Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.525.512
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
odjavljen
Windows 8

Pozdrav,

student sam i zanima me na koji nacin mogu dobiti besplatnu Windows 8 kopiju prek dreamsparksa?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 8
Edge kaže...

Pozdrav,

student sam i zanima me na koji nacin mogu dobiti besplatnu Windows 8 kopiju prek dreamsparksa?

Logiraj se na MSDN sa AAI@EduHr podacima koje si dobio od sveučilišta.

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
Windows 8

A kada ova trial verzija od 90 dana istekne sto cu onda morati napraviti?

lnova65

0 0 hvala 0
15 godina
lnova65 kaže...

Kupit.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan
Windows 8

Po meni najcool stvar je sto mozes napraviti chkdsk sistemske particije bez restarta.

Kako su ovo uradili?

0 0 hvala 0
15 godina
sirka666 kaže...
lnova65 kaže...

Kupit.

a ocu morat ponovo rusit windowse ili samo nadogradit?

lnova65
17 godina
odjavljen
lnova65 kaže...
sirka666 kaže...
lnova65 kaže...

Kupit.

Mislim da ces morati samo ukucati novi key i to je to.

A druga opcija je {#}

16 godina
Lazarus Long kaže...

Po meni najcool stvar je sto mozes napraviti chkdsk sistemske particije bez restarta.

Kako su ovo uradili?

- zapravo je to najnormalnija stvar... u prijašnjim verzijama je zbog exclusive pristupa (kao i npr virusa ili ispravljanja stvarne greške ne samo provjere) je to bilo potrebno jer je možda baš neki aktivni file na mjestu oštećenja. Sad kad se više koristi virtualizacija, sys-backup (VHD-snapshot) to više nije problem, tj nije potrebno bit u 'DOSu'. Slično kao što je bilo s izradom imagea pa je sad najnormalnije iz aktivnog OSa.

lnova65 kaže...
sirka666 kaže...
lnova65 kaže...

Kupit.

-ovisi... MS stalno mijenja načine/uvijete licenciranja i nadogradnji.

Do sad, nisi mogao kupiti enterprise, isklučivo firme-škole-partneri, pa tako ni kupit key za tu verziju. Pošto key od npr home ne može biti korišten za aktivaciju pro, dok pro može kao nadogradnja home verzije, ili ultimate.. vjerojatno će tako biti i s osmicom, tj možeš 'nadogradnjim' (cijena) ali enterprise nije opcija ako nemaš neki partenrski odnos.

Tako da je (za sad) rušenje enterprisea , jer nema opcije downgrada. Mada preko tel. poziva MSu možeš dobiti key (uz promjenu IDa ili sysprep/OOBE) koji aktivira bilo koju verziju. Pitanje što MS odluči. (ili ponoviš 90dana kao najjeftinije rješenje {#})

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 15:13 (ihush).
17 godina
odjavljen
Windows 8

Jel primjetio netko da kad u IE Metro browseru svira neka pjesma s YouTuba, prekine se cim se izadje natrag u Metro sucelje, naravno IE i dalje radi u pozadini, ali pjesma ne svira.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ovisi... MS stalno mijenja načine/uvijete licenciranja i nadogradnji.

Do sad, nisi mogao kupiti enterprise, isklučivo firme-škole-partneri, pa tako ni kupit key za tu verziju.

Tako da je (za sad) rušenje enterprisea , jer nema opcije downgrada. Mada preko tel. poziva MSu možeš dobiti key (uz promjenu IDa ili sysprep/OOBE) koji aktivira bilo koju verziju. Pitanje što MS odluči. (ili ponoviš 90dana kao najjeftinije rješenje {#})

Nećeš ni sada moći - ako hoćeš full verziju za običnog usera ,moraš napraviti clean install Core ili Pro verzije i aktivirati ju.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
Windows 8

Zašto ima ovako malo Metro aplikacija.

I'm just a person, not alien or something like that so don't be afraid.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Jer Windows još nije ni izaša. Kad izađe bit će ih.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8

Meni ne radi ni pretraga aplikacija (WIN+Q u store), kad upišem ime aplikacije koja 100% postoji ne nađe je. A i čini mi se da fali neke aplikacije u Store iako znam da one postoje.

I'm just a person, not alien or something like that so don't be afraid.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 8 - dojmovi
Ukoliko Gigabyte ne izbaci drivere za moju maticnu, hocu li ja moci koristi drivere od windows 7?
Ima li netko ovdje da koristi drivere od sedmice na osmici za maticnu bez problema?
15 godina
Windows 8

Za sada mi fino radi u dualbootu. (driver od win7 za graf uredno radi... jedino je malo ClearType blesav u metro aplikacijama)

Polako se navikavam na osmicu.. :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
dinos3 kaže...
Ukoliko Gigabyte ne izbaci drivere za moju maticnu, hocu li ja moci koristi drivere od windows 7?
Ima li netko ovdje da koristi drivere od sedmice na osmici za maticnu bez problema?

nema drivera za matičnu nit ih radi gigabyte.

- Za chipset će naravno biti, dok za sve ostalo (LAN-Audio..) je stvar proizvođača hardwarea da napravi driver. Dali će Gigabyte držati to pod svojim supportom je najmanji problem. MBO će raditi (skoro) svaka bez ikakvih problema.

Manje 'popularni' uređaji-periferija, e tu je moguć problem npr Canon print-scan, ili BT, wlan.. Proizvođaču komponente se više isplati da kupiš novu, dok posrednik kao Gigabyte za MBO ili HP za nptebookove ovisi o tomu da vlasnik napravi certificirane drivere uz to da je i njima u interesu kopnja nove komponente-računala. Interesi su problem, ne driveri.

edit: posebno je VGA 'kritična' npr ako ATI (AMD) odluči u novoj verziji ispustiti support za npr 2,3,4.. za koju seriju? Sad su aktualne 6-7 izlazi 8. Kod nVidie je slično. Sve ostalo je lako za nadograditi.

-s MBO će biti najmanje problema u vezi drivera, sa svim ostalim komponentama-periferijom se može očekivati 'prljava igra'..

-teoretski, driveri bi mogli raditi, vjerojatno neće (x64,certifikacija, na x32 bi moglo jer je 99% identično). Dok recimo ASUS reklamira-garantira da će njegov hardware podržavati osmicu. (mogao bi i gigabyte).

-ako je netko prisiljen koristiti necertificiran driver, potrebno je to odabrati iz boota ..(malo dalje od safe..).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.10.2012 17:02 (ihush).
14 godina
Vidim drivere za chipset mi jos nisu rjesili..
Podrzavaju li ATI-evi diveri 4xxx seriju na osmici? Znam da su prestali s podrzavanjem manjih serija od 5xxx na sedmici..
16 godina
dinos3 kaže...
Podrzavaju li ATI-evi diveri 4xxx seriju na osmici? Znam da su prestali s podrzavanjem manjih serija od 5xxx na sedmici..

- driveri i dalje postoje v.12.6, samo se više ne razvijaju novi za starije chipove. To nije isto.

- Dali će podržavati Osmicu za starije serije prije 5.. tko zna, za par dana će se vidjeti. U svakom slučaju, na njihovim stranicama je najtočniji odgovor i driver (ako) postoji tu ga treba tražiti. Za sad postoji, ali nije certificiran... (možda nakon 28. bude).

15 godina
protjeran
Windows 8

Uf, samo da dođu laptopi sa touchscreenom kod nas, to i win8 ce biti pun pogodak {#}

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
dinos3 kaže...

- driveri i dalje postoje v.12.6, samo se više ne razvijaju novi za starije chipove. To nije isto.

- Dali će podržavati Osmicu za starije serije prije 5.. tko zna, za par dana će se vidjeti. U svakom slučaju, na njihovim stranicama je najtočniji odgovor i driver (ako) postoji tu ga treba tražiti. Za sad postoji, ali nije certificiran... (možda nakon 28. bude).

ili ovdje http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

12 godina
neaktivan
Windows 8

Hm,1GB rama traži,win7 je tražio 512mb,dakle,dosta zahtjevni sustav moglo bi se reći.....Svakako da ću isprobati,mada mi je XP i sada na prvom mjestu(bar za mene).

Matic

0 7 hvala 0
14 godina
neaktivan
MMuser kaže...

Hm,1GB rama traži,win7 je tražio 512mb,dakle,dosta zahtjevni sustav moglo bi se reći.....Svakako da ću isprobati,mada mi je XP i sada na prvom mjestu(bar za mene).

Od kud ti to?? Nije zahtjevniji, baš suprotno, manje je zahtjevan, vista ready je bilo 512mb.

15 godina
MMuser kaže...

512 ili malo više???

15 godina
MMuser kaže...

XP - 64mb (1GB za 64bit)

Vista - 512mb (1GB Vista premium zahtjev)

Windows 7 - 1GB (2GB za 64bit)

Windows 8 - 1GB (2GB za 64bit)

Swedish latin super funk.
16 godina
MMuser kaže...

Je, prezahtjevan sistem, posebno danas kad je prosjek RAM memorije oko 4 GB. Stvarno strahota, u 2012. godini zahtijeva 1 GB RAM-a, nevjerojatno. Nego, instaliraj ti Windows 7 i par programčića na njega na 512 MB RAM-a, pa nam se javi. :)

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
16 godina
Windows 8

Ne treba ni probavati to će mu browser sam pojesti kad mu se digne ha ha

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

ja s 512mb rama ne bi ni pokušavao bootat instalaciju

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 16:02 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sirka666 kaže...
MMuser kaže...

XP - 64mb (1GB za 64bit)

Vista - 512mb (1GB Vista premium zahtjev)

Windows 7 - 1GB (2GB za 64bit)

Windows 8 - 1GB (2GB za 64bit)

-čitava tablica je bezvrijedna-pogrešna, tj pogrešno tumačenje.

Minimum, preporučljivo, optimum... kao i to da se u vrijeme Viste MS 'opekao' premalom deklaracijom za UGODAN RAD (uz tad nešto slabije prosjećno računalo, jednojezgraše) što se tad vrati kao loša reklama..

-danas svako (baš svako) računalo zadovoljava. Uz to, količine i cijene RAMa su postale stvarno dostupne (podsjetnik, prije cca 20godina, DIMM je bio skuplji od zlata).

-minimum je (provjeren sa sedmicom) 96MB, za XP je minimum 64MB da bi instalacija prošla bez dodatnih switcheva.. ali to nisu količine koje imaju imalo smisla, neupotrebljivo. Jer sve ostalo (ne sam OS, treba RAM, driveri, utilsi, AV, internet...). Običan browser povuće 50-200MB po tabu.

Današnji realni minimum je 1GB (broj bitova je nevažan), ispod tog se preporuća XP (recmo s 512MB) dok manje kao 256 je stvano minimum kad se računa na neki rad i antivirus, presporo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 18:09 (ihush).
14 godina
sudy_freak kaže...

Pozdrav ekipa.

Evo ovako, imam možda malo glupavo pitanje.

Naime, radi se o sljedećem:

donedavno (ne znam kada je prestalo raditi) sam imao window splitting, i normalno sam mogao prebaciti jedan prozor na desnu polovicu, jedan na lijevu.

To ne znam zašto, a ne znam ni gdje bi se to moglo isključit/uključiti pa ako se netko susretao s tim, bio bih zahvalan.

djigibao kaže...

Jel ti sve kao na slici dole?

sudy_freak kaže...

Jeste.

I opet isto.
Prebacio sam se u nVidia Control Panelu na nVidia Chip umjesto Auto-detecta. 

djigibao kaže...

Pogledaj ovdje

sudy_freak kaže...

Pomoglo!

Hvala rista. 

Sada imam malo više detalja u vezi ovoga.
Naime, svaki put kada podesim (s gornjeg linka), na svakom restartu mi se i to restartira.

Znači, restartiraju mi se postavke grafike i označi se samo "Prevent ...".

Dovraga, što je to? 

Samsung Galaxy SII crew.
15 godina
neaktivan

Skinuo sam Windows 8 sa dreamsparka, a budući da mi pola studentskog doma vidi na laptopu često ga formatiram, nemam neki bijesan AV radi brzine...

Jel se sa licencom što sam dobio od dreamsparka može formatirat više puta ili je ograničeno na jednu instalaciju ?

I da li se može prenijet na drugi računar u slucaju da promjenim sadašnji, s tim da W8 sa starog racunara uklonim?  :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 0:04 (acetic).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice