driveri ??? zna se meni desit
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
driveri ??? zna se meni desit
dali treba deinstalirat stare i stavit nove ili mogu odmah instalirat nove
da obavezno obrisi stare iz control panela--- zatim restartuj udji u bios pokreni program driver sweeper sad njim isto obrisi ---restartuj --instaliraj nove drivere
evo
10 minuta sam na sedmici tek, izgleda mi ko vista, radi ko vista (čak malo više resa uzima, ko bi reko)... nikaj prewauuuu, solidno, jedino me duga instalacija ubila, pa 3 restarta i 45 minuta
Vista 32-bit mi je istjecala danas zbog kolizije sa vistom x64 (kada aktiviram x64 ova se x86 deaktivira i obrnuto...), ništa skinuo sam sedmicu 32-bit ultimate i upgrade-ao preko viste.
Zasada je sve super, idem je aktivirat. Nadam se da se neće ono sa dve viste dogodit sa vistom i sedmicom.
ma to je sve lose nekima radi savrseno a nekima kao meni jednostavno nece
evo
10 minuta sam na sedmici tek, izgleda mi ko vista, radi ko vista (čak malo više resa uzima, ko bi reko)... nikaj prewauuuu, solidno, jedino me duga instalacija ubila, pa 3 restarta i 45 minuta
Jesi i ti upgrade-ao?
Pokrenem iz wisa upgrade -> restart onda nešto raspakirava ili koji vrag dođe do 30% pa restart, upali se dođe do 60% pa restart , pa 100% pa restart napokon mislim da je gotovo, ali nije opet nešto mora instaliravat i tek sam onda ušao u winse...
Koristi mi 1GB ram-a, reza 1680x1050, 22".
Isto kao i u beti izgled, a funkcionira kao vista s jednim dodatkom animacijama. Mislim da se isplati upgrade-at sa viste na sedmicu, ništa se negubi sve postavke, driveri i programi ostaju nepromijenjeni.
nisam
dosao sam s xp-a
Meni sedmica troši svega 600 MB s mozillom, foobarom, avg-om i još par programčića u pozadini. Ja stvarno ne znam u čemu je onda problem kod hardverskih zahtjeva i sedmice.
meni 960 MB i 10% proca u idle, samo xfire, steam i mozzila s 2-3 taba
Jel netko probao instalirat 7-icu na laptop Acer Aspire 5520?
Jel netko probao instalirat 7-icu na laptop Acer Aspire 5520?
To i mene zanima; moj model je Aspire 5720Z, jel netko probao na njega? Specifikacije su slične.
Ja ću upgrade-at vistu na sedmicu na laptopu acer 5630G ako išta pomaže.
Sutra dopodne cu se uhvatit posla pa vam javim rezultate.
Inače, ako se radi clean install, i ima se Ultimate verzija, preporučam totalno brisanje prve, OS particije na disku (ako ste kao ja imali Windows particiju i particiju sa 'podacima'), i instalaciju na Unallocated space.
U tom slučaju instalacija Sedmice automatski će napraviti System Reserved particiju na koju će staviti alate za popravak MBRa, vraćanje backupa i restore pointsa i memory test, kao i omogućiti aktiviranje BitLockera na OS particiji.
Za sve drajvere koji eventualno nisu instalirani, preporučam Microsoftovu stranicu sa drajverima> http://catalog.update.microsoft.com . Dobiti ćete .cab datoteku koju se može dekomprimirati direktno iz Explorera, u kojoj je sadržana instalacija dotičnog drajvera.
iNSTALIRAO SEDMICU & nista jedna velika nula zivcira me taj novi taskbar....jako mi se svidja izgledom al funkcija mu je velika nula....tak da sam presao na xp.....za mene najblje...ak nemoze os x onda xp :-))) ionak nemam jak komp :-))
Ne, brisanje. Obavlja se sa instalacijskog DVDa Sedmice. Format samo briše podatke sa particije.
Sedmica tada sama particionira i formatira prostor koji joj je na raspolaganju i stvara tu minijaturnu System Reserved particiju (100 MB), kao prvu na disku, i OS particiju (na preostalom prostoru), kao drugu. 'Data' particija ostaje netaknuta.
Ja sam prije toga obrisao i EISA particiju (Toshibina particija za vraćanje OEM instalacije Viste u 'tvorničkom' stanju), pošto mi više nije trebala, azauzimala je preko 2 GB.
Nakon toga na disku je ostao samo Unallocated space na početku, i Data particija, negdje od polovice. Sad je ovako:
A i uvijek sam smatrao da je bolje clean install, upgrade radim zato što mi se neda sve opet brisat.
Trenutačno stanje : Vista ultima x64 na jednoj particiji, 7 ultimate 32-bit na drugoj particiji ,a na lapu vista 32-bit.
Sljedeći tjedan dobivam superbrzi samsung f3 1TB hard pa će mi on pomoć da očistim cijeli wd6400aaks.
Sada kada sam vidio sedmicu u njenom punom stanju pitam se dali se stvarno isplati prelazit sa viste na sedmicu? Vista mi se više sviđa na kraju krajeva i nekako mi djeluje produktivnije.
Morat ću dobro razmislit glede OS-a, a i vista će dobit DX11 sa update-om tako da mi to još više otežava odluku.
Što se tiče XP-a, dobar je bio ,ali sada je stvarno vrijeme da se prijeđe na novije i tehnološki bolje OS-ove kao vista i sedmica.
Ja o isplativosti nisam ni razmišljao jer sam ju dobio besplatno, tako da sam jednostavno iskoristio priliku da 'refresham' sistem.
Nije mi žao, jer je sistem jednostavno bolje ispeglan, brži, a i prešao sam sa Home Premiuma na Ultimate..
Vidim u zadnje vrijeme sami problemi s win 7, no ne samo tu na forumu nego i kod frendova. dok kod mene za sada hvala Bogu ništa što se neda srediti.
Win 7 koristim od prve bete, pa sam prešao na RC i bio sam prezadovoljan. I gledam danas na MSDN-u su stavili Win 7 pro (32 i 64 bit) i naravno reko idem si instalirati kada je origigi i free. Nisam vidio u postovima dali je
tko stavio slike za Win 7 pro, pa evo par. Uglavnom sve je isto kao i na ultimate RC verziji osim desktopa i malo manje troši rama.
Jedini problemčić koji sam uočio je kada mi je ICQ uključen u gornjem kutu monitora se pojave kao neki mrtvi pixeli, no čim ga zgasim oni nestanu (mjenjao sam grafičku i probavao na drugom monitoru i opet isto, tak da nije do harvera). Ili kada je neki prozor maximize, a ICQ radi njih nema. Čudan problem, valjda će se riješiti novom verzijom ICQ-a.
No bilo kako bilo evo slikica.
Bok,
ljudi imam par pitanja u vezi win 7ultimate
nabavio sam win 7 ultimate nisam ju još instaliro, dali ju ima tko i je li zadovoljan ???
dali ima kakav svoj antivirus ako ima dali se može isključiti ???
dali postoji kakav update za skinuti da mi win 7 ultimate bude na hr ???
Bok,
ljudi imam par pitanja u vezi win 7ultimate
nabavio sam win 7 ultimate nisam ju još instaliro, dali ju ima tko i je li zadovoljan ???
dali ima kakav svoj antivirus ako ima dali se može isključiti ???
dali postoji kakav update za skinuti da mi win 7 ultimate bude na hr ???
vrlo kratko: da, ne (ne treba isključiti jer ga nema), da (mislim da biraš tijekom instalacije.. ili poslije kod auto update-a, ali ne koristim hr menije jer me živciraju pa neznam 100%)
Ja o isplativosti nisam ni razmišljao jer sam ju dobio besplatno, tako da sam jednostavno iskoristio priliku da 'refresham' sistem.
Nije mi žao, jer je sistem jednostavno bolje ispeglan, brži, a i prešao sam sa Home Premiuma na Ultimate..
Nemislim o toj isplativosti, pa i meni je besplatno
Evo na lap bez problema upgrade-ao na sedmicu. U biti bio je jedan problem trebao sam unninstalirat intel prowireless tool i restartat laptop da bi mogao upgrade-at.
Evo moje slikice, čini se da mi je windows experience manji nego u visti(vista - 4.4, 7 - 3.8)
EDIT: da neki dan sam skinuo za vistu hrvatski jezik i nikako mi se nesviđa u windowsima, vratio sam na engleski.
jel zna netko da neki program sa ove liste ne radi na sedmici? jer mi je rad na kompu bez njih nezamisliv
Adobe Flash Player
Adobe Photoshop CS4
Ashampoo Burning Studio
Audacity
Avira AntiVir Personal
AWicons Pro
Canon CanoScan Toolbox
Cartes du Ciel
CCleaner
COMODO Internet Security
CyberLink PowerDVD 9
EASEUS Partition Master
EVEREST Ultimate Edition
Everything
FastStone Capture
FastStone Image Viewer
FormatFactory
Foxit Reader
Fraps
Glary Utilities
Google Chrome
Google Earth
HP Deskjet Printer Driver Software
Java 6 Update 13
K-Lite Codec Pack
Microsoft Image Composite Editor
Microsoft Office Enterprise 2007
Mozilla Firefox
Mp3tag
NetWorx
Notepad++
ObjectDock Plus
OpenOffice.org
Opera 10.00
Paint.NET
Revo Uninstaller 1.83
Smart Defrag
Sony Ericsson Update Service
Stellarium
UltraISO Premium
Universal Viewer
Unlocker
VirtualBox
VLC media player
Vodafone Mobile Connect
VSO Image Resizer
Winamp
Windows Live Messenger
WinRAR arhiver
Yahoo! Widgets
µTorrent
Ashampoo Burning Studio
Avira AntiVir Personal
FastStone Image Viewer
Foxit Reader
Java 6 Update 13
K-Lite Codec Pack
Microsoft Office Enterprise 2007
Mozilla Firefox
ObjectDock Plus
Paint.NET
Unlocker
Windows Live Messenger
WinRAR arhiver
µTorrent
Ovi ti sigurno rade i na x86 i na 64-bit verziji. Imam ih doma na PC-u i laptopu. Za njih se ne moraš brinuti
dali na sedmici rade sve igre koje rade na xp npr cod 2,cod4 itd
dali na sedmici rade sve igre koje rade na xp npr cod 2,cod4 itd
Rade, samo treba updateat punkbuster