Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.531.322
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
Almin94 kaže...

Kako da uklonim Watermark u donjem desnom uglu - SecureBoot isn't configured correctly.

Uključi Secure Boot. Naravno ,ako imaš u dual bootu stariji Windows ili neki Linux ,reci im bye ,bye.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Windows 8

Nema u Biosu Secure Boot. Pronasao sam UEFIBoot u ukljucen je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

A jesi aktiviral Windows?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 20:58 (kizo2703).
17 godina
Windows 8

Da li je velicina Windows foldera od 23 GB normalna/standardna ?

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene je 24,5GB. Windowsi instalirani u prvome mjesecu tako da je očito normalna veličina {#}

mag.inf
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Almin94 kaže...

A jesi aktiviral Windows?

Da.

13 godina
neaktivan
Windows 8

poz ekipi...imam jedno pitanjce..

ako ja instaliram Windows 8 N ( bez media centra, dvd makera i sličnih programa - uopće ih ne korisitim ) da li ću i dalje moći gledati filmove i slušati glazbu ako instaliram vlc player i winamp? ili ću morati tražiti još neke posebne codece za to?

0 0 hvala 0
16 godina

nemoj to instlirati jer sam imao sedmicu takvu i onda se pojavilo neko sranje da sam moramo instalirati od strane microsofta neki multimedijski paket (koji inace dolazi s winsima). samo ostavi obicnu verziju i makni ih u "remove windows features". tako si siguran da sve radi.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 7:25 (Bass).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Da li mogu uraditi reset windowsa kroz PC Setings ako nemam diska. Vec sam rekao ranije da se radi o OEM licenci pa nisam nista dobio uz laptop. Jedino imam Recovery particiju kreiranu, tako je dosla uz laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Je li normalno da windows nista ne poduzima odmah nakon instalacije windowsa 8 što se tiče update-a. Znači tijekom instalacije je postavito da sve automatski radi, no on nije ništa skinuo ni instalirao (što se tiče drivera to je napravio uredno). Ostavio sam ga neko vrijeme upaljenog da odradi sve što treba. U windows updatu i dalje stoji 54 update-a, ni nakon restarta ništa se ne događa. Nisam ručno radio nikakav check (je li ga uopće potrebno raditi nakon instalacije ili bilo što drugo prčkati po windows update?).

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 15:39 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

fighterZu

- Pa možeš kliknut na manual check, na kraju dođe na isto.{#}

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D

1 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Ma znam, na 7 sam si uvijek posebno namještao update, nisam želio instalirati sve i svašta (npr. ovaj browser choice). Eto probao sam automatski da vidim što će napraviti kad ono ništa jer sam mislio da sve odradi nakon instalacije - drivere i update. Ne znam je li to normalno ili da ipak idem na opciju download i install onoga što želim.

Edit: Ima li bilo tko problema sa nekim updatom, narušava li koji preformanse, ili mogu sve instalirati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 15:45 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fighterZu kaže...

Ma znam, na 7 sam si uvijek posebno namještao update, nisam želio instalirati sve i svašta (npr. ovaj browser choice). Eto probao sam automatski da vidim što će napraviti kad ono ništa.

- A eto, obično skida bez problema, nije mi baš jasno zašto sada neće.

- Pogledaj postavu na control panel-windows update-settings ili kako već piše.

- Ako je podešeno na automatski, onda mora izgledati kao na slici (slika 1).

EDIT: Možeš na ručnu instalaciju, po meni tako je i bolje.{#}

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 15:49 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
fighterZu kaže...

Ma znam, na 7 sam si uvijek posebno namještao update, nisam želio instalirati sve i svašta (npr. ovaj browser choice). Eto probao sam automatski da vidim što će napraviti kad ono ništa.

Ako imaš update-e u ponudi ,klik na update ,označi ono što hoćeš instalirati ,sakrij ono što nećeš (desni klik - Hide) i instaliraj i po potrebi restartaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 16:07 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
fighterZu kaže...

Ako imaš update-e u ponudi ,klik na updatee ,označi ono što hoćeš instalirati ,sakrij ono što nećeš (desni klik - Hide) i instaliraj i po potrebi restartaj.

Odnosi li se hide na automatic, npr.znam za ovaj update za malware tool iako se na njemu napravi hide ponovno se stvori. Tako je barem bilo kod mene, zato sam većinom koristio onu treću opciju u windows updateu(skinuti i instalirati označeno). Te kasnije poslije instalacije napraviti hide. Uostalom za što taj update (za malware tool) uopće služi?

Edit: Je li u redu da se nakon update-a otvori još novih ranijeg datuma. Pretpostavljam da su to nadogradnje koje su tek dostupne instalacijom određenog update-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 16:25 (fighterZu).
14 godina
Windows 8

Eto, hvala kizi koji je opet pokazao znanje i želju u pomaganju.
Živio.

E sada, nakon instalacije 8.1, primjetio sam da Store ne reagira na updateove.
A isto tako, instalirane su mi neke aplikacije, a one se ne prikazuju kao instalirane u Storeu.

Svašta.

Inače, zadovoljan sam. {#}

Vidjet ćemo poslije što će biti. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
fighterZu kaže...

Odnosi li se hide na automatic, npr.znam za ovaj update za malware tool iako se na njemu napravi hide ponovno se stvori. Tako je barem bilo kod mene, zato sam većinom koristio onu treću opciju u windows updateu(skinuti i instalirati označeno). Te kasnije poslije instalacije napraviti hide. Uostalom za što taj update (za malware tool) uopće služi?

Edit: Je li u redu da se nakon update-a otvori još novih ranijeg datuma. Pretpostavljam da su to nadogradnje koje su tek dostupne instalacijom određenog update-a.

Malware tool se instalira jedamput mjesečno i proskenira PC u pozadini ,ne utječe na sam rad ,a nakon toga si miran do sljedećeg mjeseca. I ne ,ne možeš ga izbjeći.

Stariji updatei? Ne znam koji to ,s obzirom da sam ja nakon instalacije (clean install) i provjere dobio samo updatee za Defender.

I dosadni Zune ,iako imam WP 8 telefon ,pa ne znam koji će mi ku*ac!

sudy_freak kaže...

Eto, hvala kizi koji je opet pokazao znanje i želju u pomaganju.

E sada, nakon instalacije 8.1, primjetio sam da Store ne reagira na updateove.
A isto tako, instalirane su mi neke aplikacije, a one se ne prikazuju kao instalirane u Storeu.

{#}

U kojem smislu ne reagira?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 19:12 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...

Stariji updatei? Ne znam koji to ,s obzirom da sam ja nakon instalacije (clean install) i provjere dobio samo updatee za Defender.

I dosadni Zune ,iako imam WP 8 telefon ,pa ne znam koji će mi ku*ac!

Hm ne znam, znači nakon instalacije su mi dostupna 54 updata (iako je naknadno pisalo da imam instalirano 70 i nešto, ne znam kako je tebi samo windows defender), kad ih se instalira i restarta te izvrši konfiguriranje pojavi se još nekoliko, oni nisu dostupni nakon prvoga checka, nego tek kasnije kad instaliram ove na početku.

Ima li netko podatak koliko je do sada instalirao updatova?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 20:35 (fighterZu).
16 godina
neaktivan
fighterZu kaže...

Hm ne znam, znači nakon instalacije su mi dostupna 54 updata (iako je naknadno pisalo da imam instalirano 70 i nešto, ne znam kako je tebi samo windows defender), kad ih se instalira i restarta te izvrši konfiguriranje pojavi se još nekoliko, oni nisu dostupni nakon prvoga checka, nego tek kasnije kad instaliram ove na početku.

Ima li netko podatak koliko je do sada instalirao updatova?

Pa daj napravi screenshot tih updatea. Kak da znamo koji su ,kad niti ne kažeš koji su ,niti jesi li radio upgrade (sa ,Sedmice ,sa Osmice 8.0) ili clean install!

Jesi možda instaliral Office ,pa su to updatei za njega? To bi već imalo logike ,s obzirom da ,8.1 RTM nije izašao službeno i toliko updatea za njega ne može niti postojati!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 20:54 (kizo2703).
14 godina
Windows 8

Izgleda se da smo se pogrešno razumjeli, ja govorim o tome nakon clean installa 8.0 (zato imam toliko updatova), 8.1 nisam ni pokušavao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 21:07 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fighterZu kaže...

Izgleda se da smo se pogrešno razumjeli, ja govorim o tome nakon clean installa 8.0 (zato imam toliko updatova), 8.1 nisam ni pokušavao.

Da ,očito. {#} Mi već tjedan pričamo o 8.1 ,a ti uopće ne navodiš o kojoj se Osmici radi.

Da ,ako je 8.0 u pitanju ,54 updatea su sasvim normalna brojka ,s obzirom da je izašao prije godinu dana.

15 godina
Windows 8

jel to to, windows 8.1 Official RTM je tu? LINK

to skinem i sa svojim keyem koji za osmicu imam istaliram ovaj?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
definho kaže...

jel to to, windows 8.1 Official RTM je tu? LINK

to skinem i sa svojim keyem koji za osmicu imam istaliram ovaj?

Da ,to je taj.

SHA1: BC2F7FF5C91C9F0F8676E39E703085C65072139B

Isti onaj koji je leakan. {#}

Skini ,ako imaš pretplatu. Ključ ,naravno radi.

Vidjeli su da je vrag odnio šalu i ipak ga pustili u opticaj. {#}

Available to these Subscription Levels:

VS Premium with MSDN (MPN)
VS Premium with MSDN (Retail)
VS Premium with MSDN (VL)
VS Pro with MSDN (Retail)
VS Pro with MSDN (VL)
VS Test Pro with MSDN (Retail)
VS Test Pro with MSDN (VL)
VS Ultimate with MSDN (MPN)
VS Ultimate with MSDN (NFR FTE)
VS Ultimate with MSDN (Retail)
VS Ultimate with MSDN (VL)
BizSpark
BizSpark Admin
Designer AA
DreamSpark Premium
Expression Professional (Retail)
Expression Professional (VL)
MSDN Essentials
MSDN for Action Pack
MSDN OS (Retail)
MSDN OS (VL)
MSDN Platforms

Evo ,za sve dosad sumnjičave ,sad je službeno i na DreamSpark Premiumu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 21:43 (kizo2703).
13 godina
Windows 8

Instalirao W8.1, fluidno radi, savršeno! 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Valentin17 kaže...
kizo2703 kaže...

Vidjet ćemo šta se događa na upgradeu.

- Pogledaj.{#}

Aha ,pardon ,ali zaboravil sam izvjestit građanstvo: ne preporučam nikome raditi upgrade ,jel se meni dogodilo da mi nakon upgradea sistem nije htio prihvatiti nijedan original ključ.

Možda je to bilo samo do mog sistema ,možda je bug u ovom RTM-u ,ali uzmite to u obzir.

Nakon clean installa ,nije bilo nikakvih problema.

Je li još tkogod imao ovakvo iskustvo?

Hvala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
16 godina
neaktivan
Windows 8

Upravo sam saznao da je mogućnost da se automatski uspostavi veza CARNet Duo tipa (PPPoE dialup) uklonjena BY DESIGN iz Windowsa 8.1, i iz IE 11 općenito (dakle. neće raditi više ni na Windows 7 ako prijeđete na IE 11).

For Windows 8.1, we removed the ability to configure network connectivity from IE to enable a more full set of scenarios including modern IE and apps.{#}

Your feedback regarding dial-up connection UI support in IE will be taken into consideration for a future release of Windows.

Best regards,

The Internet Explorer Team

Eto, samo da vas obavijestim.

Isuse Kriste kako su oni savršeno nenormalni. {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Napravio upgrade s 8 na 8.1 i ključ mi je prihvatio u tren. Kod tebe se Kizo nešto zbrčkalo izgleda...Nervira me samo što više ne mogu natjerati Windows Explorer da se otvara u root C.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Upravo sam saznao da je mogućnost da se automatski uspostavi veza CARNet Duo tipa (PPPoE dialup) uklonjena BY DESIGN iz Windowsa 8.1, i iz IE 11 općenito (dakle. neće raditi više ni na Windows 7 ako prijeđete na IE 11).

For Windows 8.1, we removed the ability to configure network connectivity from IE to enable a more full set of scenarios including modern IE and apps.{#}

Your feedback regarding dial-up connection UI support in IE will be taken into consideration for a future release of Windows.

Best regards,

The Internet Explorer Team

Eto, samo da vas obavijestim.

Isuse Kriste kako su oni savršeno nenormalni. {#}

To je još pič*kin dim. Uklonjen je i Windows 7 Recovery (Windows Backup) control panet applet i pripadajući dll-ovi ,pa se sada backup može napraviti samo iz Power Shella.

U isto vrijeme sistem image restore se radi normalno ,kao i prije ,sa repair cd-a ,recovery drivea ili install diska.

Tak da su oni manje vješti opet osuđeni na File History {#},ili third party rješenja.

BlackMoon kaže...

Napravio upgrade s 8 na 8.1 i ključ mi je prihvatio u tren. Kod tebe se Kizo nešto zbrčkalo izgleda...Nervira me samo što više ne mogu natjerati Windows Explorer da se otvara u root C.

Upgrade sam tak i tak samo isprobaval i nisam ga ni mislil ostavljat.

Previše starog smeća.

Kak se ne otvara u C?

E baš ,zbog takvih piydarija sam odmah i odlučil napraviti clean install.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 0:25 (kizo2703).
15 godina
Windows 8

na stranicama faksa je i dalje samo Win 8.1 Preview :/

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Kako kome, kizo, kako kome. Jer za backup ima riješenja, imaš npr. Macrium free i ideš. Za ovo nema rješenja ako imaš takve postavke za vezu .. osim da kupiš još 1 router, pa po onoj ruter zove kroz ruter špranci. Dakle nema automatskog spajanja na internet - čekaju te bar dva klika. Najsmješnije je to tipično Windows 8 style™ objašnjenje - maknuli smo to i to da bi sve bilo - potpunije.{#} A GUI i dalje čuči tamo, samo što eto ne radi.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice