Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.534.156
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Oldy kaže...

Ja svoj jezik nikada ne bih dao za dva engleska ili bilo koja druga; jedinu prednost engleskog na kompu vidim u tome da lakše je naći pomoć kada ti se problem napiše na engleski naravno jer je foruma i stranica nebrojeno puta više na engleskom nego na hrvatskom.

Upravo to sam i rekao.

Ne bih mijenjao materinji jezik, uopće.
I nastojim ga koristiti onako kako treba, gramatički i pravopisno točno.

No, ovo što si ti gore napisao je potpuno druga priča, a to sam i ja svojim prethodnim postom mislio. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Može mala pomoć.

Od nedavno sam počeo imati problema sa Windows Updateom.

Ne želi mi uvijek instalirati update, često sam ostane na "Preparing to install" ili "Downloading".

(Neznam jeli bitno, u postavkama je namješteno da automatski skine i instalira.)

Sa internet vezom nemam problema.

Imam win 8.1 x64 original. Prije sam imao 8 i 7 nikad nisam imao ovaj problem.

Zna li itko rješenje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 16:39 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
stiffler kaže...

Ako godinama koristiš engleske Windowse bit će ti posve čudno na hrvatskome. 

Koristio u nekoliko navrata na hrvatskome i izgubljeno se osjećao, što zbog čudnih prijevoda, a i pojmova za koje nisam ni znao da se tako prevode s eng na hrv.

Uglavno, osobno ne bi nikad išao na hrvatsku verziju OS-a.

Da se nadovežem.
Ne samo OS-a na PC-u nego sve maksimalno pokušavam stavljati na engleski jezik.
Mob mi je na engleskom, tablet također.
FB, Chrome, sve moguće.
Jer, prije ću naći podršku ako mi je na engleskom, ako imam neki problem.

A toliko mi je lakše na PC-u upisati "control panel" nego da moram tipkati "upravljačka ploča".

Također se osjećam izgubljeno kad uzmem uređaj na hrvatskom.
U tom slučaju, isto mi je kao da ja ne mađarskom. 

e bas to !

kad vidim nesto na nasem jeziku najezim se.. kao prvo postoje stvari koje se uopce ne mogu prevesti na nas jezik (mogu ali nema smisla), pa onda nasi nesto izmisle (da mi je upoznati te ljude samo..), a ove stvari sto se mogu prevesti idioti prevedu tako da stanes i gledat sto bi sad to trebalo znacit..

katastrofa

15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Kupio sam ovaj laptop : http://www.bug.hr/cijene/samsung-prijenosno-racunalo-ativ-270e5v-k02hs-15/405788.aspx

Instalirao sam Windows 8.1 s Dreamsparka i zanima me moralim li jos neke drivere instalirat?

0 0 hvala 0
17 godina
m0jA bAkA kaže...

Kupio sam ovaj laptop : http://www.bug.hr/cijene/samsung-prijenosno-racunalo-ativ-270e5v-k02hs-15/405788.aspx

Instalirao sam Windows 8.1 s Dreamsparka i zanima me moralim li jos neke drivere instalirat?

Da, sve najnovije s stranica proizvođača komponenti (za grafičku, čipset/matičnu, zvučnu, čitač kartica, webcam, bluetooth, mrežu/lan, w-lan, ...).

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Imam problem s instalacijom windows 8,naime dowloadira sam orginal na microsoft dreamsparka,burna ga na iso i neće da mi boota.Prvo sam skinio 8.1 i ništa,pa 8 (jer sam mislio da je 8.1 samo nadogradnja) ali opet isto.

Kad ga pokrenem preko biosa crn ekran,a preko windowsa ova slika:

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 20:37 (raptor22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nije mi nimalo jasno zašto sat na Windowsu 8.1 uvijek kasni, više od minute, čak i nakon sinkronizacije sa referentnim time serverom.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
5220 kaže...

Jel se još ikome pojavilo ovo nakon updejta?

mind_challenge kaže...

Meni, a kako u biosu nema opcije za uključiti ga, ne mogu maknuti. 

Secure Boot je isključen. Možda vam ovo pomogne ,ili ovo ,ali samo kao objašnjenje. Ali me čudi da nema opcija u BIOS-u.

Čini se da je opet MS-ovo maslo i čeka se fix.

Čini se da je bio nekakav fix u nekom od update-a. Tek sada sam primjetio da je taj natpis misteriozno nestao.

edit: 

2902864 Update removes the "Windows 8.1 SecureBoot isn't configured correctly" watermark in Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2

Update od 16.11.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 13:20 (mind_challenge).
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
kizo2703 kaže...
5220 kaže...

Jel se još ikome pojavilo ovo nakon updejta?

mind_challenge kaže...

Meni, a kako u biosu nema opcije za uključiti ga, ne mogu maknuti. 

Secure Boot je isključen. Možda vam ovo pomogne ,ili ovo ,ali samo kao objašnjenje. Ali me čudi da nema opcija u BIOS-u.

Čini se da je opet MS-ovo maslo i čeka se fix.

Čini se da je bio nekakav fix u nekom od update-a. Tek sada sam primjetio da je taj natpis misteriozno nestao.

edit: 

2902864 Update removes the "Windows 8.1 SecureBoot isn't configured correctly" watermark in Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2

Update od 16.11.

MS je bio izbacio update, sad ne znam jel se svima sam skinuo ili ne, a u ovom postu sam dao link za skinuti. 
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-8-81/95931.aspx?page=176&jumpto=3953355&sort=asc&view=flat 

Đuro#2155
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Imam windows 8 na laptopu,gledam po forumima svi fale ovu novu nadogradnju na windows 8.1 pa reko da se i ja pokusam nadogradit.

Jel se isplati nadogradnja na win 8.1?

Sta dobijem sa nadogradnjom?

I kako to uopste ide? Citao sam nesto po forumima kako ce se morat ponovo vracat na obicnu osmicu u aprilu,nije mi bas najjasnije kako to ide?

Jel dovoljno samo da ukljucim update i da mi se sam nadogradi ili??

I kolika je cjela instalacija nakon kompletne nadogradnje,posto imam particiju gdje je samo windows od 40 GB.Obicna osmica je oko 17,18 GB e sad nakon nadogradnje na win 8.1 kolika ce bit?

Sadmir K

0 0 hvala 0
11 godina
Windows 8 i 8.1

Jucer mi se je komp updatao i primjetio sam da pise Service Pack 3...jel i vama dosao taj update?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 15:15 (MatijaZG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

zato jer imas vindozé italiáno.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo i ja pišem sa Windowsa 8 (iako Bual Boot)!

Imam za podijeliti jedno zapažanje i unaprijed naglašavam - nije trollanje.

Radi se o GTA 4 - na Phenomu II X4 i HD5750 1GB.

Naime na Windowsu 7 mi GTA 4, na medium postavkama i 1680x1050px rezoluciji vrti na cca 30 FPS-a sa jako čestim padovima na 15-20 FPS.

I sad dolazi iznenađenje.

Probam pokrenuti igru i na osmici (već instaliranu na drugom disku - sad je krenula od nule) i baam!

Igra se vrti na solidnim FPS-ovima (in-game benchmark - average 50 FPS), fullHD rezolucija, sve postavke na High!

Za vrijeme igranja nema ozbiljnijih padova framerate (od kojih bi bolila glava) i generalno FPS ide od 30 do 40!

Pa ljudi moji jeli to moguće!?!?!?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
godo kaže...

Pitaj Mladena {#}

{#}

Steam profile: Virty
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 22:48 (Virty).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Rad proca je bolje optimiziran na osmici i na 8.1; moj proc je 1.90 turbo do 2.80 na sedmici je najčešće na 2.30 a na 8.1 ide i 2.50-2.60Mhz. Najviše 2.74Mhz to na sedmici nikada nisam vidio prateći u Overdriveu....

Možda je do toga.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina
godo kaže...

Evo i ja pišem sa Windowsa 8 (iako Bual Boot)!

Imam za podijeliti jedno zapažanje i unaprijed naglašavam - nije trollanje.

Radi se o GTA 4 - na Phenomu II X4 i HD5750 1GB.

Naime na Windowsu 7 mi GTA 4, na medium postavkama i 1680x1050px rezoluciji vrti na cca 30 FPS-a sa jako čestim padovima na 15-20 FPS.

I sad dolazi iznenađenje.

Probam pokrenuti igru i na osmici (već instaliranu na drugom disku - sad je krenula od nule) i baam!

Igra se vrti na solidnim FPS-ovima (in-game benchmark - average 50 FPS), fullHD rezolucija, sve postavke na High!

Za vrijeme igranja nema ozbiljnijih padova framerate (od kojih bi bolila glava) i generalno FPS ide od 30 do 40!

pitanje vezano za gornji post,

znam da je clean instal najbolja opcija, al mi se neda sve ispočetka instalirat, ovo kaj igram su online igre i veličina svake je cca 20gb, tak da je to jedini razlog zbog kojeg mi se neda na 8.1.

e sad, dali bi upgrade djelovao na performanse u igrama i dali bi opčenito smetalo to što je naprapavljen upgrade u performansama?

ima ko da je napravio upgrade i primjetio bolje performanse u igrama?

mrakky
13 godina
mrakky kaže...

pitanje vezano za gornji post,

znam da je clean instal najbolja opcija, al mi se neda sve ispočetka instalirat, ovo kaj igram su online igre i veličina svake je cca 20gb, tak da je to jedini razlog zbog kojeg mi se neda na 8.1.

e sad, dali bi upgrade djelovao na performanse u igrama i dali bi opčenito smetalo to što je naprapavljen upgrade u performansama?

ima ko da je napravio upgrade i primjetio bolje performanse u igrama?

Ako je problem samo u igrama onda obicno postoji rjesenje.

Pogotovo ako su na Steamu ili Originu.

I ako nisu na C disku. Makar i to jedan Copy Paste rjesava :)

Ako su Win 7 odrzavani, onda bi i upgradeom dobio potpuno iste performanse ko da si radio clean install.

Ali kad je god moguce, puno bolja opcija je sve na frisko, zbog ostalog smeca po registryu, temp fajlovima..

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Bogme mogu potvrditi da GTA 4 bolje ide na 8.1 nego na 7 mogu više dići grafiku, bi pokazao i benchmark ali mi na kraju istog izbaci error nešto system memory -1 bla bla imam 8GB ram-a nema šanse ali igra na sve high, night shadow off, distance 70, detail 90, promet 50, vsync, clip capture i superfetch naravno off ide odlično na mojih 1366x768. Patch 7 naravno.

Možda bi još mogao diči grafiku ali ne treba uglavnom na sedmici ne ide toliko. Stvar je konkretno kod mog proca da ima dva stanja kod turba stanje 1 do 2.30MHz  i stanje 0 do 2.80MHz na sedmici drži to do 2.30MHz kao da jednostavno sedmica ne zna prebaciti na stanje 0 na do 2.80MHz i kužio sam ja da me ne koči grafika za više već proc ali eto to sam sada i isprobao. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Hm vidim po netu da nisam jedini koji ima crash u benchmarku gta 4 do sada to nisam imao....Glavno da se ne crasha u samoj igri.....

Btw ako je netko imao i zna kako to riješiti bilo bi mi drago, tnx.

Dakle da; bar ova igra mi radi bolje na 8.1 nego na 7 ali ja ne igram puno igrica ne stignem pa tu i tamo nešto ponekad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 5:13 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
Teerex kaže...

Nije mi nimalo jasno zašto sat na Windowsu 8.1 uvijek kasni, više od minute, čak i nakon sinkronizacije sa referentnim time serverom.

-probaj (usporedi) carnet.ntp/zg1...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nisam znao gdje da postavim, evo ovdje: 

3 0 hvala 1
14 godina
neo.gz kaže...

Nisam znao gdje da postavim, evo ovdje: 

- Jesi to ti na ovome videu?

EDIT:

- Najjači su mi ovi što pametuju sa svojim komentarima ispod samoga videa, a kad bi sami probali snimiti ovako nešto, vjerujem da ni njima ne bi ispalo puno bolje.

- Šta je je, ovo je snimilo dijete i od djeteta ne možeš očekivati čuda.

- Svaka čast na pokušaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 13:15 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

lol, nisam ja. :)

Donekle se slažem, treba da uči, i sam sam bio ovakav vjerovatno u njegovim godinama, samo sto nije bilo interneta i nekih drugih stvari, ali ne vidim svrhu u snimanju i postavljanju na YT, od ovog videa do ostalih klipova na kanalu. Ali odosmo u off, ovo je više tema za šta se događa sa našim društvom.  

12 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - dojmovi

ja imam windows 8 orginal lincenciran a nije nesto bolja je windows 7

jer na win 8 imate malo podrske za neke starije igrice tj. nemozete pokrenuti nikao neke starije igre

a i dizaj mi se nesviđa tolio win 7 mi je jednostavnija od win 8 

nezz vase misljenje al to je moje misljenje :D

Haris Bosnic
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

imam dva pitanja pa molim pomoć.

1. imam win 8 i mislio sam sa stora "skinut" 8.1 ali sam "izgubio ključ" pa me zanima dali će me pri instalaciji ponovo tražiti da ga upisujem ili će se automatski instalirati ?

2. dali gubim sve podatke sa računala ako nadogradim na 8.1 ?

Unaprijed hvala,

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

1. imam win 8 i mislio sam sa stora "skinut" 8.1 ali sam "izgubio ključ" pa me zanima dali će me pri instalaciji ponovo tražiti da ga upisujem ili će se automatski instalirati ?

Unaprijed hvala,

Ništa ne gubiš i ne pita te za ključ.

Baš sam jučer starom updata sa 8 na 8.1 iz stora.

EDIT: Naravno mora biti legalan win.

Battlelog: MUDO_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 14:50 (amater_2).
16 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Unaprijed hvala,

Nisi ga izgubio ,samo ga trebaš iščitat. Usput možeš i backupirat aktivacijske fileove ,za zlu ne trebalo ,kad moraš napravit reinstalaciju.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
Bluu Hack kaže...

jer na win 8 imate malo podrske za neke starije igrice tj. nemozete pokrenuti nikao neke starije igre

Ovo je bilo zanimljivo citat {#}

12 godina
neaktivan
Virty kaže...
Bluu Hack kaže...

hahahaha malo sam nerazumno napisao {#} al jbg..... {#}

Haris Bosnic
17 godina
Bluu Hack kaže...
Virty kaže...
Bluu Hack kaže...

hahahaha malo sam nerazumno napisao {#} al jbg..... {#}

Desava se i najboljima! {#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice