Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.617
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8 i 8.1

Ode tema u 3PM {#}

Steam profile: Virty
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

-znao sam (djeca i šibice ili žaba i potkova)..

Juzeri! ne, nije ReFS za normalno korištenje, to je 'samo' novi FS za storage (misli se na serverske zadaće, ne kućne...). Ništa posebno korisnog za Šteficu&Pericu osim problema.

Storage disk nije C: (na novijom windozama, C:=sys-os disk), tj to je bilo koji drugi letter iza C:, nema nikakvog onfly converta ili boota.

Kaj se živciraš? Nek se djeca igraju ,dok god imaju tri deke mozga i prije igre stisnu ''create system image backup'' u Control Panelu.

Tko to ne napravi ,ni ne zaslužuje bolje nego da izgubi sistem i sve podatke! {#}

Tak i tak ,ne postoji nikakva šansa da se preformatira C: iz samog sistema ,a nijedan third party partition manager niti ne prepoznaje ReFS.

Elles D. kaže...

Pronašao sam nešto detaljniji opis na MS-ovim stranicama i ostao paf kad sam vidio što su sve izbacili iz ovoga - kompresiju, enkripciju, named streams, linkove, proširene atribute, itd... I našao neki bench po kojem je ReFS sporiji od NTFSa. Mislim da to neće na moje strojeve još neko vrijeme. Kad se bacim na storage spaces možda će dobiti smisao, ali ovako ne.

ReFS je napravljen za storage ,i to mu je primarna zadaća.

Benchevi? Daj molim te. Nismo djeca - benchevi najviše ovise o tome tko ih i za koga radi!

Evo ti još malo usporedbi

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 22:22 (Colossus7).
15 godina

Možda nekome pomognem..

Windows 8.1 PRO za 60 € (+9€ porez)

1. Napravite si studensku iskaznicu ISIC http://www.isic.hr/program/3/kako-do-iskaznice.html

(ako niste student, zamolite nekog da ju napravi za vas) treba vam samo broj kartice jednokratno

Izrada je 85 kn i traje 5 min

2. Na ovom linku kupite i preuzmite Windowse (dobite key i pokrenite preuzimanje)

http://www.microsoftstore.com/store/msmea/hr_BA/pdp/productID.288903500

Ja sam jučer na taj način, kupio, instalirao te aktivirao... Provjereno {#}

Za ostala pitanja stojim na raspolaganju.. Pozz

15 godina

imam par kljuceva za win 7  i 8  i win server 2012.(dreamspark  premium)

My way
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 12:15 (galinjo24).
13 godina
Windows 8 i 8.1

Pozz svima.

Imam orginalni Windows 8.1 PRO i desava mi se cudan problem.

Vec dva puta sam morao da radim repair sistema zbog toga sto mi nakon nekog vremena zabrani pristup odredjenim stvarima u racunaru, kao npr. ne mogu izbrisati neke foldere niti bilo sta s njima raditi iako sam ih ja kreiro.

Kada pokusam da stavim perrmisions na svoj acc desi mi se ovo

http://img28.imageshack.us/img28/1818/7imd.jpg

I vecina opcija u postavkama accounta mi ne radi, odnosno kada kliknem na njih nista se ne desava 

http://img17.imageshack.us/img17/3122/a8c5.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ProgramFiles i ostali sys. folderi nisu za juzera, ne diraj permisione ako želiš da OSmica radi. Tvoji folderi su nešt drugo, pogotovo na drugom (ne C:) disku.. UAC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...

-ProgramFiles i ostali sys. folderi nisu za juzera, ne diraj permisione ako želiš da OSmica radi. Tvoji folderi su nešt drugo, pogotovo na drugom (ne C:) disku.. UAC.

Pa sve mi je radilo kako treba par dana dok danas nisam primjetio da ne mogu krekovati cod ghosts, jer nije htjelo da kopira krek u folder kojeg je napravila instalacija igre u program files (x86)

17 godina
Windows 8 i 8.1

Još jednom pitam jer prošli put baš nitko nije ništa odgovorio - kako se rješiti ovoga što piše u donjem desnom uglu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Xpider kaže...

Pozz svima.

Vec dva puta sam morao da radim repair sistema zbog toga sto mi nakon nekog vremena zabrani pristup odredjenim stvarima u racunaru, kao npr. ne mogu izbrisati neke foldere niti bilo sta s njima raditi iako sam ih ja kreiro.

I vecina opcija u postavkama accounta mi ne radi, odnosno kada kliknem na njih nista se ne desava 

http://www.thewindowsclub.com/error-0x80080015-windows-defender-activation-requires-display-name 

izgleda da ATI uninstaller pravi probleme UAC-u. i meni je ovo bilo kad bih pokušao ugasiti wINDEF i ovo rješenje pali bez refresha PC-a.. a koliko je to pametno "riješnje" ne znam.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
Xpider kaže...
..Pa sve mi je radilo kako treba par dana dok danas nisam primjetio da ne mogu krekovati cod ghosts, jer nije htjelo da kopira krek u folder kojeg je napravila instalacija igre u program files (x86)

- Osmica ne dozvoljava sve, slično kao UAC na Sedmici.. samo malo strože.

- konkretan problem, podesiti antivirus (isključiti za određeni folder, npr download jer tamo crack nestane ako ga AV nanjuši..), instalriati na neki drugi folder-disk, npr D:\Games\ i tad imaš apsolutnu kontrolu. Istovremeno ne zatrpavaš sys.disk smećem, fragmentacija itd..

- čemu se konstantno 'svađati' s OSom kad se može jednostavnije, optimalnije. Ako baš 'mora' na C\:ProgF.. onda svaku naredbu moraš pokrenuti kao admin, često gasiti AV itd.

Hacker002 kaže...

Još jednom pitam jer prošli put baš nitko nije ništa odgovorio - kako se rješiti ovoga što piše u donjem desnom uglu?

-odgovoreno ti je, ali moraš čitati 'između redova' tj ovdje se ne pomaže oko takvih stvari. Dali ti OS radi? Ne diraj. Drugačiji odgovor je kupnjom valjane licence, pozivom MS na 0800 i sl.

edit: dakle znaš što je watermark, google ne radi? Neće svaki post biti sankcioniran, ali ne treba izazivati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 18:26 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

Hacker002 kaže...

-odgovoreno ti je, ali moraš čitati 'između redova' tj ovdje se ne pomaže oko takvih stvari. Dali ti OS radi? Ne diraj. Drugačiji odgovor je kupnjom valjane licence, pozivom MS na 0800 i sl.

Onda ako netko zna neka pošalje pp ako je već to toliko ilegalno..smiješno

To je zapravo onaj w8 watermark ali pomoću onog google rješenja da zamijenim slike ne funkcionira..postoji li kakav w8 tweaker koji to miče? Prije na sedmici sam ga bio tako maknuo čini mi se.

13 godina
skank666 kaže...
Xpider kaže...

Pozz svima.

http://www.thewindowsclub.com/error-0x80080015-windows-defender-activation-requires-display-name 

izgleda da ATI uninstaller pravi probleme UAC-u. i meni je ovo bilo kad bih pokušao ugasiti wINDEF i ovo rješenje pali bez refresha PC-a.. a koliko je to pametno "riješnje" ne znam.

Drug hvala ti puno, nemas pojma koliko si mi pomogao, to je taj problem i sredio sam sa ovim sto si postavio.

Koristim amd cleanup util al nikad nebih na njega posumnjao, hvala ti puno.

15 godina
Windows 8 i 8.1

Da li je neko, nakon uspješne instalacije Windows-a 8.1 i svih odgovarajućih driver-a, imao problema sa performansama SSD-a? Naime, performanse Samsung 840 Pro SSD-a su pale na trećinu (IO je oko 27000{#} a treba da bude između 90 000 i 100 000). O brzinama čitanja i pisanja da ne govorim{#}. SSD je 100% ispravan. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker002 kaže...
ihush kaže...

Hacker002 kaže...

Onda ako netko zna neka pošalje pp ako je već to toliko ilegalno..smiješno

To je zapravo onaj w8 watermark ali pomoću onog google rješenja da zamijenim slike ne funkcionira..postoji li kakav w8 tweaker koji to miče? Prije na sedmici sam ga bio tako maknuo čini mi se.

Evo riješio sam - sve što treba je objašnjeno u smajliću, jako jednostavno. {#}

16 godina
aktiviraj windows !
Samobor je lepa varoš
17 godina
geek_boy kaže...
aktiviraj windows !

16 godina
Windows 8 i 8.1

'aker a srami se svog kompa..... a o pomoći oko aktivacije da ne pišem.... e 'akeri.... :p

bug caruje, um klade valja

6 1 hvala 0
15 godina

Stigao novi update veličine 250mb za win 8.1 {#}

My way
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 22:15 (galinjo24).
15 godina
galinjo24 kaže...

Stigao novi update veličine 250mb za win 8.1 {#}

nešto značajno donosi ili?

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Da li se može kako "legalno" znači bez nekih hackova i slično promjenit pozadina logon screena? Nekako mi je ružan, nešto tipa sa Windows 7 ako mi se moglo stavit. Znači ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 23:01 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
16 godina
PlayMaker10 kaže...

Da li se može kako "legalno" znači bez nekih hackova i slično promjenit pozadina logon screena? Nekako mi je ružan, nešto tipa sa Windows 7 ako mi se moglo stavit. Znači ovo.

EDIT: evo u detalje za sve. http://kb.wisc.edu/page.php?id=27428

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 1:35 (Colossus7).
16 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...
PlayMaker10 kaže...

EDIT: evo u detalje za sve. http://kb.wisc.edu/page.php?id=27428

Ovo na videu je lock screen to znam, ali onaj login screen što bude u jednoj boji, u mom slučaju je plavi. Ali sam pročitao danas da se to ne može mjenjat. Svejedno hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 11:15 (PlayMaker10).
17 godina
Windows 8 i 8.1

Na linku imaš i jedno i drugo. I opcije u w8.1 su jedna do druge :)

Iako je beskorisno, jer se može mijenjati samo boja...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 11:34 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

'aker a srami se svog kompa..... a o pomoći oko aktivacije da ne pišem.... e 'akeri.... :p

Cijeli moj komp pise pod Moj PC. A to sto samo znate srat umjesto pomoci je isto ok, ima svakakvih ljudi. A uostalom, da znate rjesenje mozda bi rekli.

16 godina
Windows 8 i 8.1

Ja ne trebam ja posjedujem legalni ključ, nemam watermark i nemam nick Hacker, a ako ti ta konfa piše zašto onda ideš izbjeljivati da se ne vidi na SS?

Osnovnoškolske fore.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 15:22 (Oldy).

2 1 hvala 0
15 godina

Dali netko zna što je donio novi update za win 8.1 veličine 250mb?

My way
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 20:21 (galinjo24).
17 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

http://support.microsoft.com/kb/2887595

+ hotfixevi za IE i Flash Player su oko 250mb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 20:31 (hUntEr).
15 godina
galinjo24 kaže...

Nije valjda da se bojiš da ti ne zaključa aktivaciju?!{#}

17 godina
Oldy kaže...

Ja ne trebam ja posjedujem legalni ključ, nemam watermark i nemam nick Hacker, a ako ti ta konfa piše zašto onda ideš izbjeljivati da se ne vidi na SS?

Osnovnoškolske fore.

Strašan si dečko, sve što znaš je reći nick koji je dobar jednako kao i bilo koji drugi. A izbjeljujem jer sam na laptopu trenutno i jer sam navikao to radit, šta koga briga, imate konfu i dosta.

15 godina

Imam ja orginal windowse{#}

My way
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice