Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.535.153
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8 i 8.1

Ako godinama koristiš engleske Windowse bit će ti posve čudno na hrvatskome. 

Koristio u nekoliko navrata na hrvatskome i izgubljeno se osjećao, što zbog čudnih prijevoda, a i pojmova za koje nisam ni znao da se tako prevode s eng na hrv.

Uglavno, osobno ne bi nikad išao na hrvatsku verziju OS-a.

19 0 hvala 2
17 godina
protjeran
Re: Windows 8 i 8.1
kizo2703 kaže...
The Black Iso kaže...

a zasto meni ne zeli prihvatit sad registraciju? upisao sam key i neda nis?

Napisal si gore da te traži aktivaciju. Pa jesi li aktiviral Windowse?

Ukucaj u CMD slmgr /xpr i vidi šta će ti sistem reći.

Mora biti ovako
Ako nije ,ukucaj slmgr /ato i ukucaj Windows ključ (ne WMC!) i aktiviraj Windowse.

Oldy kaže...

Ili u biti ovako....

evo ovo je moje stanje...

1 1
2 2
Play Hrad Play Cool
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 16:24 (The Black Iso).
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

evo ovo je moje stanje...

''Windows is in Notification mode'' poruka znači da je ''Non-genuine'' iliti crackiran (ili bar tako ''misli'' server).

To ti kaže i Error: 0xC004C008.

Zato ,nazovi 0800 300 300 ,idi na razgovor sa tehničarem i objasni u čemu je stvar.

Ako je sve po PS-u i legalno ,bez problema će ti aktivirati Windows.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 17:18 (kizo2703).
14 godina
191x7 kaže...

Godinama koristim primarno HR inačice. Od Windowsa Viste nadalje prijevodi su jako dobri, pogotovo kod 7 te 8 i 8.1.

Ali da, trebat će navikavanja nakon engleskog, no svakako se isplati. Hrvatski je lijep jezik.

stiffler kaže...

Koristio u nekoliko navrata na hrvatskome i izgubljeno se osjećao, što zbog čudnih prijevoda, a i pojmova za koje nisam ni znao da se tako prevode s eng na hrv.

- A da ne govorimo kojih bude problema imao kad sjedne za nečije računalo koje je na Engleskom, a on se naučio na Hrvatski i sad više ne zna gdje je šta, ovo može predstavljat problem.

- Računalo na Hrvatskom imaju ljudi (djeca) koji ne znaju Engleski, svi obrazovani ljudi trebaju koristit Engleski.

- Jednom sam izgubio pola dana pokušavajući vratit Win 7 Ultimate s Hrvatskog na Engleski, samo da bih podesio neke stvari, osjećaj kad sam sjeo za to računalo je bio kao da prvi puta sjedim za nekim PCom u životu.

- Uglavnom postaljanje OSa na Hrvatski je za mene glupost i nepotrebno.

13 godina
Windows 8 i 8.1

Ekipa pokušao bih napokon probat Win8,naravno jogurt verzija,čisto da vidim kako ide i probat se naviknut!

Več sam dugo na Win7 i stvarno nemam nikakvih zamjerki,što mislite da pričekam još sa 8 ili da krenem!

(nisam baš prati razvoj i kompatibilnost 8 s programima i sli)

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Ako igraš BF4 ugodno ćeš se iznenaditi.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

Godinama koristim primarno HR inačice. Od Windowsa Viste nadalje prijevodi su jako dobri, pogotovo kod 7 te 8 i 8.1.

Ali da, trebat će navikavanja nakon engleskog, no svakako se isplati. Hrvatski je lijep jezik.

stiffler kaže...

- A da ne govorimo kojih bude problema imao kad sjedne za nečije računalo koje je na Engleskom, a on se naučio na Hrvatski i sad više ne zna gdje je šta, ovo može predstavljat problem.

- Računalo na Hrvatskom imaju ljudi (djeca) koji ne znaju Engleski, svi obrazovani ljudi trebaju koristit Engleski.

- Jednom sam izgubio pola dana pokušavajući vratit Win 7 Ultimate s Hrvatskog na Engleski, samo da bih podesio neke stvari, osjećaj kad sam sjeo za to računalo je bio kao da prvi puta sjedim za nekim PCom u životu.

- Uglavnom postaljanje OSa na Hrvatski je za mene glupost i nepotrebno.

Tko nešto zna, njemu jezik nije problem.

Twitter: @191x7
13 godina
goodie kaže...

Da igram,ali do sad nisam imao problema osim onih početnih sa pucanjem servera i sli!

Zanima me kompatibilnost Win8 sa Office 2007, i opčenito za ostale programe,

AUDIOFIL
16 godina
neaktivan
volegradele kaže...
goodie kaže...

Da igram,ali do sad nisam imao problema osim onih početnih sa pucanjem servera i sli!

Zanima me kompatibilnost Win8 sa Office 2007, i opčenito za ostale programe,

Office 2007 radi na Win 8 (imao sam ga do prije nekoliko mjeseci od kad je zamijenjen za Office 2010)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
14 godina
191x7 kaže...

- A nije baš tako.{#}

16 godina
goranbm kaže...

Ovako jedno pitanje što se tiče licenci...

Laptop kupljen u linksu prije neka 2 mjeseca sa win 8 home verzijom. Radi se o laptopu firme. E sad treba nam nadogradnja na PRO verziju zbog nekih tehničkih nedostataka home verzije i tražim ponudu iz linksa za : MICROSOFT Windows 8.1 Pro, 64-bit, Hrvatski, OEM, DVD, FQC-06957. I sad mi iz neke firme čiji softver koristimo link drži prodiku da na taj laptop ne možemo staviti njihov softver jer smo kupili taj OEM i stavili ga na laptop stariji od 30 dana i time načinili prekršaj. I sad meni nije jasno, kao i zašto ? Itko ima kakvo pojašnjenje.

-ako je firma koja inzistira na legalnom, tad je u pravu, OEM ide uz novo računalo (tolerancija 30 dana), ali to se tiče samo MSa/EULAe, čak inspektor nema primjedbi na to.

goranbm kaže...

Ma lik je razgovarao sam direktorom, pa sad on mene zeza u vezi toga, ali mene zanima samo da li to može proći kao nadogradnja ili i to krši uvjete licenciranja ?

-nadogradnja se može napraviti bilo kad, postoji i legalizacijski paket (cca 1.400kn). Pro-OEM je inače 1.300 ali ako je bitan datum prošlo je 30 dana. Razlika u ciejni je zanemariva. Retail PRo je 2.200, Retail Home, 1.600. Trebali ste se raspitati prije, ovako je 'bačeno' 900kn, tj može se popraviti lagalizacijskim paketom ili Retail.

ispravak, 1.550 leg.

-btw, lik je ''neki naporan lik'', mora bit još neki razlog...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 22:18 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ali cujem da win 8, odnosno 8.1 pravi probleme oko nekih ostalih naslova. Za BF4 je potvrdjeno da radi bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

- A nije baš tako.{#}

Od tvojih me postova počinje boljeti glava. Baš kako je kolega rekao. Tko zna, jezik mu nije problem. Osobno se odlično snalazim i na engleskoj i hrvatskoj verziji windowsa, a sva sam svoja osobna računala prebacio na hrvatski. Ipak mi je to materinji jezik, pa zašto i windowsi ne bi bili na njemu. I portugalac ima windowse na portugalskom i ne srami se svoga jezika...

Uz to i sav softver koji imam instaliran lokalizirao sam na hrvatski, ukoliko je to bilo moguće. Neke sam programe i sam prevodio.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 1:07 (BlackMoon).
14 godina
BlackMoon kaže...
Od tvojih me postova počinje boljeti glava. Baš kako je kolega rekao. Tko zna, jezik mu nije problem. Osobno se odlično snalazim i na engleskoj i hrvatskoj verziji windowsa, a sva sam svoja osobna računala prebacio na hrvatski. Ipak mi je to materinji jezik, pa zašto i windowsi ne bi bili na njemu. I portugalac ima windowse na portugalskom i ne srami se svoga jezika...

Uz to i sav softver koji imam instaliran lokalizirao sam na hrvatski, ukoliko je to bilo moguće. Neke sam programe i sam prevodio.

- Ako te smetaju moji postovi, nemoj čitati.{#} Nitko te ne prisiljava na bilo što, bolje je bilo dok se nisi javio.

- Otkud ti to da se ja sramim svoga jezika?{#}

- Napisano je već (dva puta) "Tko zna", nisu svi kao vi koji "znate".

infeqt0r kaže...

Ali cujem da win 8, odnosno 8.1 pravi probleme oko nekih ostalih naslova. Za BF4 je potvrdjeno da radi bolje.

- To je valjda jedno što radi dobro (bolje) na ovom sustavu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 9:19 (Valentin17).
16 godina
BlackMoon kaže...

Valentin17 kaže...

- Napisano je već (dva puta) "Tko zna", nisu svi kao vi koji "znate".

Kao što Valentin kaže, nismo svi na istoj razini informatičke pismenosti, te ljudi koji su "priučeni" na određeni jezik na Windows sustavu, vrlo će se teško snaći na drugom jeziku. Ovdje se ne radi o nikakvom sramu korištenja određenog jezika, već o samoj navici /preferenciji korisnika. Ja sam godinama kategorički odbijao koristiti Windowse na hrvatskom. Zašto? Jer sam bio naučen na engleski jezik i zbunjivali su me nazivi funkcija u hrvatskom sučelju. Sada mi je svejedno, mogu se snaći i hrv i neg i njem lokalizaciji, a vjerojatno bi i na meni nepoznatom jeziku (osnovne stvari, naravno, ne govorim o čeprkanju po sistemu). 

No, vratimo se temi koja stoji u naslovu teme. Ne znam koji su razlozi zašto ljudima ne rade neke aplikacije, ali sam uredno pokrenuo aplikacije koje nemaju ni podršku za Win 7, a kamoli za Win 8. Kada se god koristite starijim aplikacijama, Compatibility mode i Run as administrator su obavezni, kako bi aplikacija mogla pristupiti normalno sistemu, a ne da je UAC ne pusti na neki .dll ili drugi file zakopan u Windows folderu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 10:02 (WackyZG).
13 godina
Windows 8 i 8.1

Uskoro 8.2 ?

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Paradox1 kaže...

Uskoro 8.2 ?

- Jel ovo istina ili zaje... neka?

- Ako je istina, ovo bi moglo biti ono što smo(neki) dugo čekali.

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pa to onda dobijem i kada ugasim aero na sedmici.....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Paradox1 kaže...

Uskoro 8.2 ?

- Jel ovo istina ili zaje... neka?

- Ako je istina, ovo bi moglo biti ono što smo(neki) dugo čekali.

Još kad bi Aero za PC vratili bilo bi sve spremno za prelazak

16 godina

.. i tad bi se win ponovo zvali Seven + SP2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 0:04 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

Ne nego 7 Up (danas si malo dekoncentriran).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
ihush kaže...

Ne nego 7 Up (danas si malo dekoncentriran).

{#} baš ništa ne zanš o licencama? ili MS kupuje Pepsi brand?? 7up je ©® &TM.. možda bi naziv bio 8up ili 8down? Ovisno kako gledamo na evoluciju.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Pa taj aero je nešto što baš fali, jer nakon što su ga uveli njegovo micanje mi daje totalno ružan pogled na one prozore, sve radi mutavih tableta i njihove baterije. Skinovi na XP-u su mi čak bili i najbolji do sad.

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nemam problema sa Win8 ali jedna stvar mi je stvarno smetala a to je da se Metro aplikacije otvaraju preko cijelog ekrana i ne pojavljuju se u taskbaru.

Stardock ModernMix mi je to rijesio ali opet to je 5$ za nesto sto je moglo bez problema biti integrirano u W8 nativno. 

Primjer modern mix Primjer modern mix
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 11:57 (fade).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
fade kaže...

Nemam problema sa Win8 ali jedna stvar mi je stvarno smetala a to je da se Metro aplikacije otvaraju preko cijelog ekrana i ne pojavljuju se u taskbaru.

Stardock ModernMix mi je to rijesio ali opet to je 5$ za nesto sto je moglo bez problema biti integrirano u W8 nativno. 

-ne pratiš, najnoviji uber fičer, 8.1 (fanfare, zvučna kulisa) može, 2-4 prozora. woow. Windows reinvented! Naravno samo pod uvijetom da imaš barem 1366 rez.

-nepotrebno trošenje 5 baksa, ClassSh radi free ili koristiš OS koji je za DE kao Seven (osim ako postoji specifični razlog za Osmicu).

13 godina
neaktivan
ihush kaže...
fade kaže...

-ne pratiš, najnoviji uber fičer, 8.1 (fanfare, zvučna kulisa) može, 2-4 prozora. woow. Windows reinvented! Naravno samo pod uvijetom da imaš barem 1366 rez.

-nepotrebno trošenje 5 baksa, ClassSh radi free ili koristiš OS koji je za DE kao Seven (osim ako postoji specifični razlog za Osmicu).

Ma isto mi je kao i 7 jer uglavnom koristim precace na tipkovnici pa mi je search npr. Win+S i slicno.  To sam uzeo kad je bio onaj popust na pocetku jer sam dotad bio na piratskom Win7 i htio sam se maknuti od toga, sve legalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 15:26 (fade).
15 godina
Windows 8 i 8.1

Instalirao Win8 prije sat i pol, reko da i ja isprobam to čudo (a uostalom kroz 2 godine od zadnje instalacije OS-a se nakupilo tolko govana na disku da je najjednostavije riješenje bilo clean instalacija novog OS-a).

Prvih pola sata sam bio totalno izgubljen, al' sad se već počinjem privikavati. Sviđa mi se što su još više smanjili potrebu za instalacijom vanjskih programa, te se sam sustav brže diže (subjektivno, a i naravno kad je clean instalacija). 

Trebat će mi još desetak radnih sati na samom sistemu da ga mogu cjelokupno prosuditi/ocjeniti, al' zasad ne vidim razloga za onoliko pljuvanje kojem svjedočim otkad je izašao.

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
The Unforgiven kaže...

Trebat će mi još desetak radnih sati na samom sistemu da ga mogu cjelokupno prosuditi/ocjeniti, al' zasad ne vidim razloga za onoliko pljuvanje kojem svjedočim otkad je izašao.

Trebat će ti i puno manje,

A pljuvanje je uglavnom dolazilo od strane onih koji su ga koristili pola sata (u najbolje slučaju) ili ga uopće nisu koristili. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
stiffler kaže...

Da se nadovežem.
Ne samo OS-a na PC-u nego sve maksimalno pokušavam stavljati na engleski jezik.
Mob mi je na engleskom, tablet također.
FB, Chrome, sve moguće.
Jer, prije ću naći podršku ako mi je na engleskom, ako imam neki problem.

A toliko mi je lakše na PC-u upisati "control panel" nego da moram tipkati "upravljačka ploča".

Također se osjećam izgubljeno kad uzmem uređaj na hrvatskom.
U tom slučaju, isto mi je kao da ja ne mađarskom. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

A baš i nije isto ali hajde. Čudo jedno kako se za amere i engleze piše da su tupi, glupi i zaostali ali sa druge strane jezik im je pre, pre.

Ja svoj jezik nikada ne bih dao za dva engleska ili bilo koja druga; jedinu prednost engleskog na kompu vidim u tome da lakše je naći pomoć kada ti se problem napiše na engleski naravno jer je foruma i stranica nebrojeno puta više na engleskom nego na hrvatskom.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 21:32 (Oldy).

3 6 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice