirao dpi...

Hvala.

16 godina
maxy0 kaže...

jel ima tko problema s downloadom .24 updatea? odem prrko one updater aplikacije i skine mozda 2% i stane, velo cesto uopce ni ne krene download.. jel zna tko u cemu je problem

Meni npr. još ni ne prikazuje da je dostupan .24, stoji da je .18 najnoviji... svakom drugaciji problemi! :D

12 godina
explo kaže...

Ovako, kolega i ja obojica imamo RN2. Na istim postavkama njemu ne dolaze obavijesti na viber, messenger, a meni dolaze. Obojica imamo onaj Eu Rom .18. Probao je on i cache wipe i factory reset pa instalirao ponovno taj Rom i nece. Napravio je i update na .24 i opet je isto. Sve što je tu na forumu pisano da se omogući također je omogućio i svejedno neće. Nekad mu na messenger dolaze poruke, nekad ne.

Molim Vas pomozite mu, već je lud 

Najvažnije je u aplikaciji Sigurnost-Dopuštenja-Auto pokretanja uključiti tu app. Ako to ne pomogne, preporučam deistalirati pa ponovno instalirati tu aplikaciju, od početka, na novo. Ne vraćati backup.

Trebalo bi raditi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 13:40 (Darko150).
15 godina
neaktivan
Imao sam također problem sa .18 na .24 update i otišao sam i skinuo ''ručno'' sa xiaomi.eu, prebacio na mobitel i odabrao "choose update package". Pustio ga da odradi, kad se mob upalio bio je .24 gore i nisam ništa od aplikacija niti ostalog izgubio
17 godina
neaktivan
Darko150 kaže...
jura kaže...

Možeš li poslati par slikica kako to sad izgleda?

Možda bih si i ja korigirao dpi...

Hvala.

mogu staviti slike navečer kad dojdem s posla,makar sumnjam da budeš primjetil razliku sa slika, a ako imaš rootan mob to ti je par sekundi posla pa isprobaj sam.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Bome i meni jos ne nudi nista novije od .18 ali me to toliko ne pati jer sve ostalo sljaka. Mada bih volio da je baterija ipak malo bolja.

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
bNeo kaže...

Bome i meni jos ne nudi nista novije od .18 ali me to toliko ne pati jer sve ostalo sljaka. Mada bih volio da je baterija ipak malo bolja.

meni je bat osjetno bolja na .24

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

A jel ima kakve ROM-ove di baterija je bolja bar za 20% ?
Jer je problem cisto softverski, da nemogu nagurati jos 1-2h SOT-a onda je to zalosno.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

pozz!

molim savjet odakle naručiti uređaj?

gledao sam na honorbuy webshopu-eu direct bi me izašlo zajedno s poštarion 210 €.

je li to skupo, može li se naći negdje jeftinije, a da je unutar eu i da nema  opasnosti od carine i pdv-a?

također me zanima kolika je razlika u performansama između verzije od 16 gb i 32 gb, isplati li se kupiti ovu jaču verziju?

tnx!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-4G-LTE-Cell-Phone-Android-5-0-MTK-Helio-X10/32468451182.html
Kupit cu odavde mob, sutra cu ga narucit kad bi trebao bit poslan s obzirom na praznike?
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

8.10 ili 9.10 bi ti mogli poslati.

Jel netko isprobao Mi Drop za transfer ?

Trenutno nemam u blizini još jedan uređaj sa MIUI 7 da isprobam brzinu, za sada kolege iz tima govore da je dosta brzo naspram bluetootha.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 17:11 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
evo koristan link - https://www.telekineza.com/kako-kupiti-xiaomi-redmi-note-2-debelo-ispod-cijene/

obicna verzija ima 16gb i 2GHz proc., a prime verzija 32gb i 2.2 GHz. ne znam bas ako se u koristenju osjeti tih 0.2Ghz a sto se tice memorije imas utor za microSd(po specifikacijama do 32gb ali izgleda da prima i 64gb,malo pregledaj ovu temu)
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

razlika je i GPU. Prime radi na 700mhz,a na standardnoj  550mhz...koliko je to vidljivo u primjeni ne znam,ali je to još jedna razlika...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

1 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Po ovome nije neka velika razlika u praksi (pogotovo za one koji ne igraju igrice na mobu)

osim ovih 32 gb koje ima prime model.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 18:40 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

8.10 ili 9.10 bi ti mogli poslati.

Jel netko isprobao Mi Drop za transfer ?

Trenutno nemam u blizini još jedan uređaj sa MIUI 7 da isprobam brzinu, za sada kolege iz tima govore da je dosta brzo naspram bluetootha.

jel mozes pojasniti sta je mi drop?

http://trakt.tv/user/MjezZza
17 godina

MiDrop služi za prijenos datoteka između dva uređaja koji imaju MiDrop, nešto poput starog transfera tj uređaji s MIUI V7

MI4W
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Je li s ove stranice skidate internacional rom ili:

http://en.miui.com/download-274.html

Ja pokušam skinuti no skidanje se odmah prekine nakon 30 sekundi.

Može li netko provjeriti je li sve u redu s stranicom ili je nešto do mene?

Može li se skinuti s nekog drugog linka?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 21:11 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
13 godina
mmmnnn kaže...

Je li s ove stranice skidate internacional rom ili:

http://en.miui.com/download-274.html

Ja pokušam skinuti no skidanje se odmah prekine nakon 30 sekundi.

Može li netko provjeriti je li sve u redu s stranicom ili je nešto do mene?

Može li se skinuti s nekog drugog linka?

To je Global Developer ROM (MIUI 7 + Gapps) i imaš update otprilike svakih 2 tjedna.

Kopiraj ovaj URL i zalijepi ga u neki download manager:

http://obigota.d.miui.com/5.9.24/miui_HMNote2_5.9.24_4893fad968_5.0.zip

9 godina
neaktivan
Ljudi poslao sam poruku prodavaču s Alija od kojeg (top one) sam kupio mob u vezi mrlje na ekranu i naravno lik se ne javlja. Tako da sada sam kupio mob preko aliexpressa i nikada više

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Računaj na vremensku razliku, osim toga ako je prodavač iz Kine - trenutno imaju blagdane do 7.10

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ne odgovara ti jer su praznici kod njih nisu ni meni od jutros na banalno pitanje odg. Tako da se ne skrivaju od tog...
9 godina
neaktivan
OK. Ma nije problem pričekati ću do 7. Ako se ne javi pisati ću Aliju direktno. Jel ima ko iskustva sa popravkom,zamjenom ili povratkom novca sa Alija??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nakon sto sam 2 tjedna samo hvalio RN2 evo prvih problema kod mene:

1. Ljudi se zale da me jako lose cuju kod klasicnog telefoniranja. Sad sam malo testirao i cuju se jako pozadinski zvukovi. Imam eu dev 18 gore. Sad razmisljam mozda je kriva gumena maskica pa kanalizira krivo zvukove? Neznam uglavom sto da radim

2. Na suncu mi slike poblesave. Bez obzira jesu li slike iz galerije ili se nalaze u nekom članku na portalu. Izgledaju kao 3DD, ali bez naocala. Kad stavim prst na senzor osvjetljenja onda se sve vrati na normalu. Maknem prst, opet 3D :)

p.s. primjetio sam da mi je ogromna razlika izmedu trajanja baterije na wifi-u i na 4g.

Wifi SOT uvijek iznad 5 sati
4g SOT oko 3 do 3.30 sati

0 0 hvala 0
14 godina
papinijanus kaže...
Nakon sto sam 2 tjedna samo hvalio RN2 evo prvih problema kod mene:

p.s. primjetio sam da mi je ogromna razlika izmedu trajanja baterije na wifi-u i na 4g.

Wifi SOT uvijek iznad 5 sati
4g SOT oko 3 do 3.30 sati

Što se tiče ovog zadnjeg, to je čisto normalno. 4g jako troši bateriju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice