evo instalirao mi se accu i radi sad ok. Nemam nikakvih problema oko njega za sada.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel vama "AccuWeather" radi dobro poslije posljednjeg update-a?
Meni se naime ruši i na PC-u i na tabletu.
Ja ga inače ne koristim, ali htjeo sam da skinuti da provjerim jel meni radi, ali neće mi ga niti skinuti, izgleda da nešto baš do njih ne šljaka dobro.
Možda rade ne tome pa trenutno ne radi sve kako ne radi. Ali meni stoji već 10min da se instalira, ali nikako da se skine.
EDIT:
a što se tiče rušenja aplikacija, problem je što ne rade svi update na svojim računalima, i kad se sreti dot net sve aplikacije koje povlače informacije s neta onda rade super, i nema problema onda oko njih.
I ja sam imao slične probleme s rušenjem aplikacija, ali malo sam pitato prijatelja google.com i on mi rekao da kad se sredi dobro net.framework onda sve šljaka.
Ma nije problem u tome, lako je sve zakrpiti, ali - ALI - lista je problema sve duža. Te stavi ono, te instaliraj ono, pa nađi skriptu, pa se ne vidi i ne radi i ovo i ono... Ljudi žele da sve šljaka kako valja već "out of the box", a ne da mjesecima guglaju i listaju forume kako riješiti neki problem koji je u Sedmici nepoznanica.
Ma nije problem u tome, lako je sve zakrpiti, ali - ALI - lista je problema sve duža. Te stavi ono, te instaliraj ono, pa nađi skriptu, pa se ne vidi i ne radi i ovo i ono... Ljudi žele da sve šljaka kako valja već "out of the box", a ne da mjesecima guglaju i listaju forume kako riješiti neki problem koji je u Sedmici nepoznanica.
Pa nije baš tako, da ljudi imaju svi legale windowse i da update koji se izbacuju redovito se radi, sve super šljaka.
A i ja sam sam imao brdo problema s 7. jer sam stalno nešto sam htjeo modulirati, mrdati, mjenjati. I što sam više dirao to je sve lošije radilo.
Ali kako sam lijepo sve instalirao, minimalno dirao što ne treba. Update redovno stizao, godinu i više je radio bez ikakvih problema, i kao prvi dan brz.
A 8 je zapravo iznenađujuće dobra što se tiče onoga što ti treba ako ti fali.
Najveće iznenađenje sam dobio kod autektikatora za blizz kad sam pokrenuo, a on mi izbacio listu programa koji mi fale i da program ne može raditi. Te samo da stisnem download i sve sam odradi.
Uglavnom sam se jako iznenadio s tom opcijom.
Ma nije problem u tome, lako je sve zakrpiti, ali - ALI - lista je problema sve duža. Te stavi ono, te instaliraj ono, pa nađi skriptu, pa se ne vidi i ne radi i ovo i ono... Ljudi žele ..
- kao na primjer? Ili je ''ovo i ono'' ono na što misliš?
- Ili opet epizoda pljuckanja? Što je tebi loše s XP i Me windozama? Općenito ti neki win ne odgovaraju pa je sad na redu laprdanje o lošoj osmici...?
- jedan informativni hint, svaki MSov OS od DOSa nadalje, radi bez ikakvih problema tj nikad nije uzrok problema OS. Me je bio pljuvan od 'Clipperaša' tj. fahidiota koji nisu znali prilagoditi aplikacije bez dosovskih postavki (files..). Osmica je u istom rangu loša fahidiotima. Osmica uvodi novi tip aplikacija (MSov interes).
-XP je OS koji je 12 godina tu, još uvjek (savršeno) radi i radit će dok MS sasvim ne ugasi support koji je za juzere ugašen već 2009te, extended 2014 uz par pokušaja gašenja između (u suprotnom bi mogao i duže, opet MSov interes). Pokaži jedan drugi OS (ili DOS) koji radi ili odskakući s trolanjem.
- ili ''stavljaš linuxe...''?
- Ili opet epizoda pljuckanja? Što je tebi loše s XP i Me windozama? Općenito ti neki win ne odgovaraju pa je sad na redu laprdanje o lošoj osmici...?
- jedan informativni hint, svaki MSov OS od DOSa nadalje, radi bez ikakvih problema tj nikad nije uzrok problema OS. Me je bio pljuvan od 'Clipperaša' tj. fahidiota koji nisu znali prilagoditi aplikacije bez dosovskih postavki (files..). Osmica je u istom rangu loša fahidiotima. Osmica uvodi novi tip aplikacija (MSov interes).
Pretekel si me ....
Ovo sad fakat postaje smijurija - više se valjda nema inspiracije za pljuvanje po Osmici ,pa ajmo sad pljuvat sve redom!
Samo me interesira kaj će se dogodit ako stvarno stavi Linux ,pa mu tamo nešto zašteka!
Pretekel si me ....
Ovo sad fakat postaje smijurija - više se valjda nema inspiracije za pljuvanje po Osmici ,pa ajmo sad pljuvat sve redom!
Samo me interesira kaj će se dogodit ako stvarno stavi Linux ,pa mu tamo nešto zašteka!
Promijeniti nick i nastaviti s_rati po Linuxu.
BTW: Imam pitanje za Skype. Danas sam instalirao novu verziju (metro) i izgleda odlično. Problem je u tome što mi za desktop verziju javlja da postoji novija verzija ali update na prolazi? Ima još netko sličan problem?
BTW: Imam pitanje za Skype. Danas sam instalirao novu verziju (metro) i izgleda odlično. Problem je u tome što mi za desktop verziju javlja da postoji novija verzija ali update na prolazi? Ima još netko sličan problem?
Ne znam ,meni prolazi bez problema.
Metro ne želim ,jel kad ga jedamput spojiš sa Microsoft accountom ,ne možeš se više ''rastaviti''.Pretekel si me ....
Promijeniti nick i nastaviti s_rati po Linuxu.
Evo ja ću nastavit ... za običnog korisnika linux je smeće ...
Ne znam ,meni prolazi bez problema.
Metro ne želim ,jel kad ga jedamput spojiš sa Microsoft accountom ,ne možeš se više ''rastaviti''.Izgleda da ja imam noviju verziju, koristio sam metro, ali nije imao neke stvari za koje više niti ne znam zašto sam prestao koristiti.
Ali mislim da dijeljenje fileova nije radilo, šeranje ekrana i tako neke stvari.
Ne znam ,meni prolazi bez problema. Metro ne želim ,jel kad ga jedamput spojiš sa Microsoft accountom ,ne možeš se više ''rastaviti''.
Kako ne može, zar nisu skoro uveli mogućnost u postavkama Skype accounta da ga rastaviš od Microsoft accounta?
Kako ne može, zar nisu skoro uveli mogućnost u postavkama Skype accounta da ga rastaviš od Microsoft accounta?
Ne znam ,i ne želim znati. Zadnji put kad sam probal (u listopadu) dobil sam savjet od developera da deinstaliram Metro verziju i koristim Desktop.
Tolko o tome.
Izgleda da ja imam noviju verziju, koristio sam metro, ali nije imao neke stvari za koje više niti ne znam zašto sam prestao koristiti.
Ovo je updateano večeras. Desktop verzija.
Je li se i vama desilo danas da vam je sat otišao po drugi put naprijed? Ima li to veze sa Win8? Jer jučer mi je sam uredno promijenio vrijeme, a evo sada opet tako da mi sada kompjuter pokazuje sat naprijed..
Ma nije problem u tome, lako je sve zakrpiti, ali - ALI - lista je problema sve duža. Te stavi ono, te instaliraj ono, pa nađi skriptu, pa se ne vidi i ne radi i ovo i ono... Ljudi žele ..
- kao na primjer? Ili je ''ovo i ono'' ono na što misliš?
-XP je OS koji je 12 godina tu, još uvjek (savršeno) radi i radit će dok MS sasvim ne ugasi support koji je za juzere ugašen već 2009te, extended 2014 uz par pokušaja gašenja između (u suprotnom bi mogao i duže, opet MSov interes). Pokaži jedan drugi OS (ili DOS) koji radi ili odskakući s trolanjem.
Ne želim započinjati nikakvu svađu, pa ću kratko - oprosti, ali u svom kratkom radnom vijeku servisera računala (od nekih gotovo 20 godina) susreo sam se sa brdom problema koje su stvorili glupi windowsi Xp, a ne "fahidioti" kako ti kažeš. Rade oni svi ok, dok ih ne počneš ''čačkati'' - tek tada vidiš koliko koji vrijedi. A Xp jest bio dobar u svoje vrijeme, no mene je iživcirao više negoli ijedan drugi OS. Bio je ranjiv, slab i nekompatibilan do bola. Kod njega sam (i još uvijek) dobio više BSOD-a nego u ikojem drugom OS-u.
Millenium sam spomenuo samo onako uzgred, jer je bio smijurija a ne OS i ne vjerujem da ga itko može smatrati ozbiljnim sustavom. Čak je i Vista bila bolja, iako je zapravo bila poluproizvod (probni balon).
I ne želim opet o Win8 - samo ovo - rekoh već, nije loš u duši (kernelu), dobro je optimiziran i kompatibilan sa dosta toga. Ali istovremeno su ga upropastili sa ovim ridikuloznim sučeljem (i još nekim glupostima koje sam naveo prije neki dan) i stoga više cijenim Win 7, koji mi se pokazao najboljim i najstabilnijim do sada, a moje mišljenje dijeli i 99% mojih korisnika. Dakle - MOJE iskustvo, moje mišljenje (i još nekoliko mojih korisnika i kupaca). Dozvoljavate li, vaša visosti?
A ako ti ne poštuješ moje, znaš koliko me onda interesira tvoje mišljenje.... Ćaos.
-kako je jučer prebacio (osim tekući dan do ponoći, 30ti, sad je već ponoć 1.)
-ako imaš dualboot ili isključen sync.
Preporuka lokalni NTP-CARNet, manja gužva i šansa za preskakanje..
-kako je jučer prebacio (osim tekući dan do ponoći, 30ti, sad je već ponoć 1.)
-ako imaš dualboot ili isključen sync.
Preporuka lokalni NTP-CARNet, manja gužva i šansa za preskakanje..
U tome i je problem, mislio sam i ja to - ali nemam na ovom stroju dual boot, a sync mi je uključen... Sa matičnom također sve ok, ona uredno radi svoje, a što je najzanimljivije na njoj je točan datum, LOL
bizaran problem, nisam se još s ovim sreo (osim jednom kad nije funkcionirao sync kako valja, ali se sam ispravio na kraju)...
evo planiram ugradnju ovog ssd-a u komp
http://www.links.hr/?naziv=ssd-64-0-gb-ocz-agility-4-agt4-25sat3-64g-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-300-200-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.175
pa ako ima koji savjet kako sta naštimat u 8-ici, jer bi na njemu samo stala 8-ica i 2 programa, sve ostalo na hard disk
evo planiram ugradnju ovog ssd-a u komp
http://www.links.hr/?naziv=ssd-64-0-gb-ocz-agility-4-agt4-25sat3-64g-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-300-200-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.175
pa ako ima koji savjet kako sta naštimat u 8-ici, jer bi na njemu samo stala 8-ica i 2 programa, sve ostalo na hard disk
Mislima da za cijenu do 600kn (tj.i manje) imas boljih SSD diskova KLIK
Skini i stavi si program Fresh SSD (free verziju) koji ce ti rijesit sve odjednom.
alias_noname skupi još nešto sitno para i uzmi si Intel 330 60GB.
Svašta ... meni sa svim programima zauzima točno 30 gb!
E, ali ti je onda nisi dobro optimizirao... A i koj aje tvoja verzija?
meni je x86 nakon instalacije bez ijednog programa zauzimalo 11gb
Sve ovisi kako se optimizira OS, moguće je ako se neki dodaci uklone da veličina zauzeća pada ispod 15GB, kad sam probao 8 uspio sam verziju x64 Enterprise dobiti sa svim programima na oko 18-20GB, sami 8 je uzimao oko 12GB mislim, a kad makneš neke stvari koje ne koristiš još se nešto dobije i na brzini.
E, ali ti je onda nisi dobro optimizirao... A i koj aje tvoja verzija?
Kaj? Enterprise
Sve ovisi kako se optimizira OS, moguće je ako se neki dodaci uklone da veličina zauzeća pada ispod 15GB, kad sam probao 8 uspio sam verziju x64 Enterprise dobiti sa svim programima na oko 18-20GB, sami 8 je uzimao oko 12GB mislim, a kad makneš neke stvari koje ne koristiš još se nešto dobije i na brzini.
ili si jednostavno kupiš SSD pa se ne zamaraš glupostima.
Pa da, zašto ne, Enterprise je najjača verzija Win 8.
EDIT: Jedini podržava opciju preijenosa OSa na veliki USB ili externi disk i korištenja na bilo kojem računalu bez da ga moraš instalirat, ima toga još.
EDIT2: Memphis Win 8 je radio na SSDu OCZ Vertex 4 512GB, cijena, sitnica.
odakle ti ta verzija i šta će ti to uopće?
odakle ti ta verzija i šta će ti to uopće?
iz virtualnog karitasa ... treba mi zahtjevan sam korisnik