Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.600
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
odjavljen
Re: Windows 8 i 8.1
TheMenstalist kaže...

Kako Windows 8 Enterprise nadograditi na windows 8.1 ? 

Otiđi na Windows Store i vidiš upgrade za Windows 8.1. Prije toga izradi backup za svaki slučaj. Nadogradnja je ista za sva izdanja, a evo i video malo detaljnije o tome:

17 godina
TheMenstalist kaže...

Nisam siguran da li je to moguce ali Google is your frend - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
djigibao kaže...
TheMenstalist kaže...

Znam, čitao sam i našao sam kao da treba kontaktirati administratora za nadogradnju na 8.1.

Što to znači ?

Izgleda da ću morati instalirati nanovo cijeli sustav.
Imate li kakav zgodan backup program za snimanje na nekakav cloud ?  

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...
djigibao kaže...
TheMenstalist kaže...

Znam, čitao sam i našao sam kao da treba kontaktirati administratora za nadogradnju na 8.1.

Što to znači ?

Izgleda da ću morati instalirati nanovo cijeli sustav.
Imate li kakav zgodan backup program za snimanje na nekakav cloud ?  

Google Drive, MEGA, OneDrive, DropBox, Box .

16 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Najbolje i najbezbolnije - backup osobnih podataka i clean install.

Zašto:

''Some editions of Windows 8 don’t support the free update to Windows 8.1. These include:

Windows 8 Enterprise

Editions of Windows 8 Pro that are installed by enterprises using KMS activation

Editions of Windows 8 that are installed using an MSDN ISO, and activated using multiple activation keys.''

Pročitaj SVE

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 20:34 (kizo2703).
12 godina
kizo2703 kaže...
zviznemte kaže...

Nije zvučna kartica neko baš zvučnik koji je zavidan na kućište i spojen na matičnu.  Ni 7mica nije našla drivere a ni ja. Evo slike http://www.dantech.ca/photos/ou-0105.jpg točno taj..a točan model nemogu naći na internetu, ima jedan koji je lenovo isti ko moj ali to nije taj. Moj je baš IBM

Zvučnik ,koji je spojen na integriranu zvučnu karticu na matičnoj ploči.

IBM desktop PC - koji je model? Po tome se može saznati sve ,pa (možda) i naći drivere.

No ,s obzirom da je PC ''original IBM'' iz XP ere ,čisto sumnjam da ima novijih drivera.

http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-60453

pokušao sam naći na toj stranici driver ali nema.

evo i slika kako to izgleda iznutra

taj ulaz ide na ovo bijelo a ispod pise mono out.

16 godina
neaktivan
zviznemte kaže...

taj ulaz ide na ovo bijelo a ispod pise mono out.

Lenovo IBM ThinkCentre M52 ,a na donjoj slici je najobičniji case beeper.

Jedini zvuk možeš dobiti iz izlaza za slušalice na prednjoj strani.

Za to imaš već integrirane drivere ,ali dobit ćeš samo sistemske beepove.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 23:29 (kizo2703).
16 godina
Windows 8 i 8.1

Imam takvog istog IBM-a i uspio sam mu nakeljiti Sedmicu. Radi sve, osim što mu integruša od grafičke ne podržava aero. Za nju ne postoji niti noviji driver, ali postoji trick kako instalirati driver od XP-a a da ne dobiješ BSOD. Proguglaj malo...Zvuk bi ti trebao raditi, isto tako i taj interni zvučnik.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

ima li itko iskustva sa ultra ux theme patcherom?

je li sigurno patchati sistemske fileove i ima li ikakvog usporavanja ili drugih problema?

sviđa mi se borderless tema za win8, pa si je želim staviti :)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BlackMoon kaže...

Imam takvog istog IBM-a i uspio sam mu nakeljiti Sedmicu. Radi sve, osim što mu integruša od grafičke ne podržava aero. Za nju ne postoji niti noviji driver, ali postoji trick kako instalirati driver od XP-a a da ne dobiješ BSOD. Proguglaj malo...Zvuk bi ti trebao raditi, isto tako i taj interni zvučnik.

a kako,aj mi daj link

16 godina
zviznemte kaže...
ihush kaže...

.. ugrađen zvučnik je nekad bio običan PC-speeker, DOS-beep.. kasnije je postao normalan preko audio kartice. Za PC zvučnik postoji prastari driver win.311..

Ako je normalno radio pod XPom, tad je 'normalan' tj normalna audio kartica i potrebni su driveri (kao za sve ostalo). Dali postoji konkretan driver.. tko zna, vidjet ćeš što sami windowsi naprave pa tek nakon tog tražiš ako ne radi. Većina radi outofbox.

Nije zvučna kartica neko baš zvučnik koji je zavidan na kućište i spojen na matičnu.  Ni 7mica nije našla drivere a ni ja. Evo slike http://www.dantech.ca/photos/ou-0105.jpg točno taj..a točan model nemogu naći na internetu, ima jedan koji je lenovo isti ko moj ali to nije taj. Moj je baš IBM

-to je normalna zvučna kartica, zvučnik je sporedan (samo je iskorišten PC speaker..)

-po sjećanju to je i845 chipset, audio bi trebao biti intel ili VIA.. probaj par verzija. Možda CMI...

-svaki IBM/Lenovo ima točnu oznaku modela Type-xxxx potraži. Pronađi manual i pročitaj, tamo piše i audio chip, tad je lako googlati.

-provjeri postavke, npr dali je audio omogućen u BIOSu (čak i test liveboota dali je audio uopće ispravan, za stari hardware preporuka ubuntu 9-10.04 noviji nema support)

-za win 7-8 je ipak prestar, nema min.req npr AERO, i ako se dobro sjećam to je AGP ploča.. (prestaro za normalan support) tek od i945 nadalje je sve OK. Ali audio bi ipak trebao raditi.

ili , koristi XP, probaj ubuntu, ArtistX..

BlackMoon kaže...

..osim što mu integruša od grafičke ne podržava aero. Za nju ne postoji niti noviji driver, ali postoji trick kako instalirati driver od XP-a a da ne dobiješ BSOD. ..

-može VGA WDM driver (driver za XP) ali ruši svaku app koja pokuša koristiti hw-acc, npr šah u 7. Do i915 VGA ne supporta AERO koji je preduvijet (nema pravi hardware i SM.20) mada je bilo tako najavljeno, tek 945 nadalje (ili diskretna VGA 9.0c-SM.20 kompatibilna).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 1:19 (ihush).
12 godina
ihush kaže...
zviznemte kaže...

Ovako skinuo sam igricu prince of persia onu staru igricu evo linka

I kad je otvorim on meni izbaci pokušao sam da promijenim pod compatibility sve moguće varijante ali ne želi. ali nije u tome riječ. Kako da otvorim igrici da mi radi?

Skini DOSBox i pokreni je u njemu.

Da hvala, ali ja bi to da se igra bez ikakvih dodataka, nije za mene nego za jednog očevog frenda koji je bolestan a nezna na kompjuteru a ja nemogu do njega a moj stari isto nezna baš puno na kompjuteru raditi tako da ako se može nekako igrati bez da se ionstalira nešto dodatno. uzmimo u obzir da on ima mozda win xp ili 7 neznam. dali će moći igrati normalno.

- ako ne znaš koji OS, tad je jedino VM način da sigurno radi, dal DosBox ili neki pravi VM (VBox, VPC/XPmode, VMware-player...) sve je free ali moraš instalirati OS kao za normalnu instalaciju i imati player na host PCu, nije za početnike pogotovo ne za starije ljude...

Jedino je rješenje da nekako dođeš do tog PCa ili npr teamviewer...

btw ima jedno KISS rješenje, disketa ili bootCD za DOS (jednako win98) s Princom gore. Tad se boota i igra.. audio može biti npr Adlib ili SB compatible..

Mi možeš dati tutorial neki kako napraviti taj bootCD.

16 godina
zviznemte kaže...
..

Mi možeš dati tutorial neki kako napraviti taj bootCD.

- BootCD koji se korsiti za 'DOS' je iz vremena diskete-FDDa, tako da vjerojanto nema na YT..

potreban ti je neki boot medij, dal' disketa-CD.. npr install DOSa na FDDu ili bootCD za win98.. Iz dosa se disketa kreira formatiranjem format a: /s ili samo sys:a

U starijim win imaš opciju pod formatiranjem, kreiranje boot diskete..

bilo koji (ozbiljniji) soft za snimanje CDa je imao te opcije, tj tražio te disketu ili image boot diskete za izradu, npr Nero (ali nisam siguran dali novije vezije to nude, možda do npr ver 6x)..

Samo ne smiješ 'pomiješati' emulacije, tj takav CD je za boot kao floppy, čak CD postane A: disk odnosno BIOS bi trebao podržavati (zato stariji BIOSi imaju npr FDD-HDD-ZIP i ostale emulacije, pitanje kako se ponaša na novijima, vjerojatno automatski.. ali što ako nema floppy kontrolera? nisam siguran..)

Ako tražiš tut, traži za izradu DOS-6xx boot diskete, možda se nađe (ili do win 98, DOS ver.7 može i ME). XP/2000 je na NTFSu i drugačiji je manager (i njegov CD), tj tad bi kaskadno bootao xp-dos.. kao dualboot i opet trebaš njegov boot. Nisam probavao, možda bi moglo direktno od XPa boot u CMD (izrada recovery conzole, tad bootaš u XPov 'DOS' tj CMD s osnovnim alatima), ali ne vjerujem da bi radio npr audio (Adlib, SB16.. ili PCspiker), pitanje za miša (driveri) itd... ali moglo bi (može se probati). To ovisi i o samoj igri, Prince, Doom... različiti zahtijevi/driveri.

- DOS je za zahtijevnije igre bilo potrebno konfigurirati (autoexec.bat+config.sys) i imati potrebne DOS drivere za npr miša, audio, CD (ako bootaš s CDa i želiš ga koristiti, jer CD sadržaj nije vidljiv, boot je samo 'floppy', poseban dio. Za CD su zgodni win98 boot driveri kao OAKxxx ili univerzalni VxxIDE.sys (ne sjećam se više naziva, slično VIACD.. il tak'nešt').

Sigurno se može pronaći neki boot image, možda će ti samo biti problem 'otvoriti ga', uobičajeno .img/.imz ili.bin (npr NC-5, WinImage i sl.) To je jednako kao s današnjim bootCDima, ne otvara se npr zipom image.. možda čak može i mountanje kao virtual floppy (jednako kao virtualCD-DVD samo je razlika u ISO-IMG formatu)

Nedavno sam radio jedan VM-VHD za Pascal, čisti DOS... može se iskrosititi za kreiranje ili samo ubaciš željene igre i bootaš VM (ako imaš nešto za upload, daj link.. možda pronađem taj file.. cca 5MB.zipan VHD)

Na taj VM bi se mogao instalirati npr w98 i tako riješiti problem DOS drivera (obično se emulira SB16, jer sad više nema za noviji hardware..), ali za Princa to nije potrebno.

- ako se koristi VM iz windowsa tad je ipak emulator DOSBox lakši-kraći put za takve igre (ali ne za neke druge stvari mada ga se može 'zloupotrebljavati').

edit: i btw, ovo je već previše Offtopic, možda jednog dana neka tema ili mod muvne.. da ne spamamo ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 12:43 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jel zna netko kako da preimenujem korisničku mapu iz "marko_000" u Marko? Pokušao sam sve i neće. {#}

0 0 hvala 0
16 godina

ne možeš, tj kreira se kad kreiraš ime i ne može se mijenjati jer je sve povezano. Možda to ni nije potrebno, vidi pod user name, full name. Ako tu upišeš 'nešto' to će biti prikazan naziv bez obzira na fizički-pravi naziv, (jednako za computer naziv).

-može se, kreiraš novog usera, npr marko-2, logiraš se, ugasiš, logiraš kao admin, copypaste stari preko novog.. pobrišeš starog nakon što si sve provjerio (i uklonio starog usera i sl.), tj bolje ne brisati usera... bar neko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 16:26 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Šteta to "marko_000" me baš bode u oči.

0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Šteta to "marko_000" me baš bode u oči.

nebi smjelo.. tj što imaš (zanimljivog) gledati u c:\user ?? Koristiti trebaš desktop/users foldere.. ne C: i sl (ništa direktno s C:). Ovisno o postavkama UACa, defaultna te stalno upozorava.. s razlogom. Za usera osim njegovih foldera ('/home') je D: itd OK (ja preferiram i neki folder npr 'User', ne direktno u root diska).

Druga stvar je kako (zašto) si dodjelio takvo ime. Uz gornju uputu sve se može. (pročitaj ponovo).

14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Kada idem instalirati neki program onda vidim da li ga želim pokrenuti i piše "marko_000". Sve sam pokušao, ama baš sve i ništa ne uspijeva te mi dolazi poruka "Access denied!". To korisničko ime si nisam ja sam dodijelio nego mi ga je Windows automatski dodjelio. Ja sam si kao korisničko ime izabrao Marko.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Kada idem instalirati neki program onda vidim da li ga želim pokrenuti i piše "marko_000". Sve sam pokušao, ama baš sve i ništa ne uspijeva te mi dolazi poruka "Access denied!". To korisničko ime si nisam ja sam dodijelio nego mi ga je Windows automatski dodjelio. Ja sam si kao korisničko ime izabrao Marko.

I tebe svašta sekira u životu..

14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ma ne živcira me ali eto, ako se ne može mogu živjeti s tim. {#}

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Dal mi netko moze reci kako da provjerim azuriranja za metro aplikacije? Trazim po Storeu i nigdje nema ta opcija -.-

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nemam pojma, ni ja to nisam pronašao ali sam skužio da mi se aplikacije sa Windows Storea same ažuriraju.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Neke preporuke sta instalirati na w8.1,,do sad sam koristio 7-icu..i sta uopce bi trebao kad aktiviram windows..jel treba nesto poslje?

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Ugasi komp i izadji vani s frendovima na cugu pa proslavite. ;-)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ovo je trebalo bit smijesno?

Ako ne znas, ili ne zelis pomoc, nemoj se javljati molim te.

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Kakvo pitanje takav i odgovor.

Kupio sam auto, napravii tehnicki i sta dalje? LOL
16 godina
neaktivan
tonix8 kaže...

Ovo je trebalo bit smijesno?

Ako ne znas, ili ne zelis pomoc, nemoj se javljati molim te.

Pa ako sam ne znaš što ti treba kako da ti mi pomognemo :)

7, 8, 8.1 svejedno koji sustav, sve radi na svemu. nema neke velike značajne promejne, ono što si koristio na 7 trebati će ti i na 8.

Ali evo da ti nitko ništa nije odgovorio, chorme ti treba da možeš surfati, jer bez toga ne možeš, eventualno IE ako hoćeš, nije niti on loš.
Za muziku ako hoćeš online onda spotify, ali onda moraš neki tunel provesti da se ne vidi da si iz HR, možeš se mediahint unutar onog kroma koji si već stavio. 
Mjuza s kompa, winamp dobro dođe ako hoćeš neku mjuzu slušati. 

Video gom je ok, ali  može i vlc.

PDF foxit, ako nisi neki napredan da bi mogao gledai pdf. Ako obrađuješ dokumente i neke tablice onda office, ali obavezno ga kupiti prije, isto kao i ključ original za windowse.
Skype ako imaš s nekim pričati.

Ako si imao neke igre na steamu onda ćeš i njega morati instalirati da može igrati, jer još to nije integrirano s windowsima. Kao i origin.

Torrent neki ako si i to nekad koristio, jer da bi skidao torrente moraš neki torrent program instalirati.

E i da, znači ako si nekad i drivere stavljao na 7, eto to moraš i na 8. Ono što se mora mora se. 

I nešto za kraj GIF

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 23:39 (Franjo15).
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ma nisam mislio na to hhaha,al eto,svejedno hvala..mislio sam jel treba jos nesto cackati po postavkama za windows nakon instalacije..

Moj PC  
0 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice