Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.900
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Windows 7 - općenito

e hvala .)

Suba
13 godina
Windows 7 - općenito

pozdrav, namjeravam se prebacit s 32 na 64 bitnu verziju, radi bolje iskoristivost ram-a. dal mi se formatira samo disk na kojem su windowsi ili i ostali, ili  ostale particije istog diska? jel to kompliciran proces? imam sp1, enterprise edition

LOL EU Nordic and East: InvisoO
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 18:03 (bullyq14).

0 0 hvala 0
16 godina
bullyq14 kaže...

pozdrav, namjeravam se prebacit s 32 na 64 bitnu verziju, radi bolje iskoristivost ram-a. dal mi se formatira samo disk na kojem su windowsi ili i ostali, ili  ostale particije istog diska? jel to kompliciran proces? imam sp1, enterprise edition

Formatiraš samo sistemsku particiju.

I da - Enterprise verzijom ne dobivaš ništa više nego što to imamo mi smrtnici. U mom postu gore imaš linkove za untouched verzije ,skini i instaliraj onu koja ti odgovora (Ultimate ,pretpostavljam).

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
Windows 7 - općenito

vidjeh linkove, radit ce ako skinem ultimate? hvala :)

LOL EU Nordic and East: InvisoO

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 7 - općenito

bullyq14

- Normalno da će radit.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ne znam jel prava tema, imam problem sa slikama, naime vidim samo jednake ikone od windowsa-tj. sliku vidim tek kad ju otvorim, svejedno gdje bila (na ekranu, u nekom folderu...), ako netko zna u čemu je kvaka neka javi, sve je bilo ok i odjednom se to desilo, pregledao mbamom, avg pro 2013, folders options vratio na default, koristim win7 64, hvala unaprijed...

edit: jedino je supruga preko usb-a sa moba neke slike i videa prebacivala-da nije nešto od moba povuklo??

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 22:16 (bobsi).
14 godina
bobsi kaže...

ne znam jel prava tema, imam problem sa slikama, naime vidim samo jednake ikone od windowsa-tj. sliku vidim tek kad ju otvorim, svejedno gdje bila (na ekranu, u nekom folderu...), ako netko zna u čemu je kvaka neka javi, sve je bilo ok i odjednom se to desilo, pregledao mbamom, avg pro 2013, folders options vratio na default, koristim win7 64, hvala unaprijed...

edit: jedino je supruga preko usb-a sa moba neke slike i videa prebacivala-da nije nešto od moba povuklo??

Idi ovim postupkom http://windows.microsoft.com/en-us/windows/show-hide-file-name-extensions#show-hide-file-name-extensions=windows-7

I onda stisni na display file icon on thumbnails, ili tako nesto imas...

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
bobsi kaže...

Idi ovim postupkom http://windows.microsoft.com/en-us/windows/show-hide-file-name-extensions#show-hide-file-name-extensions=windows-7

I onda stisni na display file icon on thumbnails, ili tako nesto imas...

rješen problem, thnx..

12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

jedno pitanje, kupio sam laptop u intersparu (toshiba) bez windowsa!. Instalio sam "jogurt" verziju sa interneta.(windows 7 ultimate).i sad mi se javlja nekakav problem da mi se ekran zacrni (kao smanji svjetlost) (preko skype on mene vide al meni je sve crno) i sad sam zvao interspar rekli su mi da odnesem u servis,al me muci..dali mi garancija vrijedi ako je "jogurt" windows na njemu? par ljudi sam pito al misljenja su podjeljena. Hvala

ako neko mozda zna kako da rijesim problem crnog monitora,jos bolje.{#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ibro16 kaže...

jedno pitanje, kupio sam laptop u intersparu (toshiba) bez windowsa!. Instalio sam "jogurt" verziju sa interneta.(windows 7 ultimate).i sad mi se javlja nekakav problem da mi se ekran zacrni (kao smanji svjetlost) (preko skype on mene vide al meni je sve crno) i sad sam zvao interspar rekli su mi da odnesem u servis,al me muci..dali mi garancija vrijedi ako je "jogurt" windows na njemu? par ljudi sam pito al misljenja su podjeljena. Hvala

ako neko mozda zna kako da rijesim problem crnog monitora,jos bolje.{#}

Koliko ja znam neces imati nikakvih problemama. I ja sam nosio laptop pa su mi ga vratili popravljenog, a imao gusarsku verziju ;)

15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Je li se nekome možda događa ovakva situacija? Gledam film, ne radim ništa, odjednom čujem onaj zvuk, kao kada otvarate datoteku, i to čujem jednom, dva puta dnevno. Primjetio sam da to čujem isključivo ako mi je utorrent uključen, no jučer sam ga bio isključio, ali se to i dalje znalo čuti dok sam gledao film. A obično mi se to događa i kada surfam po netu. 

Zna netko do čega je to?
Sumnjam na spywere.  

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Takodjer imam isti zvuk (friški winsi 2 tjedna)

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Može li me netko uputit na sajt gdje je objašnjeno kako preko registry-a promjeniti action od sleep button-a? Hoću promjeniti sa sleep na shut down (zbog TV tunera i daljinskog), jer kada na daljinskom stisnem gašenje, komp se prebaci u sleep, a znam da ima fora preko registry-a da se to okrene na shut down. Imao sam tako podešeno na prošloj instalaciji win7, a kada sam to onda radio (prije 3 godine), nisam si napravio bookmark tog sajta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 14:41 (DarioGTI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DarioGTI kaže...

Može li me netko uputit na sajt gdje je objašnjeno kako preko registry-a promjeniti action od power button-a? Hoću promjeniti sa sleep na shut down (zbog TV tunera i daljinskog), jer kada na daljinskom stisnem gašenje, komp se prebaci u sleep, a znam da ima fora preko registry-a da se to okrene na shut down. Imao sam tako podešeno na prošloj instalaciji win7, a kada sam to onda radio (prije 3 godine), nisam si napravio bookmark tog sajta.

Ne treba ti kopanje po registry-u...

Ajd, pretpostaviću da su ti windowsi na engleskom...

Otvori Control Panel pa u tražilici gore desno ukucaj "power buttons" i otvori si "Change what the power buttons do" i tu možeš podesiti šta hoćeš za Power, Sleep, zatvaranje poklopca ako je prijenosno računalo u pitanji... Svakoj akciji možeš dodijeliti Do nothing, Sleep, Hibernate ili Shut down po volji. Čak opet za prijenosnike možeš posebno dodijeliti ponašanje kada je spojen na struju ili radi na baterije.

16 godina
neaktivan

Lapsus sa moje strane, trebam promjeniti akciju "sleep button-a", a ne "power button-a", tu windowsi nude samo "sleep" i "do nothing", e upravu tu se preko registry-a napravi tweak, i onda windowsi ponude i opciju shutdown.

Svakako hvala na odgovoru. Moram tražit dalje, a na googlu mi konstantno prikazuje samo kako kod Start buttona promjeniti shutdown u sleep i slično, ovo što sam ja bio našao prije 3 godine je valjda bio jedinstven slučaj.

PS- nije prijenosnik.

16 godina
neaktivan

Riješio sam ovo! {#}

Nakon poprilično puno Googlanja, naišao sam na rješenje moga problema.

U prilogu je fotka kao dokaz da je sleep button dobio akciju "shutdown".

Eh sada, imam novu situaciju {#}

Kako da preko registry-a podesim da mi se svi USB uređaji ugase  nakon shutdown-a? LEDica na mišu ostane svjetliti, i to užasno smeta noću, strašno koliko je jako svjetlo.{#} Da napomenem, u BIOSu nemam opciju za gašenje napona dok je računalo ugašeno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 17:57 (DarioGTI).
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav, zanima me ima li gdje u Hrvatskoj za kupiti Win 7 family pack? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gnjavator kaže...
DarioGTI kaže...

Može li me netko uputit na sajt gdje je objašnjeno kako preko registry-a promjeniti action od power button-a? Hoću promjeniti sa sleep na shut down (zbog TV tunera i daljinskog), jer kada na daljinskom stisnem gašenje, komp se prebaci u sleep, a znam da ima fora preko registry-a da se to okrene na shut down. Imao sam tako podešeno na prošloj instalaciji win7, a kada sam to onda radio (prije 3 godine), nisam si napravio bookmark tog sajta.

Ne treba ti kopanje po registry-u...

Ajd, pretpostaviću da su ti windowsi na engleskom...

Otvori Control Panel pa u tražilici gore desno ukucaj "power buttons" i otvori si "Change what the power buttons do" i tu možeš podesiti šta hoćeš za Power, Sleep, zatvaranje poklopca ako je prijenosno računalo u pitanji... Svakoj akciji možeš dodijeliti Do nothing, Sleep, Hibernate ili Shut down po volji. Čak opet za prijenosnike možeš posebno dodijeliti ponašanje kada je spojen na struju ili radi na baterije.

ovak imam slican problem. Ja sam podesio da mi je laptop zatvoren ali na monitoru il tvu radi znaci stavio sam do nothing ali ima jedna zanimljiva stvar kada upalim neku igricu b4 ili f1 2013 grafika je losija kada je laptip zatvoren a kada ga otvorim je malo bolja?????? Stvarno jako cudna stvar totalno.

13 godina

Ja imam gadan problem :D

Dakle danas sam instalirao Win 8.1 x64 verziju kao Dual Boot sa win 7. Oboje radi super,dakle win 8 posebno i sve sam inbstalirao tamo što me zanimalo,i tako ja probam nazad na win 7. sve se boota,sve radi ko i prije bez greške ...,ali dolje u desnom kutu mi odjednom piše da mi Win 7 7601 nije genuine. Uvjeren sam da je to zbog dual boota,jer dotada je sve radilo kak treba. Sad nakon toga je not genuine. što mi je činiti?

14 godina
Rocinante2112 kaže...

Dakle danas sam instalirao Win 8.1 x64 verziju kao Dual Boot sa win 7. Oboje radi super,dakle win 8 posebno i sve sam inbstalirao tamo što me zanimalo,i tako ja probam nazad na win 7. sve se boota,sve radi ko i prije bez greške ...,ali dolje u desnom kutu mi odjednom piše da mi Win 7 7601 nije genuine. Uvjeren sam da je to zbog dual boota,jer dotada je sve radilo kak treba. Sad nakon toga je not genuine. što mi je činiti?

Nije ti aktiviran Windows.

13 godina
dinos3 kaže...
Rocinante2112 kaže...

Nije ti aktiviran Windows.

ma daj?

nvm,od foruma uglavnom nikakve pomoći

rijesio sam sam problem

16 godina
Rocinante2112 kaže...

ma daj?

nvm,od foruma uglavnom nikakve pomoći

rijesio sam sam problem

Ma daj ,nemoj reć?! A kaj si mislil ,da će ti netko dat link za Windows loader? {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

kako se rijesit ove reklame i sto je to?il je to do bug-a?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 16:43 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

AdBlock. Od kada sam to instalirao, više ne moram gledati takve gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 17:04 (DarioGTI).
14 godina
=xfact= kaže...

kako se rijesit ove reklame i sto je to?il je to do bug-a?

To su ti reklame na Bug-u. Kao i na svim drugim stranicama. To je normalno, ako hoces to obrisati skini ovo (samo za Chrome).

13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

zanima me dal bi ja mogel instalirati win7 s mojom konfom?

i ako bi moze link za download i dal je bolja 32bitna ili 64bitna verzija?

slika info systema http://prntscr.com/2clizd

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 15:48 (jaxx55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - općenito

mogao bi ali sumnjam da ce radit "punom parom".

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Moze li mi neko pomoci nemogu promijenit desktop backround na windows-u nikako,nedavno sam isao na gpedit.msc i tamo namjestio da mi se nemoze mijenjati a sad kad stavim da se moze mijenjati ona nece vec se samo zakljuca i jos uz to nerade gadgeti!

Koloba
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Windows aktiviran?

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

moze mi samo neko dati link za skinuti win7...videl sam ver par put da je bilo al vise nemrem najti

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice