Mi Hrvatska/Mi Croatia

poruka: 3.800
|
čitano: 1.280.618
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Može pomoć molim?

Imam mi 5s plus i mijenjao sam par romova iz dosade/znatiželje... global stable, developer, mi-globe rom, lineage-os.

I svaki radi bez problema, ALI...

Često imam problem sa wifi-jem nakon flashanja. Tj. ne radi mi u 5GHz pojasu .

Svaki put nakon flashanja ROM-a u twrp-u obišem dalvik i cache...

Ali očito negdje griješim. Sad sam trenutno na mi-globe rom 7.7.20 i wifi se vuče kao krepana mačka... cca 150-500 kb/s.

Zna li netko gdje je kvaka? U postavkama nekim...

Wifi frekvencijski pojas je na automatic, a ima opcija za 2,4 i 5 GHz za odabrati. Kad odaberem 5 GHZ, ni jednu mrežu ne vidi i prebaci na LTE. Ako odaberem 2,4 GHz ili automatic radi wifi ali dozlaboga sporo.

Treba li u twrp-u nakon flashanja rom-a odabrati format data i koje sve kvačice odabrati? Odnosno što sve zbrisati?

Inače mob je super, ali ima svojih mušica...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Je li itko kupovao njihov ruksak? LINK
K
akvi su dojmovi i kako gledaju na ruksake na carini (općenito pitam)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Mi Hrvatska/Mi Croatia
mrki_man kaže...

Može pomoć molim?

Imam mi 5s plus i mijenjao sam par romova iz dosade/znatiželje... global stable, developer, mi-globe rom, lineage-os.

I svaki radi bez problema, ALI...

Često imam problem sa wifi-jem nakon flashanja. Tj. ne radi mi u 5GHz pojasu .

Svaki put nakon flashanja ROM-a u twrp-u obišem dalvik i cache...

Ali očito negdje griješim. Sad sam trenutno na mi-globe rom 7.7.20 i wifi se vuče kao krepana mačka... cca 150-500 kb/s.

Zna li netko gdje je kvaka? U postavkama nekim...

Wifi frekvencijski pojas je na automatic, a ima opcija za 2,4 i 5 GHz za odabrati. Kad odaberem 5 GHZ, ni jednu mrežu ne vidi i prebaci na LTE. Ako odaberem 2,4 GHz ili automatic radi wifi ali dozlaboga sporo.

Treba li u twrp-u nakon flashanja rom-a odabrati format data i koje sve kvačice odabrati? Odnosno što sve zbrisati?

Inače mob je super, ali ima svojih mušica...

Jesi li probao clean install preko fastboota zadnju developer verziju MIUI ROM-a? 

SHELBY_09 kaže...

K

Ja imam ovaj manji i odličan je za moje potrebe, carinu mi je zaobišlo jer je cijena relativno niska

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
14 godina
neaktivan
Nisam preko fastboota. Preko twrp-a sam dosad flashao. I nekad radi a nekad ne. Sad sam na mi-globe romu koji je 7.7.20 verzija MIUI. Sinoć instalirao. Prije toga u twrpu sve obrisao. Ali baš sve. Javio mi da nema OS-a. I instalirao i opet ne radi na punoj brzini... Probat ću preko fastboota pa javim rezultate
13 godina
neaktivan
Skini si aplikaciju DNSET i aktiviraj ju.Postoje neki problemi u protokolima izmedu marshmalowa i zte-ovih rutera
Imao sam i ja takav problem na mi5 i sa tom aplikacijom sve rijesio
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
14 godina
neaktivan
Ajd probat ću. Hvala
9 godina
neaktivan
jedno mozda glupa napomena u vezi WIFI, jesi u download aplikaciji stavio na No Limit skidanja podataka?
kad te nadem a naci cu te ..

0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

K

Imam taj ruksak nešto više od pola godine i iznimno sam zadovoljan s obzirom na cijenu (platio sam $14.89).

Ima sasvim dovoljno prostora za laptop od 15.6" u "pregradi" i ispred stane još dosta stvarčica, samo ne znam koliku težinu može podnjeti s obzirom da je dosta tanak i lagan ruksak.

15.6" laptop 15.6" laptop
još jedna s laptopom i prostorom ispred još jedna s laptopom i prostorom ispred
10000 mAh powerbank u džepiću sa strane 10000 mAh powerbank u džepiću sa strane
8 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

OBAVEZNO PROCITATI ! ! !

Pozdrav ekipa,

Prije svega drago nam je vidjeti da se tema razvija te da sve vise ljudi sudjeluje u njoj.Nadamo se da ce svatko od vas,ako vec i nije,pronaci nesto pametno i korisno za sebe.Samo tako nastavite ! 

Danas cemo vam napisati nekoliko detalja o onome o cemu smo vec u samom pocetku i pricali,a to je prvi sluzbeni MEETUP !

Ono sto je sigurno je da ce se odrzati drugi ili treci vikend u listopadu,ovisno o tome kako ce nam vecini odgovarati.Takoder smatramo da je najidealniji grad za meetup bas ZAGREB.

Pitanje prostora smo vec pokrenuli,moglo bi se reci i rijesili,ostalo je jos samo nekoliko detalja da ga i potvrdimo.

Najvazniji detalj je upravo broj vas koji ce doci.Potrebno nam je da u odredenom roku potvrdite svoj dolazak.Naravno da uvijek postoji naknadna mogucnost otkazivanja ali potreban nam je okvirni broj ljudi na koje definitivno mozemo racunati.

Smatramo da meetup ispod 35-40 ljudi nema nekog velikog smisla,ali isto tako smatramo i nadamo se da ce to biti i veca brojka.

Na glasanje cemo staviti nekoliko opcija te vas molimo da do 25.08 iznesete svoj stav po pitanju dolaska da bi mogli sloziti okvirni broj prema kojem cemo ici u nastavak organizacije.

Vjerujemo da ce biti i zainteresiranih osoba koje nas ne prate na forumu te ce saznati na druge nacine.Takoder ako imate nekoga iz obitelji,poznanika i slicno,mozete nas kontaktirati i potvrditi nam njihov dolazak.

Sto se tice samog meetupa i njegove organizacije ,napisat cemo nekoliko detalja.Zamislili smo to na malo ozbiljniji nacin te nemamo namjeru napraviti obicno okupljanje u nekakvom kaficu.Vec smo zamislili i nekakvu vrstu cateringa gdje ce za svakog biti ponesto.Pica i hrane nebi smjelo faliti 

Takoder,ukoliko ostvarimo jos neke od planova,a mislimo da hocemo biti ce i nekakvih nagrada i uspomena za svakoga od vas na ovaj prvi meetup.

Otkirti cemo vam i jednu malu tajnu.Postoji mogucnost da dovedemo i gosta iznenadenja,ali naravno,necemo vam reci o kome se radi 

Moramo jos napomenuti jednu bitnu stavku,a to je cijena organizacije meetup-a.Smatramo da cijena po osobi nece biti veca od 100 kuna,a postoji i mogucnost da bude znatno niza.Vjerujemo da je cijena prihvatljiva s obzirom na ono sto ce meetup ponuditi.

Za kraj cemo jos jednom napomenuti da nam je u ovom trenutku najbitnije dobiti OKVIRNI BROJ sudionika meetup-a da bi krenuli u nastavak organizacije.

HVALA svima na citanju

6 Sigurno dolazim
3 Vjerovatno dolazim
7 Vjerovatno ne dolazim
13 Sigurno ne dolazim
Mi Hrvatska
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 15:13 (Mi-Hrvatska).

11 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
@sasha2511
Jesam. Nema limita. Imam Tele2 pokucni
11 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pozz ekipa fan sam xiaomi modela pogotovo zbog izgleda I baterije.Razmišljam o kupnji prvog xiaomi modela ( tocnije Mi5x koji mi stoji u kosarici al zelim prvo provjerit dal cu imat problema s mobilnim internetom)  , ali vidim da ne podržava LTE na 800MHz, koju koristi T-com / bonbon a ja sam bas na tcomu.Pa me zanima kako ce radit povezanost s mobilnim internetom ja sam inace iz Hvara pa me zanima dal cu imat problema s povezivanjem

Jel ima ko problema s LTE?

0 0 hvala 0
17 godina
Pitaj SZK na kojoj je frekvenciji 4g na području Hvara
13 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pozdrav, kupio sam Xioami mi6 preko mi global stora (pohvale za sellera, mobitel došao u roku 6 dana i bez carine). Što se tiče izrade, perfomansi, kamere, baterije mogu reć da je mobitel čudo al imam jedan problem za koji još nisam našao rješenje. Naime mobitel na vipu i tele2 radi odlično, dok na HT-u nemogu nikako ostvariti poziv preko 3g mreže (internet i poruke normalno rade). Kada zovem mobitel kao da ostane bez signala. Na 2g mreži pozivi normalno prolaze, dok na 4g internet normalno radi. Probao sam stavi kinesku verziju miui, beta 9 miui, mijenjao sim karticu kod Ht-a i jednostavno ništa, nikao ostvarit poziv na 3g. Rekao mi je jedan poznanik da je moguće da je do HT, tj. da nije testirao uređaj i jednostavno mu nedopušta da se spoji na mrežu. Ima netko kakvu ideju, savjet? 

0 0 hvala 0
15 godina
Jel ima još netko iskustva s tom trgovinom? Naime, ne znam više gdje, ali sam negdje pročitao da ta trgovina navodno prodaje i neke refurbished mobitele pod nove. Sad, koliko ima u tome istine...
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
9 godina
neaktivan
S kojom trgovinom? Evo ja gledam s moba i ne vidim nikakav link.

0 0 hvala 0
14 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...
S kojom trgovinom? Evo ja gledam s moba i ne vidim nikakav link.

Ma, odgovoorio je nekome, al ne radi mi tipka "nadporuka" da vidim kome...

Najbolje je odgovarati s Citiraj, onda se odma sve vidi.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Redmi Note 4X,  3/32 ili 4/64 snapdragon... kolika je razlika u performansama? ne bi trebala biti nešto pretjerano ali zanimaju me iskustva u praksi.

za oko mi je zapao jači model:

https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-4-Qualcomm-4GB-64GB-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5/32820984172.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pozdrav ekipa,

imam jedno pitanje za vas vezano za viber, whatsapp i sl. Naime nakon podešavanja na par mjesta (autostart, battery mangment...) notifikacije konačno rade kak treba, međutim samo za tekstualne poruke. Stickeri, fotke i sl. i dalje ne daju notifikaciju, nego se vidi tek kad se uđe u aplikaciju.

Jel to "normalno" ili propuštam negdje nešto zbog poprilično agresivnog pristupa MIUI-ja prema štednji baterije? Radi se o Mi6 mobu.

0 0 hvala 0
15 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ispričavam se kolege, mislio sam na MI global store na aliexpressu

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iwa1001 kaže...

Pozdrav ekipa,

imam jedno pitanje za vas vezano za viber, whatsapp i sl. Naime nakon podešavanja na par mjesta (autostart, battery mangment...) notifikacije konačno rade kak treba, međutim samo za tekstualne poruke. Stickeri, fotke i sl. i dalje ne daju notifikaciju, nego se vidi tek kad se uđe u aplikaciju.

Jel to "normalno" ili propuštam negdje nešto zbog poprilično agresivnog pristupa MIUI-ja prema štednji baterije? Radi se o Mi6 mobu.

Po kojem "tutorialu" si radio ovo da ti bar poruke vidis? moze neki link! Mene navedeni problem isto ubija! Isto na MI6...

HAKOSUKA
14 godina
neaktivan

Ima ih po netu nekoliko i svi su isti...ovo je jedan od njih.

Notifikacije sad rade ali samo u slučaju tekstualnih poruka....stickeri, fotke i slično mi samo iskoče na lockscreen-u u trenutku kad stignu, znači ako nisam vidio taj moment kad su stigle, nema notifikacije, tek kad se uđe u aplikaciju. Frustrirajuće....

S obzirom da nema nikakvih odgovora, ni sugestija na moje gore navedeno pitanje za ostatak MIUI populacije na Bug forumu, ili svima radi normalno pa nemaju pojma o čemu pričam, ili nikome ne radi pa nemaju što za dodati.

14 godina
Iwa1001 kaže...

Ima ih po netu nekoliko i svi su isti...ovo je jedan od njih.

Notifikacije sad rade ali samo u slučaju tekstualnih poruka....stickeri, fotke i slično mi samo iskoče na lockscreen-u u trenutku kad stignu, znači ako nisam vidio taj moment kad su stigle, nema notifikacije, tek kad se uđe u aplikaciju. Frustrirajuće....

S obzirom da nema nikakvih odgovora, ni sugestija na moje gore navedeno pitanje za ostatak MIUI populacije na Bug forumu, ili svima radi normalno pa nemaju pojma o čemu pričam, ili nikome ne radi pa nemaju što za dodati.

Koji program/programi?

Ja imam Viber i Whatsupp, i nisam primjetio nikakav problem... Ali ne dopisujem se puno sa slikama i stickerima, pa možda nisam ni primjetio.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan

Ma klasika.....viber, whatsapp...

17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Na Mi5 se whatsapp zna smrznut i cijeli mobitel bude neresponzivan minutu. Malo živcira.

Također, Here maps ne radi!? Ruši se odmah pri startu nakon što sam downloadao mape.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Na Mi5 se whatsapp zna smrznut i cijeli mobitel bude neresponzivan minutu. Malo živcira.

Također, Here maps ne radi!? Ruši se odmah pri startu nakon što sam downloadao mape.

HERE Maps se ruši i na Mi6 (MIUI 9 7.8.10)...

17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Da, ruši se i na Mi6. MIUI je poprilično buggav OS...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
13 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Jeste li isprobali Waze?

Radi fantastično.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Probat ću sa Navigonom jer mi je on radio ok na svim androidima. Valjda se neće rušit. Iako mi nije jasno zašto se Here ruši, a volio bih da ih imam. Ok su mape, aplikacije je free, intuitivna... Samo eto, jebiga, ne radi na Xiaomiju.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ja već godinama koristim iGO s NAVTEQ kartama, precizne su ko i HERE, a manje memorije zauzimaju.

Za sad radi bez greške.

0 0 hvala 0
9 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ak vam ne treba offline karta onda definitivno waze probajte :) izmedu ostalog ubacuje live promet u rutu i korisnici oznacavaju policiju

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice