Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.517.972
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8

Vidim da oko 25.8. dolaze na MSDNAA.
Što se tiče HD4870 i Windowsa 8, piše kao da će raditi sa out of the box Win8 driverima. Hoće li zbog toga pasti gaming performanse? Također ako netko zna koji je najbolji program da vidim temperature grafe i reguliram joj brzinu vrtnje venta? (Budući da CCC-a neće biti za Win8, a zo to sam ga koristio)
Hvala.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8
Lovac kaže...

Vidim da oko 25.8. dolaze na MSDNAA.
Što se tiče HD4870 i Windowsa 8, piše kao da će raditi sa out of the box Win8 driverima. Hoće li zbog toga pasti gaming performanse? Također ako netko zna koji je najbolji program da vidim temperature grafe i reguliram joj brzinu vrtnje venta? (Budući da CCC-a neće biti za Win8, a zo to sam ga koristio)
Hvala.

MSI Afterburner {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
17 godina
maxy0 kaže...
david7 kaže...

Imam jedno pitanje. Osmicu sam nabavio preko MSDN-a, kao i MAK ključ. E sad, trebam li taj ključ unijeti tokom instalacije ili naknadno?

prilikom instalacije...

Možeš i nakon instalacije, nažalost nisam skužio kako preko GUI-ja, ali radi stara šema kroz komandnu ljusku sa administratorskim pravima:

slmgr.vbs /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX

gdje je X product key i zatim

slmgr.vbs /ato

za aktivaciju

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
neaktivan

Kako ne znas sa GUI? Pa desni klik na Computer -> Properities -> Activate Windows.

17 godina
royalhero kaže...

Kako ne znas sa GUI? Pa desni klik na Computer -> Properities -> Activate Windows.

Nije mi nudilo opciju promjene/dodavanja ključa na Enterprise-u

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
14 godina
Windows 8

Evo da javim dojmove. Sve u svemu je jako, jako dobro. E sad mali problemi. Kada skidam nešto, Windows se zna smrznuti, ne mogu miša pomaknuti, Ctrl-Alt-Del ne pomaže, jedino gašenje na power button. Zna li netko rješenje za to? I Shockwave se ruši kao lud u Chrome-u...

Za promjenu ključa moraš ići kroz cmd: slmgr.vbs /ipk xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx pa onda aktivirati ili tako nešto, pišem iz glave.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 12:09 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
david7 kaže...

Evo da javim dojmove. Sve u svemu je jako, jako dobro. E sad mali problemi. Kada skidam nešto, Windows se zna smrznuti, ne mogu miša pomaknuti, Ctrl-Alt-Del ne pomaže, jedino gašenje na power button. Zna li netko rješenje za to? I Shockwave se ruši kao lud u Chrome-u...

Za promjenu ključa moraš ići kroz cmd: slmgr.vbs /ipk xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx pa onda aktivirati ili tako nešto, pišem iz glave.

Šta je tu dobro?

Imas i7 i 6gigi rama i windowsi ti se zamrznu

jako dobro lol

http://www.soundstream.com/
16 godina
Windows 8

Poluproizvod, ovaj side panel kao da je amater sfušao za dva sata posla niti vizuelno paše na desktop style niti na metro style ali glavno da smo se počeli igrati skrivača po samim windowsima.

Izbacili start orb pa kuda ćemo sada sa settingsima, shut downom, sleepom.... 'ajmo ih sakriti sa sasvim druge desne strane windowsa ccccccc.

Plus sve mi je uredno instaliralo za moju vrstu povezivanja preko vipa i Vmc kao software zbog drivera proces disejblan idem preko dial up veze... i Operu kao preglednik ..... ali što to šteka kod surfa to nije istina.....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina

Fantazija su mi ove izjave: poluproizvod ,ništa ne valja ,sve je za ku*** ,ali mora ga imat instaliranog!!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 13:41 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Još su gori oni što ga pljuju na nemaju ga ni instaliranog. Vidili su par sličica.

14 godina

Problem nije do i7 i 6 GB rama, već je izgleda do Windowsa jer sam našao dosta ljudi sa sličnim problemima. Ne smrzne se često, samo kad skidam nešto, ali vjerujem da će biti neki fix i za to. Probat ću updateati drivere od grafike, moguće da je i to problem, tako bar kažu. I da, jako je dobro. 

13 godina
neaktivan
david7 kaže...

Problem nije do i7 i 6 GB rama, već je izgleda do Windowsa jer sam našao dosta ljudi sa sličnim problemima. Ne smrzne se često, samo kad skidam nešto, ali vjerujem da će biti neki fix i za to. Probat ću updateati drivere od grafike, moguće da je i to problem, tako bar kažu. I da, jako je dobro. 

Ja mislim da je to do drivera, ja koristim od 2. 8. leak, i nikada mi se još nije zamrznuo.

14 godina
Windows 8

Može biti, našao sam da bi Intel HD mogla raditi probleme. Kad bi se bar mogla disableati i napraviti da koristi Nvidiu, ehh {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
david7 kaže...

Može biti, našao sam da bi Intel HD mogla raditi probleme. Kad bi se bar mogla disableati i napraviti da koristi Nvidiu, ehh {#}

Ja ,ali nažalost nemoguće na Inspirionima. Pošto su tu obadvije u upotrebi.

14 godina
Windows 8

Znam, već sam tražio kako bih to izveo, ali ništa, osuđen na Optimus...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Ovaj članak je promjenio moju percepciju windowsa 8. 

Intel W8 prenosivi tablet kojeg ujedno mogu spojiti na tipkovnicu i 2 monitora kada želim - prava multifunkcionalnost.  Kada bih kupovao nešto u stilu ultrabooka odnosno nešto prenosivo i lagano mislim da bi mi W8 tablet tipa surface ili think pad tablet sa lenovo tipkovnicom bio prvi izbor.

Wake up, Neo. Let me show you how deep the rabitt hole goes.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 14:06 (wanderer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Uvjek su mi bili mrski DELL-ovi. Kada sebi budem uzimao laptop, uzet ću ili Lenovo ili HP.

17 godina
kizo2703 kaže...

Fantazija su mi ove izjave: poluproizvod ,ništa ne valja ,sve je za ku*** ,ali mora ga imat instaliranog!!! {#} 

Ma nisam tako mislio, samo dižem ljude na foru i q-rčim se jer imam 8-icu, a neki drugi nemaju.

Upravo mi je pravo zadovoljstvo priznati da će moj rad na računalu sad biti mnogostruko brži i oku ugodniji kad sve aplikacije koje koristim, koristim u desktop modu, ali kad želim pokrenuti neku aplikaciju koju, eto, svojom glupošću, brzopletošću i nemarom nisam stavio u taskbar, moram potegnuti u metro kako bih je pokrenuo. Čudo neviđeno. Al ajde, bar live tile sa prognozom ima smisla {#}

16 godina
wanderer kaže...

Ovaj članak je promjenio moju percepciju windowsa 8. 

Intel W8 prenosivi tablet kojeg ujedno mogu spojiti na tipkovnicu i 2 monitora kada želim - prava multifunkcionalnost.  Kada bih kupovao nešto u stilu ultrabooka odnosno nešto prenosivo i lagano mislim da bi mi W8 tablet tipa surface ili think pad tablet sa lenovo tipkovnicom bio prvi izbor.

Gle ,neko je fasciniran Osmicom ,a neko je ne može smislit. Tome smo svjedoci svaki dan i ovdje na forumu i u ovoj temi.

Činjenica je ipak da većina ljudi (koji su probali Osmicu) ipak misli da su trebala biti dva GUI-ja ,kako je i bilo najavljeno - Tablet (bivši Metro) i Desktop mode za klasičnu upotrebu.

Sada ,najviše ovisi o cijenama koliki će uspjeh imat. Jel ,ono što svakako priznajem je da Osmica baš i neće imati neke koristi u poslovnom okruženju.

Brza je ,ali opet nije toliko brža da bi se isplatilo prelaziti na nju.

redrum781 kaže...

Ma nisam tako mislio, samo dižem ljude na foru i q-rčim se jer imam 8-icu, a neki drugi nemaju.

Upravo mi je pravo zadovoljstvo priznati da će moj rad na računalu sad biti mnogostruko brži i oku ugodniji kad sve aplikacije koje koristim, koristim u desktop modu, ali kad želim pokrenuti neku aplikaciju koju, eto, svojom glupošću, brzopletošću i nemarom nisam stavio u taskbar, moram potegnuti u metro kako bih je pokrenuo. Čudo neviđeno. Al ajde, bar live tile sa prognozom ima smisla {#}

Ma znam ,no tebi to nije ni bilo namjenjeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 14:53 (kizo2703).
14 godina
royalhero kaže...
kizo2703 kaže...

Uvjek su mi bili mrski DELL-ovi. Kada sebi budem uzimao laptop, uzet ću ili Lenovo ili HP.

Zašto ne Dell? Dell je po meni vrhunska marka opreme. Imaju najduže garancije koliko ja znam (moj laptop ima 5god), odličan korisnički support i još mnogo toga za razumne cijene. 

13 godina
neaktivan

Ne znam, meni je Lenovo vrh.

16 godina
kizo2703 kaže...

Jel majstore a kako ću znati da li mi valja ako nemam instalirano? Ti pitaš vidovitog Milana?  {#}

16 godina
Oldy kaže...

Jel majstore a kako ću znati da li mi valja ako nemam instalirano? Ti pitaš vidovitog Milana? {#}

S obzirom na to kolko kakiš po Osmici ,još od onih leakanih verzija ,ČEMU UOPĆE ISPROBAVAŠ?!

Ako mi se nešto ne sviđa ,jednostavno ne trošim svoje vrijeme na to i ne davim ljude oko sebe ,miki!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 15:33 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Oldy kaže...

Jel majstore a kako ću znati da li mi valja ako nemam instalirano? Ti pitaš vidovitog Milana?  {#}

S obzirom na to kolko kakiš po Osmici ,još od onih leakanih verzija ,ČEMU UOPĆE ISPROBAVAŠ?!

Ako mi se nešto ne sviđa ,jednostavno ne trošim svoje vrijeme na to i ne davim ljude oko sebe ,miki!!{#}

A-ha tu sam te čekao, ovdje bi se trebali samo hvalospjevi pisati ili? Nisi čuo za demokraciju da svatko ima pravo na svoje mišljenje? I tako ja tebe davim i ti mene daviš i svi se davimo. :p

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 15:36 (Oldy).
16 godina
Oldy kaže...

A-ha tu sam te čekao, ovdje bi se trebali samo hvalospjevi pisati ili? Nisi čuo za demokraciju da svatko ima pravo na svoje mišljenje? I tako ja tebe davim i ti mene daviš i svi se davimo. :p

Piši ti kaj hoćeš - poanta je u samo u ovome: da meni smeta toliko stvari kolko si ti ispisal (a većinom jedno te isto - Start) ,nebi uopće više isprobaval Windows 8!!

Demokracija je jedno ,trollanje je nešto drugo.

15 godina
neaktivan
Windows 8

Sada kad su Win8 došli i na druge izvore, jesu li identični leak-anim verzijama s torrenta?

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Nisam u toku, pa me samo zanima dal je ta 8-mica izasla?

Prodajem League of Legends account, za sve informacije PP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Oldy kaže...

Piši ti kaj hoćeš - poanta je u samo u ovome: da meni smeta toliko stvari kolko si ti ispisal (a većinom jedno te isto - Start) ,nebi uopće više isprobaval Windows 8!!

Demokracija je jedno ,trollanje je nešto drugo.

Nije istina ja se uopće ne svađam sa tobom nego ti sa mnom, znači ti možeš hvaliti ja ti trebam dopustiti a ja ne smijem popljuvati nešto što mi se ne sviđa? Ti ćeš mi zabraniti?

Koliko sam shvatio tebi je sve oduvijek od početka osmice dobro i sa startom i bez i sa aerom i bez itd znači kako god i štogod  ti stave tebi je sve dobro oprosti meni ne može biti sve dobro. Postavljaš se bez veze na zadnje noge niti su windowsi 8 tvoji niti si ih ti radio ok?

Ako hoćeš da drugi poštivaju tvoje mišljenje i ti moraš poštivati tuđe, uostalom ti si mene napao a ne ja tebe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 18:44 (Oldy).
16 godina
Oldy kaže...

Nije istina ja se uopće ne svađam sa tobom nego ti sa mnom, znači ti možeš hvaliti ja ti trebam dopustiti a ja ne smijem popljuvati nešto što mi se ne sviđa? Ti ćeš mi zabraniti?

Koliko sam shvatio tebi je sve oduvijek od početka osmice dobro i sa startom i bez i sa aerom i bez itd znači kako god i štogod  ti stave tebi je sve dobro oprosti meni ne može biti sve dobro. Postavljaš se bez veze na zadnje noge niti su windowsi 8 tvoji niti si ih ti radio ok?

Ja ti neću ništa zabranit ,samo dajem prijateljski komentar. Uostalom ,u komentaru nisam navel ime ,kak znaš da se to tiče tebe?!

A ja sam već komentiral šta mi smeta na Osmici ,ali ne lupetam stalno jedno te isto.

I ne svađam se s nikim ,pljuj koliko hoćeš ,ali barem promjeni temu ,ovako postaješ dosadan!

Ti si jedini koji napada i provocira ljude ovdje ,prvo redruma ,sad mene.

I sad je bilo dosta svađe ,ja prestajem ,stani i ti!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 19:12 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Nisam u toku, pa me samo zanima dal je ta 8-mica izasla?

Nije, 26. 10 izlazi za kupnju. Ako imas MSDN-a mozes skinuti ili ako ti piratstvo nije psiholoska barijera. ;-)

I da, NEMOJTE MI VISE SLATI PP "KAKO AKTIVIRATI WINDOWS"!!!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice