Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.826
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
8 godina
Re: Windows 10 - problemi
Boixus Nois PS kaže...

Windows 10

A taj UEfi mi izbacuje ni nez sto je

Jesi li downloadao ispravni iso za instalaciju windowsa i jesi li mu provjerio digitalni otisak?

Jesi li ispravnim načinom napravio bootabilni medij za instalaciju windowsa ?

Jesi li podesio sve u uefiu kako treba prije instalacije ?

Jesi li pripremio hdd ( gpt za win10 ,...) za instalaciju ?

Ako ti je sve to nepoznanica, možeš si napraviti više štete nego koristi...

16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Evo ovako...Znači imam komp koji je novi i koji je sastavljen...E sad nemam dvd i pržilicu pa sam krenio instalirati windowse sa USB-a...

Sad me zanima zasto neće kada izaberem u biosu da se boota sa USB-a...Vrati me na crni ekran gdje mogu samo klikati enter a on prikazuje istu obavijest...

msi A320 vd pro RX 560 8Gb ddr4 Ryzen 3...

Dobro. A mozes li napisati koju obavijest izbaci. Kada je vec ista... Pretpostavljam (ali pretpostavka je majka svih za*eba) o cemu se radi i nema nikake veze sa win 10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 12:02 (Mrgud Veliki).
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Nisam napravio dobro iso za USb i to je prva greska koju sam ispravio...poredao sam da mi prvk uefi usb pa onda usb budu boot uredaji...

A dalje neznam jedini sam ukljucio windows 10  whql u biosu...

Evo sto mi je izbacivalo.

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

There is no GOP graphic output protocol suport detected in this card.

windows 8.1-10 feuture in bios settings will be changed to disabled.

press f1 to run setup

press f2 to load deafault values and continue

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

There is no GOP graphic output protocol suport detected in this card.

windows 8.1-10 feuture in bios settings will be changed to disabled.

press f1 to run setup

press f2 to load deafault values and continue

Ipak je pretpostavka majka svih z.....

Mislio sam da je nesto drugo. Znaci GOP... Ufff... Mislio sam da rx 560 ne bi trebao imati problema sa time. To je jedan od problema gdje se sve zasniva na pokusaju/pogreskama.

Imas nesto tu pa procitaj (ovo je laksi/brzi dio, ako ce pomoci buduci da sada nemam vremena pisati) : https://linustechtips.com/main/topic/302331-doing-a-full-uefi-mode-install-on-windows-88110/

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 13:03 (Mrgud Veliki).
11 godina
protjeran

Dosao sam do instalacije windowsa ali mi nece da ociza hard disk...

16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Ako ne ocitava u windowsima onda disk managament.

Ako za vrijeme instalacije prestekavaj disk po sata portovima.

16 godina
Boixus Nois PS kaže...

uvjeti:

- ispravan HW (i SW ali tek kasnije)

- pravi install-boot medij, napravljen mctoolom i sl.

- podesi BIOS. (ovisi o željama, potrebama, kompatibilnosti.. uefi-legay, gpt-mbr, sec.boot itd.)

ako nešto od tog nije jasno, ne možeš dalje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Mislim da cu dati to nekom da napravi...ili cu probat posudit hdd da vidim jel radi...

Treci lorak mi nije jasan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boixus Nois PS kaže...

..

Treci lorak mi nije jasan

naravno, očekivano.. i zato može pomoći forum, teme ili google.. problem je što to moraš znati prije ili reset na defaulte i nadati se da će proći.

kad kažem podesi bios, to se odnosi na sve što tamo možeš podesiti, svaka opcija ima razloge. (ne overclock i sl, nego boot, modovi rada kontrolera-diska, uefi.)

npr ako ne znaš što je uefi, google zna, ali tad ćeš trebati tjedan dana za nastavak :)

uefi je skup novih opcija biosa, kompatibilnost, staro ne znači loše, sporije i sl. jednako je samo što MS i proizvođači godinama forisuraju uefi-gpt-secboot.. dok ti možeš birati ili ovisno što se želi napraviti npr multiboot ili koji OS.. jer to je prvi korak, kasnije ne možeš baš sve mijenjati osim od nule, brisanje.. i tad si opet na istom mjestu kao sad.

-ispravno kreiran boot medij podržava oba boot moda, stari-legacy za MBR i novi uefi za GPT particijsku shemu. + ostale opcije koje su s time povezane. Sve ti piše u manualu od MBO + RTFM i svaki termin koji nije jasan google zna.

-kad imaš pravi medij, možeš birati, možeš podesiti npr gpt ili mbr, bootorder je nevažan (kao što možeš vidjeti, nije to problem), zapravo, preporučam ne dirati, ostaviti hdd-ssd kao primarni, koristiti QBM-CSM (kako se u kojem BIOSu to nazove, boot-meni).. neka Ftipka npr F-11-9.. i iz tog menija odabereš boot medij. Razlika, tad nema automatike, nego vidiš oba disk-boot moda, gpt-mbr ili uefi-legacy.. ovisi kako je koji meni napravljen. Tek tad znaš, tek tad ima smisla nešto podešavati ili znaš da je medij pogrešno napravljen ili pogrešno podešen bios..

-to sa samom instalacijom nema veze jer sve ostalo je identično neovisno o OSu-verziji i sl.

-npr novi hw-chipset možda neće biti prepoznat, važno je samo disk kontroler, trebaš driver na usbu. S najnovijom win1709 bi to trebalo biti zanemarivo.

-problem može biti sam medij, usb2-ili-3, ili usb port-kontroler (razne boje su s razlogom, bijeli, plavi, žuti, crveni.. sve je to usb, ali ne ponaša se svaki kontroler jednako), zbog kompatibilnosti, ako ne boota i sl.. tad se preporuča korištenje 2.0 porta koji ugl radi. USB mora biti nativni, podržan u BIOSu-mbo, ne dodatni kontroler-kartica jer nije bootabilan.

kad to radi, kad je sve podešeno, kompatibilno dalje je nextanje (čitaj ponuđene opcije, preporuka, većinu/sve stvari možeš odbiti-isključiti, smeće i sl. čišći OS, odnosno trebaš li npr cortanu ili ne..) ali to je već druga tema od koje si još daleko :)) ... samo i za to trebaš biti spreman, znati. Tad je OS instaliran za 15-30 minuta. Možda kad uspiješ, ponovo, 'bolje'.. jer kad kreneš s korištenjem postaje 'teže' (podaci, postavke..).

što je gpt? nova particijska tablica-shema, boot, ograničenja. npr stari MBR je ograničen, do 2TB za boot medij ako ti je disk preko 2TB tad ti je gpt potreban-koristan, ako je do 2TB možeš birati gpt-mbr, oba su jednaka za kvalitetu-brzinu i sl. Drugo ograničenje je standard, gpt dozvoljava neograničen broj particija, sve su jednake, mbr je ograničen na 4 primarne od koje jedna može biti extended i u njoj mogu biti ostale particije ali te nisu bootabilne, nije ni potrebno, tako da nije neko ograničenje, nije bitno, ali ako želiš multiboot (druge oseve) tad može biti bitno. Da je samo to pitanje, bilo bi lako, gpt bi bio očigledan izbor, ali tad gubiš kompatibilnost sa svim starim alatima-boot.. (legacy ne radi na gpt-uefi) a to može biti važno kad npr spašavaš podatke. Većini nije važno (meni je).

+ naravno, gpt mora biti za x86-64 (64bitni OS), ahci, .. nekoliko stvari je povezano-uključeno kao dio gpt standarda. Pošto sad svi korsite x64bit, .. ali ako trebaš x32bit, tad ne može gpt.

+ako promjeniš ili resetiraš bios opcije npr iz legacy u uefi-gpt, tad se defaultno uključe-izmjene i npr sec.boot, fastboot.. a to je problem, isključi. Odnosno, ako znaš što radiš i zašto, tad znaš..

.. zato, bios mora biti odgovarajuće podešen, može default, ali ne može pogrešno-nekompatibilno, jer tad ne radi, nešto.. medij, install, .. to je kompatibilnost-preduvjet. Da bi podesio, moraš znati te osnovne pojmove i postaviti sve na jedan odabran standard, tad radi.

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Eo, pustil sam i ja taj upgrade i sve je OK....

Nešto sitno mi je vratio na staro (strelice na šorkatima ) a ostalo sve radi dobro....

Samo da se javim...

Aj živjeli...

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 15:34 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

Nisam napravio dobro iso za USb i to je prva greska koju sam ispravio...poredao sam da mi prvk uefi usb pa onda usb budu boot uredaji...

A dalje neznam jedini sam ukljucio windows 10  whql u biosu...

Evo sto mi je izbacivalo.

Probaj iskljuciti taj WHQL u biosu pa javi ako.radi.

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

evo ovako

Instalirao uspjesno windowse i sve je bilo ok osim sto mi je nekad dok sam podesavao wifi zatreperio ekran...Mislio sam zbog drivera reko idem ih odma skinit...Izgasim komp

Skinem drivere preko laptopa...Nakon toga ubacim drivere sa usba u komp i odjednom neće dalje od slike msi-a to jest ondje kad treba klikniti f11 da se ude u bios...

Iza toga izvadim beteriju i neće uopće da se upali ali nekako to rješim i opet ne početnom problemu.

Preporučili mi ljudi da updateam bios...Skinem sa msi-a update najnoviji ubacim na USB i ekstraktirao sam ga i vidim da u mapi imaju 2 filea...

Udem u bios flash bios sljedim korake...Ali kada treba izabrati file sa USB-a jednostavno nema ga...Ima foldera ali je prazan...

I ne mogu dalje...

Ryzen 3 1200 msi a320 xfx rx560 i 8Gb ddr4...Napajanje je hexa fortron 400w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Drugi stick i drugi port. Po mogućnosti manji stick.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

evo ovako

Instalirao uspjesno windowse i sve je bilo ok osim sto mi je nekad dok sam podesavao wifi zatreperio ekran...Mislio sam zbog drivera reko idem ih odma skinit...Izgasim komp

Skinem drivere preko laptopa...Nakon toga ubacim drivere sa usba u komp i odjednom neće dalje od slike msi-a to jest ondje kad treba klikniti f11 da se ude u bios...

Iza toga izvadim beteriju i neće uopće da se upali ali nekako to rješim i opet ne početnom problemu.

Preporučili mi ljudi da updateam bios...Skinem sa msi-a update najnoviji ubacim na USB i ekstraktirao sam ga i vidim da u mapi imaju 2 filea...

Udem u bios flash bios sljedim korake...Ali kada treba izabrati file sa USB-a jednostavno nema ga...Ima foldera ali je prazan...

I ne mogu dalje...

Ryzen 3 1200 msi a320 xfx rx560 i 8Gb ddr4...Napajanje je hexa fortron 400w.

Iz tvojih postova da se zakljuciti da nisi bas na ti sa tematikom pa ti prijateljski preporucujem da to das nekome ko se kuzi u tematiku.... NHF....

11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Nemam puno opcija...

Neznsm puno istina ali ne mogu dugo cekati....

Probao sam drugi port vidit cu sta je sa usb-om drugim.

Kad sam instalirao windowse nisan u biosu nista dirao osim

rasporeda bootanja...Neznam jesam li stavio uefi ili samo usb...ima li to kakve veze

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Nemam puno opcija...

Neznsm puno istina ali ne mogu dugo cekati....

Probao sam drugi port vidit cu sta je sa usb-om drugim.

Kad sam instalirao windowse nisan u biosu nista dirao osim

rasporeda bootanja...Neznam jesam li stavio uefi ili samo usb...ima li to kakve veze

Buduci da prepoznaje i stick i folder, onda jedino sto bi mogao je manji stick.

No, ja cisto sumnjam da ce tu BIOS ista popraviti. Tebi je sve ruklo u windowsima. Sada je pitanje zasto... Ako je hardverski problem, onda ce se opet dogoditi. MBO ? HDD ?

Da sama maticna/BIOS ima takvu 'fatalnu' gresku mislim da bi google vristao o problemima sa tim maticnim plocama.

11 godina
protjeran

Nista...idem reinstall windowsa pa cemo vidit.

16 godina
Boixus Nois PS kaže...

Nista...idem reinstall windowsa pa cemo vidit.

-ako sve napraviš jednako, formula, jednak rezultat.

-podesi bios, ispravan HW+SW, driveri i postavke, tad radi, bilo što od toga i imaš problem.

-moguće da je problem bios, jer kad je nešto novo postoje i problemi.. ali, pošto si već instalirao win, vjerojatno nije, možda čak ne postoji noviji bios od onog u biosu.. ako posotji, kad ga skidaš imaš u pravilu i opis-changelog/izmnene-fixeve na što se odnosi, možda je problem opisan i tad znaš da je to možda fix.. bez takovg razloga, bez iskustva, radije samo clean install wina bez flashanja..

11 godina
protjeran

Kada sam instalirao windowse samo sam klikao next...

Sad cu u advanced settings ici.

A bios neznam podesiti tako da ss necu petljati sa tim.

Drivere ni ne mogu instalirati prije nego sto windowse 

nerjesim...

16 godina

.. da, ponovi install, poželjno umjesto next, odabrati advanced, odabrati sve (tj isključiti sve što se nudi, jer je nepotrebno-višak-smeće.. i opcija je inače da je nužno ne bi bila opcija). Drugi razlog, sad imaš neki os.. i moraš obrisati postojeći, najčišće, obriši sve-particije.. i ponovi 'od nule'..

-radilo bi i 'sve next', ali, tad imaš npr razne online stvari i cortanu koji mogu ubiti sys .. pa do situacije da si samo trebao ostaviti PC neko vrijeme (nedefinirano) dok sve obavi, npr update, povlačenje drivera, aktivaciju, defrag, sto sitnica koje sys mora obaviti. (zato je bolje sve što se može isključiti, kasnije se može dodati, lakši početak ili obrnuta logika).

+pretpostavka da su defaultne BIOS postavke OK.. resetiraj ili učitaj defaulte&save.. za svaki slučaj, prije installa.

+važno je samo znati koja je F-tipka za QBM/bootmeni kod paljenja.. npr F-8-9-.. dalje znaš.

+ možeš i bez interneta, odspojena mreža, možda će biti brže. Prvih par paljenja, dok vidiš da radi, osnovna podešavanja.. kad spojiš mrežu, vidjet ćeš kako počnu razne stvari-automatika.. npr update/driveri.. može potrajati. + npr isključiti onedrive (systray).

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 12:51 (ihush).
11 godina
protjeran

Obrisao sam obe particije koje sam imao...

Probat cu ponovo...

Nisam u biosu prckao ali cu save svakako

9 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Kada sam instalirao windowse samo sam klikao next...

Sad cu u advanced settings ici.

A bios neznam podesiti tako da ss necu petljati sa tim.

Drivere ni ne mogu instalirati prije nego sto windowse 

nerjesim...

Nekako sumnjam da ces ista napraviti....

8 godina
neaktivan
Pozdrav, imam windows 10 i nedavno mi se počelo događati da kada pokrenem setup, automatski se zagasi nakon 5 sekundi. To mi radi na svakom (utorent, bandicam, camtasia...). Moze li mi netko pomoci? Dino Dragić
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

Na dva kompa sam updateao Win10 sa Fall Creatorom, sve je prošlo OK, ali me jedna stvar užano živcira.
Naime, na oba kompjutera nakon boota tj. logiranja, otvori se prozor WinDefendera sa porukom "Your device is being protected"?!
Nisam nigdje u postavkama našao kako se to ugasi, a ni Google mi baš nije bio od pomoći. Ima netko savjet?
Unaprijed zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 19:23 (Luciano).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Na 3 kompa nisam vidio to...

8 godina
protjeran
Luciano kaže...

Pozdrav,

Na dva kompa sam updateao Win10 sa Fall Creatorom, sve je prošlo OK, ali me jedna stvar užano živcira.
Naime, na oba kompjutera nakon boota tj. logiranja, otvori se prozor WinDefendera sa porukom "Your device is being protected"?!
Nisam nigdje u postavkama našao kako se to ugasi, a ni Google mi baš nije bio od pomoći. Ima netko savjet?
Unaprijed zahvaljujem!

provaj skinit winaero tool i u njemu nadji za podesiti tajminge nonresponsive programa, pa poveceaj cifru, mozda pomogne...

15 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

provaj skinit winaero tool i u njemu nadji za podesiti tajminge nonresponsive programa, pa poveceaj cifru, mozda pomogne...

Nije pomoglo, jer nije u pitanju aplikacija koja padne u not responding. Jednostavno me odluči dočekati sa ovim prozorom :-)

Torent kaže...

Na 3 kompa nisam vidio to...

Ma skroz glupo, dvije potpuno različite konfiguracije, updateane sa 10 dana razlike... nema nikakvih dodirnih točaka.
Isto tako, na tri kompa mi je prije par mjeseci na lock screenu prestao raditi "Windows Spotlight". Nakon updatea,
na laptopu radi, na dva desktopa i dalje pokazuje statičnu sliku od Windowsa?! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 20:52 (Luciano).
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

da nisi slucajno negdi blokira izvrsavanje library fajlova, .dll extenzija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-obavi quick scan..

-poruka je normalna.. tj nema nikakvog upitnika na kraju, to je noramalan status (osim što možda negdje vrti-ponavlja proceduru, onedrive, sync, defrag... itd.) npr kao kad prvi put pokreneš iexplorer s reklamom..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice