Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.914.225
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Windows 10 - općenito

Budemo vidjeli...samo ne mislim ići na clean install, bar neko vrijeme...Vratio bi sliku sustava na novi hardver, nadajući se najboljem...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
BlackMoon kaže...

Budemo vidjeli...samo ne mislim ići na clean install, bar neko vrijeme...Vratio bi sliku sustava na novi hardver, nadajući se najboljem...

Ovo boldano je recept za probleme.

Pokušaj clean install i registracija putem insider maila. Ake ne ide probaj upgrade sa win 7 putem linka koji sam dao u prethodnom postu, to provjereno radi. Za to vrijeme čuvaj image sistema kao zadnju opciju.

morrisoN
8 godina
neaktivan
Imam problem ne mogu da upalim laptop. Ne dolazi mi ono gde trebam da upisem password

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Uključi ga u struju...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ne seri nego pomagaj ako mozes..
Evo sta je prob
16 godina

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ne pomaze
15 godina
iamdad kaže...
Evo sta je prob

3x hard reset da dođeš do Recovery opcija pa u safe mod i od tamo odčekiraj safe mod u boot opcijama (msconfig iz search-a),restart pa vidi jel pomoglo 

Možeš i stvoriti password u opcijama korisničkog računa jer ti možda fali onaj neki .bat file za to pa ga postavljanje nove zaporke možda stvori!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 21:32 (andi.cro).
15 godina
Windows 10 - općenito

Jesi uspio u Safe mod???

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ne razumem ti se ja toliko u pc-jeve 😂
16 godina
odjavljen

Onda odnesi nekom tko se razumije...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Windows 10 - općenito

Najbrži način do Safe Moda...

Drži "Shift" i odi na onu ikonicu skroz desno dolje pa "Restart"

Dobiti češ opcije za oporavak pa odi tamo na "Advanced" pa "Startap Settings" opciju gdje će ti se ponuditi "Restart", klikni i dobiti češ zatim prilikom boota opciju da odeš u "Safe Boot"

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 21:43 (andi.cro).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
morrisoN kaže...
BlackMoon kaže...

Pokušaj clean install i registracija putem insider maila. Ake ne ide probaj upgrade sa win 7 putem linka koji sam dao u prethodnom postu, to provjereno radi. Za to vrijeme čuvaj image sistema kao zadnju opciju.

Da, rekao sam "nadajući se najboljem". Problem je šta nemam živaca raditi čistu instalaciju. Probleme očekujem, nisam noob pa se nadam da ću ih moći i fiksati...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
17 godina
BlackMoon kaže...
morrisoN kaže...
BlackMoon kaže...

Da, rekao sam "nadajući se najboljem". Problem je šta nemam živaca raditi čistu instalaciju. Probleme očekujem, nisam noob pa se nadam da ću ih moći i fiksati...

Davno je to bilo kada je promjena hardvera morala voditi u probleme... jedino treba pouklanjati razne programe koji su vezani uz hardver koji se mjenja jer se nekad ne daju ukloniti kada nema podržanog hardvera zbog gluposti programera koji kod pokretanja setupa znaju provjeravati postoji li hardver bilo da je riječ o instalaciji ili deinstalaciji. Ja sam na poslu Win7 migrirao preko 3 računala (Lenovo M58, pa Lenovo M81 pa sada Lenovo M93Z) i sve radi bez ikakvih problema. O drugoj instalaciji da ne pričam, na Lenovo R500 instaliran Win7 pa upgrade na Win8.1 pa prebačen na Lenovo L430 na kojem je napravljen i upgrade na Win10 i sve radi bez greške... Jedino sam morao napraviti clean install zbog Lenovo battery management softvera koji je instaliran još na Win7 a nije kopatibilan sa Win10AU... prijavljivao je greške kod dizanja sistema, a nije se dao deinstalirati i to me onda na kraju natjeralo da reinstaliram sistem...

14 godina
iamdad kaže...
Evo sta je prob

ovo sazližuje jedan "karton" ... moderatori moli vas.

zaista ovo nije način komunikacije na forumu 

17 godina
Windows 10 - općenito

Evo još jedan problem koji se pojavio sa novim updejtom Win 10, ne prepoznaje DVD drive... LOL

Nema ga nigdje kao da ne postoji - device and manager nema uzvičnika za ne postojeći driver, devices and printers, baš ga nema nigdje.

Ovo još nisam vidio. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ubaci DVD s podacima u drive sa vidimo što se tada dešava.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
Ubaci DVD s podacima u drive sa vidimo što se tada dešava.

Pa ubacio sam već itako  skontao da ga nema, ne da je neprepoznatljiv ili da mu fali driver iako po defaultu to imaju i WinXp, jednostavno kao da ne postoji.

Ne dešava se ništa. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina

Otiđi u bios pa vidi da li se tamo vidi DVD uređaj

16 godina
boxer kaže...

Evo još jedan problem koji se pojavio sa novim updejtom Win 10, ne prepoznaje DVD drive... LOL

Nema ga nigdje kao da ne postoji - device and manager nema uzvičnika za ne postojeći driver, devices and printers, baš ga nema nigdje.

Ovo još nisam vidio. 

-problem nije s win (nešto drugo je uzrok.. jer u suprotnom nikome ne bi radio CD/DVD.. banalno, kontakt ili kvar)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja sam imao taki problem da nije bilo dvd drive i rijesio sam ga tako sto deinstalirao ata chanel 0 i 1 ili ovisi kolko ih ima kod mene je tako bilo.napravis reboot i sve ok.

EDIT: Ihush meni je bio isto taki problem bios prepoznaje sve ustekano provjeravano vise puta i rijesio sam tako sto sam deinstalirao sata drivere to sam nasao na nekom forumu gdje je bio isto taki problem i tako je rijesen.

Nemam pojma...
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 13:49 (X_G1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

dobitak na lotu kategorija.. je dokaz čega? Driver nije windows10AU, driver je driver (ne OS), postavke, reinstall, bugoviti chipsetovi..

npr možeš reći boxeru koju MBO imaš i ako on ima jednaku/sličnu (chipset) tad je to možda odgovor. A zaključak? Tad je to greška chipseta/drivera ili opcije u BIOSu. To je gornji odgovor, nije uzrok win :) ni u tvom slučaju, jer tad bi samo drugi/kompatibilan OS bio odgovor. Ništa ne radi samo po sebi, sve (na svakom OSu) radi kroz driver i ovisi o postavkama BIOSa. Win10 neovisno o buildu nije to promijenio, jednako kao što mi je nakon updatea mogao crknuti bojler (koj nema veze s win/PCjem) i da (pogrešno) to tumačim 'nakon win-AU...'.

Uzrok nije win, možda driver-postavke. (dok u slučaju boxera.. jer je već imao takvu temu/pitanje, uzrok je kontakt-kabel... ili tako nešto).

9 godina
neaktivan
iamdad kaže...
Evo sta je prob

Ispravite me ako grijesim no to meni izgleda kao tablet mode.

Fight with the best,die like the rest!
17 godina
nicky.sl kaže...

Otiđi u bios pa vidi da li se tamo vidi DVD uređaj

Nisam se stigao ranije javiti, obaveze i tako to.

U Biosu je DVD uredno prikazan i vidi se. DVD funkcioniše, vrti CD/DVD ali nema nikakve reakcije, to prvi puta vidim i zato mi je čudno. DVD i CD su 100% ispravni kao i DVD drive, sve kopčano 100%.

ihush kaže...
boxer kaže...

Ovo još nisam vidio. 

-problem nije s win (nešto drugo je uzrok.. jer u suprotnom nikome ne bi radio CD/DVD.. banalno, kontakt ili kvar)

Druže sve 5, ali nisi u pravu. Problem jeste zadnji update WIN 10, jer je minutu prije instalacije updejta sve radilo kako spada i printer i dvd i office.

X_G1 kaže...

Ja sam imao taki problem da nije bilo dvd drive i rijesio sam ga tako sto deinstalirao ata chanel 0 i 1 ili ovisi kolko ih ima kod mene je tako bilo.napravis reboot i sve ok.

EDIT: Ihush meni je bio isto taki problem bios prepoznaje sve ustekano provjeravano vise puta i rijesio sam tako sto sam deinstalirao sata drivere to sam nasao na nekom forumu gdje je bio isto taki problem i tako je rijesen.

To nažalost nije pomoglo, tražio sam rješenje, deinstalacija u device manageru i restart nisu pomogli. DVD-a nema.

ihush kaže...

dobitak na lotu kategorija.. je dokaz čega? Driver nije windows10AU, driver je driver (ne OS), postavke, reinstall, bugoviti chipsetovi..

npr možeš reći boxeru koju MBO imaš i ako on ima jednaku/sličnu (chipset) tad je to možda odgovor. A zaključak? Tad je to greška chipseta/drivera ili opcije u BIOSu. To je gornji odgovor, nije uzrok win :) ni u tvom slučaju, jer tad bi samo drugi/kompatibilan OS bio odgovor. Ništa ne radi samo po sebi, sve (na svakom OSu) radi kroz driver i ovisi o postavkama BIOSa. Win10 neovisno o buildu nije to promijenio, jednako kao što mi je nakon updatea mogao crknuti bojler (koj nema veze s win/PCjem) i da (pogrešno) to tumačim 'nakon win-AU...'.

Uzrok nije win, možda driver-postavke. (dok u slučaju boxera.. jer je već imao takvu temu/pitanje, uzrok je kontakt-kabel... ili tako nešto).

Da ponovim problem nema nikakve hardverske veze, sve spojeno, DVD ispravan, dvd i cd ispravni, ali nakon ovog zadnjeg updejta dvd je misteriozno nestao i Win 10 ne reagira na ubacivanje CD/DVD.

Radi se o licenciranom Win 7 Pro 32 bit koji je nadograđen na Win 10, par updejta je bilo OK bez ikakvih problema, no ovaj zadnji je zahebao par stvari jer je trenutke prije njega sve normalno funkcioniralo i DVD i printer i Office.

Pošto sam bio u stisci sa vremenom nisam se mogao zahebavati i tražiti moguće rješenje, bubnuo sam bootabilni Win 7 u taj neprepoznatljivi DVD  u Win 10, u biosu postavio boot priority i instalirao Win 7 bez ikakvih problema. Nakon toga instalirao Office sa CD-a, ubacio još par DVD i gle čuda sve radi bez problema. To je dokaz da je sa driveom sve uredno, a sa updejtom win 10 nešto nije bilo OK (valjda je zeznuo generičke drivere). Čudno, nisam to još doživio da drive naprosto iščezne i da se ne može pronaći. Kako god, avantura sa WIN 10 na PC-u na poslu je završena, Win 7 svježa instalacija, pogasio sam ažuriranja da ne bi kojim slučajem opet šta zeznuo. 

Na kućnom PC nisam imao ama baš nikakvih sličnih problema nakon nadogradnje sa Win 7 na Win 10, sve radi OK.

16 godina

kad je w10 nadograđen sa 7-8, pokupi postavke drivera/kontrolera. Tako i (bugovit) specifično za nrp nForce, poneki VIA.. i možda radi. AU je više kao clean, odbaci stare postavke i kreira nove... ali već si imao to pitanje, ... i već je otkriven loš kontakt (ili netko treći.. 'svi ste isti!' :)) kao razlog zašto dajem drugačiji odgovor).

-zato fix, gore spomenut, može pomoći 99% (resetira se driver), naravno može biti problem i autoupdate, ponekad je potrebno isključiti, instalirati 'pravi' driver i ne dozvoliti win da instaliraju neki svoj generički, jer je noviji i certificiran. Svaki stariji driver koji nije certificiran za w10 će u slučaju da je autoupdate omogućen, biti zamijenjen i opet si na početku.

Necertificiran driver moraš instalirati u 'safemodu' shift+restart, F7..

+ ne postoji driver za CD/DVD nego za kontroler/chipset.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 21:35 (ihush).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

@ihush

Evo opet ja, samo sada sa win 10.

Dakle instalirao sam na novi laptop win 10 (uefi mode) i pokupio sve drivere i sve mi je radilo savrseno.

Pojavi mi se update biosa i ja budala stisnem, laptop napravi update, restarta se i pojavi se no boot device.

Problem sam djelomicno rjesio tako sto sam promjenio na legacy ali to nije dobro rjesenje.

Kako mi je to bio sam pocetak i nisam imao nista jos na laptopu osim windowsa, odlucim vratiti na eufi mode, pa ponovo instalirati win sa usb-a.

I onda se pojavi problem jer mi sad ne cita usb sa kojeg sam bio instalirao.

Unaprijed hvala na pomoci

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel netko ima problema s dodacima u Edge-u?

Znači već skoro dva mjeseca imam instaliran AdBlock Plus koji ne radi. Doduše, radio je do prvog ažuriranja nakon AU-a. Nakon toga imam ikonicu, ali dodatak ne radi. Ne kužim koji mu je vrag sad.

Također ni Turn off the lights ne radi. Ukucao sam

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
U PowerShell, valjda su se sve aplikacije reinstalirale.

0 0 hvala 0
16 godina

flashanje BIOSa ga resetira na tvorničke postavke (kakve god bile..), treba ući u BIOS i podesiti (više mogućih opcija, možda u dva restarta..), kad podesiš, bootat će win. Naravno nitko ne zna što je bilo u starom BIOSu i dali u novom posotji jednaka opcija. Treba to proći redom, podesiti.. (ne pitaj kako, ..). Ne tako da mijenjaš samo uefi-legacy, ima još povezanih opcija pa i brisanje diska i kreiranje nove mbr/gpt sheme.

u suprotnom, install mod boot medija i postavke BIOSa moraju biti usklađene, tad boota.. alternativno, koristiš bootmeni tipku... f-8-9-10-11-12 i tad vidiš kako bios vidi medij, odabereš jedno pa drugo, dok ne pogodiš kombinaciju.

11 godina
protjeran

@ivan72478

A kako ti se to pojavio update biosa ako su bili instalirani samo windowsi ?
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

@bunkermax  Nije mi bio samo windows instaliran, bilo je jos par drivera.

@ihush Sto mi je sad ciniti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 9:26 (ivan72478).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice