Windows Vista reinstalacija

poruka: 10
|
čitano: 2.156
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Nakon skoro godinu dana odlučio sam reinstalirati vistu. Ali pojavio se problem, kada ubacim dvd sa vistom jednostavno ga ne mogu pokrenuti. Izbaci mi van dvd i napiše: Insert Disc. I tako u krug... Isto tako mi ne želi čitat ni dvd sa driverima. Ostalo se sve normalno pokreće.. Koristim Asus f5n. Ima li netko kakvo rješenje?

Unaprijed hvala :)

www.BornaFilic.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 16:46 (Piroman007).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows Vista reinstalacija

Formatiraj taj hdd na kojemu je Vista

Apple iPhone 3G 8GB-crni
16 godina
neaktivan

" You cannot format this volume. It contains the version of Windows that you are using. Formatting this volume could cause your computer to stop working." - to je poruka. Jedino ako ima drugi način za formatiranje koji ja ne znam jer nisam baš vješt korsinik :/

www.BornaFilic.com
16 godina
neaktivan

Legalna Vista?Boot DvD je u pitanju? Da li ti nakon bootanja javlja tu poruku ili kad normalno staviš taj DVD.Možda banalno zvuči ali reinstal radiš pod boot opcijom?

Private
16 godina
neaktivan

Da, legalna Vista, boot dvd...stavim da boota sa dvda, al jednostavno mi normalno pokrene sustav. Onda sam dobio svajet da podignem widowse, stavim dvd i da će se Vista sama pokrenut i ponudit opcije. Ali umjesto toga, piše da ne prepoznaje disc tj. izbaci ga van.

www.BornaFilic.com
17 godina

I to je sasvim normalno da nemožeš formatirat disk dok si u Windowsima (a Windowsi se nalaze na toj particiji).

A ako ti je namješteno u BIOSu da boota sa optičjog medija, a on ne reagira,,, dali je DVD oštećen

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 17:11 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači nakon ubacivanja i press any key.... stisneš ,i boot krene ok ali ide normalna Vista ako sam dobro razumio..OK .
A probaj s istim DVD-om ići na tuđi komp i pogledaj da li ga normalno čita na tuđem DVD-u , jer si rekao da druge DVD-ove,osim DVD s driverima , dobro čita(mogučnost oštećenja?...gore je isto napomenuto).
Pogledaj u Device manager da li je kakav upitnik ili uskličnik.

Private
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 17:16 (Private).
16 godina
neaktivan

Nije mi ni ponuđeno press any key, a znam da bi trebalo biti..umjesto press any key, podigne mi sustav. U device manageru nema nikakvih upitnika ni uskličnika. Dvd radi na drugom kompu. Stvarno mi nije jasno zašto na mojem ne radi..

www.BornaFilic.com
16 godina
neaktivan

Ako nije ponuđeno ,probaj stiskati čim se pokrene lap...Probaj još taj isti DVD samo kopirati na drugi noviji i poznate marke DVD pa onda javi kakve greške,  što se dešava.
Ne znam ...drugi možda imaju bolje ideje , jedino još neke provjere hardwera  ,imaš ovdje na forumu negdje i popis alata za to....zasad nemam ideje..Mršti se

Private
16 godina
neaktivan

Ma ni prženje na drugi dvd ne pomaže.. :/ 

www.BornaFilic.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice