Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.911.630
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
protjeran
Re: Windows 10 - općenito

@slobodan

Pod reset mislim na onaj reset iz opcija oporavka windowsa a ne reset na tipku. No i za to ti može zatrebati medij instalacijski.

Za errore iz loga možeš proguglati kod pogreške. No ako nisi bas na ti sa registryem i sl onda fakat download orgigi iso, formatiraj hdd, nova gpt tablica i clean install su ti najbrže rješenje. Backup osobnih podataka se podrazumijeva.

Ja bi i za svaki slučaj odvrtil testove rama i hdda iz live boot medija bez osa....
10 godina
neaktivan

Izgleda da se ovdje mora biti profesionalac da se postavi pitanje, al onda sta ce forum ako su svi profesionalci.

Isao sam na START pa RESTART, udje normalno u WIn za 3-4 sekunde i pokusam update opet nece, uradim onaj test sve isto.

Dakle Windows mi savrseno radi, samo mi ne radi UPDATE ne mogu da ga kliknem, sve fercera odlicno.

Kod mene je SSD disk na kojem je Win 10, mozes li mi samo reci kako idu ti testovi, da uradim ?

Ovo je zanimljivo:

advokat Sarajevo

advokat Banja Luka

Advokat Tuzla

Advokat Bijeljina

Advokat Brcko

Advokat Zenica

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2017 14:28 (slobodann).
11 godina
protjeran

Imaš u upravljačkoj ploči modul za popravljanje win update servisa, pa ga pokreni i vidi hoće li to riješiti problem.

Ako upali, super, ako ne upali onda odluci ides li na novu instalaciju ili kaj.

Za testove rama i diska imaš odgovarajuće teme u kojima je to podrobno objasnjeno na desetke puta...

1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Mogu, sutra, kad popalim kompove pa cu ti i sliku staviti da se lakse snadjes.
16 godina
slobodann kaže...

..

Dakle Windows mi savrseno radi, samo mi ne radi UPDATE ne mogu da ga kliknem, sve fercera odlicno.

Kod mene je SSD disk na kojem je Win 10, mozes li mi samo reci kako idu ti testovi, da uradim ?

sfc je obavio svoje, pronašao greške. Odgovor imaš, skini install, napravi medij, ubaci, cmd sfc /scannow, ako popravi OK-gotovo.

drugi testovi su za sad sporedni, tj može uzrok biti RAM ili disk ... ali dok ne popraviš sys fileove ne može raditi neovisno dali je još nešto neispravno. Popraviti sys fileove možeš samo install medijem, reinstallom, resetom ili clean installom na ispravnom hardwareu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
slobodann kaže...

MOzes li mi molim te reci gdje je na upravljačkoj ploči "modul za popravljanje win update servisa"

Mislim da je mislio na ovo (slike):

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan

Uradio, kaze da nema nikakvih problema.

Uradio i memory test, kaze da nema nijedan problem.

Ovaj problem sa update u Win10 mi se pojavio odmah nakon zadnjeg upladate koji sam uradio....

11 godina
protjeran
slobodann kaže...

MOzes li mi molim te reci gdje je na upravljačkoj ploči "modul za popravljanje win update servisa"

Evo ti i slikovna uputa, no to je isto ono kaj ti je i djigi preporucio, a vidim da si to odradio i kazes da nema pomaka nabolje...

Gle, sad moraš odlučiti, da li ćeš se slijedećih par dana zabavljati sa traženjem i otklanjanjem grešaka, i pritom bi i dosta naučio,

ili ideš na najbržu soluciju tj formatiranje diskova, nova gpt tabla i friška instalacija windowsa sa najnovijim iso-om unutar kojeg su već zapakirani mnogi updateovi.

Ako ideš istraživati greške, onda možda najbolje otvori temu vezanu baš uz tvoj error , a ako ideš na novu instalaciju onda već na ovom forumu postoji niz tema

u kojima je podrobno sve opisano, pa čak i format i gpt vs mbr i sl. 

Kako ti i ihush reče, uzaud sve to ako ti je hardver neispravan , pa svakako prije svega toga odradi bar one najosnovnije testove rama, diska, ploče, cpu, gpu, bench...

( a za svaki od tih testova isto postoje zasebne teme sa detaljnim uputstvima kako i šta... )

10 godina
neaktivan

Hvala, racunar mi je u komponentama oko 800 EUR placen bez monitora prije par mjeseci.

Nema problem niti HDD niti memorija (8GB DDR3), uradio sam testove.

Uradio sam i ovaj test sto si poslao, ne prijavljuje gresku.

Problem mi je kod formatiranja, sto imam mnogo dokumentacije i mnogo potrebnih stvari, pa bi mi trebali dani da uradim kako treba back-up...

12 godina
neaktivan

Skini bat file s ove stranice

http://www.tenforums.com/tutorials/24742-windows-update-reset-windows-10-a.html

Pokreni .bat file kao administrator. pomoglo mom frendu. 

11 godina
protjeran

Backup trebas raditi cesto, nevezano uz ovaj slucaj, i svakako si backup sredi. Kaj da si popio ransomware pa ćao podacima ?

😊
10 godina
neaktivan

Radim ja njega cesto, bar jednom mjesecno, ali mi se ne da ustimavati Outlook, i sve ostalo ima tu posla bar 3-5 dana da sve ustimam na staro.

11 godina
Windows 10 - općenito

Pozz!

Možete mi preporučiti koj Windows10 kupiti, gledao sa Win 10 Home 64 cro, ali na webu ih ima previše pa ni sam nez nam koj uzeti! Ne bi uzeo OEM, tako ako moram mijenjati MBO da budem siguran! Trebamo za surfanje i gaming, tnx svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako ukinuti ovo automatsko izbacivanje?

http://i.imgur.com/7zTuJBy.png

Be Water My Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Prije par mjeseci na poslu mi se Win 7 nadogradio na Win 10 i sve je bilo OK osim što nije prepoznao HP štampač ali to sam riješio. Uredski kompjuter je ok podnosio win 10, osjetio sam čak i malo ubrzanje u podizanju sistema.

Jučer mi je došla jedna nadogradnja koja je usrala situaciju, ono što sam primijetio da su opcije power, settings sada preuređene i prebačene lijevo, no pc se kompletno usporio, podizanje sistema je sada nešto duže nego prije i na win 7 i najgore Office 2003 koji je uredno radio bez ikakvih problema je nakon updejta prestao raditi. Otvorim word javi neku grešku i ugasi ga svaki puta, par restarta nije pomoglo.

Modernije verzije Offica me ne zanimju jer ne volim gnjavažu oko otključavanja/zaključavanja dokumenata koje su zakopale u opcijama.

Na kućnom PC nije došao update bez ozbira i na ručno traženje...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
boxer kaže...
...

Jučer mi je došla jedna nadogradnja koja je usrala situaciju, ono što sam primijetio da su opcije power, settings sada preuređene i prebačene lijevo, no pc se kompletno usporio, podizanje sistema je sada nešto duže nego prije i na win 7 i najgore Office 2003 koji je uredno radio bez ikakvih problema je nakon updejta prestao raditi. Otvorim word javi neku grešku i ugasi ga svaki puta, par restarta nije pomoglo.

...

Meni je ova 1607 nadogradnja upropastila otvaranje Officea 2003, nekih dijelova Corela i rad nekoliko manjih programa (sve originali ili free). Reinstalirao sam te programe više puta ali se isto nisu htjeli otvarati ili su izvodili probleme. Nije pomoglo ni dopisivanje s Microsoftom i Corelom, davali su mi neke instant savjete koji mi nisu pomogli.

Na kraju sam skinuo 1607 .iso verziju i napravio clean instalaciju Windowsa. Naravno, pošto koristim 70-80 različitih programa i programčića trebalo mi nekoliko dana da to sve instaliram, razmjestim i opet sve posložim kako sam navikao. Nakon toga je sve bilo u redu i sad mi restarta sistem 5-6 s brže nego prije (v.1511).

Kod ovih manjih free programčića koji su mi pravili probleme, instalirao sam samo novije verzije i bilo je u redu.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 15:12 (Micek).
16 godina
boxer kaže...

..

Modernije verzije Offica me ne zanimju jer ne volim gnjavažu oko otključavanja/zaključavanja dokumenata koje su zakopale u opcijama.

moraš koristiti noviji (od 2007), nekompatibilnost starog (sve u win je povezano ispod haube).. npr acces i mail, jednostavno ostali sys updatei traže novije, ne dozvoljavaju starije. Neobično da ti je upgrade 7-10 ostavio (nije uklonio) stari mso i da ti je uopće do sad radilo (vjerojatno ne koristiš ostatak office alata pa nije bilo vidiljivih problema).

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi jel može novajliji pomoć.

Znam da mi komp nije nešto,no u odnosu na win 7 sam izgubio i do 20fps u nekim igrama.

Heeeelppp

Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FatMAN kaže...

Znam da mi komp nije nešto,no u odnosu na win 7 sam izgubio i do 20fps u nekim igrama.

Heeeelppp

Problem ti je vjerojatno u manjku RAM-a. Win 10 ti za svoj sustav zahtjeva min. 2 GB RAM-a (link) dok je Win 7 trebalo min. 1 GB RAM-a.

Ako nedostaje RAM-a, OS ti koristi virtualnu swap memoriju zapisanu na hdd-u. Kolega ihush ili netko drugi stručniji od mene bi ti to bolje znao objasniti.

Uglavnom, gubitak fps-a je vjerojatno posljedica toga što procesor mora obrađivati dodatne podatke zbog nedostatka RAM-a. A igra koristi i procesor (i RAM) a ne samo grafičku karticu.

Ako si u mogućnosti, nadogradi još sa 2 GB RAM-a.

Ako nisi u mogućnosti, pokušaj sa instalacijom programa Razer Cortex. Prije pokretanja igre klikni na Boost Now u tom programu pa će ti program osloboditi trenutno nepotrebne procese i servise i oslobodit malo memorije. Nakon završetka igre klikni na Restore Now pa će ti se sve vratiti u prijašnje stanje.

9 godina
neaktivan
Micek kaže...
FatMAN kaže...

Heeeelppp

Problem ti je vjerojatno u manjku RAM-a. Win 10 ti za svoj sustav zahtjeva min. 2 GB RAM-a (link) dok je Win 7 trebalo min. 1 GB RAM-a.

Ako nedostaje RAM-a, OS ti koristi virtualnu swap memoriju zapisanu na hdd-u. Kolega ihush ili netko drugi stručniji od mene bi ti to bolje znao objasniti.

Uglavnom, gubitak fps-a je vjerojatno posljedica toga što procesor mora obrađivati dodatne podatke zbog nedostatka RAM-a. A igra koristi i procesor (i RAM) a ne samo grafičku karticu.

Ako si u mogućnosti, nadogradi još sa 2 GB RAM-a.

Ako nisi u mogućnosti, pokušaj sa instalacijom programa Razer Cortex. Prije pokretanja igre klikni na Boost Now u tom programu pa će ti program osloboditi trenutno nepotrebne procese i servise i oslobodit malo memorije. Nakon završetka igre klikni na Restore Now pa će ti se sve vratiti u prijašnje stanje.

Hvala ti,kupujem svejedno novi cpu +plocu+8GB RAM,jel bi to stvaralo probleme?

Fight with the best,die like the rest!
16 godina
Micek kaže...
..

..

- dobro (točno) objašnjenje-ogvoror, ali netočna 'činjenica' tj MSov requirements i tumačenje, min-(max) i recommended. Requirements je zahtijev koji mora biti ispunjen u suprotnom ne radi, npr kompatibilnost ili x86-64/SLAT CPU za mogućnost instalacije 64bit verzije OSa.

zahtijevi (req.) su identični od Viste (zapravo od XPa), minimum za install je 512MB (bez swicheva/zaobilaznica), dok se može i s 96MB.. naravno tad je PC neupotrebljiv. Pošto ni OS nije sam sebi svrha, nego aplikacije-upotreba, današnji realni zahtijevi + mogućnosti i cijene su od 2GB (još realnije 4GB) kao minimum, sve ispod tog je malo i korisnik mora znati kako tad koristiti-podesiti računalo. Moderno računalo i sam RAM recimo određuju min 4GB (nema manjeg modula, chipset..) i tad je to realna granica, dok stariji PC može raditi i s 1GB (sam OS s potrebnim je zadovoljan s 700-800MB) ali ostatak nije dovolljlan npr za igre, browsanje, .. može testris, sve iznad tog je presporo (swap..).

MS je u tim 'req' za Vistu navodio 512MB (tadašnji neki prosjek/max iz doba XPa), to je bilo nedovoljno za ugoadn rad, tek s 1-2GB je OS prodisao, s SP1-2, je to korigirano na ispod 1GB, ali od tad su sve app povećale svoje req, može se reći apps se razbahatio (što je OK, jer je prosječna količina raspoloživog RAMa rasla..). Tad i 64bitni konkretnije kreće (jer s 2-4GB je nepotreban/besmislen).

Već par godina je 64 bitni OS 'standard', to podrazumijeva +4GB.. i sve app se tako ponašaju, dok neke igre više ni nemaju 32bitnu verziju (dakle to je requirements, ne sam OS ili MSov info..).

Danas prosječan mob/tablet ima toliko RAMa... a igre traže daleko više.

Win, xp min 64BM realno 128-256, w-7-10, linux (nećemo navoditi OSX ali i on), imaju jednak req već 5-10 godina, sam installer bez 512MB odbija.. (osim alternetivnog ili swichanjem), jednako, godinama. Prelaskom s 32 na 64 bita, do se malo uvećalo dok je samo zbog klasičnih PCjevskih veličina to promjenjeno s 1 na 2 GB.. može jednako pisati 512MB-2GB, preporučljivo je svakako više, pogotovo jer OS pametno koristi višak, upravo keširanjem koji eliminira spori HDD, suprotno od situacije kad RAMa nema dovoljno i kad swap dodatno rošta po HDDu.

Točno, nije kritika-ispravak.. nego razlika između requirementsa i infoa MSa, tumačenja, razloga. OS je skoro zanemariv, req. određuju appsi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 16:45 (ihush).
16 godina
FatMAN kaže...

Zavisi od CPU-a. Preporuka za tu grafu (6770) bi bila neki četverojezgreni proc preko Njuške. Gledaj neki polovni Intelov quad (mogu se dosta povoljno naći s matičnom i RAM-om) ili Phenom II x4. Ta 2 CPU-a su vrlo dobra za tvoju grafu. Najjeftinija solucija bi bila neki polovni Athlon II s 4 jezgre (ja sam do prije nekoliko godina imao Athlon II x4 640 sa 8 GB RAM-a i 5770 grafom te 1680x1050 monitorom i tad se moglo odigrati dosta toga i na high postavkama). Sve zavisi s kojim novcima raspolažeš za nadogradnju.

8 GB RAM-a je sad nekakav minimum za nove igre. Tvoja grafa bi mogla dosta toga tjerati na medium na 1680x1050 ali već na 1080p ne očekuj čuda. Nove zahtjevnije igre ćeš na višim rezolucijama tek moći pokrenuti na minimalnim postavkama.

Zašli smo u debeli offtopic i moje isprike kolegama za to ali samo da odgovorim na postavljeno pitanje.

Za daljnje informacije o nadogradnji najbolje je pitati u ovoj temi. Kolege će ti rado pomoći i savjetovati što bi i kako bilo najbolje nadograditi prema tvojim potrebama i mogućnostima.

9 godina
neaktivan
Micek kaže...
FatMAN kaže...

Zavisi od CPU-a. Preporuka za tu grafu (6770) bi bila neki četverojezgreni proc preko Njuške. Gledaj neki polovni Intelov quad (mogu se dosta povoljno naći s matičnom i RAM-om) ili Phenom II x4. Ta 2 CPU-a su vrlo dobra za tvoju grafu. Najjeftinija solucija bi bila neki polovni Athlon II s 4 jezgre (ja sam do prije nekoliko godina imao Athlon II x4 640 sa 8 GB RAM-a i 5770 grafom te 1680x1050 monitorom i tad se moglo odigrati dosta toga i na high postavkama). Sve zavisi s kojim novcima raspolažeš za nadogradnju.

8 GB RAM-a je sad nekakav minimum za nove igre. Tvoja grafa bi mogla dosta toga tjerati na medium na 1680x1050 ali već na 1080p ne očekuj čuda. Nove zahtjevnije igre ćeš na višim rezolucijama tek moći pokrenuti na minimalnim postavkama.

Zašli smo u debeli offtopic i moje isprike kolegama za to ali samo da odgovorim na postavljeno pitanje.

Za daljnje informacije o nadogradnji najbolje je pitati u ovoj temi. Kolege će ti rado pomoći i savjetovati što bi i kako bilo najbolje nadograditi prema tvojim potrebama i mogućnostima.

Ma kupujem g3258.Grafa mi trenutno ne treba,mada i ona dolazi sljedeće godine.Također da,mogu se pomiriti sa nižim detaljima u 1080p

I prestajem sa offtopic

Fight with the best,die like the rest!
17 godina
ihush kaže...
boxer kaže...

..

moraš koristiti noviji (od 2007), nekompatibilnost starog (sve u win je povezano ispod haube).. npr acces i mail, jednostavno ostali sys updatei traže novije, ne dozvoljavaju starije. Neobično da ti je upgrade 7-10 ostavio (nije uklonio) stari mso i da ti je uopće do sad radilo (vjerojatno ne koristiš ostatak office alata pa nije bilo vidiljivih problema).

Ne koristim ostali dio Office paketa, samo Word, uredski PC je maltene pisaća mašina, ali imam brdo pisanja u već pripremljenim dokumentima sa rubrikama za upisivanje i to je vrlo dobro i jednostavno rješeno u Word 2003. E sada čudno mi je jer nakon upgrejda na Win10 sve OK radilo što se tiče Worda 2003. Došlo je i par updejta koji su prošli OK, ali ovaj zadnji je zajebo Office. Pošto je to HP brand PC došao je sa predinstaliranim Win 7 32 bit i Office 2010 ali bez instalacijskog diska samo serial key, pa sam skinuo Office 2010 sa Microsoftove stranice, unio serial key i šta očekivati nego opet kuršlus jer ne dozvoljava instalaciju kao fali neki cab 10 fajl.

Ne da se meni zahebavati čitav dan, bit će friška instalacija Win 7, Office 2003 i bog te veselio.

Također sam primijetio višeminutno 99% zauzeće HDD nakon paljenja PC, valjda Win 10 odmah nešto spaja na net, provjerava, nadograđuje, jednostavno nije to za ovaj dual Celeron koji je letio ko zmaj 2012 godine, a sada crkava u Chromu kada se otvori neka web stranica.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
neaktivan
Da li je još nekome ova zadnja nadogradnja srušila sustav?
Imam 8.1 kupljen u dučanu u hr,nadograđen na win 10 pred nešto više od godine dana. Do danas je sve dobro radilo.
Jutros kad sam ga napalio je pokrenuo update. Budući da je prilikom updatea predugo stajalo na 3%, kliknuo sam restart(ok,tu sam vjerojatno pogriješio).
I sada mi već duže vrijeme stoji restoring previous vers. of win.
Ima li nade da se sustav nekako podigne ili da vadim diskove iz kompa i probam spasiti od bitnih podataka što se može.
Imam instalacijski Disk samo od 8.1 tako da neki sistem restore sa diskom valjda nije opcija.Unaprijed Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Jednom instaliran i aktiviran Win 10 na jednom PC-u je aktiviran dok god se ne promijeni MBO, sto znaci da se ne mora stavljat prosla verzija Win nego se odmah instalira zadnja verzija Win 10.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - općenito

A šta ako kao bivši insider s aktiviranim windowsom želim promijeniti mbo? Upravo to mislim napraviti sljedeći mjesec jer je vrijeme za nadogradnju! Natezati se s trustom mozgova iz MS Hrvatska ili postoji drugo legalno rješenje?

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

A šta ako kao bivši insider s aktiviranim windowsom želim promijeniti mbo? Upravo to mislim napraviti sljedeći mjesec jer je vrijeme za nadogradnju! Natezati se s trustom mozgova iz MS Hrvatska ili postoji drugo legalno rješenje?

Nisam siguran, ali mogu podijeliti moje iskustvo sa laptopom kod supruge.

Stari laptop je nadograđen legalno na sa oem win 7 licence na win 10. Nakon toga se pridruzila u insider, jer su me zanimali preview buildovi. Acount kojim je prijavljena u insider je ujedno i acc koji je koristila na tom laptopu (jer koristi Lumia telefon, pa joj je bilo zgodno radi sinhronizacije onedriva, maila i ostalih stvarcica.

Prije par dana smo nabavili novi laptop koji je imao "narodne" win 7 ultimate. Ona se već navikla na pogodnosti win 10 pa sam odradio sljedeće:

-Nadogradio win 10 putem linka za Windows 10 free upgrade for customers who use assistive technologies (accessibility). Na ovaj način je još uvijek (ne znam dokle će trajati) moguće nadograditi legalni win 7 i 8.1 na desetku.

Nakon nadogradnje sam umjesto lokalnog acc, koji je bio na win 7 za prijavu koristio njen MS acc, onaj koji je prijavljen i u insider programu.

E, sad, ovaj dio nisam upratio (a trebao sam):

-Da li su windowsi bili aktivirani odmah nakon upgrade (s obzirom da je nadogradnja išla sa "narodnih windowsa)

-Ili su aktivirani tek nakon prijave MS acc-om kojim je prijavljena i u insider.

Bilo kako bilo, sad u settingsima vidim da piše: Windows is activated with a digital license linked to your Microsoft account.

morrisoN
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice