Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 487.987
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xiaomi Mi5
NNS- kaže...

U petak jutro sam naručio 4/128 ceramic model i već 4 dana nemam nikakvog tracking infoa. Ide preko SF expressa. Netko imao sličnih iskustava?

To je normalna stvar...meni se hrpu puta znalo dogoditi da imam pošiljku u rukama i koristim uređaj a nakon tjedan dana još piše da je u Kini.

Evo ovako izgleda to kod TopOne-a. Jedan tracking number za relaciju Kina-UK, a drugi UK-ostatak EU. Treći je od maske koja je od drugog sellera.

origin: mrxa
9 godina
neaktivan
strong8472 kaže...

Ma polako...možda nisu još update-ali status pošiljke ;) Bez brige sve što si naručio će ti stići :)

Hvala na odgovoru. Toplo se nadam da će stići sutra ujutro (Y)

10 godina
neaktivan
Ja sam narucio 21.11. I jos nije stigao....pojavio se na trackingu 24.11 i onda nista do 30.11 kad sam vidio da je u Francuskoj
Sf express isto!
15 godina
Xiaomi Mi5

ak ste narucili iz grossoshopa rok isporuke vam je 8-10 radnih dana (vikend se ne broji) od primitka potvrde da vam je poslan

meni je stigao 8. dan, tracking info mi je bio nepromijenjen  do dana kada je stigao u francusku a zatim mu je trabalo još 2 dana do mene

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
fear619 kaže...

ak ste narucili iz grossoshopa rok isporuke vam je 8-10 radnih dana (vikend se ne broji) od primitka potvrde da vam je poslan

meni je stigao 8. dan, tracking info mi je bio nepromijenjen  do dana kada je stigao u francusku a zatim mu je trabalo još 2 dana do mene

upravo vidim da je stigao u francusku i da ide dalje.. prije par sati :)

pretpostavljam da ga tek mogu u ponedjeljak očekivat

16 godina
NNS- kaže...

upravo vidim da je stigao u francusku i da ide dalje.. prije par sati :)

pretpostavljam da ga tek mogu u ponedjeljak očekivat

Što misliš kak je tek meni...cura svako malo ispituje gdje je mob, kad će stić 

Mislim, i ja bih bio isti da meni stiže...ili to ili bih spamao tracking site ;)

8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

6.12.1 opet nista za mi5 koliko vidim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

6.12.1 nije izuzeo Mi5 ovaj put. Možda ga stavim sutra, ali fascinantno mi je da ne rješavaju bugove nego dodaju fičre u defaultne aplikacije.

Novost - testiranje Nougata na Mi5 više nije u Alpha nego u Beta fazi

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
ja stvarno nerazumim zasto ne narucujete sa honorbuya platis malo skuplje al za max 5 radnih dana kod tebe je, meni su vecina dosla nakon 3 dana. nedajes sto kuna za proizvod pa kad dode, dajes 2000 tisuce pa vise mislim da imate, al dobro mozda je vama draze bit nestrpljiv i pitat se kad ce vise doci
9 godina
Mozda zato kaj je skuplje nego u npr grossoshopu, a i bolje da dobiju vendor rom od grossoshopa nego rom za drugi model :D
8 godina
neaktivan

Ja sam na global beta i update je naravno suspended. Da li da se prebacim na sto drugo?

Koji je po vama najisporaniji i najboilji rom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 18:00 (pajaro19).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

EU custom rom, link gore

taman ovaj release uključuje i mi5

EDIT: iako nije nigdje navedeno kao prije, download linkovi ne sadrže mi5 rom, jednostavno nije izlistan. Navodno će doći kroz koji tjedan sa Androidom 7.0 kad testiranje bude gotovo

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 18:43 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
crazy_luđak kaže...

6.12.1 nije izuzeo Mi5 ovaj put. Možda ga stavim sutra, ali fascinantno mi je da ne rješavaju bugove nego dodaju fičre u defaultne aplikacije.

Novost - testiranje Nougata na Mi5 više nije u Alpha nego u Beta fazi

IMHO, tipično za xiaomi. Imam 3 njihova moba unatrag 3g i sa svima ista shema: minimalno rješavanja bugova, svaki update samo trpanje novih featurea. Čim izađe novija verzija MIUI/androida stara dobiva odjeb i nema više nikakvog održavanja.

Sad sam na global stable 8.1.2.0 i nedostaju mi neke stvari koje postoje u dev verziji, ali sve mi se čini da Mi5 neće dočekati idući stable.

Očito ga pokušavaju ekspresno prebaciti na Nougat što znači da bi MIUI8/MM mogao otići u zaborav.

9 godina
A gle, kad kupis konja, neces ga spremat i jahat magarca :D naravno da kad zavrse testiranja za android 7 da 6 odlazi :D jedino oni koji su hw ograniceni ce nastavit dobivat na starom androidu :D za redmi note 4g i dalje izlaze miui 8 updateovi(android 4.4)
13 godina
Xiaomi Mi5

Mogli bi barem to što su potrpali u zadnji dev zapakirati i izdati recimo zadnji global stable.

Nedostaju mi power profili i scheduler iz MIUI7, a toga nema na stable.

Dev ima onaj automated tasks koji može simulirati power profile iz 7-ice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cshadow kaže...

Mogli bi barem to što su potrpali u zadnji dev zapakirati i izdati recimo zadnji global stable.

Nedostaju mi power profili i scheduler iz MIUI7, a toga nema na stable.

Dev ima onaj automated tasks koji može simulirati power profile iz 7-ice.

I naposljetku izbacili su opciju da ugasišnoise cancellation, a hrpa ljudi im bugove sa drugim micom jer je "pametan" pa radi noise cancellation

16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Novi rekord, oko 1 dan i 14h 21h na bateriji

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 17:19 (crazy_luđak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
crazy_luđak kaže...

Novi rekord, oko 1 dan i 14h 21h na bateriji

Za uređaj takvih karakteristika to je stvarno jaaako dobro.

Koji ROM imaš gore?

16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

xiaomi eu, 6.11.3

Ma ovo mi je rekord, inače po 6h dogura

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Imam samo jedno pitanje. Prethodno sam sam stavio eu rom i slično ali sam zaboravio proceduru.
Kada stigne mob. Mogu li odmah login na mi akaunt (imam pravo otključavanja bootloadera), otvorit bootloader. Flash twrp i instalacija eu roma direktno?

edit: još jedno

Sa stare mi5 (32gb) sam backupao data particiju. Jel moguće nakon flasha roma iz twrp-a restorat tu particiju i mogu li očekivat da će to radit? (128gb model je u pitanju)
Jel netko pokušao?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 12:58 (NNS-).
16 godina
NNS- kaže...

Sa stare mi5 (32gb) sam backupao data particiju. Jel moguće nakon flasha roma iz twrp-a restorat tu particiju i mogu li očekivat da će to radit? (128gb model je u pitanju)
Jel netko pokušao?

Misliš kao kloniranje na PCu? Nekako sumnjam iako nikad ne znaš... 

9 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
NNS- kaže...

Jel netko pokušao?

Misliš kao kloniranje na PCu? Nekako sumnjam iako nikad ne znaš... 

Ta data particija sadržava isključivo aplikacije i njihove podatke ( imam tu app od banke, steam i slično).. Vjerujem da je moguće restorat na model s isto memorije ali je upitno ide li na 128gb.
Mislio sam pitat na xda ali nemam akaunt tamo.

13 godina
neaktivan
Mislim da mozes...to sam ja radio kada sam prelazio sa 64 na 128...samo ti app od banke nece biti aktivirana te ces morati raditi reaktivaciju da dobijes kljuc...zbog njihovih sigurnosnih protokola.Barem jr meni tako bilo.Za viber,wap i slicne app napravi backup u acc settingsu same aplikacije jer ti takodet te podatke preko obicnog restorea na telefonu nece povuci
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
floki26 kaže...
Mislim da mozes...to sam ja radio kada sam prelazio sa 64 na 128...samo ti app od banke nece biti aktivirana te ces morati raditi reaktivaciju da dobijes kljuc...zbog njihovih sigurnosnih protokola.Barem jr meni tako bilo.Za viber,wap i slicne app napravi backup u acc settingsu same aplikacije jer ti takodet te podatke preko obicnog restorea na telefonu nece povuci

Odlično. Probat ću al prije toga ću backup napravit. Može li mi netko odgovorit na prethodno pitanje? :)

(Prethodno sam sam stavio eu rom i slično ali sam zaboravio proceduru.
Kada stigne mob. Mogu li odmah login na mi akaunt (imam pravo otključavanja bootloadera), otvorit bootloader. Flash twrp i instalacija eu roma direktno?)

13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Molio bih nekoga tko je kupovao Mi5 preko Top-Onea (Aliexpress) da mi objasni kako namjestiti da mi kod plaćanja konverziju iz dolara u kune računa banka a ne aliexpress.

Također, da li je selleru potrebno objašnjavati da li je potrebno instalirati nekakav softver ili oni automatski to instaliraju. Kupujem ženi telefon i želim da radi out the box odnosno da ne moram ništa instalirati nego samo da se updateovi automatski instaliraju kao što je do sada imala na Samsungu.

Da li je to što piše na top-oneu GLOBAL ROM, OTA UPDATE to što sam gore napisao da kada dobijem telefon da ne moram ništa instalirati i mijenjati.

Molio bih za savjete jer prvi puta kupujem nešto "kinesko".

Može i na PP.

I na kraju kako ste zadovoljni s telefonom, da li vrjiedi te novce.

Hvala svima na odgovorima.

LP

Telefon 32GB zlatni s DHL dostavom me izađe 1900 kuna. Ima li možda negdje jeftinije i pouzdanije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2016 17:47 (knez_b).

0 0 hvala 0
8 godina
Xiaomi Mi5

Knez, ja sam uzeo mi5 prije jedno mjesec dana. Mobitel je kasnio, bili neki praznici u Kini, meni nisu odgovarali pa sam pokušao preko Iliona na Telekinezi, nakon toga mi odgovorili a i mob. uskoro stigao, možda sve skupa nakon dvadesetak dana. Pokušajte kontaktirati Iliona preko njega je bio popust 5 $ i poklon. Što se tiče tečaja loše sam prošao konverzija preko American express, tečaj ispao 6,92 kune za 1 usd. Mob. je odmah iz kutije spreman za rad uglavnom sve ok, jednom ili dvaput ažuriran. Radi super jedino koliko vidim za sad vremenska prognoza malo zeza (ne obnavlja se automatski). Sigurno vrijedi novca, nema mozda konfora kao samsung (ja sam koristio sgIII), fale mi neke geste, npr. okidanje kamere glasom, utišavanje zvuka okretanjem naopako i čini mi se da je fokusiranje sa blicom malo sporije, a i automatika nije uvijek pogođena, uglaavnom slika bude tamnija, no to se lako ispravi. Brz je, slika odlična, zvuk solidan, baterija dan i pol uz intezivno korištenje, uglavom sve ok a pogotovo u odnosu na cijenu. U vrijeme kada sam ja kupovao preko Top one je bio najpovoljniji, neznam kako je sada. pozdrav

ib
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NNS- kaže...

Imam samo jedno pitanje. Prethodno sam sam stavio eu rom i slično ali sam zaboravio proceduru.
Kada stigne mob. Mogu li odmah login na mi akaunt (imam pravo otključavanja bootloadera), otvorit bootloader. Flash twrp i instalacija eu roma direktno?

Jel netko pokušao?

1.  Login na Mi acc na mobu i na kompu provjeri dal i ti vidi mob, npr. da li radi Find Phone funkcija. Unlock, nakon toga iz fastboota flashas TWRP, bootaš odmah taj isti TWRP, iz njega flashas ROM koji hoćeš + supersu paket za root.

2. Ako imaš root na starom i novom mobu najlakše ti je s Titanium backup,  spremiš si sve aplikacije + postavke +call log+... Nisam to radio već neko vrijeme, ali imaš tamo i opciju da vrati Android ID iz backupa na novom mobu. Treba neka sistemska aplikacija biti backupirana, zaboravih točno koja. Obično je palilo kod tih programa od banki, ali ponavljam, nisam to probao još od androida 4.4. Vrijedi pokušati :)

Za nerootane mobove možeš i ako imaš oba aktivna preko Mi Mover aplikacije prebaciti ponešto, radio sam to kad sam s Redmi 3 prelazio na Mi5. Call log + SMS + 90% aplikacija mi je prebacio, ali neke tvrdoglave nisu htjele, npr Viber.

Također možeš probati i s ugrađenim backupom, spremiš taj folder negdje i vratiš na novi mob pa ideša na restore.

9 godina
neaktivan
cshadow kaže...
NNS- kaže...

Jel netko pokušao?

1.  Login na Mi acc na mobu i na kompu provjeri dal i ti vidi mob, npr. da li radi Find Phone funkcija. Unlock, nakon toga iz fastboota flashas TWRP, bootaš odmah taj isti TWRP, iz njega flashas ROM koji hoćeš + supersu paket za root.

2. Ako imaš root na starom i novom mobu najlakše ti je s Titanium backup,  spremiš si sve aplikacije + postavke +call log+... Nisam to radio već neko vrijeme, ali imaš tamo i opciju da vrati Android ID iz backupa na novom mobu. Treba neka sistemska aplikacija biti backupirana, zaboravih točno koja. Obično je palilo kod tih programa od banki, ali ponavljam, nisam to probao još od androida 4.4. Vrijedi pokušati :)

Za nerootane mobove možeš i ako imaš oba aktivna preko Mi Mover aplikacije prebaciti ponešto, radio sam to kad sam s Redmi 3 prelazio na Mi5. Call log + SMS + 90% aplikacija mi je prebacio, ali neke tvrdoglave nisu htjele, npr Viber.

Također možeš probati i s ugrađenim backupom, spremiš taj folder negdje i vratiš na novi mob pa ideša na restore.

Hvala puno na odgovoru, sjećam se da sam stari prvo flashao sa mi flasherom da bi ga mogao otvorit. Koliko vidim to je dozvoljeno sada i sa standardnim china romom :-)
3. Imam mapu spremljenu na računalu, vratit ću je u TWRP mapu pa ću probat s restorom samo te particije. Glavno mi je bilo čuti da ne mogu nešto pokvarit s tim restorom haha

16 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Uh hrpa poruka, vidim da je netko spominjao mbanking appove pa da komentiram: kak je ovo mob di ćeš (potencijalno) često flashat nove romove, najveća muka je restoranje aplikacija, posebno tih od banke, a POSEBNO ako si u više banaka.

Rješenje: titanium backup (sa rootom) provjereno restora kompletno bankarske aplikacije, bez potrebe za odlaskom u banku opet

Analnogno i za ostale appove, prije sam radio export data za svaku zasebno, ali titanium pokupi data mapu jer ima root access i doslovno ti vrati aplikaciju u stanju kakvom si ju ostavio, do na bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Za neke aplikacije vrlo vjerojatno će trebati vratiti i Android ID od starog moba:

Neke aplikacije se vežu za taj ID, a kako se on generira na random kod prvog setupa sustava, ako ih i vratiš preko titaniuma neće raditi.

Factory reset isto mijenja ID.

Većina normalnih aplikacija to ne pamti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice