jel zna iko jeli ima ikakva garancija u TopOne-a
ili sam se zajeba i triba uzet priko Xiaomiforsale?
Ja sam ga pito i reko je da se šalje u kinu i ak bude problem zbog uređaj da će on platit dio poštarine. Tak neki odgovor je bio.
Ja sam ga pito i reko je da se šalje u kinu i ak bude problem zbog uređaj da će on platit dio poštarine. Tak neki odgovor je bio.
to mi se pari prekomplicirano
jos kad ga TopOne ukrade haha
Kako sam se žalio na temperaturu punjača koji isporučuje xfs, napokon sam uspio napraviti mjerenja s 3 punjača (kad baterija na redmiju traje i traje :-) ) deklariranih kao 5V 2A različitih proizvođača:
- XFS punjač oznake ETA-U90EWE - od 8% do 100% 3h50min, max struja 1,45A, nakon 20minuta punjenja punjač je na 78C i to je maksimalna temepratura koju sam izmjerio
- Silvercrest iz Lidla, od 8% do 100% 4h05min, max struja 1,2A, max temperatura 41C
- Samsung punjač od S5 - od 3% do 100% 2h55min, max struja 1,86A, max temperatura 42C
Mislim da ću poslati mail XFS-u da vidim što oni kažu na to zagrijavanje.
Kako sam se žalio na temperaturu punjača koji isporučuje xfs, napokon sam uspio napraviti mjerenja s 3 punjača (kad baterija na redmiju traje i traje :-) ) deklariranih kao 5V 2A različitih proizvođača:
- XFS punjač oznake ETA-U90EWE - od 8% do 100% 3h50min, max struja 1,45A, nakon 20minuta punjenja punjač je na 78C i to je maksimalna temepratura koju sam izmjerio
- Silvercrest iz Lidla, od 8% do 100% 4h05min, max struja 1,2A, max temperatura 41C
- Samsung punjač od S5 - od 3% do 100% 2h55min, max struja 1,86A, max temperatura 42C
Mislim da ću poslati mail XFS-u da vidim što oni kažu na to zagrijavanje.
Ja uopće ne koristim punjač koji mi je došao s uređajem jer mi izgleda nesigurno (ista stvar kao i kod prijašnjeg kineza). Držim se svog samsungovog.
Svi punjači su deklarirani da mogu dati 2A, ove vrijednosti koje sam napisao su maksimalne koje sam izmjerio da pojedini od tih punjača puni moj redmi 3.
Evo, ovdje je primjer za punjač koji je došao uz njega, temperatura punjača 75C, trenutna struja 1,2xA, napon 4,85V (mislim da je ovo nakon nekih 50 minuta punjenja).
Punjače uslikam kasnije kad će mi svi biti na dohvatu.
Samsung ima 5.4V kod 1,85A, a sad kad sam bolje pogledao punjač vidim da mu je izlaz deklariran na 5.3V 2A.
Silvercrest je deklariran na 5V 2,1A, ali kod punjenja mu je napon ispod 4,9V, a struja 1,14A.
Ovaj koji je dosao uz Redmi u nekom prijašnjem punjenju je isto potegnuo do 1,8A, ali sad kad sam išao detaljnije mjeriti nije išao preko 1,3A.
Samsung po tome ima 9,7W naspram cca 6,5W kod xfs punjača, a ovaj drugi se grije 40 stupnjeva više.
A evo i slika punjača.
XFS punjač sam s njegovim kabelom, a ova druga dva sa Samsungovim kabelom, probat cu i ostale kombinacije.
Ali veći mi je problem to zagrijavanje, to nema veze s kabelom, strah me ostaviti mobitel da se puni po noci, da se ne rastopi i zapali nesto.
Poslao im jučer ujutro mail s pritužbom, čekam odgovor.
Ako ne odgovore danas (na neke prijašnje upite su mi obično odgovorili drugi dan) probat ću pokrenuti dispute preko Paypala.
EDIT:
Nekako mi se punjač jako činio po izgledu i oznaci (osim što je crn :-) ) sličan mom samsungovom punjaču, a sad vidim da je oznaka koju ima taj od xfs-a, oznaka koju koriste samsungovi punjači, očito je onda ovo neka fake ili loša kopija.
Na xfs taj model ne postoji za prodaju, ima samo ovaj za 6E.
https://www.xiaomiforsale.com/en/accessories/222-charger-2a-black-2779898756136.html
savjet mi triba...
Good day! Thanks for your order! There is a Tip: For Xiaomi Redmi 3 Pro, the original factory ROM is only with English and without Play Store. We can install Play Store. The multi-language ROM will be worked out by the developers from Xiaomi.eu. But we need a Mi account to unlock the bootloader to flash the ROM. We give you the solutions below:
1. Send you the sealed box. You can flash the ROM from Xiaomi.eu by yourself in the near future.
2. Unseal the box to do "Quality Control" and install Play Store. You can flash the ROM from Xiaomi.eu by yourself in the near future.
3. Wait until we work out the customized multi-language ROM. But the language may be not translated perfectly.
Just feel free to contact us if you need assist to flash the ROM from Xiaomi.eu. Which solution would you like to choose? Looking forward to your reply! Best Regards Ida
1,2,3,?
Imam taj punjac sta si linkao i ok je. Puni na 5v 1.7a i ne grije se. Idem bas jedan test napravit pa stavim slike. Evo mjereno sa drugim kracim kablom i bolji i od samsunga samo malo preskup ako se pojedinacno kupuje, voxlink za 4$ sa aliexpressa je puno bolji izbor.
savjet mi triba...
Good day! Thanks for your order! There is a Tip: For Xiaomi Redmi 3 Pro, the original factory ROM is only with English and without Play Store. We can install Play Store. The multi-language ROM will be worked out by the developers from Xiaomi.eu. But we need a Mi account to unlock the bootloader to flash the ROM. We give you the solutions below:
1. Send you the sealed box. You can flash the ROM from Xiaomi.eu by yourself in the near future.
2. Unseal the box to do "Quality Control" and install Play Store. You can flash the ROM from Xiaomi.eu by yourself in the near future.
3. Wait until we work out the customized multi-language ROM. But the language may be not translated perfectly.
Just feel free to contact us if you need assist to flash the ROM from Xiaomi.eu. Which solution would you like to choose? Looking forward to your reply! Best Regards Ida
1,2,3,?
1 il 2.
1. Neće ga ništ dirat (mnogo ih je tako naručilo), sam ćeš si instalirat google play (nije nikakav problem). Ak hoćeš custom room (xiaomi eu) pričekat ćeš 10 dana da ti xiaomi da dozvolu za otključavanje bl.
2. Čak će ti i provjerit dal je uređaj ispravan (u 99.90% će bit ispravan) i instalirat će ti google play (nije nuklearna fizika). Zatim ćeš opet pričekat 10 dana da ti xiaomi da dozvolu za otključavanje bl ak hoćeš neki custom room.
Nemoj 3 uzimat jer se moš stript tih 10 dana da ti se otključa BL.
stigoše curi i meni redmi 3 s honorbuya s xiaomi.eu romom. fon radi uredno i zadovoljan sam. ako imate pitanja, slobodno.
Zašto ste toliko zapeli za taj "bloatware" ?
To je par aplikacija koje nisu niti sistemske i pobrišu se u par poteza prstom...
Wtf. Kak si mogo xiami.eu dobit?
Odakle njima pravo da ti otključavaju BL bez tvog dopuštenja ?
Napisao sam STO-BLIZE-STOCK, nije mi isto ako kupim mob i imam 30 ili 5 kineskih aplikacija koji mi se pale s mobom i zauzimaju RAM i prostor na disku, trose bateriju, salju osobne podatke na kineske servere i rade tko-zna-sta, znam da ima MIU skin ali ionako stavljam Nova launcher.
Svaki mob im nepotrebne aplikacije koje se mogu ukloniti ili disejblati.
jeli salju kinezi subotom?
@sporttest
gdje si ti naručio Xiaomi Redmi 3 pro
Ja sam naručio na giztopu i nakon što 10 dana nisam dobio tracking number javili su da imaju problema sa stavljanjem google playa na mobitel.
Sad čekam povrat novca na PayPal ( od 28.04. ), nadam se da tu neće bit problema.
Pitanje:
gdje preporučate uzet mob ?
Xiaomi redmi 3 x2 = 2753KN
naruceno u pon u 21h, stiglo u sri poslje 15h
xiaomi punjac, MDY-08-EF, 5V 2A
nema bloatwarea, isto kao MIUI global rom.
No, imaš custom recovery ili ne?
Meni više ništa nije jasno, totalno sam se pogubio. Znači ja imam Redmi 3 Pro. Mogu li ja flashati developer rom za Redmi 3 sa ove stranice http://en.miui.com/download-298.html
Čitao sam guide od AmonZero-a al nisam siguran ima li on Redmi 3 ili Pro verziju. Ne želim da mi se dogodi da mi ne radi fingerprint scanner ili da mi ne registrira 3GB RAM-a.
A druga stvar.. još uvijek nisam dobio sms za unlock bootloadera. Nakon 12 dana sam se žalio na MIUI forumu. Kada odem na link http://en.miui.com/unlock/ dobijem sliku iz priloga.
Pa sad ti znaj jesu mi odobrili otključavanje.
Ja sam na Redmi 3 radio. I večina onih file-ova u guideovima su samo za Redmi 3. Ne znam iz kojeg razloga PRO nije dodan na listu, ali dok sam pregledavo forume vidio sam slučajeve da su neki koristili Redmi 3 file-ove na svom Redmi 3 PRO i da im neke funkcije nisu radile poput finprint skenera i slično. Pregledaj malo forume, stavi upite tamo sigurno je netko imao slično pitanje.
Moraš dobit sms poruku na mobitelu da su ti odobrili, jedino tako ćeš znat.
@sporttest
gdje si ti naručio Xiaomi Redmi 3 pro
Ja sam naručio na giztopu i nakon što 10 dana nisam dobio tracking number javili su da imaju problema sa stavljanjem google playa na mobitel.
Sad čekam povrat novca na PayPal ( od 28.04. ), nadam se da tu neće bit problema.
Pitanje:
gdje preporučate uzet mob ?
alieexpress u topone-a