Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.304
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
17 godina
Windows 8 i 8.1 - Problemi

:) Nije kizo google pao, ovaj link sto si mi poslao sam prvi otvorio, ali nikako da dobijem mogucnost telefona.

Javi mi poruku da se win ne moze aktivirati telefonom.

A ovako sam instalirao bar 10tak laptopa u zadnjih mjesec dana.

Ovaj nece. A jos je veci problem sto sam van zemlje pa ne mogu nazvati Micosoftovu sluzbu za korisnike.

TrustNo1

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
Miki77 kaže...

:) Nije kizo google pao, ovaj link sto si mi poslao sam prvi otvorio, ali nikako da dobijem mogucnost telefona.

Javi mi poruku da se win ne moze aktivirati telefonom.

A ovako sam instalirao bar 10tak laptopa u zadnjih mjesec dana.

Ovaj nece. A jos je veci problem sto sam van zemlje pa ne mogu nazvati Micosoftovu sluzbu za korisnike.

Onda je problem u tim Windowsima ,odnosno njihovom ključu ,koji je vjerojatno negdje aktivan ,ili barem server ''misli'' da je aktivan. Što znači ,ništa bez SZK.

A služba za korisnike je u svim zemljama na 0800 broju ,(besplatna) samo je pitanje radi li danas.

U Hrvatskoj ne radi nedeljom.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 15:14 (kizo2703).
17 godina

Aha, ta informacija mi je trebala.

Znaci, ne bi trebao biti nikakav problem nazvati SZK, bez obzira sto nisam u Hrvatskoj, nego sam trenutno u BIH?

TrustNo1

0 0 hvala 0
16 godina
Miki77 kaže...

Aha, ta informacija mi je trebala.

Znaci, ne bi trebao biti nikakav problem nazvati SZK, bez obzira sto nisam u Hrvatskoj, nego sam trenutno u BIH?

U principu ,nebi. Ali ,nemoj me hvatat za riječ ,jel nikad ne znaš. Vidi na linku za BiH ,jel meni baca samo podatke za Hr.

Inače ,pozivni centar u BiH je 0800 20 230.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 15:13 (kizo2703).
11 godina
protjeran

instaliram 8.1 sve namjestim participacije sve ok i počne instalacija i prije kraja pc se restarta i ne nastavi s instalacijom nego me ponovno vrati na početak svega. i tako stalno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Du_Jo_Cro kaže...

instaliram 8.1 sve namjestim participacije sve ok i počne instalacija i prije kraja pc se restarta i ne nastavi s instalacijom nego me ponovno vrati na početak svega. i tako stalno....

- nije prošla hzzovoa kartica, umjesto participacije, probaj kreirati particije ili sve obriši i klikaj next.. kao quicktest, kasnije lako ponoviš clean install s drugačijim particiajma ako nisi zadovoljan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran
ihush kaže...
Du_Jo_Cro kaže...

- nije prošla hzzovoa kartica, umjesto participacije, probaj kreirati particije ili sve obriši i klikaj next.. kao quicktest, kasnije lako ponoviš clean install s drugačijim particiajma ako nisi zadovoljan.

znači instalacija nije bila dovršena 100% a izvadio sam usb i pustio ga da loada što je instalirao i evo sve instalirano sve radi zasad, setting up acc..... pa ako bude problema javim :D 

13 godina

Imao sam istu situaciju sa USB , samo sam ga ištekao ( kao i ti nakon instalacije, prije boota )

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
čudno stvarno čudno, to mi se prije nikad nije desilo..... al eto sve radi
12 godina
neaktivan

bok imam genius 300x cam i stavio sam win 8.1 i nece radit camera svaki put na skype ili tinychat dobijem bluescreen cim dopustim pristup kameri...a na njihovoj offical stranici imaju samo driver za win 7..kad sam stavio cam u usb installo mi je neke drivere sam ali i dalje cam nece radit imo mozda neko slican problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

bok imam genius 300x cam i stavio sam win 8.1 i nece radit camera svaki put na skype ili tinychat dobijem bluescreen cim dopustim pristup kameri...a na njihovoj offical stranici imaju samo driver za win 7..kad sam stavio cam u usb installo mi je neke drivere sam ali i dalje cam nece radit imo mozda neko slican problem?

gledaj mozes uvjek pokusat sa nekim unoffical stranicama,decki ce to bolje znat od mene ,imo sam slican problem sa jednom pci karticom ,nije podrzavala win8 pa sam trazio na unoffical i sve je radilo ,,,,cuvaj se virusa .. :) pozz

Odsjec cu ti obe sake,pa ces da skrolas nosem :)
12 godina
neaktivan
virus_cleaner kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

gledaj mozes uvjek pokusat sa nekim unoffical stranicama,decki ce to bolje znat od mene ,imo sam slican problem sa jednom pci karticom ,nije podrzavala win8 pa sam trazio na unoffical i sve je radilo ,,,,cuvaj se virusa .. :) pozz

znas mozda neki unoffical sajt di bi mogo pocet?

17 godina

Danas krenuo reinstalirat windowse.

Pokrene se instalacija s usb, dodje do djela za odabir na koji disk da stavim. 

Imam ssd od 60gb, jedna mala particija od 350mb za systemske fajlove i druga od 55gb.

Odaberem jednu i stisnem delete zatim odaberem drugu i delete.

Dobijem 56gb unlocated space (nisam formatirao) i odaberem da mi instalira windowse.

Prvi dio sve uredno zavrsio i komp se restartao, dosao do dijela s windows logom i one tockice se vrte i dalje nece.

Pokusam ponovo instalirat ali mi sad javlja da nema diska?

Idem u bios i tamo se disk ne vidi?

Pokusavam s live linux (partition magic) i on takodjer ne vidi disk?

Vadim disk van i spajam ga preko usb (ladica za disk) u drugi komp i ne ociitava mi taj disk?

U cemu bi mogao biti problem?

Da li je disk otisao ili mu se nesto sje****?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
djigibao kaže...

Imam ssd od 60gb, jedna mala particija od 350mb za systemske fajlove i druga od 55gb.

Dobijem 56gb unlocated space (nisam formatirao) i odaberem da mi instalira windowse.

Prvi dio sve uredno zavrsio i komp se restartao, dosao do dijela s windows logom i one tockice se vrte i dalje nece.

Vadim disk van i spajam ga preko usb (ladica za disk) u drugi komp i ne ociitava mi taj disk?

samo izvadi usb i pokreni komp, a unlocated space postavi u Disk Management-u

Edit: Na tipkovnici Win+X > Disk Management.... Scrolaj par postova ranije cccc

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 12:50 (Du_Jo_Cro).
17 godina
Kako da to napravim kad nema diska u disk managmentu niti u biosu?
Jesi dobro procitao sve?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
protjeran
djigibao kaže...

Kako na unlocated space instaliraš win. ... nisi spomenia ništa u vezi disk managementa, pa mi je to prvo palo na pamet, ugl nebitno, disk je crka.... probaj na hardver topic neki vidit jel se može šta napravit..... {#}

13 godina
neaktivan

Zdravo.

Kako da disableam ono get device information from the internet?

U devices and printers sam slučajno stisnuo na to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako vam win 8.1 lože procesor preko 50% i to traje dosta dugo, kriv je update. Unatrag nekoliko dana prilikom uključivanja laptopa po sat vremena proces Windows Module Installer Worker kuri procesor na 50% a nekada i više.

Ako vam to smeta, evo rješenja (prebacit proces i win update sa automatskog na manualni):

In Windows 8 or 8.1 laptop, sometimes CPU fan run very fast and make noise because Windows Module Installer Worker occupies CPU more than 50%.In this case, you can solve the problem by changing windows update into manual mode.

How to do it:

Open services.msc (In Windows 8, WindowsKey+R and enter services.msc)
    Search "Windows module installer".
    Double click the "Windows module installer", and make it manual. It is usually set Automatic.
    Search "Windows update".
    Double click the "Windows update", and make it manual.

Open Control panel (click the right button of your mouse at the lower left of you display monitor or LCD, e.g., at the Windows logo. and then you can see control panel menu)
    Click "Windows update"
    In left you can see "Change settings"
    Change the setting into "Check for updates but let me choose whether to download and install them". It is usually set automatic.
    Reboot

The Windows module installer workers cannot bother you anymore.
Important:
Because Windows update is set manual, you MUST check regularly (weekly or monthly) windows update by yourself.

Ne znam da li je bilo govora o tome (preogromna mi je tema za detaljno čitanje), pa ako nije eto rješenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja iam neki task, "sistem" koji mi konstantno kuri proc na 70-80%. Itko ima ideju?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

Ja iam neki task, "sistem" koji mi konstantno kuri proc na 70-80%. Itko ima ideju?

Daj sliku.

Da nije mozda System Idle?  

10 godina

Pozdrav

Imam problem, a vidim da ovdje postoji dobra tema. Pošto sam iscrpio sve mogućnosti što sam izgooglao, pitati ću ovdje.

Problem:

Nakon ažuriranja sa 8 na 8.1 internet konekcija je prespora (ali stabilna, nema pucanja). Brzina je ista preko Wifi i Lan konekcije.

Kreće se od 1,5 do 4Mbit-a. Uglavnom 2,5Mbit-a. 

Brzina interneta mi je 15Mbit-a i nemam nikada nikakvih problema. Stolno računalo uvijek ima punu brzinu,kao i mobilni uređaji koje sam isprobao.

Od samih početaka i ovaj je laptop ispravno radio na Win 8, nakon 8.1 nikako da postignem veću brzinu. Problem je sigurno u OS-u.

Što sam pokušavao:  brisao DNS cash, brisao wifi i lan drivere, premda su uvijek bili posljednji,a i sustav nakon deinstalacije uredno ima konekciju sa generičkim. Isključivao sam i ipv6 protokol.

Sada bih vas molio da ovo poviše bude prvo pitanje, a drugo pitanje je neka vrsta plana B i kako ga izvesti.

Koja je procedura da na ovaj laptop sa predinstaliranim legalnim Win 8 napravim čistu instalaciju Win 8.1?

Gdje skinuti 8.1 64bit?  Kada to skinem jel klasično brišem C particiju i slijedim instalaciju, te jeli tada samo unosim ključ koji sada vidim u onom dijelu control panela pod system?

Mislim da bi problem nestao ako bi na neki način instalirao svježi 8.1.

Hoću li imati kakvih problema zbog ključa i uefi biosa? Treba li se prije negdje na MS accountu odjaviti sa ovim Win8 uređajem i slično?

Hvala na savjetima.

0 0 hvala 0
16 godina
Mičić kaže...

Pozdrav

Imam problem, a vidim da ovdje postoji dobra tema. Pošto sam iscrpio sve mogućnosti što sam izgooglao, pitati ću ovdje.

Problem:

Nakon ažuriranja sa 8 na 8.1 internet konekcija je prespora (ali stabilna, nema pucanja). Brzina je ista preko Wifi i Lan konekcije.

Kreće se od 1,5 do 4Mbit-a. Uglavnom 2,5Mbit-a. 

Brzina interneta mi je 15Mbit-a i nemam nikada nikakvih problema. Stolno računalo uvijek ima punu brzinu,kao i mobilni uređaji koje sam isprobao.

Od samih početaka i ovaj je laptop ispravno radio na Win 8, nakon 8.1 nikako da postignem veću brzinu. Problem je sigurno u OS-u.

Što sam pokušavao:  brisao DNS cash, brisao wifi i lan drivere, premda su uvijek bili posljednji,a i sustav nakon deinstalacije uredno ima konekciju sa generičkim. Isključivao sam i ipv6 protokol.

Sada bih vas molio da ovo poviše bude prvo pitanje, a drugo pitanje je neka vrsta plana B i kako ga izvesti.

Koja je procedura da na ovaj laptop sa predinstaliranim legalnim Win 8 napravim čistu instalaciju Win 8.1?

Gdje skinuti 8.1 64bit?  Kada to skinem jel klasično brišem C particiju i slijedim instalaciju, te jeli tada samo unosim ključ koji sada vidim u onom dijelu control panela pod system?

Hoću li imati kakvih problema zbog ključa i uefi biosa? Treba li se prije negdje na MS accountu odjaviti sa ovim Win8 uređajem i slično?

Hvala na savjetima.

Ako želiš napraviti reinstall Windowsa, više nije potrebno formatirati, pa s instalacijskog medija instalirati sustav ponovno. Koristi funkciju "Vraćanje PC-a u izvorno stanje" unutar samih Windowsa. Opis kako pokrenuti potraži ovdje.

Istina jest, vratiti će se na početak, kao kada si kupio laptop, pa ćeš morati nadograditi na 8.1, ali je ovo najjednostavnija i najbrža opcija "reinstalacije" sustava. Nakon što to odradiš, pokreneš update, instaliraš sve potrebno da dođeš na zadnju verziju i onda tek kreni s intalacijama i deinstalacijama (ako imaš bloatware koji ne koristiš, a dobiven je na laptopu predinstaliran).

16 godina
Mičić kaže...

Hvala na savjetima.

Pošto (pretpostavljam) nemaš ključ koji je u BIOS/UEFI-ju ,prvo ga treba izvaditi. Evo kako.

Kada ga izvadiš ,možeš krenuti s clean installom ,samo što nema službenih linkova za download kao kod Sedmice.

To se da rješiti ,ako znaš gdje naći untouched verzije ,ili znaš nekog tko to zna. (Imaš PP)

Iako ,ja bih se na tvom mjestu strpio dva tjedna s reinstalacijom ,kada će izaći Update 2.

Dali će biti problema? Well ,tko zna ,iako ih nebi trebalo biti.

Zato se prije takvih zahvata MORA napraviti system image backup. Koji ,se BTW ,radi i prije svakog većeg updatea ,a najbolje jedamput tjedno ,da si siguran.

Naravno ,za to treba imati vanjski disk dovoljne veličine da sve stane na njega.

WackyZG kaže...

Ako želiš napraviti reinstall Windowsa, više nije potrebno formatirati, pa s instalacijskog medija instalirati sustav ponovno. Koristi funkciju "Vraćanje PC-a u izvorno stanje" unutar samih Windowsa. Opis kako pokrenuti potraži ovdje.

Ako pročitaš dobro post još jednom ,vidjet ćeš da je problem i nastao nakon upgradea sa 8 na 8.1.

A ti mu predlašeš Reset i ponovni upgrade!?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 19:40 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...

Ako pročitaš dobro post još jednom ,vidjet ćeš da je problem i nastao nakon upgradea sa 8 na 8.1.

A ti mu predlašeš Reset i ponovni upgrade!?

Možda je nešto od postojećih aplikacija koje su bile na laptopu utjecale na probleme nakon upgrade, ili, ako je radio, promjene u sustavu. Što je drugo .iso Windows 8.1 nego Win8+slipstreaman update na 8.1? Nema bitne razlike da li će datoteke instalirati odjednom u instalaciji ili će refreshati pa napraviti upgrade na 8.1. Osim toga, što može time izgubiti? Ako ne radi, i dalje može izbrisati particije s Win 8.1 i ponovno instalirati.

BTW, ako će mu trebati untouched .iso, imam ih ja, i x86 i x64. S time da neće moći instalirati untouched .iso (ako ga malo ne modificira) s ključem od Win8, postoji razlika u ključu, pa će mu javiti da je ključ neispravan. Ali zato je tu ili  generic key koji se stavi, pa zatim, nakon instalacije, upiše svoj ključ ili modificiranje .isoa da ne pita za ključ do poslije instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 19:47 (WackyZG).
10 godina

Hvala. Radi meni backup sa skrivene OS particije. No to je Win8 i mislim da problem nastaje baš kada se taj 8 nadograđuje na 8.1.  Nekako sam uvjeren da toga nebi bilo kada bi u cjelini imao čisti 8.1 instaliran.

Kada pratim po netu diskusije, pa najveći dio problema je kada se OS nadograđuje nekim service packom, a isti problem nije prisutan kada se windowsi instaliraju sa već integriranom nadogradnjom.

Sada sam otkrio da ni ključ od 8-mice nebi radio na 8.1, već treba napraviti ovu modifikaciju. Zanimljivo. Možda se uputim u sve ovo skupa.

Odusta sam traženja rješenja, jer za sada nema šanse da se maknem sa internetom preko 4Mbita, a OS radi jako dobro. No neki bug je prisutan. Nije wifi, jer i preko Lana ne ide kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 19:48 (Mičić).

0 0 hvala 0
16 godina
Mičić kaže...

Hvala. Radi meni backup sa skrivene OS particije. No to je Win8 i mislim da problem nastaje baš kada se taj 8 nadograđuje na 8.1.  Nekako sam uvjeren da toga nebi bilo kada bi u cjelini imao čisti 8.1 instaliran.

Kada pratim po netu diskusije, pa najveći dio problema je kada se OS nadograđuje nekim service packom, a isti problem nije prisutan kada se windowsi instaliraju sa već integriranom nadogradnjom.

Sada sam otkrio da ni ključ od 8-mice nebi radio na 8.1, već treba napraviti ovu modifikaciju. Zanimljivo. Možda se uputim u sve ovo skupa.

Odusta sam traženja rješenja, jer za sada nema šanse da se maknem sa internetom preko 4Mbita, a OS radi jako dobro. No neki bug je prisutan. Nije wifi, jer i preko Lana ne ide kako treba.

Ne znam jesi li probao... ali sad mi je palo na pamet. Deinstalirati drivere od LAN-a i wi-fi-ija pa pustiti Windose da instaliraju generičke?

Nvm, sigurno si pokušao to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 19:54 (WackyZG).
10 godina

Jesam. Rade generički također dobro, no nema brzine. Hvala obojici na korisnim informacijama putem poruka.

Kreirati ću jedan DVD 8.1  te izvesti instalaciju. Ništa ne gubim jer imam u pričuvi tvornički image i vlastiti od trenutne 8.1.

Trebam li formatirati onu predparticiju od par stotina MB koja je uvijek prisutna za potrebe boot-a  ili samo C?

1 0 hvala 0
16 godina
Mičić kaže...

Trebam li formatirati onu predparticiju od par stotina MB koja je uvijek prisutna za potrebe boot-a  ili samo C?

To je boot particija - bolje ju je ne dirat ,ako ne znaš točno što radiš.

Otvori Disk Management ,i pogledaj koliko particija stvarno imaš na disku.

Možeš napraviti i screenshot Disk Managementa pa ga postaj ovdje da vidimo.

10 godina

Pozdrav nakon 2 dana {#}

Podijeliti ću iskustvo sa rješavanjem onog gore problema. Nisam pravio DVD 8.1.  Mogu samo potvrditi da sam sveukupno pročitao sigurno 3 do 4 sata raznoraznih rasprava po internetu.

Problem je očito sveprisutan i iznenađen sam da MS ne daje nikakav komentar. Mnogo korisnika doživljava probleme nakon implementacije 8.1 nadogradnje.

Velika većina ima u startu problem Wifi limited connectivity. Veza traje po par minuta i nestaje. Jednostavno vam se izgubi router iz pretraga.

Ja sam imao manje izražen problem,ali sam kasnije doživio ovaj rašireniji.

Podsjetnik na moj problem. Nisam moga postići veću vezu od 3-4Mbit-a,a treba mi 15 mogućih. Na kraju sam ponovno podigao tvorničku sliku predinstalirane Windows 8. Počistio bloatware i napravio nekoliko restarta. Ažurirao kritične update, te mi je tek onda omogućen u Storeu 8.1.

Za divno čudo, sve je radilo glatko i uredno,a speedtest stalno iznosi 15Mbita. I sada se pojavi novi problem. Nasumično žuti uskličnik sa prekinutom wifi vezom. Surfam surfam i vidim da je toga prepun internet.

MS izgleda forsira svoje drivere za skoro sve prisutne novije adaptere. Premda nigdje ne piše Generic, već se moj naziva punim imenom Atheros.

Kada sam postupio po ovom naputku, sve je uredno proradilo. Izgleda da morate ručno pokrenuti stariji tvornički driver iz baze (nekim čudom problem je i dalje prisutan ako sa stranica proizvođača skidate posljednje drivere).

Nevjerojatna količina frustracije i bijesa, a za sebe mogu reći da se pristojno snalazim u pronalaženju rješenja. Što će ljudi koji o radu PC-a znaju "Ništa"?

0 0 hvala 0
16 godina

Windows 8.1 installation has failed. Prelazim sa Windows 7 jogurt verzije. Iskljucio AV, ugasio Windows update... I ne pomaze mi nista.

Zna li netko rjesenje?

btw hocu upgrade, ne zelim gubiti programe i dokumente.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice