- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo kolega, sad sam napravio kako si napsao.
https://skydrive.live.com/?mkt=hr-HR#cid=BD11C07E4F42E112&id=BD11C07E4F42E112%215885
Nisam dirao komp 15min i pokazao mi je istu stvar.
Očito je do USB-a
Ne, nego do ovog ispod...
C:\WINDOWS\system32>POWERCFG -REQUESTS
DISPLAY:
None.
SYSTEM:
None.
AWAYMODE:
None.
EXECUTION:
[PROCESS] \Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\
chrome.exe
Download in progress
PERFBOOST:
None.
C:\WINDOWS\system32>
Lijepo piše, otvoren je Chrome koji je sustavu prijavio download i onda nema sleepa. Isko kao kada explorer kopira fajlove :)
Meni je tako na 2 kompa uredno stajao srvnet driver, koji je donjom naredbom overrajdan i upravo se komp iza mene ugasio na vrijeme, a i sam ima sva ona upozorenja za USB konekcije :)
Probaj mu poubijat procese pa vidi rezultat od tog.
Alternativno i poslije toga, probaj sa POWERCFG -REQUESTSOVERRIDE PROCESS chrome.exe
Ali mislim da to radi samo u jednoj sesiji, tj., ne trajno.
Mislim da je trajno (ili samo ako se doda SYSTEM na kraj naredbe?), a to može nakon restarta može provjeriti naredbom powercfg -requestoverride nakon restarta.
Nemam prakse sa naredbama dalje od čiste dijagnostike - nisam imao problema s time, Windows 8.1 mi je na tower desktop računalu koje ne spava, pa se odlučujem ne savjetovati stvari puno dalje od onoga što sam isprobao..
sta od ovog svega smijem iskljucit?
Evo:
Možeš slobodno isključiti i Relatek HD Audio Manager.
Ako ti treba, imaš ga u Control Panelu.
jel mi može neko dat dat direktan link iz store-a za update na 8.1. htjeo bih ga instalirat a neda mi se ćekat da se gospoda sjete mi ga sami ponudit..
Dali i ovaj windows 8.1 ima metro?
Ima
Ima.
Ako ga neces:
http://www.bug.hr/program/classic-shell-402/96667.aspx
Word to the wise.Prilikom aktivacije yogurt verzije Windowsa 8.1 Pro, pazite da nakon aktivacije ne, dakle NE produžite na stavku add new features.Zašto.Zato što će vam se instalirati WMC (Windows media Centar) tako da će te onda imati Windows 8.1 WMC.Koji će vam ubiti prethodnu aktivaciju, sa time da yogurt WMC nećete moći aktivirati niti za lijek.
Ima.
Ako ga neces:
http://www.bug.hr/program/classic-shell-402/96667.aspx
Ali ima i u postavkama da se buta na desktop, a ne na metro. Postavili su i neku vrstu starta koja se aktivira desnim klikom pa imaš slične opcije kao classic shell.
Ali ima i u postavkama da se buta na desktop, a ne na metro. Postavili su i neku vrstu starta koja se aktivira desnim klikom pa imaš slične opcije kao classic shell.
To si imao i u osmici na desnom kliku u donjem lijevom uglu, a može se i editirati, ima alata po netu.
To si imao i u osmici na desnom kliku u donjem lijevom uglu, a može se i editirati, ima alata po netu.
Shutdown opcije su u Osmici bile u desnom donjem uglu.
Ovog menija nije bilo.cijelo vrijeme do sad sam muku mučio sa aktiviranjem officea 2013 na win 8.1. nisam mogao nikako preko domskog interneta, valjda port zatvoren. i napokon vidim danas izašao kmsmicro 5.0.0 i lokalno sam ga uspio aktivirat. ako netko treba link nek se javi na pp ili google
Meni se još nije pojavio update preko marketa, niti na laptopu niti na stolnom.
Je li legalan sistem ili KMS ?
Je li legalan sistem ili KMS ?
Jedan original PRO, drugi ne original, ali isto pro. :D
Shutdown opcije su u Osmici bile u desnom donjem uglu. Ovog menija nije bilo.
Kak nije ? WinX menu. Pa bilo je, samo nije bilo opcija za shurdown/sleep i ostalo oko gašenja. A i to si mogao dodati. Ja sam si taj menu nabildao prvi dan korištenja Windowsa 8 čim su izašči. http://winaero.com/comment.php?comment.news.30 . Ili se ne razumijemo ?
Kak nije ? WinX menu.
Ili se ne razumijemo ?
Vidi zaokruženo crvenom bojom! Toga nije bilo u ORIGINAL Osmici. Naravno da se s Win+X Menu Editorom moglo dodati šta si htio!
Shutdown opcije su u Osmici bile u desnom donjem uglu. Ovog menija nije bilo.
T
To je start menu iz win 8,1
Vidiš ,nismo znali. Hvala na informaciji.
T
Vidiš ,nismo znali. Hvala na informaciji.
d
Kak nije ? WinX menu.
Ili se ne razumijemo ?
Vidi zaokruženo crvenom bojom! Toga nije bilo u ORIGINAL Osmici. Naravno da se s Win+X Menu Editorom moglo dodati šta si htio!
OK, nisam te skužio da pišeš za power off funkcije, njih nije bilo, naravno.
cijelo vrijeme do sad sam muku mučio sa aktiviranjem officea 2013 na win 8.1. nisam mogao nikako preko domskog interneta, valjda port zatvoren. i napokon vidim danas izašao kmsmicro 5.0.0 i lokalno sam ga uspio aktivirat. ako netko treba link nek se javi na pp ili google
Tak i ja nisam mogel RTM verziju pa sam skinul VL i preko KMSpico akriviral
Moze li se direktno skinuti 8.1 ili se mora preko 8 napraviti update, ako se moze skinuti zasebno vazi li za tu verziju key koji imam za 8?
super, ne mogu ništa deinstalirat iz programs and features te niti izbrisati windows old... ima netko prijedlog? e i neda mi power plan mijenjat
Moze li se direktno skinuti 8.1 ili se mora preko 8 napraviti update, ako se moze skinuti zasebno vazi li za tu verziju key koji imam za 8?
Ako nemaš Osmicu i nemaš MSDN pretplatu ili nisi student ,samo 90 dnevna Evaluation verzija. (ili torrent)
Ako imaš instaliranu Osmicu ,možeš skinuti instalaciju direktno sa Microsoft servera.
super, ne mogu ništa deinstalirat iz programs and features te niti izbrisati windows old... ima netko prijedlog? e i neda mi power plan mijenjat
Nešto si uyebo. Upgrade ili clean install?

A mene zanima kako da ja update napravim preko marketa, a da ne zeznem ključ pošto imam original. A nije mi se pojavio update još nikako.
Negdje si nešto uyebo ,100%. Probaj napraviti clean install direktno na 8.1. Nadam se da si sačuval instalaciju.
Ako nisi ,ipak možeš skinuti i ponovno napraviti instalacijski medij. Link
A mene zanima kako da ja update napravim preko marketa, a da ne zeznem ključ pošto imam original. A nije mi se pojavio update još nikako.
Advanced Tokens Manager - skini ,pokreni ,backupiraj aktivacijske tokene.
Nakon reinstalacije ili upgradea vrati ih natrag i restartaj PC. Done