Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.519.973
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
protjeran
Windows 8

Htio sam ga isprobati u virtualbox ali sam razocaran jer da bi ga se virtualiziralo nije dovoljan dvojezgreni procesor vec i3.

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8

Moram napraviti Installation DVD da ga mogu više puta iskoristiti?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
emerik kaže...

Moram napraviti Installation DVD da ga mogu više puta iskoristiti?

Da ,naravno.

U Upgrade Advisoru kreiraj .iso file. Njega kasnije možeš spržiti na dvd ili napraviti bootabilni usb.

I naravno ,ZAPIŠI I SPREMI AKTIVACIJSKI KLJUČ!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina

Puno hvala!!!

16 godina
Windows 8

Znam da je bilo u početku izlaska win8 o tom riječ, al da još jednom pitam i dobim potvrdu.

Na DreamSparku znači postoje više "verzija" win8 Pro uz običnu (neovisno sad o x86/x64):  Pro Debug/Checked, Pro N, Pro Croatian, Pro GB...

Jel mi može sad netko potvrditi iz prve ruke da li prolazi aktivacija sa ključevima navedenih verzija na običnoj Pro instaliranoj verziji?

Hvala.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 10:56 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

e sad prvo jako ste mi puno pomogli,nist u glavnom,a drugo imam dva harda na racunalu ,i prije sam imao dva osa,na jednom mi je bio windows xp,a na drugom windows 7 i nisam trebao nikakav ,easy bcd,sveje startaro

nrmalno cim ukljucim racunalo,odmsah sam imao windowse jedne iswpod drugih i mogao sam birat koje hocu,a sad da se razumjemo ja ne zelim i jedne i druge windowse na jednom disku,nego

da mi na jednom disku budu windows 7,a na drugom disku windows8,znaci da svka os ima svoj disk i particije,a ovaj easybcd,je program samo za na jednom disku da radim dva osa,mene zanima kak radit

s njim gdije ga skinut dali ga instaliram na racunalo ili cd,dali bih trebao ponovo kod programa easybcd dizat nove os i kak to vec ima imli tko pametan,da mi mal to objasni,i pomogne kak treba,ili da me upti bar na neki onda link

gdije imaju objasnjenja,kad je vama toliko tesko pomoc covjeku u nevolji,a kad treba netkom karton bijeli,zuti dat tu smo onda odmah prvi,a kad treba pomoc ko te sisa snalazi se sam kakvi ste vi to onda ljudi kad ne yelite pomoc,

atu ste u tu svrhu onda taj forum i ne treba kad je toliko tesko pomoc.{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Spoji oba dva diska s Windowsima u komp.
Pokreni PC, na windowsima koji ti se dignu stavi taj EasyBCD.

Taj program ti treba da bi ti pronasao onaj drugi OS i da ga stavi u Bootloader.

Kad sve napravis imat ces OS za birat jedan ispod drugog kako si imao i prije.

Pogledaj si malo tut na Youtube.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 13:07 (djigibao).
15 godina
djigibao kaže...

Taj program ti treba da bi ti pronasao onaj drugi OS i da ga stavi u Bootloader.

e hvala bogu da se netko javio za pomoc kak treba i ljepo mi objasnio to se trazi prijatelju.{#}

13 godina
neaktivan
Windows 7 upgrade --> Windows 8

ispricavam se sto sam u krivi topic stavio post, nisam registrirao uopce! (ako nije problem moze li itko od admina prebacit moj upit u novi topic, hvala!)

zanima me jedna stvar. Dakle, kako sam uz novi laptop dobio predinstalirani Windows 7, sada mislim upgrade-ati na osmicu za 39$ preko Microsofta. Zapitao sam se hocu li ja moci normalno i dalje kada budem na osmici, napraviti recovery (reinstalaciju) windowsa koju sam dobio uz laptop sa win7.
ili je bolje da napravim dual boot, da nebi izgubio recovery jer ne znam kako to funkcionira sa predinstaliranim windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 21:23 (beni-Zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 upgrade --> Windows 8
beni-Zg kaže...

ispricavam se sto sam u krivi topic stavio post, nisam registrirao uopce! (ako nije problem moze li itko od admina prebacit moj upit u novi topic, hvala!)

zanima me jedna stvar. Dakle, kako sam uz novi laptop dobio predinstalirani Windows 7, sada mislim upgrade-ati na osmicu za 39$ preko Microsofta. Zapitao sam se hocu li ja moci normalno i dalje kada budem na osmici, napraviti recovery (reinstalaciju) windowsa koju sam dobio uz laptop sa win7.
ili je bolje da napravim dual boot, da nebi izgubio recovery jer ne znam kako to funkcionira sa predinstaliranim windowsima.

Prije instalacije Osmice napravi recovery disk (ili diskove) za ponovnu instalaciju Sedmice ako imaš program za to na laptopu.

Još bolja opcija - napravi backup image cijelog sistema (ili cijelog hdd-a) ,pa i recovery particije (preduvjet - vanjski disk) koji onda možeš vratiti.

Control Panel - Backup and restore - Create a system image Control Panel - Backup and restore - Create a system image
Za vraćanje ti treba instalacijski dvd ili Repair CD.
Control Panel - Backup and restore - Create system repair disc Control Panel - Backup and restore - Create system repair disc

16 godina
Re: Windows 7 upgrade --> Windows 8

Može mi netko reći što dobivam ako uzmem Windows Media Center?

14 godina
Windows 8

Media Center {#}... Btw, Permanent activation {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
david7 kaže...

Media Center {#}... Btw, Permanent activation {#}

{#} pa zar to prolazi s enterpriseom? nije KMS i sl? .. Tnx..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 8

Nije KMS, MSDN je... I nemam Media Center, to govorim kolegi šta će dobiti ako uzme Media Center edition, to ne ide na enterprise, samo na pro... Mi smo osuđeni na third party rješenja {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 23:03 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Imam Pro,ali nisam vas skuzil sto mi to znaci.

16 godina
emerik kaže...

Imam Pro,ali nisam vas skuzil sto mi to znaci.

Ništa bitno za tebe.

Dobivaš Windows Media Center ,skoro identičan onome u Visti i Sedmici.

Dobivaš mogućnost gledanja dvd filmova bez instalacije third party softwarea.

Dobro i korisno ako imaš TV karticu i/ili misliš koristiti svoj PC kao HTPC.

A i dobro je pokupiti taj ključ i instalirati WMC do 31. 01. Nakon tog datuma će koštati 15 €.

A ako ti nije bitan ,možeš i bez njega ,bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 0:18 (kizo2703).
15 godina
Windows 8

sve za pet,a ovo sto sam gledal po jutubu nisam bas se snasao jer mi engleski slaba strana,i to je vecinom na jednom hardu pa se oduyimaju i prave nove particije,al mene zanima ovo drugo

ja ne mogu nijdgdje nac rijesene,znaci ja imam dva harda po jedan terabajt,na jedan mi je instaliran windows7,a na drugi windows 8,kako sad napravit od toga duall boot windows7 +windoiws 8

probao sam s easybcd,i sad kakd ga otvorim i udem u opciju, add new entri,znaci sto tu u tim prozorcicima trebam,dali trbam sto upisivat i sto,recimo on meni ponudi,windows vista/7/8,onda name

microsoft windows7 i drive c,e sad kaj je menu tu cinit a da radi kak spada to me yanima molim pomoc,

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 14:33 (fight).
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
Windows 8

Imam jedan čudan problem, a to je da mi se umjesto simbola, strelica i čega već ne, pojavljuju ovakvi pravokutnici. To se pojavljuje umjesto oni strelica za scrollanje u Metrou, strelica za povratak ne postoji, samo prazan krug. Zna li netko kako to srediti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8

Evo, da ja malo podjelim sva svoja mišljenja o Windowsu 8 i usput da postavim par pitanja.
Kao prvo, Windowse 8 instalirao sam u zadnjih par dana na 2 laptopa i jedan PC. Moji dojmovi su ODLIČNI. Definitivno najbolji i najbrži i najfluidniji Windows ikada.
Svima ga od srca preporucujem. Isto tako preporucujem da naprave mail na "outlook.com" pa da njega koriste za sign in u Windowse. Filozofija ovih windowsa je malo drukcija i treba vremena da se navikne,
ali zato kad se naviknete sve leti.
Jedina zamjerka je to sto ga je puno teze koristiti sa onim touchpadom na laptopu, najbolje bi bilo da je miš ili zaslon osjetljiv na dodir.
A sad par pitanja, kako napraviti da na svakom accu mogu pristupiti Xbox Musicu ?
Inače uspio sam pristupiti sa jednim i to je defintivno najbolja stvar, uzivancija cista, ima muzike i sve besplatno stremas.
I imam problem sa xbox gamesom, nemogu dodavati frendove a to je malo iritantno, zna li netko rješenje ?
A što se tiče instalacije Windowsa, veoma je jednostavna i nitko nebi trebao imati problema s njom.
Svaka čast Microsoftu, neka nastave ovako i nadam se da cu kroz godinu dana nabaviti Surface PRo, pa da malo isprobam to čudo. ;)

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Ja osobno ne vidim problem u korištenju touchpada jer sam oduvijek na touchpadu mene smeta miš kada se s njim susretnem jer umjesto jednog prsta moram koristiti cijelu šaku i navlačiti ga okolo po stolu meni dosta nespretno tako da je to čista stvar navike.....

Da naravno da u toj priči postoje bolji touchpadi i ono gori recimo kod mog frenda na hp-u gdje ga uopće nema samo hrapava površina ista kao i cijela prednja strana ispod tipki je tu ali ga vizuelno nema točno određenog; totalno nespretan i neprecizan tu bi već razmislio o mišu jer je nemoguć i meni koji sam stalno na touhpadu.....:)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 19:13 (Oldy).

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Evo, da ja malo podjelim sva svoja mišljenja o Windowsu 8 i usput da postavim par pitanja.
Kao prvo, Windowse 8 instalirao sam u zadnjih par dana na 2 laptopa i jedan PC. Moji dojmovi su ODLIČNI. Definitivno najbolji i najbrži i najfluidniji Windows ikada.
Svima ga od srca preporucujem. Isto tako preporucujem da naprave mail na "outlook.com" pa da njega koriste za sign in u Windowse. Filozofija ovih windowsa je malo drukcija i treba vremena da se navikne,
Jedina zamjerka je to sto ga je puno teze koristiti sa onim touchpadom na laptopu, najbolje bi bilo da je miš ili zaslon osjetljiv na dodir.
A sad par pitanja, kako napraviti da na svakom accu mogu pristupiti Xbox Musicu ?
Inače uspio sam pristupiti sa jednim i to je defintivno najbolja stvar, uzivancija cista, ima muzike i sve besplatno stremas.
I imam problem sa xbox gamesom, nemogu dodavati frendove a to je malo iritantno, zna li netko rješenje ?
A što se tiče instalacije Windowsa, veoma je jednostavna i nitko nebi trebao imati problema s njom.
Svaka čast Microsoftu, neka nastave ovako i nadam se da cu kroz godinu dana nabaviti Surface PRo, pa da malo isprobam to čudo. ;)

Ako imaš synaptics touchpad u novim driverima imaš gesture pack, ona povlačenja sa strane kao na TS-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 22:18 (miki150).
14 godina
Windows 8

Kratko pitanje, hoće li osmica radit na rezoluciji 1280x960? Vidio sam da je minimum 136x768, no 1280x960 ima više piksela (kad se sve zbroji).

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Krunoo7 kaže...

Kratko pitanje, hoće li osmica radit na rezoluciji 1280x960? Vidio sam da je minimum 136x768, no 1280x960 ima više piksela (kad se sve zbroji).

Meni radi sasvim normalno na 1280x800

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
Krunoo7 kaže...

- OS nema veze s rezolucijom, navedeni podatci su za ugodan rad, minimum, optimum, ... većina LCDa je upravo na toj rezoluciji (ili višoj) pa je to i uzeto kao standard.

- istina malo blentavo je to navedeno, npr store 1024x768, više aplikacija 1366x768.. ili više.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Možda probaj promijeniti 'Language for Unicode....' tako nešto...

Jel' 'divlja' verzija Osmice?(Kina,Japan...a ne Eng)

14 godina
Windows 8

Šta im ovo znači?

Ako želite prikazivati više aplikacija istovremeno, potreban vam je zaslon razlučivosti 1366 x 768 ili veće

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Krunoo7 kaže...

Šta im ovo znači?

Ako želite prikazivati više aplikacija istovremeno, potreban vam je zaslon razlučivosti 1366 x 768 ili veće

Znači ovo:

Više Metro (ustvari samo dvije) aplikacija (ili Desktop i aplikacija) u isto vrijeme na ekranu.

A u pozadini ih može biti i 20.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 0:24 (kizo2703).
17 godina
protjeran
miki150 kaže...
The Black Iso kaže...

Ako imaš synaptics touchpad u novim driverima imaš gesture pack, ona povlačenja sa strane kao na TS-u.

Gdje ih ima nać i gdje to mogu aktivirat ?
I zna li netko odgovor na moje probleme vezane uz Xbox Games i Xbox Music ?

Play Hrad Play Cool
15 godina
fight kaže...
djigibao kaže...

e hvala bogu da se netko javio za pomoc kak treba i ljepo mi objasnio to se trazi prijatelju.{#}

hvala svim na pomoci! ali sam rijesio problem, s dual bott windows 7+windows osam radi i sve sljaka bez alata easybcd{#}

14 godina
Windows 8
@žohar
Nije divlja verzija, engleski ISO preuzet s MSDN-a 2 dana nakon dolaska na isti (x64 Enterprise). Sve legalno. Bilo je sve normalno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice