Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.896.469
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
ihush kaže...

-ne, počinju problemi .. :)

(jer, ako klik-next treba dodatno objašnjavati, tad će problema biti..)

-ako imaš ISO, možeš kreirati install medij, možeš koristiti npr MSov dvd2usb, jedino ne znaš kakav je iso, tj kakav je boot (uefi-legacy), dok modificirane (slipstream, neorigigi) odbija snimati.

ako već imaš ispravan-pravi iso, tad nema potrebe skidati ga.. odnosno, kad skineš iso imaš iso i ako ga ne možeš snimiti na željeni medij i dalje nemaš dobar-pravi install medij.

tako zakomplicirati, tako jednostavnu stvar.. :)

ponovo, klikaj, odaberi, snimi, bootaj.. radi?

Pa u prethodnom postu sam napisao da imam iso file od windows education version, a vi ste mi rekli da onda koristim media creation tool za napraviti bootabilni usb, a ne rufus za koji sam ja pitao.

Zato mi sada nije bilo jasno koji opciju u mct-u da odaberem

16 godina

-mct je za skidanje-kreiranje.. dvd2usb samo već postojeći medij-iso snimi na usb.

pri tome je nevažno koji način-alat... jer radi istu stvar. ...ali to ovisi o tvojem mediju koji je možda ok možda nije, skinut i kreiran mct-om mora biti ok. dvd2usb je brže jer preskačeš download ali nitko ne zna kakvu ver imaš tj mct je sigurniji izbor + tad se vrati na početni problem instalacije...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
Killua kaže...
Danas dolazimo do vremena out-of-the-box gdje sve radi onog trena cim upalis tablet pc mob, tako da je cak i to next kao programiranje linuxa😁🤐

Killua kaže...
Danas dolazimo do vremena out-of-the-box gdje sve radi onog trena cim upalis tablet pc mob, tako da je cak i to next kao programiranje linuxa😁🤐

Killua kaže...

Tako je, nesto tipa opticke veze na net 100+ Mbita i 5-10 ms pinga i baaam vidis 3 istovjetne poruke (hint: losa veza?)... rugala se sova sjenici

Battlenet - TheProdigy#2234
12 godina
neaktivan
Je i ultra hitech phone (citaj: crapware)
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav ljudi,

zanima me kako da napravim folder sa npr. igrama koji nece biti samo folder na desktopu vec ce se pojavidi kao "ladica" na rubu ekrana? To sam vidio na windows visti i svidalo mi se pa me zanima kako to napraviti na win 10. Ne znam kako bih to nazvao ali je bio kao opcija da se sakrije taskbar sve dok se misem ne prede preko njega pa se on pojavi. Imam puno igara i ne zelim imati pun desktop ikona vec samo kada misem predem preko npr. desnog ruba ekrana da se pojave sve ikone.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rocket dock ako se me varam...
Xiaomi Redmi 3@Latest Global Beta ROM
16 godina
headshot kaže...

...

zanima me kako da napravim folder sa npr. igrama koji nece biti samo folder na desktopu vec ce se pojavidi kao "ladica" na rubu ekrana? To sam vidio na windows visti i svidalo mi se pa me zanima kako to napraviti na win 10. Ne znam kako bih to nazvao ali je bio kao opcija da se sakrije taskbar sve dok se misem ne prede preko njega pa se on pojavi. Imam puno igara i ne zelim imati pun desktop ikona vec samo kada misem predem preko npr. desnog ruba ekrana da se pojave sve ikone.

...

Ja koristim Winstep nexus dock (ako si na takvo što mislio). Dobro radi i u Win 10 kako je radio i u Win 7. Navikao sam na njega godinama i koristan je a uz set ikona koje koristim, uljepša mi desktop. Ima mogućnot sakrivanja pa se pojavi kad mišem prijeđeš preko njega (i još mnoštvo drugih mogućnosti) kao i smještaj na bilo kojem dijelu desktopa. Ikone igri možeš naći na webu i samo ih staviš na dock i napraviš poveznicu. Imaš i Hr prijevod.

Imaš i drugih dockova poput Stardock ObjectDock.

Win 10 i Nexus Dock Win 10 i Nexus Dock
Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
headshot kaže...

Pozdrav ljudi,

Hvala

Pa možeš si napraviti "virtual desktop" i na njega staviti sve igre. Ne treba ti nikakav dodatni program!

Some people are so poor... all they have is money!
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

da li se windows update na win 10 pali ovako services-windows update-manual-start-apply-ok, ili umjesto manual treba staviti automatic?

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Automatic ti treba biti, kaj ti to nije logično?

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Nedac10 kaže...

da li se windows update na win 10 pali ovako services-windows update-manual-start-apply-ok, ili umjesto manual treba staviti automatic?

andi.cro kaže...

Automatic ti treba biti, kaj ti to nije logično?

Zasto je on uopste bio ugasen?

15 godina
Windows 10 - općenito

A ko ce ga znat...ili je sam korisnik petljao po tome ili ga je ugasio program za sprečavanje telemetrije kojeg je naravno opet korisnik bio pokrenuo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen

Zato i kazem. Sto ga je gasio ako ga misli koristiti....

Neuki korisnici skinu neki program koji obecava brda i doline i onda kuku majko ne radi ovo ili ono ;)

Nekazem da je ovdje to slucaj.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 10:08 (Torent).
14 godina
Torent kaže...

Zato i kazem. Sto ga je gasio ako ga misli koristiti....

Ja ga imam postavljenoga na manual jer update skida kad ja hoću, ne kad on hoće.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
9 godina
odjavljen

Al ti ocigledno znas sta radis ;)

9 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

A ko ce ga znat...ili je sam korisnik petljao po tome ili ga je ugasio program za sprečavanje telemetrije kojeg je naravno opet korisnik bio pokrenuo.

Ja sam ga bio ugasio, jer sam tek stavio SSD disk i na njega instalirao OS, medjutim u 3 sata mi je pojelo preko 6 giga memorije, a da nista nisam instalirao na disk, pa sam mislio da windows radi neke updajte, pa sam to ugasio, ali kada sam gasio nisam vidio da li je stajalo automatic ili manual, posto gledam po youtubeu kod nekog stoji manual kod nekog automatic, pa sam zato i pitao.

9 godina
odjavljen
Nedac10 kaže...
andi.cro kaže...

Ja sam ga bio ugasio, jer sam tek stavio SSD disk i na njega instalirao OS, medjutim u 3 sata mi je pojelo preko 6 giga memorije, a da nista nisam instalirao na disk, pa sam mislio da windows radi neke updajte, pa sam to ugasio, ali kada sam gasio nisam vidio da li je stajalo automatic ili manual, posto gledam po youtubeu kod nekog stoji manual kod nekog automatic, pa sam zato i pitao.

Kakve veze ima ssd sa updateom? Zasto si gasio? Cisto me zanima logika iza toga.....

9 godina
neaktivan
Torent kaže...
Nedac10 kaže...
andi.cro kaže...

Kakve veze ima ssd sa updateom? Zasto si gasio? Cisto me zanima logika iza toga.....

ugasio da ne bih vise skidao update, i da mi ne uzima memoriju vise, jer za 3 sata 6 giga da ode, to ej ipak malo previse, ali sada sam opet upalio pa eto..

15 godina
Windows 10 - općenito

Pogledaj radije da ti nije upaljeno ono shadow copies  ili file history ali mislim to ne bi trebalo biti defaultno ukljuceno!

Uradi si i "disk clean up" te obilježi da traži i sistemske fajlove, to bi ti trebalo također osloboditi nešto mjesta pogotovo ako si nadograđivao winse pa imaš windows.old mapu!

Możeš si također smanjiti Pagefile i isključi si hibernaciju sa ovom komandom iz admin-cmd-a "powercfg -h off"

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 13:08 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav, 

nakon zadnjeg apdejta 15063.502, cesto dobijem notifikaciju koja kaze da je Antivirus iskljucen i da je isti potrebno ukljuciti (vidi sliku). Medjutim, klikom na "Turn on" nista se posebno ne desava. Notifikacija se pojavi nakon cold boot Windowsa. Koliko vidim Kaspersky uredno radi a Winows defender sam iskljucio putem gpedit.msc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ima li netko link za skinut hrvatski jezični paket (računalo nema trenutno pristup internetu pa ne mogu preko control panela) za Win 10 CU verzija 1703 build 15063.502?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

jeli moguc konferencijski video poziv, znaci video poziv s tri osobe na win phone viber ili je limit samo s jedan na jedan?

new to viber

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 6:32 (Killua).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav svima, kupio sam laptop u 3mj ove godine. Sa win 10 home edicion i u među vremenu mi ga je kolega digao na win 10 pro i sve je bilo ok do danas, od danas mi izbacuje da mi uskoro istječe product key i da ga moram ukucati! Što mi je činiti???unaprijed hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
Beroshima kaže...
Pozdrav svima, kupio sam laptop u 3mj ove godine. Sa win 10 home edicion i u među vremenu mi ga je kolega digao na win 10 pro i sve je bilo ok do danas, od danas mi izbacuje da mi uskoro istječe product key i da ga moram ukucati!Što mi je činiti???unaprijed hvala...

ukucaj ga. (ili zovi kolegu) .. a onako usputno.. zašto je home mijenjan u pro? Možda je jači? :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Windows 10 - općenito

Pa "pro" je za profesore a "home" je za kućanice...kaj ne?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ihush kaže...

ukucaj ga. (ili zovi kolegu) .. a onako usputno.. zašto je home mijenjan u pro? Možda je jači? :)

eh  --- odgovor nije naravno tebi ... ali svidjela su mi se podpitanja.

Značajki na Win 10 pro u odnosu na Win 10 home je nebitna za „normalne korisnik“ i ne trebaju im niti ih ikada koriste  .. više su to opcije za super napredne korisnike ili za posao ( složeniji posao dizajniranja ,programiranja… )

Izvor : http://www.techadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-windows-10-pro-vs-windows-10-s-3618710/

Win 10 Home    Win 10 Pro

Stvaranje i pridruživanje domeni (radna mreža)       Ne                Da

BitLocker                                   Ne                Da

Upravljanje grupnim politikama                   Ne                Da

Udaljena radna površina                        Ne               Da

Hiper-V                                    Ne                Da

Dodijeljeni pristup                            Ne                Da

Enterprise Mode Internet Explorer                 Ne               Da

Windows Store for Business                     Ne                Da

Pouzdano podizanje sustava                     Ne                Da

Windows Update for Business                    Ne                Da

Maksimalno podržani RAM                     128GB            2TB

8 godina
neaktivan
Razlog prelaska na win10pro je slijedeći :kada sam kupio Asus X541U sa predinstaliranim win10 home samo mi je bila opcija da koristim engleski i srpski jezik, nije se mogao nikako instalirati hrvatski, e onda je djelatnik prodavnice nastupio i instalirao 10pro,da bi evo danas mi došla opomena da mi product key istječe! To je razlog
8 godina
neaktivan
Razlog prelaska na win10pro je slijedeći :kada sam kupio Asus X541U sa predinstaliranim win10 home samo mi je bila opcija da koristim engleski i srpski jezik, nije se mogao nikako instalirati hrvatski, e onda je djelatnik prodavnice nastupio i instalirao 10pro,da bi evo danas mi došla opomena da mi product key istječe! To je razlog
A navodno je instalirao 10pro jer je u njemu mogao mjenjati jezike po volji!
8 godina
neaktivan
Kako da ga ukucam kad ga nemam? :-)
16 godina
Pa, recimo, kupiš.
morrisoN

2 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice