Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 397.749
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3
Nije mi problem cijena. Problem je sto ne kontam to mijenjanje romova i otprilike zelim da ga upalim i nis ne moram prckat po njemu i da radi kak treba. Zbog toga pitam jel to okej ta internacionalna verzija koju na honorbuy stave ili bas i ne?

Hvala na odgovoru svakako :)
10 godina
neaktivan
Za @domac5
15 godina
neaktivan
Vidit cu.. Moram rijesit sa top oneom ocu ga slat nazad. Problem je sto mobitel nije moj nego od prijateljice.

Nekidan mi je drugoj prijateljici sa honorbuya stigao redmi 3 pro i dosa je sa global developer najnovijim..
Xiaomi Mi3W 64gb

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da se ubacim s iskustvima beta testera koji to nije htio biti 

Nemam isti mobitel, ali softverski bi to trebalo biti isto.

Imam Redmi 3s Prime s honorbuya, International verzija, i sve mi je radilo super kad je stigao.

Problem je što ja tukac nisam znao što imam uopće instalirano i kakvi su to update-i. Mislim kupio sam pilu od mobitela za sitne pare i sve radi čoeče, zašto ne bi vjerovao i tim update-ima onda ne? 

Ne znam više uopće koja Global ROM verzija je to bila. Sve je to super radilo, prošlo mi je par update-a samog roma bez da sam to detaljnije provjeravao. Pojavi se notifikacija provjerim changelog, izgleda mi oke i ja to instaliram.

I onda je naletila verzija 6.9.29. Poslije update-a mi se mobitel isključi i ne mogu ga više upalit. Ne radi ni punjenje, komp ga ne vidi, ništa, umro totalno.

Uspijem ući u recovery mod i pokrenut ga kroz to ali nakon cca 5 sekundi se ugasi opet i ne mogu ništa.

Odem na njihov forum i tamo skužim da su to što ja skidam weekly update-i beta verzije i da sam ja ustvari tester. Omajgad, a skinuo sam update čim mi se pojavila notifikacija tak da je na temi tog weekly releasa bilo tek par stranica i svi pišu oujea kak super update... vatafak.

Onda sam usporedno pratio forum i isprobavao čuda raznorazna da vratim na staru verziju, a ono s bootloaderom mi je najjača stvar. Ako ga hoću otključat moram tamo ispunit neku formu, napisat razlog na kineskom i onda će mi kao poslat sms u roku 15 dana, ali su naglasili da eto baš taj tjedan imaju neku njihovu novu godinu pa cijeli tjedan ne rade tak da će trajat duže. Dobro da im pismo ne treba slat. Nisam još dobio taj sms, a prošlo je evo skoro mjesec dana. I nisam ništa uspio od sve te gomile tutoriala za postavljanje romova.

Al su se počeli javljat neki Indijci po forumu s istim problemom. Uglavnom, problem se javljao kad je sim kartica unutra, zapravo program koji čita sim je neki bug imao jer i u airplane modu je oke. Kinezi natrpali kod bez testiranja i otišli na novu godinu jupiii.

Tak da sam skinuo prethodnu verziju s njihove stranice i kroz update ga opet instalirao. Evo još imam tu verziju 6.9.22 i radi mi super. Na ovim novim nisam vidio ništa značajno zbog čega bi radio update.

Ali samo mijenjanje verzije roma ide jednostavno, to mi se sviđa. Skineš na mobitel verziju koju hoćeš i kroz update aplikaciju odabereš i pokreneš instalaciju.

Nisam izgubio podatke s tom promjenom roma i sve je prošlo glatko.

Morao sam se negdje izjadat  al ako kupite International verziju s honorbuya preporučam da prije update-a čekate barem jedan dan i pronjuškate njihov forum da vidite da li se mobitel ponaša oke na toj verziji. Da sam znao da ću dobivat beta update i ja bi to radio al eto, sad znam kak radi recovery mod i kak kinezi ne vole testiranja i takooo..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 2:26 (svemirac).
9 godina
A gle, beta i sluzi za to da korisnici jave ak kaj ne valja, dev izlazi kolko znam svaki petak, global stable treba neko vrijeme da izade, a opet i global stable beta zna izaci, al to onda dobiju random ljudi a ne svi da isprobaju jel ce valjat.. A i na nekim verzijama mislim da je preporucljivo preko kompa flashat cisti rom

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Pozdrav svima,sto reci o ovom modelu http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-note-3-pro-high-edition-android-5-1-hexa-core-4g-lte-3-32gb-gray.html?

konkretno me zanima  kakvi su to 
Type ROM: ROM Global Developer

ROM version: ROM Global Developer? jesu li to neke beta verzije i treba li sta cackati po njima?

0 0 hvala 0
13 godina
69Stiv69 kaže...

Pozdrav svima,sto reci o ovom modelu http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-note-3-pro-high-edition-android-5-1-hexa-core-4g-lte-3-32gb-gray.html?

ROM version: ROM Global Developer? jesu li to neke beta verzije i treba li sta cackati po njima?

To je official Global Developer (Beta) ROM i imaš update svaki petak.

Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
8 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
69Stiv69 kaže...

To je official Global Developer (Beta) ROM i imaš update svaki petak.

jel to dobro ili loše? treba li raditi te update-ove ili ne? negdje sam pročitao na ovoj temi da je si lik sjebao mob i da ga vise nije mogao upaliti nakon zadnjeg update? 

16 godina

Naravno da je dobro..., Pa zašto ne... To šta on ne zna rukovat s mobom je druga priča..., Updejt ko updejt. Skineš.. upreš da ti updejta, i čekaš 10ak min... i gotovo... Svaki tjedan, nešto novo stave.. i to ti je prednost naspram STABLE roma... Sad koji je ROM bolji, u to neću ulazit..

Only God Can Judge Me
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Naravno da je dobro updatati mobitel zbog security patcheva i novih korisnih featurea.

Malo tko se može pohvaliti da mu se software updata svaki tjedan a ne jednom godišnje ako i toliko 

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Hvala puno na informacijama,prvi put ću ga koristiti za koji dan pa bi volio znati bar neke osnove...

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Tu smo ako imaš koje pitanje ili nejasnoće 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Slažem se da je dobro updateati mob, ali samo na stable verziju ako je riječ o prosječnom korisniku. Ovo što vi spominjite je update beta verzije i to definitivno ne bi preporučio prosječnom korisniku koji očekuje da sve uvijek šljaka i koji nema želje čačkat po softveru, uspoređivati verzije ili mijenjati romove kad se nešto smrda. Po meni, treba u update aplikaciji naglasiti da koristiš beta verziju i da updateaš na vlastitu odgovornost kad radiš weekly update jer ustvari testiraš i svašta može zaštekat. Sve bi to bilo oke da prosječan korisnik zna kakav softver dobije. Kad sam kupovao Redmi 3s sa honorbuya nigdje nije bilo navedeno da li je to stable ili beta verzija.

0 0 hvala 0
13 godina
svemirac kaže...
Slažem se da je dobro updateati mob, ali samo na stable verziju ako je riječ o prosječnom korisniku. Ovo što vi spominjite je update beta verzije i to definitivno ne bi preporučio prosječnom korisniku koji očekuje da sve uvijek šljaka i koji nema želje čačkat po softveru, uspoređivati verzije ili mijenjati romove kad se nešto smrda. Po meni, treba u update aplikaciji naglasiti da koristiš beta verziju i da updateaš na vlastitu odgovornost kad radiš weekly update jer ustvari testiraš i svašta može zaštekat. Sve bi to bilo oke da prosječan korisnik zna kakav softver dobije. Kad sam kupovao Redmi 3s sa honorbuya nigdje nije bilo navedeno da li je to stable ili beta verzija.

Beta verzija nije dostupna "običnim" korisnicima nego samo "special team memberima" koji testiraju od ponedjeljka do četvrtka, ako sve radi u petak je dostupan javnosti. Nitko od vas nije beta tester.

Developer ROM nije ništa manje stabilan nego "Stable ROM"  i preporučen je svima koji su voljni biti up to date, a za one kojima updateovi nisu bitni za njih je "Stable ROM" odličan jer se updata svakih 3-6 tjedna.

16 godina
neaktivan

Ok možda ja ne kužim taj njihov naming sistem, al evo tu piše za zadnju 6.10.20 verziju da je beta http://en.miui.com/thread-389013-1-1.html

A tu da je developer http://en.miui.com/download-303.html

Koja je razlika i ako je ima zašto je beta onda dostupna ako kažeš da je dostupna samo "special team memberima"?

Znam da nismo pravi inhouse beta testeri, ali ako imam beta ili developer verziju, kako god se zvala, onda to nije stable što god tko pričao. Što sam nego tester onda?

Poslije svakog weekly releasa sam naišao na njihovom forumu na problem reportove razne, a jednom je jedan beta team member napisao da je ovo beta verzija i očekivano je da softver ne radi u određenim situacijama.

Nije meni problem što oni tak rade, znam da development tako funkcionira i sam sam u sličnom poslu, ali mi nije jasno kako se ta nestabilna verzija provuče do prosječnog korisnika bez ikakvih obavijesti, alertova i slično. Što da radi takav korisnik kad mu weekly update skrši mob?

Ili je to jednostavno tako sa mobitelima s kineskog tržišta? Ovo mi je prvi pa nisam navikao da to tak funkcionira 

13 godina

To ti je normalno za Xiaomi. Svašta se zna provući u te tjedne dev verzije. Mislim da oni i zmeđu toga imaju i dnevne beta verzije, ali te ne izlaze u javnost. Kad skupe dovoljno izmjena i na tim tjednim verzijama zakrpaju bugove onda svakih pr mjeseci izdaju stable verziju i ja se takvih držim. 

Nije ništa čudno da ti dev verzija strga nešto na mobu, događalo se prije i događati će se valjda i dalje. Ako ne želiš biti prisilni beta tester, izbjegavaj tjedne romove. Ako si dobio mob s dev verzijom, onda su te zeznuli dealeri. Koliko stignem pratim xiaomi forum već 3. godinu otkako koristim njihove mobače i davno sam odustao od dev verzija, samo stable furam, trenutno mi je mobač na 7.5.2 EU stable i ne mislim tako skoro ništa drugo gore stavljati, MIUI 8 sigurno ne. Najnovija verzija nije uvijek i najbolja, ako si u doticaju s developmentom onda to i sam znaš :)

8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

nisam bas vican cackati po ROM-ovima no ako budem morao potrudit cu se nauciti nesto vise.

kad sam narucivao nisam bio svjestan sto znaci developer rom a sto stable ROM. sad mi je jasnije da sam trebao uzeti stable jer nisam spreman u skoro vrijeme izdvojiti 1300kn opet za novi mob.

a vama decki hvala na opseznim odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 23:03 (69Stiv69).

0 1 hvala 0
8 godina
Xiaomi Redmi 3

Pozdrav raja!

Odlucio sam se na novi telefon i glavna stvar kod odabira mi je bila 

1) baterija da izdrzi minimalno dan silovanja

2) dobra kamera

Malo istrazivanja i nabaso sam na Xiaomi Redmi 3s Prime. Mobitel djeluje cudo na papiru, svi ga hvale, odlican za male pare. Baterija-nema bolje, a kamera osrednja. Ajde to bi bio neki mali kompromis.

E, sad. Nemam pojma o cemu pricate na forumima, nisam neki napredni korisnik, neznam sta su romovi, stable, custom, beta...itd, jos manje znam flashati i ta sranja...

Volio bih kupiti Redmi 3s Prime regularan, ispravan mobitel i da radi što bi se reklo u mom selu "out of the box"...

Hajte dajte kakav savjet znalci, gdje, kako, zašto naručiti.

Pomažote ako Boga znate jer ja više nemam pojma.. Zbunili su me svi ti romovi, verzije i slično. Samo želim, nov, ispravan i stabilan mobitel da radi korektno cca 2 godine.

Ako može kakav link odakle da naručim.

Unaprijed hvala!!!

PS gledao sam model 3/32GB

(Ne igra mi ulogu ići na najjeftiniju opciju, draže mi je dat koji dolar više da budem siguran )

Hvala najjači ste!!! :-D 

1 0 hvala 0
10 godina
Možda nešto propuštam pa molim pomoć. Imam instaliran TWRP i otključan bootloader. Do sada sam update radio tako sto pokusam preko updater aplikacije koja kaze da ne moze, ponudi skidanje cijelog ROM-a, ja prihvatim, skine se cijeli rom i instalira (izgubi se root) , na PC-u modifikujem boot.img i flasham ga, bootam u TWRP i instaliram SuperSU. Može li ovo krace, odnosno moze li se iz TWRP instalirati zadnji rom bez koristenja PC-a i modifikovanja boot.img?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Negdje sam pronašao da Redmi 3S Prime nema FM radio a negdje da ima visual Radio koji se sluša preko wifi ili data mreže. Kako ni premuim model MI5 nema FM radio ne bi me čudilo da ga nema ni Redmi 3.

Da čujem vas postojeće vlasnike? Nisam baš ovisnik slušanja radija na mobitelu ali u svakom slučaju volim da ga ima.

www.renault-klub.hr

0 0 hvala 0
8 godina
imam redmi 3 pro i ima fm radio

0 0 hvala 0
8 godina
imam redmi 3 pro i ima fm radio

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Hvala na informaciji. Vjerojatno je ovo što sam pročitao da nema radio bila neka greška u tehničkom opisu uređaja.

Za Redmi 3S Prime koji se prodaje na domaćem tržištu stoje navedene sljedeće frekvencije:

2G - 850/900/1800/1900 MHz

3G - 850/900/1900/2100 MHz

4G- 1800/2100/2600 MHz

Slučajno sam gledao Sony Xparia X koji u specifikacijima ima puno veći raspon frekvencija, posebno na 4G pa ne znam koliko to ima utjecaja na rad na domaćim mrežama.

Iskreno se nadam da su frekvecije koje podržava Xiaomi dostatne za pristup HT mobilnoj mreži koju koristim već 20 godina.

www.renault-klub.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 18:21 (stalker17).
9 godina
LunKraljPonoci kaže ......

Ne trebaš modificirat boot.image nego jednostavno instaliraš rom iz TWRP-a. Komp ti uopće ne treba.
9 godina
cshadow kaže......

Meni dev. verzije rade odlično na Mi4c, a prije toga na Meizu M2 note-u. Plus toga stable nema root koji je po meni must have.
10 godina
Gogo222, skinem full rom (zip file) i instaliram i to je to?
9 godina
Jel onda global dev imaju root ili ne? Jer sam negdje cital da se i na dev mora supersu flashat.. A root mi treba za adaway, samo kaj je redmi note 3 pro pa nez jel ima razlike kakve..

Nego, jel vam rade aplikacije od banke normalno? Pod to mislim jel ima kakvih zahebancija nakon updatea miuija da treba opet u banku il kaj?
8 godina
Neuk kaže...

Pozdrav raja!

2) dobra kamera

Malo istrazivanja i nabaso sam na Xiaomi Redmi 3s Prime. Mobitel djeluje cudo na papiru, svi ga hvale, odlican za male pare. Baterija-nema bolje, a kamera osrednja. Ajde to bi bio neki mali kompromis.

E, sad. Nemam pojma o cemu pricate na forumima, nisam neki napredni korisnik, neznam sta su romovi, stable, custom, beta...itd, jos manje znam flashati i ta sranja...

Volio bih kupiti Redmi 3s Prime regularan, ispravan mobitel i da radi što bi se reklo u mom selu "out of the box"...

Pomažote ako Boga znate jer ja više nemam pojma.. Zbunili su me svi ti romovi, verzije i slično. Samo želim, nov, ispravan i stabilan mobitel da radi korektno cca 2 godine.

Unaprijed hvala!!!

(Ne igra mi ulogu ići na najjeftiniju opciju, draže mi je dat koji dolar više da budem siguran )

Hvala na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 9:41 (Neuk).
11 godina
Neuk kaže...

Pozdrav raja!

2) dobra kamera

Unaprijed hvala!!!

Djevojka ima 3S Prime, kupljen ovdje kod nas, neutrinomobile, 1500 kn 2 godine garancija. Na MIUI 7 je jos uvijek jer sve radi kako spada i ne misli nikakav update raditi dok se ne pojave neki problemi. Baterija joj za njeno koristenje izdrzi 2 dana bez problema. Ako kupujes kod njih, pripazi da je gore sluzbeni ROM, jer njoj su prodali sa nesluzbenim, drugi dan odmah reklamacija. Jer garanciju ne priznaju ako je nesluzbeni ROM gore. Ako zelis jeftinije proci, mislim da su ljudi narucivali od top one, samo ne znam kako je kod njih rijeseno pitanje garancije. Imas jos opciju honorbuy, no mislim da je postarina dost skupa kod njih, te nude 1 godinu garanciju.

Ako ti treba jos ikakva info o 3s Prime, primjeri slika kamere, video, itd..., samo posalji mi poruku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 14:06 (kiki_b).
13 godina
neaktivan
Neuk kaže...
Neuk kaže...

Pozdrav raja!

2) dobra kamera

Unaprijed hvala!!!

Hvala na pomoći!

Ne kužim...imaš google istražuj...ako ti se neda., onda navedeni mob nije za tebe. Kupi onda top model...daj 500-1000kn više i dobit ćeš to što tražiš.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice