Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 487.962
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Mi5
cshadow kaže...

Za neke aplikacije vrlo vjerojatno će trebati vratiti i Android ID od starog moba:

Neke aplikacije se vežu za taj ID, a kako se on generira na random kod prvog setupa sustava, ako ih i vratiš preko titaniuma neće raditi.

Factory reset isto mijenja ID.

Većina normalnih aplikacija to ne pamti.

Vidiš na to nisam naišao. Meni je doduše bilo bitno da bankarske čuva.

Koje npr. neće raditi?

16 godina
knez_b kaže...

Molio bih nekoga tko je kupovao Mi5 preko Top-Onea (Aliexpress) da mi objasni kako namjestiti da mi kod plaćanja konverziju iz dolara u kune računa banka a ne aliexpress.

Također, da li je selleru potrebno objašnjavati da li je potrebno instalirati nekakav softver ili oni automatski to instaliraju. Kupujem ženi telefon i želim da radi out the box odnosno da ne moram ništa instalirati nego samo da se updateovi automatski instaliraju kao što je do sada imala na Samsungu.

...

Da ne citiram sve, srezao sam ;)

Evo ja sam naručio curi neki dan zlatni 32gb, platio sam Maestrom, direktno sa tekućeg i kako mi se čini, nije me oderao tečaj, možda 2-3 kune više od srednjeg HNB-a. Mislim da ne postoji opcija da ti banka računa tečaj osim ako ideš preko deviznog, znači Vise. Mada mislim da će tek onda više platiti...

Naplatu mi je vršio u eurima jer je to bila valuta koju sam odabrao da mi prikazuje općenito. Sa računa su jasno otišle kune, ali opet, ni blizu kako bi me oderao Paypal ili da sam prebacivao na Visu pa sa nje plaćao. Ovako direkt i ćao.

Što se tiče objašnjavanja selleru, ja sam napisao da naprave kontrolu kvalitete i da stave zadnji global rom (iako to rade po defaultu) ali računam da je bolje ako se napomene. Jasno, sve na finjaka i probat ubacit šalu i pošalicu ;)

Prije sam se javio ilionu sa order id-om i skinuli su mi skoro 5eura i dodali staklo (to još posebno pošalju poruku u inbox na aliexpressu). Sve ide kak treba, lijepo i pišu i odgovaraju. To je ok, iako sam čuo ako ima problema (puj puj) onda zašute, ali tu je uvijek aliexpree da nas zaštiti. A i to kad ideš preko iliona vjerujem ima neki benefit da te baš ne ignoriraju.

P.S. dolje je fotka te obavijesti za popust i to...Maggie, yeah right 

origin: mrxa
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 8:21 (mrxa1).
16 godina
neaktivan
Koji weekly rom je zadnji za Mi5. Trenutno imam 6.11.10, zar nije trebao već izaći neki noviji. Updater kaže da nema novih nadogradnji

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa ima glasovna naredba za okidanje fotki..3sek ide nakon naredbe...snap je naredba

0 0 hvala 0
9 godina
crazy_luđak kaže....

Bankarske aplikacije backupirane Titaniumom kod instalacije novog telefona/roma provjereno NE rade. Zaba, RBA, Splitska ....
Jedina koja radi je m-pošta.

1 0 hvala 0
8 godina

Hvala. Prevedeno je kao zvuk okidača pa nisam mislio da je to , sad sam isprobao meni reagira na bilo koju riječ 

ib
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ja sam pakao prosao sa TopOneaom, dosao im mobitel i onda to nisu potvrdili do samog kraja, odnosno dok je dispute automatski zatvoren.

Pozitivno u svemu tome je sto sam zbog boljeg tecaja dobio i nekih 150 kuna vise na tekuci

0 0 hvala 0
9 godina
Ni mpbz.. Na note3 prebacival sa stable na dwv, mtoken radi ali mpbz je izbacival da je kriva sifra i zakljucal token
11 godina
Mi5 3GB ram ili Honor 8 4GB ram? Imam honor, nudi mi se mi5 u zamjenu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nix666 kaže...
Koji weekly rom je zadnji za Mi5. Trenutno imam 6.11.10, zar nije trebao već izaći neki noviji. Updater kaže da nema novih nadogradnji

To je zadnji za Mi5, nakon toga su izlazili tjedni, ali mi5 je izuzet zbog testiranja 7.0

Gogo222 kaže...
crazy_luđak kaže....

Bankarske aplikacije backupirane Titaniumom kod instalacije novog telefona/roma provjereno NE rade. Zaba, RBA, Splitska ....
Jedina koja radi je m-pošta.

jesi li napravio backup app+data ili samo data?

14 godina
neaktivan
Da, mislim da nesto ne valja s mobitelom. Baterija ne izdrzi ni dan. Koristim samo face, whapp i viber. I to ne puno. Hardver ili softver. Mislim da je u pitanju ovo prvo. Zalosno za ovaj flagship koji imam ni mjesec dana. Imam poznanika koji je genije za mobitele i moze popraviti sve zivo pa cu njemu odnijeti mob. Uglavnom, nabijem te xiaomi. Bolje da sam uzeo elephone sa baterijom od 6000 mAH.

0 0 hvala 0
13 godina
memo85 kaže...
Da, mislim da nesto ne valja s mobitelom. Baterija ne izdrzi ni dan. Koristim samo face, whapp i viber. I to ne puno. Hardver ili softver. Mislim da je u pitanju ovo prvo. Zalosno za ovaj flagship koji imam ni mjesec dana. Imam poznanika koji je genije za mobitele i moze popraviti sve zivo pa cu njemu odnijeti mob. Uglavnom, nabijem te xiaomi. Bolje da sam uzeo elephone sa baterijom od 6000 mAH.

Koji ROM imaš, podijeli screenshotove hardware i app usagea.

Xiaomi MIX 6/256GB +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
9 godina
neaktivan
memo85 kaže...

Koliko SoT-a imaš? Normalno je da radi po 5-6 sati. Neznam što očekivati pod heavy usageom?

14 godina
neaktivan
MIUI 8 global 6.11.10 beta. SoT mi je trenutno na 1.55h. Ako mislis na to. Sve u svemu ovo je jednostavno prekratak vijek baterije. Znaci da mi je u standbyju cijeli dan i noc opet ga moram puniti svaka 24h. Ponavljam, nisam strucnjak za mobitele ali mi se ovo nimalo ne svidjs. Ok, flagship je i zvijer je ali trebali su onda jacu bateriju staviti.

0 0 hvala 0
16 godina
memo85 kaže...
MIUI 8 global 6.11.10 beta. SoT mi je trenutno na 1.55h. Ako mislis na to. Sve u svemu ovo je jednostavno prekratak vijek baterije. Znaci da mi je u standbyju cijeli dan i noc opet ga moram puniti svaka 24h. Ponavljam, nisam strucnjak za mobitele ali mi se ovo nimalo ne svidjs. Ok, flagship je i zvijer je ali trebali su onda jacu bateriju staviti.

Kako je tebi 2 sata SoT a drugima po 5-6 sati?

Ili imaš nešto što žešće srče bateriju ili ti je baterija tvornički u banani i ne radi punim kapacitetom.

A i uvijek je opcija da verzija ROM-a koju imaš radi probleme jer sam čitao da svako malo izađe verzija koja srče nemilice bateriju (neki bug).

Dolje je par primjera korisnika sa MIUI foruma...XDA forum tema

origin: mrxa
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 18:07 (mrxa1).
8 godina
neaktivan
Ja na tom istom ROMu izdrzim nekih 5 sati SoTa. Istina je da ova verzija malo brze guta bateriju nego ove prije, al ne bas toliko brze

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Pošalji screenshotove koje sam zatražio, moguće da ti je device awake bespotrebno zbog neke aplikacije.

Xiaomi MIX 6/256GB +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
crazy_luđak kaže.....jesi li napravio backup app+data ili samo data?

Nemaš tu opciju, to je za restore, a backup je samo jedan.
Anyway ne radi nikako.
Ja sam to riješio sa install. bankinga na jedan drugi iPhone 6. Btw iOS je ionako sigurniji debelo.
14 godina
neaktivan
Kako da posaljem screenshotove? Ima dolje opcija dodaj slike ali cini mi se da ne nesto zeza.
14 godina
neaktivan
Baterija na 27% a skinut s punjaca ujutro oko 2-3h. SoT na 2.30h. Mislim da je u pitanju neki bug ili tvornicka greska. Jbg.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
knez_b kaže...

Molio bih nekoga tko je kupovao Mi5 preko Top-Onea (Aliexpress) da mi objasni kako namjestiti da mi kod plaćanja konverziju iz dolara u kune računa banka a ne aliexpress.

Također, da li je selleru potrebno objašnjavati da li je potrebno instalirati nekakav softver ili oni automatski to instaliraju. Kupujem ženi telefon i želim da radi out the box odnosno da ne moram ništa instalirati nego samo da se updateovi automatski instaliraju kao što je do sada imala na Samsungu.

Da li je to što piše na top-oneu GLOBAL ROM, OTA UPDATE to što sam gore napisao da kada dobijem telefon da ne moram ništa instalirati i mijenjati.

Molio bih za savjete jer prvi puta kupujem nešto "kinesko".

Može i na PP.

I na kraju kako ste zadovoljni s telefonom, da li vrjiedi te novce.

Hvala svima na odgovorima.

LP

Telefon 32GB zlatni s DHL dostavom me izađe 1900 kuna. Ima li možda negdje jeftinije i pouzdanije.

Evo ovako:

Za konverziju ti ne znam, nije mi to bilo baš bitno jer kad sam kupovao mob bilo je full pristojno, oko 2000 sa original Xiaomi Flip case-om u paketu. Naručio sam  mob oko 11.11., poslušao savjet ekipe tu i javio se Ilionu na telekineza forum, ima tamo tema di je on aktivan, nešto za naručivanje Xiaomi uređaja. Javio mu se u pp, objasnio da sam naručio tad i tad, pitao je za order ID, dao mu, i ujutro me dočekala poruka sa TopOne-a da mi šalju još dodatnu zaštitu za ekran i gel case. Prije toga mi je Ilion rekao da svakako javim da hoću da mi stave GLOBAL ROM, jer za to vrijeme rade i testiranje jel uređaj valja, tj. na nije tvornički potrgano nešto. I napomenuo je da sam se zeznuo što nisam ga prije kontaktirao pa pojasnio da naručim, ali ne platim još, nego njemu pošaljem order ID, dobijem 5$ popusta i onda platim. Objasni ti sve čovjek u PM-u, slobodno ga pitaj.

Mob je došao 23.11., sve lijepo zapakirano, original, i flip case, i zaštite i konverter punjača iz kineskog u europski i kutija od moba. Sve original, da ne znam da su stavljali ROM mislio bi da nije ništa niti otvarano. Odlično. Jedno od najboljih iskustava do sada a za te novce mislim da je teško naći bolje!

9 godina
neaktivan
memo85 kaže...
Baterija na 27% a skinut s punjaca ujutro oko 2-3h. SoT na 2.30h. Mislim da je u pitanju neki bug ili tvornicka greska. Jbg.

Vjerojatno je ROM u pitanju. Imao sam i ja takvih slučajeva s nekim xiaomi eu romovima. Sada imam 6.11.3 (koji ima par nebitnih bugova) ali radi sigurno po 5-6 sati.
Preporučam flash istog ako možeš to učiniti ili ti prijatelj može pomoći.

Baterija je takva kakva je, meni osobno nevjerojatan pomak sa prethodnog galaxy-a S3/nokia lumia 640. Mobitel je odličan.
Nema smisla da mobitel bude velika cigla samo zbog kapaciteta baterije. Uvijek si možeš powerbank sa QC naručit :-)

BTW ako ćeš otvarat bootloader. Direktno u dev opcijama ima opcija unlocka koju samo treba označit pa bez problema ide preko Mi Unlocka bez potrebe za promjenom roma.
(just a tip, to sam danas pronašao jer mi je stigao MI5 128gb s predinstaliranim global romom a nikako mu nisam uspjevao otvorit bootloader).

12 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Ja sam zadovoljam, cijeli dan izdrži sa prosječno 30%, a ja sam lik koji ubija telefon kroz dan. SoT mi je nebitan dok god ima džusa na kraju dana, al mi varira između 4 i 5ipo sati. Nimalo neloše, a pričaju iskusniji forumaši da to može još bolje. Živi bili pa vidjeli...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ok, hvala vam. Vidjet cu sa svojim frendom sta se moze napraviti. Sad malo vedriji tonovi. Zaista, mob je odlican, sve leti, sve vrlo jednostavno, za ove novce bolje se proci ne moze. A najjace mi je od svega sto punim 20-30 minuta i vec je na 70-80% a to mi je dovoljno za dnevno koristenje. Da mi je baterija bolja dao bi mu ocjenu 9, ovako mu dajem odlicnu osmicu. Jos jednom hvala vam svima. Ln.

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav
Zelim si naruciti Xiaomi mi5 pro.
Pa me zanima preko koje stranice da narucim.
Koja mi je naj sigurnija ili ako je netko vec narucivao Xiaomi na kojoj je stranici narucio.
Hvala!!

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
pajaro19 kaže...

Gledaj, ako ti se ne da peglati sa ROMovima, trenutno skoro sa svakog shopa dolaze sa flashanim global romom i to sasvim uredno radi.

Ja na mobu kameru previse ne koristim, a ovom sam stvarno zadovoljan. Po danu je to jako dobro, noci i kad je manje osvjetljenje malo slabije al i dalje sasvim u redu.

Mobitel je brz, fluidan i nema stekanja u ni jednom trenutku.  Ja sam presao sa HTC m8 i vise sam nego zadovoljan nakon mjesec dana koristenja. I ja sam jako zadovoljan miuiem, ta minimalnost i jednostavnost mi bas pase. Ne patim od velikog broja aplikacija a i sve sam poslozio u foldere i to ide sasvim u redu.

Otisak prsta nemam zamjerke i radi mi nakon sto sam postavio otiske u skoro svakom slucaju.

Baterija izdrzi dan ipo uglavnom, sa nekih 5-6 sati SOTa, s time da je na prijasnjem week ROMu to islo i bolje.. Ocekujem da ce novi update malo poboljsati i to.

Sto se kupovine tice vise manje ti se svodi na tri stranice:

Grossoshop

Honorbuy

Aliexpress-TopOne

Sada na tebi je da odlucis od kuda ces, honorbuy ti je najbrzi jer ide iz eu skladista ali je i najskuplji.

Ja sam nakon fijaska sa topOne uzeo u njih i nakon narudzbe u utorak, mobitel je u petak bio u mene. Istina izaslo me nesto skuplje (cca 200 kuna), ali kada sam imao preko 2k kuna, mogao sam dat i 200 vise da mobitel za 3 dana bude u mene.

Grosshop koliko vidim isto uredno dostavlja SF expressom i bez dodatnih davanja.

Eto,manje vise

13 godina
memo85 kaže...

Prebaci slike na pc pa uploudaj na forum ili neki imaage hosting kao imgur ili slično.

11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Unlockao bootloader, flashao TWRP recovery i sad citam po internetu kako flashati ROM, i ne mogu vjerovati da treba toliko popratnog softvera na kompu? Pa cemu?

Na Nexusu sam doslovno prebacio ROM u storage mobitela zajedno sa Gappsima, otisao u TWRP  i bum - gotovo za 2 minute. Jel nesto propustam il je ovo jednostavno zajebaniji sustav po tom pitanju? I usputno, kako uopce dolazim u recovery? Umjesto bootloader izbornika pojavi se samo slika i nakon nekog vremena ugasi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ak mislis xiaomi.eu, kaj nije da kad flashas twrp da samo odes u twrp i instaliras xiaomi eu zip koji si prebacil na mob? Nisam stavljal taj pa nez tocno..

Kakav popratni softver? Za rn3pro i global rom instalirat imam adb za prebacit u edl i miflash s kojim su se skinuli driveri za mob, i to je to bilo za flashanje globala

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PaleSamNaSvijetu kaže...

Unlockao bootloader, flashao TWRP recovery i sad citam po internetu kako flashati ROM, i ne mogu vjerovati da treba toliko popratnog softvera na kompu? Pa cemu?

Na Nexusu sam doslovno prebacio ROM u storage mobitela zajedno sa Gappsima, otisao u TWRP  i bum - gotovo za 2 minute. Jel nesto propustam il je ovo jednostavno zajebaniji sustav po tom pitanju? I usputno, kako uopce dolazim u recovery? Umjesto bootloader izbornika pojavi se samo slika i nakon nekog vremena ugasi.

Ako si stavio TWRP imaš samo rom stavit na internal storage. Wipe data i install from zip. Nikakav popratni softver.
U recovery možeš ući iz aplikacije updater-> reboot to recovery ili standardnim putem (power+volume down ako se ne varam).
Ako ti se slika samo pojavi vjerojatno imaš kriv twrp ili si samo boot preko fastboota pokrenuo.
Skini zadnji twrp sa offical stranice (https://dl.twrp.me/gemini/).
fastboot flash recovery your_recovery_image.img

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice