Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.230
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
Windows 10 - općenito

il za duplo manje na bilo kojoj od ovih stranica.,..osobno uzeo sa gamer outleta, zasad radi ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ima i na Aliexpressu za šaku dolara. 

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

da isto ko šta je na ebay, nema smisla davat 8-10€ kad ima i za 2-3-4,a sve je to isto, još mi nijedan u ove 3 godine koliko ih ljudima aktiviran nije krepao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Dali je nekima od vas sa zadnjim ažuriranjima, došla i ovaj natpis /crveni/

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - općenito
Gale92 kaže...

Ja taj natpis imam cijelo vrijeme jer nadogradnje instaliram ručno.

U tražilicu upiši sljedeće: gpedit.msc

Pogledaj na slici kako imaš podešeno ovo što je zaokruženo.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
16 godina
Gale92 kaže...

-opcija za vrijeme installa win10.. tj izbor (bezvezan, ne navode što-zašto.. ili posljedice i sl.) je za kućnog ili poslovno (institucije-firme koje imaju admina, wsus itd.) tj razlika što tad ako to admin tako podesi može biti ovisno o domeni, updateima, ograničenju korisnika ili škole-karnet i sl. pravila-ograničenja.

-naravno, logično, ako je računalo firme-institucije, da će tad o tome brinuti ta firna-admin tj tad juzer može biti ograničen što (ne)smije, kao gpo.. a to je stvar firme dok običan juzer nikad ne bi trebao vidjeti tu poruku (no ti nisi običan juzuer.. kao ni andy itd..) tj to ovisi o onom tko je instalirao-aktivirao win, o licenci-keyu, izvoru tj za pretpostaviti da oni kojima se ta poruka pojavi imaju takvo računalo (os-win) od firme-institucije ili da je onaj tko je instalirao win promašio u izboru tj 'refleks' nasljeđa jer se slična poruka pojavljivala za win7-mrežu, tj work-home mreža a time i defaultni share (npr dokumenti-print ili multimedija-video..) kao defaultna razlika inače iste winver istog installera pa i to koje ikone će se pojaviti kao instalirano npr candy na home ili na ent netspeedtest..

-problem može biti kod oema kupljeno iz biz klase koju bi recimo tržišno kupovale firme, ne mali-kućni juzer, no tamo to ne bi trebalo uopće biti tj predinstaliran os (jer firme-kompanije ili institucije imaju svoje licence, admine itd.. tj to se odnosi na recimo naše-male firme koje ms ne doživljava kao 'prave' tj trgovci prodaju svašta po svim kanalima kao oem-retali i sl. mada bi u klasičnoj maloprodaji isključivo roba (ambalaža) morala biti za retail seriju, ne oem i sl... 

-problema zapravo nema, tj ako nisi s admin pravima tad pitaš admina, ako jesi tad je poruka samo glupo-pogrešna (besmislena) .. i nikom ništa :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Imam isti problem, nema što nisam sve probao ali rješenja nema nikakvoga, krene mi istalacija tog update i onda se PC samo smrzne i mora na restart, sad sam ugasio ažuriranja da nemam tih problema. 

16 godina
MEDO11 kaže...

il za duplo manje na bilo kojoj od ovih stranica.,..osobno uzeo sa gamer outleta, zasad radi ok.

mzopg kaže...

Ima i na Aliexpressu za šaku dolara. 

MEDO11 kaže...

da isto ko šta je na ebay, nema smisla davat 8-10€ kad ima i za 2-3-4,a sve je to isto, još mi nijedan u ove 3 godine koliko ih ljudima aktiviran nije krepao.

Ne trebam se zamarati oko toga je li ključ OEM ili Retail CD key?

Postoji li neka razlika za kućni/privatni PC/laptop?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Ne trebaš. Microsoft je toliko otpustio što se tiče aktivacije da se i piratske verzije Windowsa 7 pretvaraju u original Windows 10.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2021 14:57 (Marko :D).
13 godina
Windows 10 - općenito

Znam da je update za Win10 (20H2) izašao prije 2 mjeseca, ali mene je to nekako malo frka instalirat. Imam novi komp, sa Win10 verzijom 2004. Ako se ne varam to je 20H1. Da li je netko ima kakvih problema kod tog ažuriranja. Što se sa time gubi, a što dobiva. Da li će mi se kod toga izgubit favoriti kod Edge preglednika?

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2021 17:31 (Cobra33).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napravi backup i instaliraj. Kod mene je instalacija prošla bez ikakvih problema, čak i relativno brzo. Ionako ćeš kad tad morat ažurirat Windowse, pa je možda najbolje da to napraviš sada kad imaš vremena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2021 17:35 (Marko :D).
13 godina
Windows 10 - općenito

Je, prošlo je bez problema.

Ma bilo me frka, jer sam čitao da baš kod nekih i nije prošlo dobro. 

0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Napravi backup i instaliraj. Kod mene je instalacija prošla bez ikakvih problema, čak i relativno brzo. Ionako ćeš kad tad morat ažurirat Windowse, pa je možda najbolje da to napraviš sada kad imaš vremena.

-upgrade automatika radi backup, sve se može rollbackati ako je potrebno, tj nepotrebno. :)

-install-upgrade u 99,9% prolazi bez problema..

-da.. bolje kad korisnik želi, nego kad mora (ako tad nešto želi raditi..), tj korisnik koji održava računalo upravo tako treba raditi.. ili pustiti automatiku (no tad nije za ovu temu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Marko :D kaže...

-upgrade automatika radi backup, sve se može rollbackati ako je potrebno, tj nepotrebno. :)

-install-upgrade u 99,9% prolazi bez problema..

-da.. bolje kad korisnik želi, nego kad mora (ako tad nešto želi raditi..), tj korisnik koji održava računalo upravo tako treba raditi.. ili pustiti automatiku (no tad nije za ovu temu).

Meni na jednom kompu nikako ne prolazi, digne dowload, krene reboot računala, dosta dugo ga instalira i onda u jednom trenu krene uklanjanje instaliranog i vraćanje na prethodnu verziju. Sva druga računala bez problema nadograđena na 20H2, ali ovo nikako. Probao već tri puta, svaki put to traje dosta dugo i ništa. Retardirano je da svaki put nanovo downloada, pa priprema, pa instalira i onda tek na kraju skuži da mu nešto ne odgovara i vrati na prethodnu verziju što opet traje... Da nije moguće odmah u startu provjeriti je li sve kompatibilno i spremno za nadogradnju.  Da ne govorim da je već tri puta nepotrebno downloadao istu nadogradnju, debilana.

17 godina
...sta ne skines .iso koji samo mountas, pokrenes Setup i ides na upgrade?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
...sta ne skines .iso koji samo mountas, pokrenes Setup i ides na upgrade?

Neda mi se za sada riskirati sa radnim računalom, a i s vremenom sam na knap pa mi je lakše kliknuti update i install now, onako ako se totalno s*ebu windowsi izgubiti ću pola dana dok sve sredim, ponovno podesim i instaliram sve što treba. To mi je nekako zadnja opcija, u biti zadnja opcija je format i sve nanovo. 

16 godina
Windows 10 - općenito

Imaš problem s nekim komadom hardvera, tj s njihovim driverima. Počupaj sve, ostavi miša i tipkovnicu i kako kolega kaže skini .iso i pokušaj instalaciju!

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Takvi i slični njima, brzo bi prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Imaš problem s nekim komadom hardvera, tj s njihovim driverima. Počupaj sve, ostavi miša i tipkovnicu i kako kolega kaže skini .iso i pokušaj instalaciju!

nemam što počupati, Dell XPS AiO. 

16 godina
mzopg kaže...
BlackMoon kaže...

Dakle, laptop je u pitanju. Onda vrlo jednostavno, format C i čista instalacija.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Takvi i slični njima, brzo bi prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
12 godina
mzopg kaže...
BlackMoon kaže...

Mom starom XPS-u je trebalo samo bios nadogradit i onda je dobro prošla nadogradnja

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Dakle, laptop je u pitanju. Onda vrlo jednostavno, format C i čista instalacija.

Nije laptop, ovo čudo je u pitanju:

https://www.pcmag.com/reviews/dell-xps-27-7760

Bojim se i ja da će format c, ali trenutno to nije opcija, čeka se godišnji. 

nicky.sl kaže...

Mom starom XPS-u je trebalo samo bios nadogradit i onda je dobro prošla nadogradnja

Dobra ideja, nisam to još provjerio, mada mi obično javi kad ima nekakav bios update, ali provjerim ručno. 

17 godina
Windows 10 - općenito

...najvjerojatnije na jesen (2021), nova animacija otvaranja prozora (Linux copy)...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...

Ja taj natpis imam cijelo vrijeme jer nadogradnje instaliram ručno.

U tražilicu upiši sljedeće: gpedit.msc

Pogledaj na slici kako imaš podešeno ovo što je zaokruženo.

bilo je na "not configure", sad sam stavio kao i na tvojoj slici.....

17 godina
BlackMoon kaže...

ne mora uopće biti do hardvera... Meni je od 1803 do danas za svaki upgrade koji nije prošao bio kriv neki user profil koji je imao nešto smrdano... Uglavnom, na računalima "u kontakt centru" koja su pravila probleme a koja imaju "potrošne profile" pošto korisnici sve dokumente drže "na share-u" da im nije problem promjeniti računalo sam samo da delprof programom pobrisao sve profile osim mog i protjerao upgrade i vidi vraga radi... na drugim, sačuvam profil "sa strane" sa ForenSit TransWizom, pobrišem ga, napravim upgrade i vratim profil :)

Jedini gdje mi nije prošao upgrade je bio komp gdje je disk imao bad sector usred filesystem tablica koji se nije pokazao dok nisu windowsi počeli upgrade pa pregledavali neke opskurne fajlove koje niko nije trebao cijelo vrijeme... :)

16 godina
Windows 10 - općenito

Ajmo anketa (ali glasjate samo ako ste ozbiljni). Dakle riječ je da otvorim novu temu pod nazivom Windows Insider Program, jer ja sam u istom od beta verzije Winowsa 7, skočio na Developer Preview verziju Windowsa i do dana današnjeg sa de facto na beta verziji Windowsa.

I da kažem, iz 7-ce je iščupan SSD (AMD/ATI) konfiguracija ubačena u jednu grafičku radnu stanicum do ove pod Moj PC. Windowsi pokupe sami drivere.

U ranoj verziji Developer Previewa (tada se nije znalo da će se zvati Windows 8 nego se više nagađalo da će sledeći WIndowsi biti (?!?!) 128-bitni imao sam nekih problema. Slatkih problema koje informatičari serviseri vole da rješavaju.

Ali ovi sada Insider Windowsi [Build 21301] i prošlih godina mi nikakve probleme ne prave. Kompletni alati za računalne mreže, Adobeopvi Alati, Office 365, oreko 5 igraćih launčera, ono što možeta da zamislite radi ne kao švicarski sat - nego kao ruska doksa.

Trenutno što sam primjetio da mi se sviđa jesu Neaktivni tabovi u Edgeu (potamne) i trenutno sa 38 otvorenih tabova Edge mi vuče 381 MB memorije.. Dakle gledam i ne vjerujem.

Pa dakle ako ima stvarno zainteresovanih i da pišem novine koje su dobre a koje nisu (recimo XBox GAme bar mi je pravio problem i morao sam ga ubiti) a sutradan je odmah izašla nova verzija Windowsa.
Nema više Windows.OLD foldera.. U mnogo čemu (moje mišljnje) da ovi Insider Windowsi pružaju mnogo više nego svježe instalirani zadnji Windowsi.
Primjetio sam da u jednoj od prije par verzija windowsi su se zvali Windows Version: Next ali je ime uklonjeno odmah u sledećem Buildu.

Pa ako želite da otvorim novu temu u kojem ćemo biti aktuelni tu i u kome ću ja dosta toga da obavještavam glasajte:

8 Otvaraj, da vidimo i to čudo
1 No Way, previše su i ovi Winsi
12 Zanima me kao pasivn promatrač
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
djigibao kaže...

...najvjerojatnije na jesen (2021), nova animacija otvaranja prozora (Linux copy)...

Na Buildu 21301 mislim da to primjećujem.. ali im ja šaljem non-stop (nisam bio dosadan kao kada su sa LPT portovima zabrljali i onda su napravili i čak mi email poslali) da vrate Shemu Iz Windowsa 2000.

Da U Insider progaramu svaki put kada instaliram novi WIndoz.. Office 365 mi se pomakne za još toliko... jer sam se odjavio sa pretplate Office 365 (nisu pare stavljanje na račun) i ajde da vidim do liko će to upozorenje o deaktivaciji i smrzavanju trajati..
Od Decembra upozoravaju da će u Februaru biti pola opcija isključeno, sada upozoravaju da će to biti u Maju... Kako koji Insider Program izlazi.

Ako ste zainerosavni ili ako niste glasajte u prijašnjoj mojoj anketi. Mislim da Insider Windowzi su u dosta toga otvoreni dok konačni WIndozi su zatvoreno i zapakirano rješenje.

Troleri su totalno uništili CPU dio foruma... vidim ovdje ima dosta stare raje.

14 godina
Envy kaže..
da vrate Shemu Iz Windowsa 2000.

https://www.howtogeek.com/133405/how-to-get-classic-style-themes-back-on-windows-8/

Nije baš 100 posto isto, ali je blizu. 

ps. tako nešto me vraća u prošlost i budi sjećanja, lijepa sjećanja. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2021 15:31 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Ajmo anketa (ali glasjate samo ako ste ozbiljni). Dakle riječ je da otvorim novu temu pod nazivom Windows Insider Program, jer ja sam u istom od beta verzije Winowsa 7, skočio na Developer Preview verziju Windowsa i do dana današnjeg sa de facto na beta verziji Windowsa.

I da kažem, iz 7-ce je iščupan SSD (AMD/ATI) konfiguracija ubačena u jednu grafičku radnu stanicum do ove pod Moj PC. Windowsi pokupe sami drivere.

U ranoj verziji Developer Previewa (tada se nije znalo da će se zvati Windows 8 nego se više nagađalo da će sledeći WIndowsi biti (?!?!) 128-bitni imao sam nekih problema. Slatkih problema koje informatičari serviseri vole da rješavaju.

Ali ovi sada Insider Windowsi [Build 21301] i prošlih godina mi nikakve probleme ne prave. Kompletni alati za računalne mreže, Adobeopvi Alati, Office 365, oreko 5 igraćih launčera, ono što možeta da zamislite radi ne kao švicarski sat - nego kao ruska doksa.

Trenutno što sam primjetio da mi se sviđa jesu Neaktivni tabovi u Edgeu (potamne) i trenutno sa 38 otvorenih tabova Edge mi vuče 381 MB memorije.. Dakle gledam i ne vjerujem.

Pa dakle ako ima stvarno zainteresovanih i da pišem novine koje su dobre a koje nisu (recimo XBox GAme bar mi je pravio problem i morao sam ga ubiti) a sutradan je odmah izašla nova verzija Windowsa.
Nema više Windows.OLD foldera.. U mnogo čemu (moje mišljnje) da ovi Insider Windowsi pružaju mnogo više nego svježe instalirani zadnji Windowsi.
Primjetio sam da u jednoj od prije par verzija windowsi su se zvali Windows Version: Next ali je ime uklonjeno odmah u sledećem Buildu.

Pa ako želite da otvorim novu temu u kojem ćemo biti aktuelni tu i u kome ću ja dosta toga da obavještavam glasajte:

Slobodno otvori, mogu se uključiti kao netko tko koristi 95% vremena neku od Insider Preview inačica (od Dev verzija Win 10 pa do sad zadnjeg builda koristim ili Slow build ili Fast/Dev).

P.S.: Tek sam sad primjetio na ovom 21301 buildu da nema više Windows.old foldera, a znam da nisam odradio Disk Cleanup od instalacije zadnjeg builda

https://idzan.eu
16 godina
midzan21 kaže...
Envy kaže...

Slobodno otvori, mogu se uključiti kao netko tko koristi 95% vremena neku od Insider Preview inačica (od Dev verzija Win 10 pa do sad zadnjeg builda koristim ili Slow build ili Fast/Dev).

P.S.: Tek sam sad primjetio na ovom 21301 buildu da nema više Windows.old foldera, a znam da nisam odradio Disk Cleanup od instalacije zadnjeg builda

Nema više.. ja sam imao Windows.OLD(1) i takvih u (x) jedno 100 komada. Nisam htio da posežem za trećerazrednim rješenjima da to brišem.

Sad staru instalaciju Windowsa i kroz Notifications centar (donji desni ugao) možeš obrisati, tako da ne moraš pokretati Disk CleanUp kao Admin... Otvorit ću krajem sedmice i neće biti samo C/P tamao što stoji na MS stranici (dobro, nešto će i biti) nego više ovako što nama bude interesantno i šta bi mogli promjeniti.

5 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Htio bih prebaciti SSD iz računala u laptop. 

1. U računalu imam dual boot sa dvije odvojene verzije Windowsa 10, svaka na svom SSD-u

2. U laptopu imam jedne Windowse 10

Ako prebacim SSD iz računala u laptop hoće li laptop automatski prepoznati nove Windowse i ponuditi mi opciju izbora jedne od dvije verzije Windowsa pri paljenju laptopa?

Napominjem da format i clean install nisu opcije!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice