Ja imam kontra efekt - ne znam jel sam imao ikada bolju bateriju na nekom smartphonu. E sad, nisam ga iskreno mrcvario kamerom pa vjerojatno nisam mjerodavan. Uspoređujem ga sa prijašnjom S23 Ultrom i drži mi bar pola dana dulje. Kojoj su doduše apdejtovi kriminalno usrali bateriju, ali i dok je nova bila nije izdržala ko Xiaomi.
Jel ima tko problema s battery drainom u standbyu?
Kolko vidim, % se samo tope.
Ja imam kontra efekt - ne znam jel sam imao ikada bolju bateriju na nekom smartphonu. E sad, nisam ga iskreno mrcvario kamerom pa vjerojatno nisam mjerodavan. Uspoređujem ga sa prijašnjom S23 Ultrom i drži mi bar pola dana dulje. Kojoj su doduše apdejtovi kriminalno usrali bateriju, ali i dok je nova bila nije izdržala ko Xiaomi.
do sada su mi Xiaomi i iPhone mobiteli uvijek imalil odličnu bateriju, možda me to razmazilo, ali znao sam imati periode gdje bi mob punio svaki treći dan, ovo sad mi je već malo na granici. ne volim kad mi je mob na 30%, idem navečer vani i mislim se hoće li izgurati.
evo baš testiram večeras preko noći pa javim.
evo testirao sinoć, u ponoć je bio na 100%, jutros u 8 na 96%. Znači preko noći izgubio 4%, sve uključeno (wifi, bt, data...), stizale notifikacije i ostalo. Probam opet večeras, ali ovaj put sve pogasim (wifi, data, bt).
odradio sinoć i test tako da mi je sve ugašeno (lokacija, bt, wifi, data, nfc...) i ista stvar kao i kad je upaljeno, potrošnja preko noći sa 57% na 53%, znači opet 4% u periodu od nekakvih 8 sati.
Kod mene potroši u (wifi, 3g, sinkronizacija sve upaljeno) deep slepu (8h) 4-5%. Sad je na bateriji 46h i 31%, nisam ga puno koristio, al to je ok. Mislim da bi izdržao jedan dan aktivnijeg korištenja..
još malo podataka
punjenje od 0 do 100, s tim da mi je podešeno na standard, a ne na top speed:
10min. = 25%
20min. = 42%
30min. = 58%
50min. = 90%
60min. = 100%
pražnjenje, 100 do 0, izgurao mi 46h i 15min. s tim da nisam opalio niti jednu fotku ili video, 65% Chrome, 10% youtube i 10% whatsapp. Nemam društvene mreže niti ih koristim. Nažalost ne vidim SOT, ako netko zna gdje pogledati neka javi. Moj dojam je da nije više od 5-6h, ali moguće da se varam.
usput, jedna stvar koja me živcira je auto brightness, u mraku toliko smanji brightness da gotovo ništa ne vidim pa moram ručno posvijetliti, pomalo iritirajuće. ima li netko riješenje, a da nije stalno ručno štelanje?