- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slobodno i par ssova batterystatsa da vidimo jel koja aplikacija previse trosi.
Moguce da je i do temperature, i ajfoni, izmedu ostalih, se gase nenadano zbog niskih temperatura
Dosad sam koristio Nova Prime, al nisam imao potrebe otkad sam na MIUI. Nekako je intuitivniji
Ovak da podjelim i ja svoje, moj nedavno stigao, migrirao sam sa Sonyja kojeg još uvijek koristim kao drugi mob.
Dakle, 2 dan korištenja i 6h SoTa nisam mogao vjerovat. Iako mi se čini da se baterija malo brže troši, 6h je fantastično. Nadam se da će daljnjim ažuriranjima to još popravit, iako je i ovako odlično.
Problema u korištenju nemam, pošto puno putujem mrežu hvata odlično (iako ne koristim 4G), signal postojan i tamo gdje ga obično nije bilo, nema nikakvog zagrijavanja, sve leti, zasad pozitivno.
MIUI traži dosta privikavanja, ponekad je jako logičan, ponekad totalno nelogičan i fale opcije koje su pod normalno u golim Androidima, što je čudno. Npr. u aplikaciji kamere nema odabir rezolucije već samo kvaliteta slike i aspect ratio. Nema 1080p 60fps, onda ako imate 1080 ili4k namješten u video nećete moć ući u način usporeog videa dok ne prebacite na 720p. Uglavnom, sustav sam po sebi ima ogroman potencijal jer donosi kvalitete i Androida i iOSa, ali treba ga još malo polirat, za sada ide jako dobro. :)
Nedavno mi se desilo nesto sa headphone jackom, ne znam ni sam di ne kvar, je li uslo nesto pa zapelo ili nesto drugo.
Mene zanima kako bi funkcionirao adapter usb-c to 3.5mm. Bi li kvaliteta zvuka bila jednaka, losija, bolja?
Evo ja narčih jedan danas za curu sa TopOne-a.
Javio se ilionu, dao mu order ID i nakon sat i pol mi je snižena cijena za 5eura (iako su napisali da su smanjili 5usd).
Uz to ide i staklo gratis što je super jer njoj telefoni padaju kao da im je to prirodno stanje
Nadam se samo da neće zbrljavit nešto ili poslat neki falš...će da vidimo ;)
Trebao si uzeti i njihov originalni flip case, jako je kvalitetan, meni je već opal mob pa mu ništ nije bilo
Profesionalna recenzija kamere - DxOMark
http://www.dxomark.com/Mobiles/Xiaomi-Mi-5-Mobile-review-Better-in-bright-light
Iako je post odavno, malo da se osvrnem jer su trenutno kod mene i Mi5 i Samsung S5 koji imaju iste ocjene na DxO-u. Odgovorno tvrdim da su slike i video bolje na Mi5 nego na S5 i Xperiji Z3c. Prema tome, ocjenu od 79 nikako ne bi smatrao realnom, već prije da je oko 85. A to je već u vrhu...
Nisam puno snimao ali mi FHD cini se najlosija...
Trebao si uzeti i njihov originalni flip case, jako je kvalitetan, meni je već opal mob pa mu ništ nije bilo
Uzeo sam Nillkin flip case (zlatni sa šljokicama ) jer ima onaj izrez za ekran pošto je to do sada imala na mobu.
Mislim da ću plakat kad mob dođe, takav sav zlatni i kričaF.
Jel radi mob s tom maskicom u stilu da možeš klikat kroz taj prorez i da "skuži" kad ga otvoriš i sl?
Jel radi mob s tom maskicom u stilu da možeš klikat kroz taj prorez i da "skuži" kad ga otvoriš i sl?
Da, u opisu dolje imaš kako se aktivira da skuži tu masku...na Samsungu to radi samo od sebe, ali i ovdje bi trebalo slično.
Zgodna je funkcija iako meni se ne sviđa to flipanje malo malo...radije pripazim da je ekran uvijek gore i bok. Ali eto, curama je to malo teže pa će ovo super doći
Punio sam ga pola sata sa punjačem koji dođe uz njega i napunio se s 20% na 92%. Što se mene tiče to je super, a sa QC 3.0 bi trebao još brže puniti.
99% da si dobio već QC 3.0 punjač(osim ako živiš u Indiji),ne bude ti ništa brže punio sa aftermarket QC 3.0 punjačem,naprotiv ;) testirano i provjereno
Ipak je 2.0, podržava 5V/9V/12V napone, koliko vidim to je QC 2.0. 3.0 ide od 3.2V do 20V. NA GSMAreni piše da QC 3.0 napuni 83% u 30min, ovaj moj 70% u 30min, meni dovoljno :)
Onda si dobio za nIndijsko tržište telefon iuli neki rusvaj od prodavača. I na mom,out of the box piše 5/9/12 i piše 2.5A pa kad se mjeri fila telefon sa 3A u peaku. I lijepo piše QC 3.0 ikona sa prednje strane.
Ovo sa gsm arenom...facepalm. Skoro svi QC 3.0 telefoni pune oko 1h20m 3000mah po prosjeku tako i Xiaomi sa svojim stock QC3.0 chargerom.
Ma dobio sam mobitel za europsko tržište sa QC 3.0 punjačem. Nisam isprva vidio sitni logo.
bok svima!
godinu i pol imam S6 i to je zadnjih par mjeseci tiha jeza. baterija radi otprilike 3-4 sata, počeo se nešto restartat itd. živi užas.
razmišljam o ovom mobu i u biti trebam samo par odgovora. nisam previše upućen u mijenjanje ROM-ova itd, ne kužim se u to i neda mi se s time baviti. bitno mi je samo da mob brzo radi, da baterija izdrži barem do navečer kad idem spavat pa ga mogu stavit na punjenje i da je kamera dobra. na S6 je bila genijalna i znam da ne mogu takvu očekivati, ali bitno mi je da je dobra. pa me zanimaju vaša iskustva...ne igram nikakve igre, samo surfam, messaging apps, fejs itd
jer, sve ostalo mi se kod tog moba čini jako dobro.
i, ako može savjet otkud da ga naručim, a da provjereno ne platim carinu
puno fala
bok svima!
godinu i pol imam S6 i to je zadnjih par mjeseci tiha jeza. baterija radi otprilike 3-4 sata, počeo se nešto restartat itd. živi užas.
razmišljam o ovom mobu i u biti trebam samo par odgovora. nisam previše upućen u mijenjanje ROM-ova itd, ne kužim se u to i neda mi se s time baviti. bitno mi je samo da mob brzo radi, da baterija izdrži barem do navečer kad idem spavat pa ga mogu stavit na punjenje i da je kamera dobra. na S6 je bila genijalna i znam da ne mogu takvu očekivati, ali bitno mi je da je dobra. pa me zanimaju vaša iskustva...ne igram nikakve igre, samo surfam, messaging apps, fejs itd
jer, sve ostalo mi se kod tog moba čini jako dobro.
i, ako može savjet otkud da ga naručim, a da provjereno ne platim carinu
puno fala
Ne znam za druge al ja sam uzeo sa TopOne, javio se Ilionu na telekinezu forum, lik mi fakat pomogao oko savjeta, stavili mi Global ROM, sve radi od prve sekunde, poslali mi još kojekakve zaštite što je jako korisno. Tak da sam ja fakat zadovoljan nakon 3 godine Sonyja, naravno fale neke stvari i sitnice, ali realno, za cca 2000kn koliko sam platio sa DHL dostavom (jer s tom opcijom garantirano nema carine i dodatnih troškova, mogu potvrdit) je ovo best buy.
BTW. iskusniji MIUIeri, jel se zna zašto je odgođeno ažuriranje Globala za Mi5? Priča se da nešto prčkaju sa Qualcommom al kak se slabo kužim u MIUI ionako, bolje da diskutiramo sa profićima tu
Gledaj, ako ti se ne da peglati sa ROMovima, trenutno skoro sa svakog shopa dolaze sa flashanim global romom i to sasvim uredno radi.
Ja na mobu kameru previse ne koristim, a ovom sam stvarno zadovoljan. Po danu je to jako dobro, noci i kad je manje osvjetljenje malo slabije al i dalje sasvim u redu.
Mobitel je brz, fluidan i nema stekanja u ni jednom trenutku. Ja sam presao sa HTC m8 i vise sam nego zadovoljan nakon mjesec dana koristenja. I ja sam jako zadovoljan miuiem, ta minimalnost i jednostavnost mi bas pase. Ne patim od velikog broja aplikacija a i sve sam poslozio u foldere i to ide sasvim u redu.
Otisak prsta nemam zamjerke i radi mi nakon sto sam postavio otiske u skoro svakom slucaju.
Baterija izdrzi dan ipo uglavnom, sa nekih 5-6 sati SOTa, s time da je na prijasnjem week ROMu to islo i bolje.. Ocekujem da ce novi update malo poboljsati i to.
Sto se kupovine tice vise manje ti se svodi na tri stranice:
Sada na tebi je da odlucis od kuda ces, honorbuy ti je najbrzi jer ide iz eu skladista ali je i najskuplji.
Ja sam nakon fijaska sa topOne uzeo u njih i nakon narudzbe u utorak, mobitel je u petak bio u mene. Istina izaslo me nesto skuplje (cca 200 kuna), ali kada sam imao preko 2k kuna, mogao sam dat i 200 vise da mobitel za 3 dana bude u mene.
Grosshop koliko vidim isto uredno dostavlja SF expressom i bez dodatnih davanja.
Update je odgodjen zbog optimizacije nekakvih Qualcomm kodova
Jel jos nekome MIUI aplikacija Weather odnedavno ne radi? Javlja da se ne uspjeva spojit na 'network', valjda na server s kojeg pribavlja podatke, jer meni wifi i ostali servisi rade normalno.
Nasao sam na njihovom forumu brdo komentara ljudi sa slicnim problemima, sve postano u zadnjih par dana, ali bez konkretnih rjesenja, mozda neki update slijedi koji bi to rijesio? Dosta banalan problem u svakom slucaju.
kupio preko Honorbuy Mi 5s
kud je to sve otišlo...prije si kupio mob koji upališ i sve radi...danas moraš bit geek i power user da bi sve upogonio.
U startu ima neki bug sa kamerom i zvukom,
odem na miui forum i ispada da 50% ljudi ima iste bugove
i sad već 2 dana guglam po forumima, gledam na youtubeu indijske klipiće sa turbološim engleskim, te skini ovaj update, te ga ne može mob verificirat, pa naletiš na još jedan bug, ali hej, i on se može sredit, al da ga središ moraš sredit još jedan bug ali moraš opet flešat mob...
lagano mi se dimi iz glave i polako odustajem od svega jer da to sve upogonim morat ću provesti cijeli tjedan na forumima.
A cvikam da ne zeznem cijeli mob sa tim flešanjem.
Ne kužim zašto se uopće prodaju uređaji koji imaju toliko problema u samom startu.
kupio preko Honorbuy Mi 5s
kud je to sve otišlo...prije si kupio mob koji upališ i sve radi...danas moraš bit geek i power user da bi sve upogonio.
U startu ima neki bug sa kamerom i zvukom,
odem na miui forum i ispada da 50% ljudi ima iste bugove
i sad već 2 dana guglam po forumima, gledam na youtubeu indijske klipiće sa turbološim engleskim, te skini ovaj update, te ga ne može mob verificirat, pa naletiš na još jedan bug, ali hej, i on se može sredit, al da ga središ moraš sredit još jedan bug ali moraš opet flešat mob...
lagano mi se dimi iz glave i polako odustajem od svega jer da to sve upogonim morat ću provesti cijeli tjedan na forumima.
A cvikam da ne zeznem cijeli mob sa tim flešanjem.
Ne kužim zašto se uopće prodaju uređaji koji imaju toliko problema u samom startu.
ma to se meni neda, to je problem. a sve mi se čini da ću se nayebat s tim mobom oko toga....nisam ni ja pametan