Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.402
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Window 7 instaliran, moja misljenja
razor1988 kaže...

bok ekipa!

ne znam gdje bih postavio ovo pitanje pa cu ovdje: kada instaliram saphire trixx i stavim njegovu ikonu u taskbar slika ikone nestane, zasto se to dogodi??

hvala!

samo slika, ili i ikona.. što kad staviš na desktop?

ako je samo slika, počisti iconcache ili ručno promijeni ikonu-sliku (desni klik.. na bilo što).

ako nestane sve, tad imaš sys problem, npr antivirus, malware.. tkozna..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

sada nekim cudom saphire trixx ikona je ok al kad sam instalirao fraps i stavio ga na taskbar isto se dogodi s njegovom ikonom

eo to ovako izgleda: 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 16:26 (razor1988).
16 godina

to je iconcache, imaš MSov fix (google) ili ručno podesi ikonu (uzrok je stariji soft tj način kako se ikona čita iz filea/exea, ne dešava se s novim softwareom).

12 godina
protjeran
Windows 7 - općenito

Vidim Windows 7-dmica ima još igrica više nego nekad ali mi u svemu tome fali neka igrica poput Minesweeper ili neka druga lagana igrica, ne mora baš biti logička... Šteta...

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 7 - općenito

Meni fali fliper s XP-a

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
16 godina
Re: Windows 7 - općenito
nicky.sl kaže...

Meni fali fliper s XP-a

-bolji je onaj stari DOSov PinballFantasies, nekoliko ploča/flippera. Stons&Bones!

12 godina
Windows 7 - općenito

bok ekipa!

danas sam formatirao disk i stavio ponovno istu verziju winsa koju sam instalirao vec nekoliko puta na svoje i mnoga druga racunala, update uvijek stavim da instalira samo "vazne".. i nakon sto downloda service pack 1 ugasim komp da instalira, no medutim kada upalim racunalo pise da je service pack failed to configure. 

zasto se to dogada odjednom? jel ima rjesenja za to??

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovisi što je uzrok.. npr neki update preresquites, malware, greška u fileu.. pa i npr kvar/RAM/disk.. Zato (pogotovo) SP imaš pri ruci i instaliraš ga, štedi vrijeme i ponekad živce. +yougurt, jer MS zna kako...

(najbolji opisi, do jučer je radilo.. da, ali dans je bitno, ne jučer).

12 godina
ihush kaže...

ovisi što je uzrok.. npr neki update preresquites, malware, greška u fileu.. pa i npr kvar/RAM/disk.. Zato (pogotovo) SP imaš pri ruci i instaliraš ga, štedi vrijeme i ponekad živce. +yougurt, jer MS zna kako...

tvoj odgovor mi bas pomaze, osobito ta doza cinizma u njemu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 20:53 (razor1988).
12 godina
Windows 7 - općenito

Skini Winse odavde i aktiviraj svojim kljucem (ovi vec imaju sp)

Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina
razor1988 kaže...
ihush kaže...

-gle, odgovor ne mora biti rješenje. Ljutiš se? OK.. super.

nabrojano je nešto od mogućeg, ostaje ti još samo otkriti/eliminirati uzrok.

npr što znači 'ugasim komp da instalira'?

zašto misliš da neki nevažni update nije preresquites za SP?

zašto nebi bio kvar?

itd. pa sad cinizam ili ne, to su natuknice, bez pravih podataka, testa, eliminacije nema odgovora. Ili postoji neki 'klikni gumb' odgovor?

16 godina
razor1988 kaže...

Gle, 2011. nisam mogel instalirati SP1 zbog jednog ''KB-a'' od 20 kb kojeg mi sistem nije prihvaćal.

Moral sam napraviti kompletni clean install.

A pošto ni sam ne znaš u čemu je problem, nemoj se ljutit na ljude koji ti samo daju savjet.

I uostalom, ako nejde, napravi novi install sa verzijom s integriranim SP-om, uštedit ćeš si živaca i vremena.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 22:14 (kizo2703).
12 godina
Windows 7 - općenito

tko zna sto bi ovo bilo?

nema ga u add/remove programs, preko search bara nista ne nade, a tu pse kao sto se slici vidi click to configure no nista se ne dogada nakon klikanja.

jel bi to bilo najbolje ukloniti i kako to uciniti?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

To je neki adware. Dolazi zajedno sa Conduit toolbarima.

http://malwaretips.com/blogs/search-protect-by-conduit-removal/

1 0 hvala 1
14 godina
razor1988 kaže...

tko zna sto bi ovo bilo?

Imao već sličan slučaj, skeniraj s Malwarebytes antimalware free, nakon toga odradi restart i više se ne bude pojavio.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 20:59 (Valentin17).
12 godina
protjeran
Windows 7 - općenito

razor1988, da nisi možda skidao torrente

0 1 hvala 0
12 godina
Windows 7 - općenito

Nije to do torenta barem ne nuzno to je klasican primjer bolesti zvane: NEXT-NEXT-I AGREE a ne cita se oni između di san stavija -

Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Takvima koji stiskaju next, next, next preporučujem Unchecky.

12 godina
Windows 7 - općenito

ma jesam skidao torente, uvijek provjerene.. a mislim i da nije od next next jel nisam toliki noob pa da to radim, uostalom da sam noob ne bih to niti primjetio a ne bi me vjerojatno smetalo i da jesam.

pomogli su mi savjeti pa sam obrisao to!

hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Ma ne možeš obrisati to, ja brijem da je to virus. To sam i ja imao, negdje nakon što sam skinuo jedan torrent... Torrenti kod mene nikad više...

12 godina
ljesnjaci kaže...

Ma ne možeš obrisati to, ja brijem da je to virus. To sam i ja imao, negdje nakon što sam skinuo jedan torrent... Torrenti kod mene nikad više...

da da u pravu si ne mozes obrisati a to sto meni toga i svega toga uz to vezano vise nema to je iluzija.. izgleda da i ja brijem

12 godina
Windows 7 - općenito

nakon instalacije winsa bilo je slobodno oko 100 gb, no sada nakon 2 tj i nekoliko instaliranih i uninstaliranih programa te igara kasnije ovo se dogodi.. nista nije zaostalo da se nije obrisalo. i kao sto se vidi na 1. slici svi folderi ukupno su "teski" 21 gb no ipak disk pokazuje da ima 138 gb na njemu

zasto se to dogada?? kako to objasnjavate?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 16:02 (razor1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
razor1988 kaže...

nakon instalacije winsa bilo je slobodno oko 100 gb, no sada nakon 2 tj i nekoliko instaliranih i uninstaliranih programa te igara kasnije ovo se dogodi.. nista nije zaostalo da se nije obrisalo

System restore. Radi točke povratka nakon svake instalacije i uninstalacije nekog programa i nakupi se tih restore točaka a s obzirom da koriste određeni postotak diska a kod tebe je to dosta veliko.

Ili pokreni disk cleanup na C pa vidi šta ti može počistiti (mislim da i te restor točke ponudi)

ili idi: svojstva računala - dodatne postavke sustava - zaštita sustava - konfiguriranje za pojedini disk

12 godina
display name ivo kaže...
razor1988 kaže...

nakon instalacije winsa bilo je slobodno oko 100 gb, no sada nakon 2 tj i nekoliko instaliranih i uninstaliranih programa te igara kasnije ovo se dogodi.. nista nije zaostalo da se nije obrisalo

System restore. Radi točke povratka nakon svake instalacije i uninstalacije nekog programa i nakupi se tih restore točaka a s obzirom da koriste određeni postotak diska a kod tebe je to dosta veliko.

Ili pokreni disk cleanup na C pa vidi šta ti može počistiti (mislim da i te restor točke ponudi)

ili idi: svojstva računala - dodatne postavke sustava - zaštita sustava - konfiguriranje za pojedini disk

disk cleanup pocisti 70 ak mb samo, a za ovo drugo ne znam sto bih trebao napraviti pa ako mozes ikako pomoci!?

14 godina
neaktivan
razor1988 kaže...
display name ivo kaže...
razor1988 kaže...

disk cleanup pocisti 70 ak mb samo, a za ovo drugo ne znam sto bih trebao napraviti pa ako mozes ikako pomoci!?

Probaj onda provjeriti sa ccleanerom.

12 godina
Gruber kaže...
razor1988 kaže...
display name ivo kaže...
razor1988 kaže...

pa da dosta tih restore point - ova mi pokaze u ccleaneru! da ih sve pobrisem??

14 godina
neaktivan
razor1988 kaže...
Gruber kaže...
razor1988 kaže...
display name ivo kaže...
razor1988 kaže...

Pobrisi ako nemas problema s kompom i sve ti radi ok, uvijek ce ti sacuvat zadnji restore point, njega ti ne da pobrisati radi sigurnosti.

12 godina
Gruber kaže...
razor1988 kaže...
Gruber kaže...
razor1988 kaže...
display name ivo kaže...
razor1988 kaže...

Pobrisi ako nemas problema s kompom i sve ti radi ok, uvijek ce ti sacuvat zadnji restore point, njega ti ne da pobrisati radi sigurnosti.

super, upalilo je sada mi je ravno 100 gb slobodno

a jel slucajno znas gdje su jos oko 70 gb jer svi oni folderi su 21 gb?

jel to tako jednostavno mora biti??

14 godina
neaktivan

Nažalost, ne bih znao... Prvo bih još jednom provjerio koju veličinu imaju datoteke koje si vec naveo, jer mislim da nisi dovoljno čekao da ti sve zbroji nakon što si stisnuo properties.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice