Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.350
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Windows 7 - dojmovi

Sve ima ,samo treba malo prošvrljat po forumu!! KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
geek_boy1 kaže...
djdomi kaže...

a da ja pređem, smeta mi kaj guta ramaaa

heheh kupi par plocica ionako ces morati zbog igra raznih navikni se i obro doso u novo doba cini se da si jos u 20 stoljecu kao i windows xp moderniziraj se  i ulozi malo heheh pa se neces zalitiBelji se

nedavno kupio 2x1...izgleda da ipak prelazim.

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
Slap kaže...

Imam problem: otisla mi je przilica u papar i nemogu napraviti DVD za sedmicu

Mogu li instalirati sa USB-a sedmicu i ako mozete objasniti kako to napraviti?

Možeš recimo učitati image 7mice sa harda/USB-a sa programom tipa Daemon tools ili Alcohol, pa instalirati na neku particiju (tako sam si ja instalirao).

Još je glađa i brža instalacija nego sa DVD-a Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Igor kaže...

Što je TRIM?

Ukratko, ako to podržavaju i SSD i OS, ne gubiš toliko performansi kako se disk napuni.

naxeem kaže...

Netočno. Izašli su i sada su finalna verzija još od 15.8. - Svima u prodaji postaju dostupni 22.10., ali su već praktički dostupni mjesec dana partnerima, programerima, sudionicima službenih testiranja i sl.

Većina programa radi i bolje nego na Visti.

Windows 7 podržava TRIM.

Ali mislim da još nema SSD-a s tim.

E, to me zanima, da li je van bete ili je još pod testovima... nekako imam rezerve instalirat RTM-ove ili tako nešto, tako da radije čekam "official release date". A kako ću čekat diskove još mjesec dana valjda ću nažicat koju kopiju u firmi do onda :D

Ma uglavnom me zanimaju CAD/CAM programi, jer oni obično rade probleme... a ne da mi se testirat pa samo da pitam... jer je kod njih ionako svejedno koliko "brzo" rade :)

Ima SS-ova sa TRIM-om... OCZ-ovi uglavnom, ali koliko ja znam svaki noviji disk će eventualno dobit firmware update, pogotovi intelovi koje ja nabavljam.

17 godina
neaktivan

Da ponovim jednom za svagda, jer izgleda ljudi ne čitaju, a mnogi šire gluparije, poput kretena i idiota koji sve živo označavaju kao RTM da bi se njihova torrent verzija skinula ili označavaju stvari kao RTM candidate, što nije RTM!

RTM Windowsa 7 jer finalna, zadnja, konačna, krajnja, prodajna, završna verzija Windowsa koja će se pojaviti u dućanima!!! Nakon verzije RTM nema novije verzije, nema ničega novog. RTM je oznaka za konačnu verziju Windowsa koja se šalje OEM proizvođačima, tvornicama, dućanima, kupcima, programerima, obiteljima... svima.
Nakon RTM-a se kod mijenja isključivo u patchevima i servisnim paketima.

Jel' ovo napokon jasno?!

Sada kada smo to utvrdili, gdje nabavljaš G2 seriju Intelovih SSD-ova? Hvala! (Može i X18 i X25).

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 0:27 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Da ponovim jednom za svagda, jer izgleda ljudi ne čitaju, a mnogi šire gluparije, poput kretena i idiota koji sve živo označavaju kao RTM da bi se njihova torrent verzija skinula ili označavaju stvari kao RTM candidate, što nije RTM!

RTM Windowsa 7 jer finalna, zadnja, konačna, krajnja, prodajna, završna verzija Windowsa koja će se pojaviti u dućanima!!! Nakon verzije RTM nema novije verzije, nema ničega novog. RTM je oznaka za konačnu verziju Windowsa koja se šalje OEM proizvođačima, tvornicama, dućanima, kupcima, programerima, obiteljima... svima.

Jel' ovo napokon jasno?!

Sada kada smo to utvrdili, gdje nabavljaš G2 seriju Intelovih SSD-ova? Hvala! (Može i X18 i X25).

Ockay... kazem, ne pratim tu scenu tako da nemam pojma, a tko pita ne skita :D   i ne skidam torrente, pa mi je uglavnom svejedno kako su označeni :)

A za diskove, kolega sa posla ide u USofA za mjesec dana na neku konvenciju, pa će mi tamo kupit par SLC-ova za radnu stanicu, i koji G2 MLC za igranje :)  , on je sebi već uzeo tamo i koliko ja vidim proć ću barem duplo jeftinije za MLC-ove, dok intelove SLC-ove nisam našao u niti jednoj trgovini u Italiji i njemackoj (mislim gdje sam gledao), samo se može nabavit uz narudžbu... a o razlici u cijeni da ni ne pričam :)

17 godina
Windows 7 - dojmovi

IMas u abisa akciju intel X25 za 1800 kn

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

IMas u abisa akciju intel X25 za 1800 kn

To je verzija koja ne podržava TRIM. :( Garant.. A i cijena je toliko sumnjiva...

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Da ponovim jednom za svagda...

Jel' ovo napokon jasno?!
.

Zaboravio si samo reći da je RTM = Released To Manufacturing (ili Ready to Manufacture... što dođe na isto)

:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 12:21 (Zura).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

svida windows 7 i bolje mi radi od xp ali guta dosta rama

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 16:20 (moRtal_ze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moRtal_ze kaže...

svida windows 7 i bolje mi radi od xp ali guta dosta rama

SuperFetch....

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Pa na primjer... u startu mi je visual studio dizao nekih 10-ak sekundi... Sada kad je skuzio da ga dosta koristim ko da ga pljune na ekran. Dakle jako je koristan. Prati aplikacije koje cesto koristis i njih odma u startu odmah dize u ram. Kada ih upalis doslovno ih izbaci pred tebe. Naravno, radi u low level priorityu tako da po potrebi oslobadja ram. Znaci to sto ti je zauzeto 4GB rama ne znaci da ce ti komp sporo radit, oni su zauzeti, ali po potrebi ce se oslobodit. A posto je ram jaaako brza memorija onda skoro pa neces ni osjetit to "oslobadjanje"...

I'm going woo woo

0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa na primjer... u startu mi je visual studio dizao nekih 10-ak sekundi... Sada kad je skuzio da ga dosta koristim ko da ga pljune na ekran. Dakle jako je koristan. Prati aplikacije koje cesto koristis i njih odma u startu odmah dize u ram. Kada ih upalis doslovno ih izbaci pred tebe. Naravno, radi u low level priorityu tako da po potrebi oslobadja ram. Znaci to sto ti je zauzeto 4GB rama ne znaci da ce ti komp sporo radit, oni su zauzeti, ali po potrebi ce se oslobodit. A posto je ram jaaako brza memorija onda skoro pa neces ni osjetit to "oslobadjanje"...

sviđa mi se ovaj superfecth. i sada, ima ko završnu riječ: preći ili ostati na xp-u?

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
tnakir kaže...

sviđa mi se ovaj superfecth. i sada, ima ko završnu riječ: preći ili ostati na xp-u?

Pređi - brz je, jednostavan, sigurniji, ima dosta novih stvari koje "olakšavaju život" na koje ćeš se jako brzo naviknuti.Evo par mojih favorita:

Kada protreseš neki prozor svi ostali se minimiziraju

Novi taskbar i prewiew minimiziranih stvari

tražilica u start meniju nalazi sve - znaš ime neke opcije a nemaš pojma gdje se nalazi i podešava. Upišeš i trenutno ju nalazi

Homegroup - ako se želiš spojiti i konfigurirati spajanje 2 ili više računala. Nema podešavanja 3000 različitih stvari - dobiješ password koji utipkaš u druge PC-e koji se žele priključiti na mrežu i windowsi učine sve ostalo. Ova opcija je bogom dana, ali nažalost samo radi na win7

ako se još kojih sjetim dopisat ću ih

EDIT: evo dodatka

Iz traya se možeš prebacivati, spajati, odspajati s različitih mreža

Prilagođavanje i automatsko resizanje windowsa (odvučeš prema gore - maximize, povučeš prema dolje vrati se na staru veličinu, odvučeš na desni kraj monitora i on ti zauzme desnu stranu monitora...)

Problem steps recorder - slika svaki put kada klikneš na mišu (možeš dodat kometare) i to se sprema u zippani HTML dokument - savršeno ako nekoga trebaš da ti riješi neki problem i nabrzaka mu to objasniti. Možeš mu odma taj zip file poslati na mail kao privitak ili slično

Device Stage - skida s proizvođačevih stranica podatke o uređajima koje prikapčaš na PC. Čak obavještava kada je izašao novi driver, firmware, detaljniji manual (najviše ovisi o podršci proizvođača koje opcije nudi)

Još za istaknut

Mogućnost prženja ISO fileova - nije revolucionarno,nije savršeno ali svakako dobrodošlo

Poboljšani programi: Magnifier, Paint, calculator su preporođeni. Nema više one bijede

Gadgeti ne moraju biti u sidebaru - isto nije nešto posebno, ali isto je dobrodošlo

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 3:24 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
djdomi kaže...
tnakir kaže...

jedan duuuuuuuugi post, ubit će me modovi ak citiram cijelog :)

e hvala na ovom dugačkom postu, znao sam dosta tih stvari al sad me je ovo uvjerilo da ipak trebam preći.

skidam jedan windows 7 torrent Šutim od 30 gb i kad se to završi(još poslije toga malo seedanja da povećam ratio) stavljam na dvd i brišem xp.

jedino je problem što sve ide ispočetka.Plač bye bye xp forever :)

Čekamo...10.11.09.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 21:24 (djdomi).
17 godina

e hvala na ovom dugačkom postu, znao sam dosta tih stvari al sad me je ovo uvjerilo da ipak trebam preći.

skidam jedan windows 7 torrent Šutim od 30 gb i kad se to završi(još poslije toga malo seedanja da povećam ratio) stavljam na dvd i brišem xp.

jedino je problem što sve ide ispočetka.Plač bye bye xp forever :)

Ne mora biti bye bye forever. Ja imam dva HDD-a. Na jednom je 7, a na drugom XP.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Imam pitanje. Prije nego kupim box za mjesec dana, stavio sam isprobavati warez Win7 nedavno izašlu OEM verziju, x64. Još nemam mišljenje.

Ali me zanima aktivacija - na određenome mjestu piše da je aktiviran OS, a ispod toga onaj veliki broj s OEM oznakom u sredini, i ona "Genuine..." etiketa pored. Pokrenuo sam update, skinuo je nekih 54 MB zakrpa i još uvijek je aktiviran OS.

Jel imate iskustva s tom verzijom - kad će doći do "gaženja" te aktivacije od strane tih MS nadogradnji, kad će početi ponašati se kao zvanično nelegalan, ako uopće?

Thnx

Me a skeptic? I hope you have a proof!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 23:02 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Imam pitanje. Prije nego kupim box za mjesec dana, stavio sam isprobavati warez Win7 nedavno izašlu OEM verziju, x64. Još nemam mišljenje.

Ali me zanima aktivacija - na određenome mjestu piše da je aktiviran OS, a ispod toga onaj veliki broj s OEM oznakom u sredini, i ona "Genuine..." etiketa pored. Pokrenuo sam update, skinuo je nekih 54 MB zakrpa i još uvijek je aktiviran OS.

Jel imate iskustva s tom verzijom - kad će doći do "gaženja" te aktivacije od strane tih MS nadogradnji, kad će početi ponašati se kao zvanično nelegalan, ako uopće?

Thnx

Iako je ovo nagađanje - vjerovatno će doći do "gaženja" kada se pojavi službeno u prodaji.

15 godina
M_dipl. kaže..

Koliko ja znam W7 RC je legalan do 01.03.2010. a RTM je zvanično nelegalan, pitanje je samo kad će ti ga ukinuti, jedino ako si skinuo neku precrackanu verziju...

Kako je RTM nelegalan kada je od 14.08. Win 7 Pro RTM dostupan za download svim članovima MSDNaa ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...
M_dipl. kaže..

Koliko ja znam W7 RC je legalan do 01.03.2010. a RTM je zvanično nelegalan, pitanje je samo kad će ti ga ukinuti, jedino ako si skinuo neku precrackanu verziju...

Kako je RTM nelegalan kada je od 14.08. Win 7 Pro RTM dostupan za download svim članovima MSDNaa ?

Možda zato jernije član msdnaa nego je skinuo s torrenta s pripadajućim activatorom/crackom/keygereratorom.

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Nisam spomenuo RC, jer na ovome blogu nema ništa o tome, samo OEM i strah da je fejkano. Ali, kao što rekoh, koliko sad vidim, OEM oznaka stoji, Genuine stoji, activated također, nema nikakvih žigova na desktopu ili igdje o verzijama, itd. Nemo nfo datoteke, nema obavijesti da je predaktivirano ili krekano, nema aktivatora, nema kreka,... ništa, došao goli OEM image i to je to.

Zato i pitam jel' tko zna kad će sve to kihnuti. Nadam se da neće prije nego kupim box.

M_dipl. kaže...

Pa nema covjek legalan RTM, koliko sam ha shvatio skinuo ga je ilegalno i sad pita kad će ga skužit'...

Točno, ali normalno, toliko ste se raspalili ovdje o Win7, pa nisam izdržao da ne probam. Naravno da ću do Božića imati box Win7, samo pitam o ovoj verziji, a na kraju nije toliko ni bitno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 0:00 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Kako ne, pa evo nfo...

Eto. Nisam ni gledao. A vidim da i tu piše "stavi i vozi", bez ikakvih aktivatora i super-duper krekova.

To ne znači da je legalni image, naravno, ali mi je čudno... Inače bježim od nelegalnog OS-a i nemam takvo što već 10 godina. Samo mi je ovaj release čudan.

Thnx

0 0 hvala 0
17 godina
M_dipl. kaže...
Faerdhur kaže...

Thnx

Mene to ne muči. Čak i kad me "skuže" tu je uvijek rearm, a 4 mjeseca su mi sasvim dovoljna. Štoviše skinuo sam enterprise verziju koja traje 3 mjeseca, znači s rearmom godinu dana. To mi je i više nego dovoljno.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Faerdhur vjeruj mi da nista previse neces dobiti ako se selis s Viste SP2 na 7, barem ne jos godinu dana dok ne izađe neki SP za 7 i ucini je uvjerljivo boljom od Viste, sada još nije... Postoje bolji nacini da se potrosi 1500 kuna...

To je i moj pristup, obično. Uvijek propuštam prve verzije. Ali mi sve nekako miriši da je Win7 možda stvarno dobro zakrpana i optimizirana Vista.

Osim toga, možda i ne puknem odmah lovu za box, dvojba mi je jer mi neki frendovi nude neke svoje akademske verzije koje će imati u listopadu, samo ja mislim da će biti okrljaštene pa planiram box.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
M_dipl. kaže...

Faerdhur vjeruj mi da nista previse neces dobiti ako se selis s Viste SP2 na 7, barem ne jos godinu dana dok ne izađe neki SP za 7 i ucini je uvjerljivo boljom od Viste, sada još nije... Postoje bolji nacini da se potrosi 1500 kuna...

To je i moj pristup, obično. Uvijek propuštam prve verzije. Ali mi sve nekako miriši da je Win7 možda stvarno dobro zakrpana i optimizirana Vista.

Osim toga, možda i ne puknem odmah lovu za box, dvojba mi je jer mi neki frendovi nude neke svoje akademske verzije koje će imati u listopadu, samo ja mislim da će biti okrljaštene pa planiram box.

Ako misliš na msdnaa (academic aliance) verzije - one su već dostupne, nisu okrljaštene nego su prave "pune" verzije, i to proffesional edition (barem je tako kod mene).

16 godina
M_dipl. kaže...

Kako ne, pa evo nfo...

EDIT: Faerdhur vjeruj mi da nista previse neces dobiti ako se selis s Viste SP2 na 7, barem ne jos godinu dana dok ne izađe neki SP za 7 i ucini je uvjerljivo boljom od Viste, sada još nije... Postoje bolji nacini da se potrosi 1500 kuna...

Neće ništa dobit?! A dobro ,svako ima svoje mišljenje ,o tome nećemo...

Igor kaže...

Mene to ne muči. Čak i kad me "skuže" tu je uvijek rearm, a 4 mjeseca su mi sasvim dovoljna. Štoviše skinuo sam enterprise verziju koja traje 3 mjeseca, znači s rearmom godinu dana. To mi je i više nego dovoljno.

Čuj ,ako si skinul Enterprise verziju o kojoj smo ovdje pisali ,zaboravi rearm. To je već aktiviran evaluation copy ,koja se nepovratno gasi nakon 90 dana od instalacije.

Faerdhur kaže...

Ako možeš dobit Proffesional verziju sa MSDNAA ,zgrabi odma ,bez razmišljanja!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 0:46 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ako možeš dobit Proffesional verziju sa MSDNAA ,zgrabi odma ,bez razmišljanja!!

Paolo2612 kaže...

Ako misliš na msdnaa (academic aliance) verzije - one su već dostupne, nisu okrljaštene nego su prave "pune" verzije, i to proffesional edition (barem je tako kod mene).

Mislim da je to. Nisam gledao, jer mi klinci nude, izgovore par nerazumljivih riječi, pa ih zanemarim Namigiva misleći da seru piratizirane verzije. Ali, ajde, budući da znam s kojih faksova to donose, uzet ću umjesto ove "OEM".

Thnx

17 godina
kizo2703 kaže...
M_dipl. kaže...

Kako ne, pa evo nfo...

EDIT: Faerdhur vjeruj mi da nista previse neces dobiti ako se selis s Viste SP2 na 7, barem ne jos godinu dana dok ne izađe neki SP za 7 i ucini je uvjerljivo boljom od Viste, sada još nije... Postoje bolji nacini da se potrosi 1500 kuna...

Neće ništa dobit?! A dobro ,svako ima svoje mišljenje ,o tome nećemo...

Igor kaže...

Čuj ,ako si skinul Enterprise verziju o kojoj smo ovdje pisali ,zaboravi rearm. To je već aktiviran evaluation copy ,koja se nepovratno gasi nakon 90 dana od instalacije.

Ma dobro nema veze i 4 mjeseca su mi dovoljna, ionako reinstaliram windowse u prosjeku svaka 3 mjeseca.

16 godina
neaktivan
Igor kaže...

Ma dobro nema veze i 4 mjeseca su mi dovoljna, ionako reinstaliram windowse u prosjeku svaka 3 mjeseca.

Zašto pobogu? Kako ti se da sve ponovo uštelavati, konfigurirati?

Dobro održavan win OS (zanemarimo one prije win2k :) ) ne trebaš reinstalirati godinama.

Moj bivši XP nisam reinstalirao ~5god, a bio je nadogradnja na win2k (a oni su radili jedno 3god). I sve je radilo ko urica.

ova se7mica jako fino radi već po instalaciji, za prvu ruku čak i ne treba neko posebno podešavanje. Malo tweakanja oko indexing servisa (windows search) i oko page-file za ubrzavanje rada i to je to.

16 godina
Igor kaže...

Četiri?! Daj podijeli još jedamput!! Koliko dana ima u mjesecu?! I taj Enterprise Eval copy ne možeš instalirat dva puta na istu mašinu ,koliko se sjećam da je pisalo u popratnom tekstu.

Zura kaže...

Zašto pobogu? Kako ti se da sve ponovo uštelavati, konfigurirati?

Dobro održavan win OS (zanemarimo one prije win2k :) ) ne trebaš reinstalirati godinama.

Moj bivši XP nisam reinstalirao ~5god, a bio je nadogradnja na win2k (a oni su radili jedno 3god). I sve je radilo ko urica.

ova se7mica jako fino radi već po instalaciji, za prvu ruku čak i ne treba neko posebno podešavanje. Malo tweakanja oko indexing servisa (windows search) i oko page-file za ubrzavanje rada i to je to.

Čuj ,svako ima svoje veselje! Svi smo to nekad radili ,isprobavali ovo i ono ,namjerno rušili sistem da vidimo kak to izgleda!!  Cool

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice