Nabavio sam veći hard disk (WD 640) pa mislim probati napraviti dual boot sa XPom, ima li smisla staviti sedmicu s obzirom na moj hardver? Hoće li biti na razini brzine XP-a ili sporija? Ima li netko iskustva kako radi sedmica sa sličnim hardverom? Koju verziju (built) da stavim?
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.362.369
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nabavio sam veći hard disk (WD 640) pa mislim probati napraviti dual boot sa XPom, ima li smisla staviti sedmicu s obzirom na moj hardver? Hoće li biti na razini brzine XP-a ili sporija? Ima li netko iskustva kako radi sedmica sa sličnim hardverom? Koju verziju (built) da stavim?
512 rama? Pa u većini stvari će bit brži od XP-a ,ali pod uvjetom da nemaš neki AV koji ždere puno rama. Inače može sve radit ,ali ako se misliš igrat ,zaboravi. I normalno ,stavi RC ,jel je do 01. 03. 2010. potpuno legalan. Ključ možeš dobit na MS stranicama.
Edit : Nema više ni ključeva za RC na M$-u. Dobićeš link za RC ključeve na PP ,samo da ga nađem.
Ok, tnx, skužio već, malo se raspitao, guglao i dobio otprilike takav dojam...
Evo ima ih u temi: (za RC)
Imam jedno pitanje:
Dali da cekam mjesec dana ili da instaliram sedmicu sad?
Trenutno imam vistu i zrela je za format C
Imam jedno pitanje:
Dali da cekam mjesec dana ili da instaliram sedmicu sad?
Trenutno imam vistu i zrela je za format C
zašt da čekaš? da izađe na tržište?
bolje sad instaliraj. ja ću isto najvjerojatnije ovaj tjedan
a da ja pređem, smeta mi kaj guta ramaaa
meni je windows 7 odlican.radi mi bolje od xp :D
1. cod2 i cod4 rade na RC, za cod4 na RTM ćeš doznati za oko pola sata, dok ga inst
2. FPS i ping su isti kao na XP, uz minimalne oscilacije (+/- 2%)
3. rade skoro svi programi (čak i DT). ja nisam naišao ni na jedan program koji mi ne radi pod win7 a koristio sam ga pod xp
4. slobodno prijeđi, neće biti problema. ja brišem win xp ovih dana, samo da saberem sve što mi treba i napravim backup...
ne rade svi program sa xp ali imaju svi da se skinu za windows 7
Naravno... jesi ikad cuo za SuperFetch?
da samo nešto priupitam....treba li superfetch biti uključen ili isključen.....
iako mi ram nije problem jer imam 8gb.....
ostavi ga ukljucenog, na visti nije bio bas pametan, na sedmici je puno bolji...
pa zato i pitam jer sam ga na visti isključivao.....
Kolika particija mi treba za instalaciju 64-bitne verzije sedmice?
Trenutacno imam particiju od 25 GB, vidio sam na requirementsima da je potrebno 20 GB
Ja stavim minimalnu 50 GB, sada kad sam nabavio terabajntni disk stavio sam 100 GB za sistemsku particiju, neka dise :)
Ok, kako apsolutno ne pratim područje OS-ova, samo bi pitao kakva je situacija sa Win7?
Imam u planu stavit par SSD-ova za nekih mjesec dana, tj. napravit reinstall, pa me zanima da li su ovi windowsi već izašli, ili je to još u beti? Kakva je fora sa programima, tj. da li će se morat opet tražit nove verzije svakog programa ili sve što radi na Visti SP1 radi i ovdje? Da li se i ova verzija windowsa može očistit alatom tipa vLite? (maknut aero, UAC, Firewall itd... ) Također zna netko da li Win7 službeno podržava TRIM?
Ne ,službeno izlaze 22. 10.
Svi programi osim AV rade normalno ko i na Visti (dobro ,nemoj me loviti za riječ ,ima i nekih koji ne rade).
Znači ,hoćeš maknuti svu zaštitu koju imaju ,a onda će poslije biti kak su sranje kad pokupiš neko smeće!! Jel se može kaj smanjit s vLite-om? Ne znam jel je neko probal ,informiraj se!!
Naravno... jesi ikad cuo za SuperFetch?
dakle bit će brže nego na xpu?
Ne ,službeno izlaze 22. 10.
Svi programi osim AV rade normalno ko i na Visti (dobro ,nemoj me loviti za riječ ,ima i nekih koji ne rade).
Znači ,hoćeš maknuti svu zaštitu koju imaju ,a onda će poslije biti kak su sranje kad pokupiš neko smeće!! Jel se može kaj smanjit s vLite-om? Ne znam jel je neko probal ,informiraj se!!
Netočno. Izašli su i sada su finalna verzija još od 15.8. - Svima u prodaji postaju dostupni 22.10., ali su već praktički dostupni mjesec dana partnerima, programerima, sudionicima službenih testiranja i sl.
Većina programa radi i bolje nego na Visti.
Windows 7 podržava TRIM.
Ali mislim da još nema SSD-a s tim.
da samo nešto priupitam....treba li superfetch biti uključen ili isključen.....
iako mi ram nije problem jer imam 8gb.....
Ostavi ga uključenog, pogotovo s toliko RAM-a
Windows 7 podržava TRIM.
Što je TRIM?
Netočno. Izašli su i sada su finalna verzija još od 15.8. - Svima u prodaji postaju dostupni 22.10., ali su već praktički dostupni mjesec dana partnerima, programerima, sudionicima službenih testiranja i sl.
Većina programa radi i bolje nego na Visti.
Windows 7 podržava TRIM.
Čuj ,znam ja da su oni dostupni ,pa radim na njima ,jel sam i sam bil službeni tester ,ja mislim na dostupnost za "široko pučanstvo".
Jel ,neko ko pita jel su još u beti ili su gotovi ,a čovjek je i sam rekel da nije u toku ,očito nije ni tester ,ni partner (ne znam za programiranje)!!
Čovjek pita "je'l u beti?" - Nije. Finalna je izašla.
Meni to ko vista ništa posebno revolucionarno!
Meni su odlični.. Radi ko zmaj.
Jedino me smeta što mi ne radi "Theater mode - full screen" kada spojim TV i vrtim neki filmić u media playeru. Ali u usporedbi sa cijelim dojmom to je kao kamenčić u cipeli :)
Ja stavim minimalnu 50 GB, sada kad sam nabavio terabajntni disk stavio sam 100 GB za sistemsku particiju, neka dise :)
Dobro, ali ako vec imam particiju od 25 GB hoce li mi raditi normalno na njoj?(Win 7 64 bitna verzija)
Čovjek pita "je'l u beti?" - Nije. Finalna je izašla.
Ala matere... no dobro ,izašla je!! (iz bete)
Dobro, ali ako vec imam particiju od 25 GB hoce li mi raditi normalno na njoj?(Win 7 64 bitna verzija)
Radit će normalno ,samo ako misliš stavljat više programa ,bit će ti tijesno. (iako ,u Sedmici možeš kasnije povećat particiju ako ti ponestane mjesta i ako imaš dovoljno mjesta na disku)
A sad ,jedna druga stvar :
Stalno čitam postove u vezi mountanja ,nekompatibilnosti raznih programa sa Sedmicom i kak se preporučuju komercijalni programi.
Evo jedan potpuno kompatibailan i potpuno free!! KLIK
pozz .. ima mozda netko kakav aktivni link za skinut windows 7 ili da je iz novog zagreba pa da ga ima na hardu/ dvd-u .... ? aktivation key sam dobio od microsofta .... hvala !!!
heheh kupi par plocica ionako ces morati zbog igra raznih navikni se i obro doso u novo doba cini se da si jos u 20 stoljecu kao i windows xp moderniziraj se i ulozi malo heheh pa se neces zaliti
Imam problem: otisla mi je przilica u papar i nemogu napraviti DVD za sedmicu
Mogu li instalirati sa USB-a sedmicu i ako mozete objasniti kako to napraviti?