Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.528.575
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Re: Windows 8 i 8.1

sta od ovog svega smijem iskljucit?

16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Evo:

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
amater_2 kaže...

Evo kolega, sad sam napravio kako si napsao.

https://skydrive.live.com/?mkt=hr-HR#cid=BD11C07E4F42E112&id=BD11C07E4F42E112%215885

Nisam dirao komp 15min i pokazao mi je istu stvar.

Očito je do USB-a

Ne, nego do ovog ispod...

amater_2 kaže...

C:\WINDOWS\system32>POWERCFG -REQUESTS

DISPLAY:

None.

SYSTEM:

None.

AWAYMODE:

None.

EXECUTION:

[PROCESS] \Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\

chrome.exe

Download in progress

PERFBOOST:

None.

C:\WINDOWS\system32>

Lijepo piše, otvoren je Chrome koji je sustavu prijavio download i onda nema sleepa. Isko kao kada explorer kopira fajlove :)

Meni je tako na 2 kompa uredno stajao srvnet driver, koji je donjom naredbom overrajdan i upravo se komp iza mene ugasio na vrijeme, a i sam ima sva ona upozorenja za USB konekcije :)

Teerex kaže...

Probaj mu poubijat procese pa vidi rezultat od tog.

Alternativno i poslije toga, probaj sa POWERCFG -REQUESTSOVERRIDE PROCESS chrome.exe

Ali mislim da to radi samo u jednoj sesiji, tj., ne trajno.

Mislim da je trajno (ili samo ako se doda SYSTEM na kraj naredbe?), a to može nakon restarta može provjeriti naredbom powercfg -requestoverride nakon restarta.

Nemam prakse sa naredbama dalje od čiste dijagnostike - nisam imao problema s time, Windows 8.1 mi je na tower desktop računalu koje ne spava, pa se odlučujem ne savjetovati stvari puno dalje od onoga što sam isprobao..

Early adopter
14 godina
kizo2703 kaže...
maxy0 kaže...

Evo: 

Možeš slobodno isključiti i Relatek HD Audio Manager.
Ako ti treba, imaš ga u Control Panelu. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1
moze pitanje ? zna netko sta je windows 8.1 rtm ?? inace igram i to jeli valja ista ovaj rtm..stavio sam skidat svejedno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

jel mi može neko dat dat direktan link iz store-a za update na 8.1. htjeo bih ga instalirat a neda mi se ćekat da se gospoda sjete mi ga sami ponudit..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Dali i ovaj windows 8.1 ima metro?

http://adf.ly/YW58m
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
BloOm3R! kaže...

Ima

13 godina
BloOm3R! kaže...

Ima.

Ako ga neces:

http://www.bug.hr/program/classic-shell-402/96667.aspx

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Word to the wise.Prilikom aktivacije yogurt verzije Windowsa 8.1 Pro, pazite da nakon aktivacije ne, dakle NE produžite na stavku add new features.Zašto.Zato što će vam se instalirati WMC (Windows media Centar) tako da će te onda imati Windows 8.1 WMC.Koji će vam ubiti prethodnu aktivaciju, sa time da yogurt WMC nećete moći aktivirati niti za lijek.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 18:55 (Baotica).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
CyberDemonVZ kaže...
BloOm3R! kaže...

Ima.

Ako ga neces:

http://www.bug.hr/program/classic-shell-402/96667.aspx

Ali ima i u postavkama da se buta na desktop, a ne na metro. Postavili su i neku vrstu starta koja se aktivira desnim klikom pa imaš slične opcije kao classic shell.

17 godina
Kendo kaže...

Ali ima i u postavkama da se buta na desktop, a ne na metro. Postavili su i neku vrstu starta koja se aktivira desnim klikom pa imaš slične opcije kao classic shell.

To si imao i u osmici na desnom kliku u donjem lijevom uglu, a može se i editirati, ima alata po netu.

Deckard
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

To si imao i u osmici na desnom kliku u donjem lijevom uglu, a može se i editirati, ima alata po netu.

Shutdown opcije su u Osmici bile u desnom donjem uglu.

Ovog menija nije bilo.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

cijelo vrijeme do sad sam muku mučio sa aktiviranjem officea 2013 na win 8.1. nisam mogao nikako preko domskog interneta, valjda port zatvoren. i napokon vidim danas izašao kmsmicro 5.0.0 i lokalno sam ga uspio aktivirat. ako netko treba link nek se javi na pp ili google {#}

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Meni se još nije pojavio update preko marketa, niti na laptopu niti na stolnom. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Je li legalan sistem ili KMS ?

16 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Je li legalan sistem ili KMS ?

Jedan original PRO, drugi ne original, ali isto pro. :D

Đuro#2155
17 godina
kizo2703 kaže...
deckard kaže...

Shutdown opcije su u Osmici bile u desnom donjem uglu.  Ovog menija nije bilo.

Kak nije ? WinX menu. Pa bilo je, samo nije bilo opcija za shurdown/sleep i ostalo oko gašenja.  A i to si mogao dodati. Ja sam si taj menu nabildao prvi dan korištenja Windowsa 8 čim su izašči. http://winaero.com/comment.php?comment.news.30 . Ili se ne razumijemo ?

Deckard
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

Kak nije ? WinX menu.

Ili se ne razumijemo ?

Vidi zaokruženo crvenom bojom! Toga nije bilo u ORIGINAL Osmici. Naravno da se s Win+X Menu Editorom moglo dodati šta si htio!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 17:38 (kizo2703).
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
deckard kaže...

Shutdown opcije su u Osmici bile u desnom donjem uglu.  Ovog menija nije bilo.

T

Mario
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 19:13 (vaso1).
16 godina
neaktivan
vaso1 kaže...

To je start menu iz win 8,1

Vidiš ,nismo znali. Hvala na informaciji. {#}

15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
vaso1 kaže...

T

Vidiš ,nismo znali. Hvala na informaciji. {#}

d

Mario
17 godina
kizo2703 kaže...
deckard kaže...

Kak nije ? WinX menu.

Ili se ne razumijemo ?

Vidi zaokruženo crvenom bojom! Toga nije bilo u ORIGINAL Osmici. Naravno da se s Win+X Menu Editorom moglo dodati šta si htio!

OK, nisam te skužio da pišeš za power off funkcije, njih nije bilo, naravno.

Deckard
14 godina
jurluk kaže...

cijelo vrijeme do sad sam muku mučio sa aktiviranjem officea 2013 na win 8.1. nisam mogao nikako preko domskog interneta, valjda port zatvoren. i napokon vidim danas izašao kmsmicro 5.0.0 i lokalno sam ga uspio aktivirat. ako netko treba link nek se javi na pp ili google {#}

Tak i ja nisam mogel RTM verziju pa sam skinul VL i preko KMSpico akriviral {#}

Maurer
15 godina
Windows 8 i 8.1

Moze li se direktno skinuti 8.1 ili se mora preko 8 napraviti update, ako se moze skinuti zasebno vazi li za tu verziju key koji imam za 8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

super, ne mogu ništa deinstalirat iz programs and features te niti izbrisati windows old... ima netko prijedlog? e i neda mi power plan mijenjat

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pirat01 kaže...

Moze li se direktno skinuti 8.1 ili se mora preko 8 napraviti update, ako se moze skinuti zasebno vazi li za tu verziju key koji imam za 8?

Ako nemaš Osmicu i nemaš MSDN pretplatu ili nisi student ,samo 90 dnevna Evaluation verzija. (ili torrent)

Ako imaš instaliranu Osmicu ,možeš skinuti instalaciju direktno sa Microsoft servera.

skank666 kaže...

super, ne mogu ništa deinstalirat iz programs and features te niti izbrisati windows old... ima netko prijedlog? e i neda mi power plan mijenjat

Nešto si uyebo. Upgrade ili clean install?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 21:39 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
Upgrade na clean instal. Legit
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

A mene zanima kako da ja update napravim preko marketa, a da ne zeznem ključ pošto imam original. A nije mi se pojavio update još nikako.  

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...
Upgrade na clean instal. Legit

Negdje si nešto uyebo ,100%. Probaj napraviti clean install direktno na 8.1. Nadam se da si sačuval instalaciju.

Ako nisi ,ipak možeš skinuti i ponovno napraviti instalacijski medij. Link

Franjo15 kaže...

A mene zanima kako da ja update napravim preko marketa, a da ne zeznem ključ pošto imam original. A nije mi se pojavio update još nikako.  

Advanced Tokens Manager - skini ,pokreni ,backupiraj aktivacijske tokene.

Nakon reinstalacije ili upgradea vrati ih natrag i restartaj PC. Done

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 23:47 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice