Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.519.720
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdje mi možemo isprobat taj RTM?
Na Piratebayu (:
Salu na stranu, RTM se nikad ne daje na isprobavanje. Winodws OS nije shareware
Na Piratebayu (:
Salu na stranu, RTM se nikad ne daje na isprobavanje. Winodws OS nije shareware
Ma znam to, šala mala.
Windows 7 je trebalo par dana da RTM izleti u javnost. Inace, RTM oznacava dovrsetak razvoja OS-a i sad je glavno pitanje kakvog su ga ostavili. Oni koji se sad dokopaju RTM verzije mogu vidjet kakvi ce Windowsi izaci tamo krajem 10og mjeseca (ili kad je vec sluzbeni "retail" datum).
Šta mislite kolika će biti retail cijena Pro verzije?
Tema preimenovana, odnosno izbačen dodatak "dojmovi". Neka se od sada koristi za svu raspravu vezanu uz sustav.
Stavi si RTM kad izađe, tamo će ti se ponudit opcija da se logiraš direktno na desktop, znači da metro ni ne vidiš, a kaj se tiče starta za to možeš iskoristit classic shell.
RTM izlazi u prvom tjednu 8 mjeseca.
P ovim informacijam izlazi 15.8.
Neka se od sada koristi za svu raspravu vezanu uz sustav.
Uz napomenu da postoji tema o problemima
Dakle, problemi idu tamo.
procurila su imena iso slika, i to lol, prvo imena hrvatskih iso-a
9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247_X86FRE_CLIENT_HR-HR-HRM_CCSA_X86FRE_HR-HR_DV5.ISO
9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247_X64FRE_CLIENT_HR-HR-HRM_CCSA_X64FRE_HR-HR_DV5.ISO
i par sati nakon toga, imena engleskih iso-a
9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247_X86FRE_CLIENT_EN-US-HRM_CCSA_X86FRE_EN-US_DV5.ISO
9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247_X64FRE_CLIENT_EN-US-HRM_CCSA_X64FRE_EN-US_DV5.ISO
malčice više informacija ovdje
samo je pitanje vremena kad će i sami iso-i procurit
https://twitter.com/darrenwbaker Lik ga ima i svi uključujući Canounu traže da ga uploada. Nadamo se da će poslušati
Link na (detaljno) stivo o resenjima za zastitu OS-a od piratiziranja?
procurio je! samo dan nako što je došao u RTM fazu. build koji je dostupan je zapravo Windows 8 Enterprise SKU (stock-keeping unit) i u sebi ne sadrži windows media player
iso nije bootabilan, ali ga se napravi bootabilnim u par koraka
ako tko treba link, neka mi pošalje pm ili koristi google, nije problem naći ;)
detaljnije ovdje: klik
procurio je! samo dan nako što je došao u RTM fazu. build koji je dostupan je zapravo Windows 8 Enterprise SKU (stock-keeping unit) i u sebi ne sadrži windows media player
iso nije bootabilan, ali ga se napravi bootabilnim u par koraka
ako tko treba link, neka mi pošalje pm ili koristi google, nije problem naći ;)
detaljnije ovdje: klik
Ma nije ovo finlna verzija. . .vidiš da piše dole verzija windowsa. . .to je neki preview (beta) windows,MODDAN. . .
watermark se vidi zato što windows nije aktiviran
sad je samo pitanje vremena kad ce "ona" verzija doc :)
Čeka se... Zasad je samo ovo na ponudi.
Čekaj, čekat ćeš do 15.8 kada dolazi na MSDN, a za Dreamspark nisam siguran.
evo nabrzinu samo par ss-ova
Ovo je vec ljepse od onog gore!
Jesu li zadrzane Aro Peak "funkcije" (snap i desktop preview)
Zato sto one rade i bez Aera
Kaj Aero nije bio dovoljno dobar za Tablete (trosio previse MEM.) pa su presli na classic. . .
Sučelje uopće ne izgleda loše bez aera. Mislio sam da će bit ružnije, ali ok je.
Clementine i foobar rade bez greske.
I jos nekaj... Kaj nije bilo receno da nece trebati Zune za spojiti WP7 mob? Ja spojio svoju Lumiu 710 i trazi me Zune da instaliram :/

^Mislim da to nije bilo rrečeno za WP7 već za WP8.
Jedino što meni smeta kod novih Winowsa i Metroa je to što imam osjećaj kao da rabim dva odvojena sustava, ako koristiš Metro aplikacije i ove obične, pa onda stalo prebacuješ sa desktopa na metro jer su metro aplikacije ograničene. Također dok si u metro sučelju ne stižu nikakve vizualne obavijesti tipa ako ti se netko javio na Skype i sl. koliko sam uspio primjetiti?
Čeka se... Zasad je samo ovo na ponudi.
Čekaj, čekat ćeš do 15.8 kada dolazi na MSDN, a za Dreamspark nisam siguran.
DreamSpark Premium a.k.a MSDNAA. Ima Win XP, Win Vista, Win7, Server 2003, 2008, "puni" SQL Server 2008 (ne besplatni Express), Expression Studio koji imaš samo na MSDN, Visual Studio 2010 Premium, Ultimate i Pro + hrpe ostalog skupog softvera. Sve za 0kn za redovne studente. Doći će i Win8.
Tu su još i Server 2012, Hyper-V 2012, SQL 2012, Exchange, Sharepoint, ISA Server, Commerce... Cijela MSova ponuda osim Officea (nema niti jedne verzije na ponudu).
Zanima me koliko znacaja u performansama ima Aero.