Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.520.022
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8 - dojmovi
Intelovac123 kaže...

U svakom slucaju cu instalirati Win 8 na svoj komp i isprobati ,a ako ne budem zadovoljan vracam se na 7...

Meni metro ne smeta,smeta mi samo sto nema aero ..

Puno je ljepse sa aerom..

Zasada je Aero još uvijek tu - ovo su slike iz builda 8515 ,a RP koji možeš skinuti i instalirati je 8400.

I kao što se sad pojavila opcija direktnog boota na desktop (bez ikakvih najava) ,možda se pojavi i opcija Aero On/Off! {#} (samo sam optimist)

NiramX kaže...

Ne znam za ostale, ali sudeći prema agresivnom forsiranju Osmice od strane Microsofta, ja si idem uzeti još jednu kutiju Sedmice. Dok ih još ima. 

To što sada izlazi Osmica ,ne znači da će Sedmica nestati iz prodaje. To si MS ne može priuštiti.

A valjda će sad kad Osmica izađe ,napokon ubrzati rad na SP2 ,pa i ubaciti neke od mogućnosti Osmice u njega.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

To što sada izlazi Osmica ,ne znači da će Sedmica nestati iz prodaje. To si MS ne može priuštiti.

Nisam baš siguran u to.

16 godina

To je tvoj problem i samo je na razini rekla-kazala.

Windows XP je do prije godinu dana bio u slobodnoj prodaji - 5 godina nakon izlaska Viste i 2 nakon Sedmice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 12:28 (kizo2703).
15 godina
protjeran
Windows 8 - dojmovi

Kako je moguće instalirati Win8 ako imam dva harda, na jednom mi je win7 i sve ostalo a na drugom razne instalacije.

Htio bih na drugi instalirati ali da mi svi podaci ostanu.

Jel bi mogao nekako preko eksternog hard diska bootati win8 i instalirati?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Windows XP je do prije godinu dana bio u slobodnoj prodaji - 5 godina nakon izlaska Viste i 2 nakon Sedmice.

Zato što je Vista bila toliko nepoželjna od strane korisnika. Ali u ovom slučaju Microsoft je puno ozbiljniji kod guranja Windowsa 8. Kažem, lako je moguće da će ista stvar kao s XP- om biti i sa Sedmicom, ali je vjerojatnost za takvo što puno manja nego u međuodnosu XP- Vista.

16 godina
EZY-E kaže...

Kako je moguće instalirati Win8 ako imam dva harda, na jednom mi je win7 i sve ostalo a na drugom razne instalacije.

Htio bih na drugi instalirati ali da mi svi podaci ostanu.

Jel bi mogao nekako preko eksternog hard diska bootati win8 i instalirati?

Ako na drugom hardu nema OS ,a imaš mjesta ,napravi prazni prostor na početku diska (30 - 50 gb), napravi novu particiju i na nju možeš instalirati Osmicu.

Za to ti je sasvim dovoljan MiniTool Partition Wizard. I da ,ako hoćeš sačuvati original boot loader Sedmice ,isključi njezin hard prije instalacije.

Naknadno možeš Osmicu ubaciti u boot loader s EasyBCD-om.

A svaki OS će imati svoj bootloader i biti neovisni jedan o drugom.

Kak preko vanjskog diska? Ako misliš instalirat na vanjski ,jedino ako je priključen na eSata port. A valjda imaš usb od 4 GB za instalaciju.

NiramX kaže...

Ali u ovom slučaju Microsoft je puno ozbiljniji kod guranja Windowsa 8. Kažem, lako je moguće da će ista stvar kao s XP- om biti i sa Sedmicom, ali je vjerojatnost za takvo što puno manja nego u međuodnosu XP- Vista.

Imaš ikakve dokaze?! Nemaš! BTW ,Windows 7 ima punu podršku do 2019. za Home Premium i do 2021. Za Pro i Ultimate verzije. Nuf said.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:41 (kizo2703).
14 godina
Windows 8 - dojmovi
Po meni ako sada kupim novo računalo samo za igre na njega stavljam 7 bez razmišljanja, a recimo za laptop na kojem neću igrat igre za reimo internet i office bi stavio 8.

Ako da kupim novo računalo za 7-10k kuna neću raskirat nikakve probleme stavljajući nepouzdani i neisprobani sustav.
Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...
Po meni ako sada kupim novo računalo samo za igre na njega stavljam 7 bez razmišljanja, a recimo za laptop na kojem neću igrat igre za reimo internet i office bi stavio 8.

Ako da kupim novo računalo za 7-10k kuna neću raskirat nikakve probleme stavljajući nepouzdani i neisprobani sustav.

Kaj je nepouzdano i neisprobano?! Osmica? O Metro aplikacijama i GUI-u neću ni pričat ,to je već stvar osobnih ukusa ,ali inače - sve drugo je isto kao i u Sedmici.

A u mnogim stvarima bolje i ispoliranije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:33 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
Valentin17 kaže...

Kaj je nepouzdano i neisprobano?! Osmica? O Metro aplikacijama i GUI-u neću ni pričat ,to je već stvar osobnih ukusa ,ali inače - sve drugo je isto kao i u Sedmici.

A u nmogim stvarima bolje i ispoliranije.

A evo recimo probal instalirat modern warfare 2 orginal i neće, izbacuje grešku i neće se instalirat pa neće, na 8 mi ne radi bluetooth, a ne sviđa mi se taj metro, makar ok vidim da se to u rtm da isključit, velim za laptop može proći ali za stolni nikako.

A i naučil sam se na aero, makar mi se ni on nije sviđao prije 3 godine.. probal sam stavit autocad 2013 i izbacuje BSOD, to sam uspil nekako instalirat ali nekada blokira u model spaceu, to je vjerovatno do drivera grafike.

Na laptop će se 8 uklopit super, štedi bateriju, troši manje rama i laptop mi se manje grije sa 8 nego sa 7.

Valentin
16 godina
Valentin17 kaže...
A evo recimo probal instalirat modern warfare 2 orginal i neće, izbacuje grešku i neće se instalirat pa neće, na 8 mi ne radi bluetooth, a ne sviđa mi se taj metro, makar ok vidim da se to u rtm da isključit, velim za laptop može proći ali za stolni nikako.

A i naučil sam se na aero, makar mi se ni on nije sviđao prije 3 godine.. probal sam stavit autocad 2013 i izbacuje BSOD, to sam uspil nekako instalirat ali nekada blokira u model spaceu, to je vjerovatno do drivera grafike.

Na laptop će se 8 uklopit super, štedi bateriju, troši manje rama i laptop mi se manje grije sa 8 nego sa 7.

To nije krivica Osmice i MS-a ,nego autora igre i drivera za nju. Kao i za sav hardware koji ne radi - DRIVERI!

Autocad Architecture 2013 mi radi ,ali stavil sam u compatibility mode Vista SP2. I opet ,problem je kod autora i njihovih drivera.

Za te stvari ne možeš kriviti OS i reći da je nepouzdan.

14 godina
kizo2703 kaže...
Valentin17 kaže...

To nije krivica Osmice i MS-a ,nego autora igre i drivera za nju. Kao i za sav hardware koji ne radi - DRIVERI!

Autocad Architecture 2013 mi radi ,ali stavil sam u compatibility mode Vista SP2. I opet ,problem je kod autora i njihovih drivera.

Za te stvari ne možeš kriviti OS i reći da je nepouzdan.

Ok možda sam se krivo izrazil, isprika. Ali recimo ja sam sada pljunuo 300kn za igru (MW2) koju na ovom OSu ne mogu igrat i praktički ju mogu bacit, 8 radi ok ali recimo kod tebe je ta verzija AutoCada proradila, kod mene nije htjela ni na taj način, ali recimo mi koji se kužimo u kompove si lako prilagodimo i novi OS, a kaj će onaj tko nema pojma ni u ovo kaj koristi do sada ako mu to netko ne narikta i pokaže, a takvih koji nemaju pojma ima više nego nas koji imamo i koji se znamo snaći pa kakav god OS bil.

EDIT: Ja sam dosta vezan za neke stare igre, tipa COD2MP, nisam se baš spreman odreć toga radi prelaska na 8.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:17 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...

Ok možda sam se krivo izrazil, isprika. Ali recimo ja sam sada pljunuo 300kn za igru (MW2) koju na ovom OSu ne mogu igrat i praktički ju mogu bacit, 8 radi ok ali recimo kod tebe je ta verzija AutoCada proradila, kod mene nije htjela ni na taj način, ali recimo mi koji se kužimo u kompove si lako prilagodimo i novi OS, a kaj će onaj tko nema pojma ni u ovo kaj koristi do sada ako mu to netko ne narikta i pokaže, a takvih koji nemaju pojma ima više nego nas koji imamo i koji se znamo snaći pa kakav god OS bil.

Za igre ,čim izađe RTM ,izaći će i službeni driveri ,kak je bilo i kod Sedmice. To je ipak stvar koja mora raditi. Isto je i sa grafičkim karticama i driverima za njih - a to je uvijek najveći problem kod igara i novih Windowsa.

Veći su problemi kod specijaliziranog softvera ,jel zahtjevaju veće troškove. (bez obzira kaj ga plaćamo ko suho zlato)

Nadajmo se da su kod AutoCAD-a naučili lekcije sa Vistom i Sedmicom i da će patchevi izaći čim izađe službena Osmica!!

Ili ćemo opet čekat 6 mjeseci za to ,ko zna.

Oni ''koji nemaju pojma'' u većini slučajeva kupuju gotove konfiguracije i ne brinu ih takve brige. A i ako i hoće radit upgrade ,obično to daju napraviti nekome - u servisima (ili kod susjedovog malog) kojima je to posao!

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:39 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
Valentin17 kaže...

Za igre ,čim izađe RTM ,izaći će i službeni driveri ,kak je bilo i kod Sedmice. To je ipak stvar koja mora raditi. Isto je i sa grafičkim karticama i driverima za njih - a to je uvijek najveći problem kod igara i novih Windowsa.

Veći su problemi kod specijaliziranog softvera ,jel zahtjevaju veće troškove. (bez obzira kaj ga plaćamo ko suho zlato)

Nadajmo se da se kod AutoCAD-a naučili lekcije sa Vistom i Sedmicom i da će patchevi izaći čim izađe službena Osmica!!

Ili ćemo opet čekat 6 mjeseci za to ,ko zna.

Oni ''koji nemaju pojma'' u većini slučajeva kupuju gotove konfiguracije i ne brinu ih takve brige. A i ako i hoće radit upgrade ,obično to daju napraviti nekome - u servisima (ili kod susjedovog malog) kojima je to posao!

OK, slažem se.

EDIT: Dobro bi bilo da kad u prvom tjednu kolovoza kad izađe RTM da i ovi iz HPa izdaju drivere za 8 pa da na laptopu mogu koristit bluetooth, a budemo vidili.

Evo baš mi je sada instaliralo Max Payne 3, radi bez problema, svaka čast.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:42 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Windows 8 - dojmovi

Evo danas sam iz dosade odlučila instalirati Windows 8 CP i vidjeti malo iz prve ruke što se nudi. Iskreno, nisam impresionirana. Metro nije toliko loš, lijepo zamišljena ideja povezivanja više MS proizvoda preko jednog sučelja, lagan pristup do željenih aplikacija i programa. Definitivno mi nedostaje klasični Start, jer mi se ne da uvijek tipkati za pokretanje određenog programa, ali to je manje bitno.

Kao obični kućni korisnik, mislim da mi se ne isplati dati ni 40$ za nekoliko vizualnih poboljšanja (koja mi i nisu baš uvijek korisna). Naravno, finalna verzija će se razlikovati od ovoga što imamo priliku isprobati (barem mislim), stoga o tome i ovisi moj eventualni upgrade.

Sigurna sam da postoji puno poboljšanja od kojih se neka i osjete u radu (subjektivan osjećaj bržeg rada, bolja iskoristivost procesora, manje zauzeće ram-a), ali meni ona i ne znače nešto puno s obzirom da mi računalo koristi za osnovne stvari (internet, office, pokoja lakša igrica, reprodukcija multimedije).

Zanimljivo je malo isprobati i nešto novo. Danas sam također imala priliku malo ozbiljnije sjesti za OS X Lion. No, naravno konačan sud ću donijeti kada izađe finalna verzija.

0 0 hvala 0
16 godina
GigaGirl kaže...

Evo danas sam iz dosade odlučila instalirati Windows 8 CP i vidjeti malo iz prve ruke što se nudi. Iskreno, nisam impresionirana.

Naravno, finalna verzija će se razlikovati od ovoga što imamo priliku isprobati (barem mislim), stoga o tome i ovisi moj eventualni upgrade.

Sigurna sam da postoji puno poboljšanja od kojih se neka i osjete u radu (subjektivan osjećaj bržeg rada, bolja iskoristivost procesora, manje zauzeće ram-a), ali meni ona i ne znače nešto puno s obzirom da mi računalo koristi za osnovne stvari (internet, office, pokoja lakša igrica, reprodukcija multimedije).

Zanimljivo je malo isprobati i nešto novo. Danas sam također imala priliku malo ozbiljnije sjesti za OS X Lion. No, naravno konačan sud ću donijeti kada izađe finalna verzija.

Consumer Preview? Dobro ,nije bitno koji je ,ali ima dosta razlika između Consumer Preview (8102) i Release Preview (8400).

Neće više biti nikakvih radikalnih izmjena osim micanja Aera.

Lion je odavno završen proizvod ,a danas je izašao Mountain Lion. Misliš na njega?

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Consumer Preview? Dobro ,nije bitno koji je ,ali ima dosta razlika između Consumer Preview (8102) i Release Preview (8400).

Lion je odavno završen proizvod ,a danas je izašao Mountain Lion. Misliš na njega?

U pravu si, krivo sam napisala jer sam čitala how-to članak za CP. Skinula i instalirala odavdje.

Pročitala sam na forumu da je izašao Mountain Lion no računalo (MacBook Pro) koje sam imala priliku koristiti, imalo je Lion, upgrade nije bio izvršen.

P.S. Nisam se dobro izrazila u prethodnom postu. Rečenica o finalnom proizvodu odnosila se na Windows-e. Za sada mi se Mac itekako sviđa, ali to će pričekati još neko vrijeme. {#}

14 godina
GigaGirl kaže...
kizo2703 kaže...

U pravu si, krivo sam napisala jer sam čitala how-to članak za CP. Skinula i instalirala odavdje.

Pročitala sam na forumu da je izašao Mountain Lion no računalo (MacBook Pro) koje sam imala priliku koristiti, imalo je Lion, upgrade nije bio izvršen.

P.S. Nisam se dobro izrazila u prethodnom postu. Rečenica o finalnom proizvodu odnosila se na Windows-e. Za sada mi se Mac itekako sviđa, ali to će pričekati još neko vrijeme. {#}

@GigaGirl, kada bude viška {#}, koji bi MAC sebi odabrala, i dali bi gledala dijagonalu računala ili težinu, obzirom vjerujem da si vjerojatno iz/u Zagreba/u, konkretnije, što misliš o 15′ novog Retina ili 15′ navodno u dolasku novog AIR-a {#} !?!? 

ATJ Lučko
16 godina
GigaGirl kaže...
Skinula i instalirala odavdje.

Da ,i mislil sam.

Ako i nemaš uvjete za instalaciju OS X-a na PC (minimum je Intel Core2 procesor ,odgovarajuća ploča i barem 2GB rama) ,uvijek se može i isprobati u virtualnoj mašini.

Radi u VirtualBoxu i u VMware-u. Samo trebaš naći gotovu virtualnu maišinu i ''kupiti'' OS X na torrentima.

Inače ,čini da su Windowsi gotovi i da se kreće s isporukama proizvođačima.

ATJLučko kaže...
@GigaGirl, kada bude viška {#}, koji bi MAC sebi odabrala, i dali bi gledala dijagonalu računala ili težinu, obzirom vjerujem da si vjerojatno iz/u Zagreba/u, konkretnije, što misliš o 15′ novog Retina ili 15′ navodno u dolasku novog AIR-a {#} !?!? 

Bacanje novaca ,kažu mnogi koji su probali. Pro laptop bez lan priključka?! Ali svako ima svoje veselje.

Inače sad smo u debelom {#}. Tema je windows 8.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 23:47 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Iako odlazimo u offtopic, samo da ti na brzinu odgovorim, a ostalo možemo PP-om.

Iskreno nisam detaljno proučavala ovaj novi retina display, ali prilikom kupnje bih definitivno preferirala manju težinu zbog praktičnih razloga.

17 godina
neaktivan
moderator
Windows 8 - dojmovi

Tema je: Windows 8 - dojmovi

Drzite se teme!

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

4 0 hvala 0
14 godina
Lazarus Long kaže...

Tema je: Windows 8 - dojmovi

Drzite se teme!

Moja duboka isprika {#}, ali stvarno nisam imao takvu namjeru, znam da sam se ponio kao {#}, ali još jednom, stvarno se ispričavam!

ATJ Lučko
17 godina
Windows 8 - dojmovi

Jel tko od vas ima problema sa Win8 i GomPlayerom. Ne prikazuje mi titlove. Takodjer uopce nemam zvuka a driveri uredno instalirani?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 - dojmovi

pokušao sam instalirati win 8 u Virtual Boxu i u Virtual PC-u,ali mi stalno izbacuje error sa slike.Zna li možda netko u čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 - dojmovi

Htio bi probati Win8 RP, zanima me , kolika particija bi bila dovoljna, bi li stalo na 20GB?

The Dark Knight
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
donator_bubrega kaže...

Htio bi probati Win8 RP, zanima me , kolika particija bi bila dovoljna, bi li stalo na 20GB?

Na knap sa svim programima, bolje stavi 30GB minimum i miran si.

Valentin
13 godina
neaktivan
Windows 8 - dojmovi

Čuj ,stari ...

Ja sam ga instalirao na svoj tvrdi disk koji ima 80 GB

Ali ako Microsoft kaže da treba najmanje 16 onda bi i moglo.

Samo nema smisla instalirati na tako mal prostor,jer dok dodaš aplikacije i to..

treba puno više prostora !

MV

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
MultiIT kaže...

Čuj ,stari ...

Ja sam ga instalirao na svoj tvrdi disk koji ima 80 GB

Ali ako Microsoft kaže da treba najmanje 16 onda bi i moglo.

Samo nema smisla instalirati na tako mal prostor,jer dok dodaš aplikacije i to..

treba puno više prostora !

Slazem se s tobom {#}

Ja sam instalirao na malon prostoru i imao sam problema svakakvih

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum
13 godina
protjeran
Windows 8 - dojmovi

Probao sam se još jednom naviknuti na Metro, ali skoro sam dobio živčani slom. Imate li kakav savjet, korisnici miša i tipkovnice?

0 0 hvala 0
14 godina
NiramX kaže...

Probao sam se još jednom naviknuti na Metro, ali skoro sam dobio živčani slom. Imate li kakav savjet, korisnici miša i tipkovnice?

Stavi si RTM kad izađe, tamo će ti se ponudit opcija da se logiraš direktno na desktop, znači da metro ni ne vidiš, a kaj se tiče starta za to možeš iskoristit classic shell.

RTM izlazi u prvom tjednu 8 mjeseca.

Valentin
15 godina
protjeran
pc ovisnik kaže...

pokušao sam instalirati win 8 u Virtual Boxu i u Virtual PC-u,ali mi stalno izbacuje error sa slike.Zna li možda netko u čemu je problem?

Windows 8 nece podrzavat pentium 4 procesore

zaboravi na win 8 ili nabavi noviji proc

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/error-when-installing-windows-8-release-preview/a2c11f2c-d43b-44fc-9bc0-61805a2d95ef?page=1&tm=1343676961199

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.7.2012 21:38 (soundstream).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice