Windows 8 DEV instalacija i dojmovi zaključana tema

poruka: 297
|
čitano: 83.218
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
16 godina
Re: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi

Zašto jedan mora na DL DVD ,drugi ne?

Windows 8 Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64)

DOWNLOAD (4.8 GB)

All of the following come on a disk image file (.iso). See below for installation instructions.

64-bit Windows 8 Developer Preview
   Windows SDK for Metro style apps
    Microsoft Visual Studio 11 Express for Windows 8 Developer Preview
    Microsoft Expression Blend 5 Developer Preview
    28 Metro style apps including the BUILD Conference app

Windows 8 Developer Preview English, 64-bit (x64)

DOWNLOAD (3.6 GB)

Includes a disk image file (.iso) to install the Windows 8 Developer Preview and Metro style apps on a 64-bit PC.

Note: This download does not include developer tools. You must download the Windows 8 Developer Preview with developer tools 64-bit (x64) to build Metro style apps.

Čisto sumnjam da će client Beta verzija (ili RTM) dolaziti s alatima za razvoj aplikacija. Prije da će se to morati kupiti posebno! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 13:04 (kizo2703).
17 godina
Windows 8 DEV instalacija i dojmovi

Windows 8 će biti dostupan za download

Instalacija preko USB-a

Windows 8
će biti predstavljen u drugom dijelu naredne godine, vjerovatno u septembru, i Microsoft želi privući što je moguće više pažnje.

Kompanija želi pokazati korisnicima da će Windows 8 biti vrijedan njihovog novca i jedna od cool stvari o novom operativnom sistemu koju smo satnali jeste da ćete ga moći downoloadovati i snimiti na ISO DVD / Blu-ray disk ili ga jednostavno instalirati sa USB-a.

Biće vam potreban 3GB ili veći USB i Windows će ga formatirati. Microsoft obećava da ćete Windows 8 moći downloadovati i instalirati u osam koraka, tako da većina korisnika neće imati problema sa ovim procesom. 

Imat ćete mogućnost upgradeovanja Windows 7 na Windows 8 ili instaliranja sasvim nove kopije operativnog sistema. Naravno, morat ćete prilagoditi bios za aktiviranje sa USB-a, ali to ne bi trebalo biti teško čak ni početnicima.

Također ćete dobiti i upgrade izvještaj koji će vam objasniti koje od vaših aplikacija rade sa upgradeom. Detalje možete pogledati ovdje.

Prodavači će vjerovatno izgubiti dosta na prodaji Windowsa, jer vjerujemo da će se većina korisnika odlučiti za download umjesto kupovine operativnog sistema u maloprodaji. 

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Prodavači će vjerovatno izgubiti dosta na prodaji Windowsa (...)"

Iskreno sumnjam. Ako cijena Windowsa kojiće se moći preuzeti s interneta i cijena onih s ambalažom ne bude puno veća, uvjeren sam da će ljudi radije kupiti one s orginalnom ambalažom i svim pripadajućim picipajama...

Veliki korisnici već i sad kupuju Windowse putem pretplata gdje sa Microsoftovih stranica samo preuzmu iso datoteku, tako da tu i dalje neće doći do velike promjene.

Ukratko, ukoliko ne bude zamjetna razlika u cijeni, hoće li doći do promjena? Sumnjam.

Ako bude ušteda oko 200tinjak Kn i više, jedan dio ljudi će zasigurno pribjeći preuzimanju s interneta. No nisam siguran koliko će to vrijediti za Lijepu našu ;)

Btw. ovu vijest uzimam dosta sa rezervom pošto nisam nigdje vidio službenu Microsoftovu informaciju.

A kad možemo očekivati Betu? Nešto mi smrdi na uskoro :)

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
16 godina

CES 2012 ,Las Vegas - KLIK

13 godina
neaktivan
Nello kaže...

Ali to je with developer tools, 4.8 GB iznosi radi Visual Studia, Expression Blenda i još par alata koje je @Kizo naveo.
64-bit Windows 8 teži 3.6 GB, 32-bit 2.8 GB, i zašto je tu potreban DL?

BTW, znam što je DL nemoraš mi objašnjavati{#}.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
17 godina

Windows 8 Public Beta dolazi u Veljaci 2012

KLIK

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa mogu ti reći da se manje veselim nego dolasku Bete Windows-a 7, ne znam što, ali mislim da će to biti na naslovnicama brojnih IT časopisa, bez obzira što je beta.

17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mah ja znam da necu dati marke za ovo smece... niti ce to vidjeti mog HD-a, koliko god da bude kostao...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 16:12 (immolation).

0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
immolation kaže...

mah ja znam da necu dati marke za ovo smece... niti ce to vidjeti mog HD-a, koliko god da bude kostao...

Ovo je inače bio jak udarac za Microsoft, teško će se oporaviti{#}.
Kao prvo, govoriš da je smeće, a tek si probao Dev verziju, ako si i nju imao duže od 1 mjesec.

14 godina
neaktivan

Ako ju je i uopće imao....

16 godina
neaktivan

Za one kojima se neda instalirati Win8 mogu instalirati ovaj program

http://bexplorer.codeplex.com

pa da vide kako će otprilike izgledati integracija ribbona u explorer.

Program je standalone i ne integrira se u sistem, zato je dosta sporiji od originalnog u Win8-ici.

Neiskusnijim korisnicima bi moglo biti korisno jer im se u ribonima otvara svijet desnog klika mšem, za koji nisu ni svjesni da postoji.

14 godina
neaktivan
royalhero kaže...
immolation kaže...

Ovo je inače bio jak udarac za Microsoft, teško će se oporaviti{#}.
Kao prvo, govoriš da je smeće, a tek si probao Dev verziju, ako si i nju imao duže od 1 mjesec.

naravno da je jak udarac majkrosofta... sami sebi su ga zadali... ovo nije samo moje misljenje, siguran sam da ce se ponoviti fail kao sto je bila vista. A imao sam ga dovoljno da vidim da ne vrijedi nista, a mislim da i m$ to govori svojim reklamiranjem....

16 godina
neaktivan
ja mislim da će 8ica imati uspjeha... i tako sve ide utom smjeru oni su se samo počeli prilagođavat tržištu, traži se veća mobilnost, dolaze nove tehnologije, klinci/ljudi će se brzo naviknuti na metro kao mi na start prije toga
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

ja ju imam i zanima me dokad ju mogu mogu imat.....i kada izlazi točno puna werzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
deus-ex resolution kaže...

ja ju imam i zanima me dokad ju mogu mogu imat.....i kada izlazi točno puna werzija

3/11/2012

13 godina
neaktivan
royalhero kaže...
deus-ex resolution kaže...

3/11/2012

e sad jel u 11 ili 3 mj....

jeli to datum kada izlazi?

16 godina
deus-ex resolution kaže ...

Datum je engleski ,prvi broj je mjesec - znači 11. ožujak. Ne ,to nije datum izlaska RTM-a ,jel u veljači izlazi Beta. RTM će vjerojatno bit kad i Sedmica ,listopad ili studeni 2012.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
deus-ex resolution kaže ...

Datum je engleski ,prvi broj je mjesec - znači 11. ožujak. Ne ,to nije datum izlaska RTM-a ,jel u veljači izlazi Beta. RTM će vjerojatno bit kad i Sedmica ,listopad ili studeni 2012.

ok... pa zato sam pitao....inače znam kako ide engleski datu....

13 godina

Ja sam isto skinuo Windows 8 Developer Preview i želim ga instalirat u VirtualBox.Koliko RAM-a da stavim da koristi jer imam samo 1GB RAM-a u kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Iakreno ,instalacija na vm ti se ne isplati. Na virtualnu mašinu (bilo koju) možeš staviti max. polovicu količine fizičkog rama ,tak da će se sistem vuć ko krepana mačka.

Međutim ,uvijek možeš probati napraviti još jednu particiju (ako imaš mjesta na disku ,30 gb je dovoljno) i instalirati na nju. I radit će ti ko i tvoj sadašnji sistem.

Isto možešnapraviti i na .vhd (virtual hard disk) ,ali za to ti treba Windows 7 instaliran ,i to samo Ultimate verzija koja to podržava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 20:54 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Iakreno ,instalacija na vm ti se ne isplati. Na virtualnu mašinu (bilo koju) možeš staviti max. polovicu količine fizičkog rama ,tak da će se sistem vuć ko krepana mačka.

Međutim ,uvijek možeš probati napraviti još jednu particiju (ako imaš mjesta na disku ,30 gb je dovoljno) i instalirati na nju. I radit će ti ko i tvoj sadašnji sistem.

Isto možešnapraviti i na .vhd (virtual hard disk) ,ali za to ti treba Windows 7 instaliran ,i to samo Ultimate verzija koja to podržava.

ili enterprise.......al to ionako nije bitno jer vecina korisnika na bug formumu koristi ultimate{#}

kod mene normalno radi.....
16 godina
cekpi kaže...

ili enterprise.......al to ionako nije bitno jer vecina korisnika na bug formumu koristi ultimate{#}

Naravno ,s original retail keyem (made by Daz Loader)! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 12:30 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
cekpi kaže...

Naravno ,s original retail keyem (made by Daz Loader)! {#}

And proudly prestented to you by largest online shop...Pirate Bay shop...{#}

16 godina
neaktivan

Nakon dužeg korištenja par pitanja:

Prije sam imao 32 bitnu osmicu i tih problema nije bilo, prekjučer sam stavio 64 bitnu zbog više rama i za sad me zanima slijedeće:

Kako maknut windows live id korisnika? hoću da bude korisnik ko do sad bez lozinke s administratorskim pravima.+, znaći neću radit dodatne račune. na 32 bitnim tog nije bilo, ima sam svoje ime i to je bilo to bez lozinke bez ičeg, bez upisivanja lozinke kod  boota.

druga stvar, uuuuužasno spor internet, na 32 bitnim je net letio doslovno, kod sestre na laptopu leti, na mobitelu leti, ali sad na 64bitnim se vuče , svako malo mi javi poruku da se stranica ne može otvoriti. svježi su windowsi tako da nema nikakvih programa koji bi trošili net.

hobi:moj-android.net

0 0 hvala 0
16 godina

Prebaci se na Local account u User Accounts.

Samo slijedi upute.

Meni je ista brzina na svim OS-ovima ,možda da probaš update drivera za mrežu ,ili deinstalirat i ponovno instalirati drivere.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Prebaci se na Local account u User Accounts.   Samo slijedi upute.

Meni je ista brzina na svim OS-ovima ,možda da probaš update drivera za mrežu ,ili deinstalirat i ponovno instalirati drivere.

Hvala, imaš pivu i čevape, ako riješim brzinu neta, dobiješ uz čevape i luk :)

ma ista stvar je bila na sedmici, jer imao sam dual boot 32bitnu osmicu i 64 bitnu sedmicu i na osmici je brzina bila ko metak, dok na 64bitnoj sedmici užas. ali kaj ne bi windowsi trebali instalirati drivere za sve? ali bude probao skinut nove.

16 godina

Ne ,ne mora značit da će instalirat sve (ili najnovije) nego samo one za koje ima linkove na serverima. Meni recimo ,ni Sedmica ni Osmica neće instalirati zvučnu (VIA) ,nego to moram posebno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 16:55 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ne ,ne mora značit da će instalirat sve (ili najnovije) nego samo one za koje ima linkove na serverima. Meni recimo ,ni Sedmica ni Osmica neće instalirati zvučnu (VIA) ,nego to moram posebno.

Evo novi driveri gore, iako mislim da su ti bili i prije gore (Realtek RTL8185 802.11a/b/g Wireless LAN Network Adapter)

Ali neka, vidjet ćemo kak se bude ponašalo dalje.

EDIT: evo za sad bez problema, vidjet ću kaj će bit nakon restarta. Evo, sad imaš i luk :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 20:15 (nsoul).
15 godina
protjeran

da ne otvaram novu temu kako da skinem windows 8 dev počeo sam skidat dođe mi do 2 gb i prekine se na google chrome

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice